Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Keane aangepakt: ‘Als je een echte kerel bent, zeg je het in mijn gezicht’

Laatste update:

Nemanja Matic heeft vol irritatie gereageerd op de uitspraken van Roy Keane. Laatstgenoemde stelde dat hij het ongepast vond dat Matic bij zijn afscheid van Manchester United aangaf dat de club, 'net als Chelsea', voor altijd in zijn hart zou blijven zitten. In een interview met The Times heeft de Serviër op de uitspraken van Keane gereageerd. "Hij moet begrijpen dat het voetbal is veranderd."

Eind mei nam Matic afscheid van Man United na de kraker tegen Chelsea (1-1). De middenvelder stelde dat the Red Devils net als Chelsea altijd in zijn hart zou blijven zitten. Het kwam hem op kritiek van Keane te staan. "Waar is de standaard gebleven bij de club? Matic zegt dat hij weggaat en een geweldige tijd heeft gehad en dat Man United voor altijd in zijn hart zit, net als Chelsea. En vergeet Benfica niet. Ze kunnen niet allemaal in je hart zitten!"

Gevraagd naar een reactie deed Matic zijn verhaal aan The Times. "Ik heb respect voor wat hij bereikt heeft, maar hij moet begrijpen dat het voetbal is veranderd. Als ik voor Chelsea heb gespeeld, kan ik niet zeggen dat ik ze haat. Ik kan niet boos zijn wanneer ik na afloop van de wedstrijd met de pers praat." Matic vertrok deze zomer na 189 wedstrijden voor United naar AS Roma en zegt te denken dat Keane niet goed weet wat het hedendaagse voetbal inhoudt.

Zo denkt de 48-voudig international dat Keane tegenwoordig niet weg zou komen met het agressieve spel waar de Ierse oud-middenvelder bekend om staat. "Met de manier waarop hij zich gedroeg op het veld, zou zeventig procent van zijn acties tegenwoordig een rode kaart opleveren. Je kan geen klap uitdelen als alle camera's in de wereld op je gericht staan. Als je een echte kerel bent, zeg je het recht in mijn gezicht. Maar hij was altijd heel aardig naar me. Dus wat hij in het openbaar zegt, kan me eerlijk gezegd niets schelen. Ik weet wat ik bereikt heb in mijn carrière en ik ben erg gelukkig."

Harry Maguire
Matic nam het daarnaast op voor Harry Maguire. De 34-jarige controleur weet dat zijn ex-ploeggenoot bij United regelmatig het mikpunt is van kritiek en het met name op sociale media moet ontgelden. Schandalig, vindt Matic. "Wat mensen hem aandoen, is een ramp. Iedereen zou zijn grenzen moeten kennen, maar wat deze mensen op sociale media schrijven... Ze hebben zelf waarschijnlijk geen leven, dus schrijven ze maar slechte dingen over iemand anders."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Analist zijn is sowieso de makkelijkste baan ter wereld. Er zijn drie type analisten. Het eerste type analist praat populistisch en lult maar wat (de Sneijder). Het tweede type analist praat al iets inhoudelijk maar zeikt om het zeiken en is altijd bitter (de Perez). Tenslotte heb je analisten die op de inhoud praten en enigszins diepte proberen te brengen, maar uitgelachen worden en weggezet worden als voetbalprofessor (de Van Halst). Jammer genoeg zijn de meeste analisten, analisten van het type Sneijder of Perez.

25 september 2022 om 17:16

Keane is in Engeland erg populair door dit soort uitspraken. Maar ik zie altijd een verbeten mannetje dat erg graag de stoere vent probeert uit te hangen.

Dat wil niet zeggen dat hij nooit een goed punt maakt. Maar ik ben wel klaar met zijn persona. De beste man had als voetballer al geen respect voor het welzijn van een tegenstander (vond het geen probleem om een tegenstander ernstig te blesseren). En als pundit komt hij vaak niet verder dan dat de mentaliteit van spelers beter moet. Tja..

25 september 2022 om 17:36

😂😂 en in welke categorie zitten gijp en derksen?

25 september 2022 om 18:05

Derksen is bitter en zeikt om te zeiken zoals Perez en Gijp is geen voetbalanalist

25 september 2022 om 18:06

In de buitencategorie.

25 september 2022 om 18:20

Denk niet dat derksen bitter is hoor.
die loopt dik binnen en hoeft alleen maar rol te spelen van oude zeur

25 september 2022 om 19:08

Ben blij dat Matic vertrokken is. Echt een speler die wel wat kan maar niks van maakt. Vlees nog vis. Hobbelt mee en vind dat prima, maar geen winnaar. Deze reactie is ook weer tekenend voor het karakterloze spel wat hij op de mat legt. Ook Maguire beschermen omdat hij kritiek krijgt. Jongens als Matic hebben ons jaren lang punten gekost en nog snappen ze het niet.

Ik snap Keane hierin wel. Klinkt nogal makkelijk om te zeggen dat elke club in je hart zit maar je kunt niet van 2 concurrenten ‘houden’ of iets dergelijks.

Dat je bij beide een prima tijd hebt gehad en echt blij was etc kan ik zeker wel geloven. Maar meteen ‘in je hart’ klinkt dan weer zo om een wit voetje te halen bij de fans.

25 september 2022 om 16:25

Tis maar waar je je druk om maakt haha

25 september 2022 om 16:28

Ik maak mij dan ook niet druk hierom. Ik reageer alleen op een topic waar ik een mening over heb

25 september 2022 om 16:59

Ja ik bedoel ook meer Keane hoor

25 september 2022 om 16:47

Twee clubs kunnen prima beide in je hart zitten, als je bij beide echt een hele goede tijd gehad hebt. Niet van 2 concurrenten kunnen houden is één van de vele ouderwetse/achterhaalde gedachtes die nog altijd aanwezig zijn in het voetbal.

25 september 2022 om 17:13

Waarom niet? Als je bij beide clubs een leuke tijd hebt gehad en ze hebben je goed behandeld, dan kunnen ze toch allebei in je hart zitten?

25 september 2022 om 17:24

Grow up. Je zal maar volwassen zijn en dit niet kunnen begrijpen of je er druk om maken.

25 september 2022 om 17:34

Ik vind het eerlijk gezegd vreemder dat er mensen zijn die beweren dat je geen twee clubs waar je jaren gespeeld hebt in je hart kunt hebben. Dat het concurrenten of rivalen zijn is meer een ding voor supporters niet voor de spelers.

Rare reactie van Keane inderdaad, alsof hij niks positiefs over een andere (ex) club mag zeggen

Het is letterlijk de taak van een analist om meningen over dingen te verkondigen op TV. Dat kan dan niet face to face...

Mooie reactie van Matic. Zet even Keane (en ook het leger internetcommenters) op zijn plek. Ik word sowieso een beetje moe van Keane. Hij is gewoon een United-supporter die er toevallig ook gevoetbald heeft en zet inderdaad alles af tegen zijn eigen maatstaf uit de jaren '90 en '00. Dat levert vaak een weinigzeggend, ongenuanceerd verhaal op waarmee hij vooral zichzelf voor schut zet. Ik heb het Engelse voetbal en de televisiecontent eromheen erg hoog zitten maar die pundits zijn soms niet om aan te horen.

25 september 2022 om 17:00

Die pundits soms wel maar Keane zegt het over iedereen. En hij heeft een punt Matic deed hier alsof United de liefde van zijn leven was maar hij had er daarnaast nog drie, dat klopt ook voor geen kant! Keane is trouwens een van de weinige die ook altijd kritiek heeft op beleid en bestuur van United en andere clubs.

25 september 2022 om 17:08

Het is juist een slechte reactie. "als hij een man is, zegt het in mijn gezicht". Hij doet net of Keane hem tot het bot beledigt heeft. Verder mag er dan dus nooit meer iemand iets zeggen over een ander, alleen in het gezicht. Einde voetbalprogramma's en zelfs voetbal commentatoren. Kijk je kunt het er niet mee eens zijn, wat een analist zegt; maar meteen door op deze manier te reageren is gewoon triest en totaal hypocriet. Hij doet juist nu precies hetzelfde.

25 september 2022 om 17:28

Ahmed

Wat zou Matic doen?? Haha Keane heeft op heel hoog niveau ook nog een geboskt.

Ik ben echt benieuwd wat Matic denkt??!! Die man zou na 1 of 2 stoten ko op de grond liggen tegen een 'oude' Keane.

Snap die reacties echt nooit. Denken die gasten allemaal dat zij Mike Tyson's zijn met zeg het in mij gezicht..

25 september 2022 om 17:17

Matic slaat de spijker op zijn kop met 'als hij in het hedendaagse voetbal gevoetbald had, waren 70% van zijn acties in rode kaarten geëinding". Neem daarbij de bescherming weg die de o zo heilig Ferguson biedt met zijn invloed op de scheidsrechters en je leeft in een totaal andere wereld waarbij Keane niets meer dan een middelmatige voetballer zou zijn

25 september 2022 om 19:13

Ja want elke wedstrijd ging hij over het randje. Hij scoorde nooit en was zeker geen leider in en buiten het veld. Wat moeten spelers als Neeskens, van Hanegem etc wel niet zijn geweest in deze tijd!

25 september 2022 om 22:28

Peter, precies! Jij snapt hem helemaal. Heel veel spelers van vroeger zouden nu maar half zo goed zijn geweest. Het voetbal evolueert en heel veel spelers van vroeger zouden nu maar middelmaat zijn geweest. Zo ook Keane. Maar dat je dan vervolgens als analist ook iedereen langs jouw eigen meetlat van domme meters maken en hard werken gaat leggen, zegt mij dat je gewoon niet al te snugger bent. Voetbal draait godzijdank om meer dan hard werken.

25 september 2022 om 17:17

Daarnaast heeft hij in al zijn analyses het alleen over hard werken, meters maken, en nog meer van zulke uitspraken. Hij voegt echt weinig toe als analist

Sneue reactie van deze matige speler vergeleken met de legende Keane. Het interesseert hem zogezegd niks, maar dan wel het persoonlijk maken door het te hebben over de carrière van Keane. Daarnaast, Keane zei niks raars en had gewoon gelijk

25 september 2022 om 17:03

Keane kan beter zn mond houden, komt alleen maar schijt uit.

25 september 2022 om 18:07

Keane maakt gewoon van een mug een olifant. Nergens voor nodig, totaal geen toegevoegde opmerking.

25 september 2022 om 20:20

Dus omdat Keane een betere speler was mag hij alle onzin uitkramen die hij wilt?

25 september 2022 om 21:10

Volgens mij was mijn post al duidelijk, maar goed. Matic is zelf degene die de carrière van Keane erbij haalt. Wat zielig en kinderlijk is, omdat Keane inderdaad een veel meer heeft neergezet dan meneer Matic. Daarnaast had ik het niet over onzin, maar had ie het feitelijk juist

Keane gaf elke wedstrijd z'n leven op het veld, in spelerstunnel werd de tegenstander al uitgescholden of half in elkaar geslagen door Keane. Dat was toendertijd fantastische tv. Keane leeft voor de club daar heb ik wel respect voor, de fans zingen nu nogsteeds voor hem. Dat zegt wel wat over de legende en het eindeloze respect

Ik zou er voor tekenen om weer eens mannen met karakter op het veld te zien. Tegenwoordig zijn het verwende bloempotjes waarbij alleen geld belangrijk is. Ze transferen net zo snel zoals de jongeren tegenwoordig van baan wisselen.

25 september 2022 om 18:14

Heb werkelijk geen idee wat ik mij moet voorstellen bij een verwend bloempotje, waarschijnlijk te lang weg uit Nederland 😉 bij Neeskens vond ik het ook geweldig, maar bij Keane had ik altijd het idee dat hij het deed om zijn gebrek aan voetballend vermogen te compenseren. Zijn analyses zijn van hetzelfde niveau.

25 september 2022 om 19:13

Ik vind Keane een van de beste middenvelders ooit op zijn positie. Ik denk juist dat men vergeet hoe goed hij was en als eerste denkt aan de overtredingen. Jarenlang captain geweest in een van de sterkste United generaties ooit.

Gaf nooit op, altijd voorop in de strijd. Zijn ex-teamgenoten spraken niet voor niets vol lof over Keane. En Keane hield de standaard kwaliteit/mentaliteit hoog. Ik denk dat dat wellicht nog zijn beste kwaliteit was. Van zichzelf en van andere 110 procent eisen. Ik denk juist dat dit hetgeen is geweest wat United destijds succesvol maakte.

25 september 2022 om 20:26

Ik denk dat jij je partijdig opstelt omdat je een fan van Keane bent, want Keane was niet eens de beste middenvelder van Man U, laat staan de wereld. Scholesy haalde een hoger niveau dan Keane bij United, en over de hele wereld moest Keane veel middenvelders voor zich dulden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren