Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik belde Ajax en zei: ’Om kampioen te worden moeten jullie hem meteen halen‘’

Laatste update:

In Vloggertje gaat presentator Mounir Boualin op bezoek bij bekende gezichten uit de voetballerij. Deze keer praat hij bij met oud-doelman Dennis Gentenaar, die anekdotes naar boven haalt over bijvoorbeeld zijn tijd bij NEC, Borussia Dortmund en Ajax. Samen vragen ze zich af waarom de top van Nederland nooit toesloeg bij het fenomeen van VVV-Venlo.

Gentenaar doorliep de jeugdopleiding van NEC en klom zich langzamerhand op tot eerste doelman van de Nijmegenaren. Gentenaar groeide uit tot een van de sleutelspelers en maakte zich bij de supporters geliefd vanwege zijn uitgesproken afkeer jegens aartsrivaal Vitesse. "In de Matrixx (een discotheek in Nijmegen, red.) kwam ik een paar supporters van NEC tegen. Zij zeiden tegen me dat ik 'een keer wat leuks moest doen', waarop ik beloofde dat ik mijn haren rood, zwart en groen zou verven voor de wedstrijd bij Vitesse. Het uitvak zat vol en werd helemaal gek, maar die anderen (Vitesse-supporters, red.) werden natuurlijk óók helemaal gek. Dat was volgens mij de wedstrijd dat ze een bommetje gooiden. Maar goed, als je dat soort dingen doet, moet je ook kunnen ontvangen."

Een transfer naar GelreDome heeft Gentenaar dan ook nooit overwogen. "Er werd me weleens gevraagd: Stel nou dat je tien miljoen euro zou krijgen. Dat ben je toch niet goed als je niet gaat? Ik zei daarop dat ze van die tien miljoen failliet zouden moeten gaan, dan zou ik het misschien nog doen." In de zomer van 2005 kreeg Gentenaar zijn beloning in de vorm van een transfer naar Borussia Dortmund, al moest hij het wel doen met een reserverol. "Ik kreeg de kans om bij een grotere club in een grotere competitie te spelen". legt Gentenaar uit. Bij BVB speelde hij samen met grootheden als Tomás Rosický en Jan Koller. "Hij was echt een reus", doelt Gentenaar op de 2,03 meter lange Tsjechische spits. "Toen ik een bal terugkreeg en we onder druk stonden, dacht ik: Zoek Koller maar."

Na één seizoen in Duitsland maakte Gentenaar in 2006 een transfer naar Ajax, waar hij zich ook schikte in een reserverol. "Je had Maarten Stekelenburg en Kenneth Vermeer daar. Weet je, om voor zo'n Nederlandse club te spelen... Ik vond het wel prima." Na drie seizoenen in de hoofdstad trok de sluitpost naar VVV-Venlo. Daar sprong één teamgenoot boven alle anderen uit. "Niels Fleuren", lacht Gentenaar. Niet Fleuren, maar Keisuke Honda was de absolute ster in Venlo. "In de eerste week dat ik daar trainde belde ik iemand van Ajax en zei: 'Luister, als jullie kampioen willen worden, moeten jullie hem meteen halen.' Waarom Ajax het niet deed, weet ik niet. Hij was niet supersnel of zo, maar als iemand instapte, was hij weg."


Mounir Boualin is freelance voetbalvlogger, videojournalist en presentator. Voor Voetbalzone maakt hij onder meer interviews rond wedstrijden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jan Koller vind ik nog altijd een van de tofste spitsen die ik heb gezien. Hij was niet alleen lang, maar ook breed. Zelfs Jaap Stam kon hem nauwelijks afstoppen.

27 januari 2023 om 21:31

Wijlen Christian Gyan won kopduels van hem. Legendarische duels waren dat

27 januari 2023 om 21:37

Ja wat een tank. Ik kan me nog een moment herinneren dat Koller na een blessure van de keeper uit op de goal moest. Schitterend.

27 januari 2023 om 21:46

Koller nog net mee mogen maken in zijn late jaren, maar idd een memorabele spits. Zonde dat een hele generatie van nu hem eigenlijk niet zal kennen, want echt veel genoemd is hij niet.

28 januari 2023 om 09:52

Was dat niet tegen Bayern en pakte hij een pingel..?

28 januari 2023 om 10:17

Ik weet het niet zeker, maar volgens mij was Lehmann destijds de keeper van Dortmund dus een rode kaart lijkt me aannemelijker dan een blessure

28 januari 2023 om 10:59

Ja nog even nagekeken. Was tegen Bayern met 2-1 voorsprong. En geen blessure maar rood van Lehman. Koller hield de deur dicht en ze wonnen de pot.

28 januari 2023 om 14:38

Exact, dat hij een paar goede ballen pakte staat mij nog bij. In het oude stadion nog.

Leuk team van vvv destijds met yoshida, musa en honda. De scouting had de zaken wel op orde.

27 januari 2023 om 23:55

Ja weet nog die uit wedstrijd toen van PSV bij VVV die goal van Yoshida nog steeds nachtmerries van.

28 januari 2023 om 00:11

Ja klopt. Ik kan me ook nog heugen dat ze een keer 3-3 speelde in eindhoven toen met dat team.

29 januari 2023 om 10:46

Amrabat was ook echt een sensatie bij VVV toen, locale scouting weliswaar maar wel goed opgepikt.

29 januari 2023 om 12:40

Honda en Musa hebben geen seizoen samengespeeld bij VVV hoor..

Wat een held, die Gentenaar! Ik heb nog als mannetje van 8 op z’n nek gezet tijdens de huldiging, toen NEC in 2003 Europees voetbal haalde. Wat een tijd was dat zeg!

28 januari 2023 om 17:26

Ja die wedstrijd tegen Wisla kan ik mij ook nog herinneren. Topwedstrijd was dat. Lachend op de bank gezeten. Eindelijk na 30 jaar Europees en er dan zo van af. Gouden tijden waren dat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren