Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Keert clubloze Ryan Babel terug in de Eredivisie? ‘Het ligt eraan’

Laatste update:

De 37-jarige Ryan Babel zit alweer sinds 29 september zonder club, nadat de Amsterdammer zijn contract bij het Turkse Eyüpspor liet ontbinden. In gesprek met de NOS geeft de ervaren buitenspeler aan dat hij nog niet gestopt is. Babel denkt goed na over zijn toekomst en sluit een terugkeer naar Nederland niet uit.

Vorige week deed Babel mee aan de benefietwedstrijd tussen de legends van Liverpool en Ajax (4-2). De 69-voudig international van Oranje zegt zelf nog geen definitief afscheid van het profvoetbal te hebben genomen.

“Op dit moment heb ik natuurlijk geen team en daarom geniet ik van mijn vrije tijd, maar ik vind voetbal nog wel heel leuk. Ik ben het dus nog een beetje aan het uitpuzzelen”, legt Babel uit.

Babel geniet er nog altijd van om op het veld te staan. “Ik wil heel graag nog voetballen, maar dat is vooral omdat ik het leuk vind. Daarvoor moet je wel in een team spelen dat leuk voetbal speelt, dus niet voor elk team.”

Toch kijkt Babel ook op tegen een aantal dingen uit de voetballerij. “Bij mijn laatste club vertrokken we al drie dagen voor een uitwedstrijd en we zaten soms zes uur in een bus.” Eyüpspor wilde dat Babel financieel zou inleveren, maar daar ging de rechtspoot niet in mee. “Vervolgens ging de club mij saboteren.”

“Dan ging ik mee naar een uitwedstrijd, maar speelde ik niet. Nou, daar ben je na drie of vier keer wel klaar mee. Het vele reizen en het weg zijn van je familie is op een gegeven moment erg moeilijk dan”, aldus Babel.

NOS-verslaggever Thierry Boon adviseert Babel om terug te komen naar Nederland. “Als dat zo makkelijk was, had ik dat gedaan! Het ligt eraan. Als er een team komt waar ik me goed bij voel en waar ik plezier kan hebben, dan kan ik daar zeker over nadenken.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"als er een team komt waar (ze me een dik salaris geven,) ik me goed bij voel en waar ik plezier kan hebben, dan kan ik daar zeker over nadenken.”

Hij was een voorwaarde vergeten

30 maart 2024 om 14:06

Wie moet er nu een 37 jarige speler daar zit op de amateurs na niemand op te wachten. Ook hij is uitgescheten en denk de nederlandsecompetitie stelt toch niks voor en ik kan dan altijd weer terug keren

30 maart 2024 om 14:56

Zegt toch best veel over de competitie!

30 maart 2024 om 17:12

Daarom moet je spelers boven de 30 jaar links laten liggen en er niet aan beginnen

Een 37-jarige die al een half jaar clubloos is (en waarschijnlijk ook geen genoegen zal nemen met een doorsnee middenmoot eredivisie-salaris), ik zou daar als club niet meer aan beginnen.

30 maart 2024 om 14:31

Ja, die gaat toch geen deuk in een pakkie boter meer schieten in het betaald voetbal?

30 maart 2024 om 14:38

Hij heeft altijd een aardig schot gehad, dat zal nog wel even zo blijven

30 maart 2024 om 15:50

Hoe heette dat schot ook alweer? Het heupschot aangeleerd van een of andere Argentijn bij Ajax die niet kon voetballen, maar wel een ontzettend hard schot had. Sindsdien vlogen al zijn schoten huizenhoog over het doel en probeerde Foppe de Haan hem bij Jong Oranje weer opnieuw te leren voetballen. Babel kan toch terugkijken op een leuke carrière, maar wat voor club zit er nu nog op hem te wachten? Wellicht rechter rijtje eredivisie, al zou ik kiezen voor een topper in de kkd

30 maart 2024 om 14:44

Dat gaat ook geen club meer doen. Ik kan wel geloven dat hij voor een prikkie komt voetballen. Hij zit immers al in vastgoed en heeft miljoenen bij elkaar gevoetbald. Voor de centen hoeft hij het op die leeftijd niet meer te doen. Echter heb je niets aan een 37-jarige speler die niet enigszins wedstrijdfit is.

Klinkt als een perfecte match voor RKC, die hebben een reputatie met dit soort voetballers en ondanks hun positite willen ze vaak wel voetballen.

Tja, zal toch rechterrijtje worden... Wel geluk voor Babel dat hij altijd zo snel was, weet niet hoe snel hij nu is maar daar worden voetballers vaak op afgerekend, dat ze niet snel genoeg meer zijn. Dat zal dus voor hem, verwacht ik, geen probleem zijn. Daarnaast natuurlijk een bak aan ervaring. Maarja, 37, al een halfjaar clubloos en waarschijnlijk vraagt hij toch nog wat salaris. PEC Zwolle? Heracles? Zie hierboven RKC genoemd worden? Of zou hij de Keuken Kampioen Divisie ook zien zitten? ADO? Groningen? Lekker speculeren 😜

De ploegen die nog vechten tegen degradatie zouden hem best erbij kunnen hebben. Een contract voor 7 wedstrijden (+ evt play-offs) met een optie voor een extra jaar? Volendam, Vitesse, RKC, Heracles... misschien nog Almere?

Vitesse of Volendam. Denk dat ie wat betreft de Eredivisie enkel daar nog van toegevoegde waarde kan zijn; mits fit uiteraard. Anders KKD. En ook daar; mits fit.

30 maart 2024 om 16:48

Wat een open deur zeg... 'mits fit'. Zijn er überhaupt clubs die op zoek zijn naar niet fitte spelers? Als Babel iets vindt, dan zal die club heus zijn fitheid wel testen.

Altijd welkom bij mijn cluppie vv Katwijk, Ryan !

Die gaat geen enkele ED club meer beter maken, zou gewoon met pensioen gaan of nog ergens exotisch voetballen als ik hem was

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren