Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Juventus heeft aan treffer van Rabiot genoeg om ideeëloos AS Roma te verslaan

Laatste update:

Juventus heeft in eigen huis een belangrijke zege geboekt in de Serie A. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri was met 1-0 te sterk voor AS Roma. Vlak na rust opende Adrien Rabiot de score en dat bleek ook het enige doelpunt van de wedstrijd te zijn. Dankzij de zege kruipt de ploeg uit Turijn weer dichter bij koploper Inter, dat twee punten meer heeft. Roma staat teleurstellend zevende.

Aan de kant van Juventus had Allegri geen al te grote verrassingen in petto, al viel wel op dat Kenan Yildiz één van de twee spitsen was. Het Turkse toptalent kreeg de voorkeur boven Arkadiusz Milik en de niet geheel fitte Federico Chiesa. Dusan Vlahovic stond naast Yildiz, Dean Huijsen zat op de bank. Bij Roma kon trainer José Mourinho beschikken over zijn gedroomde aanval: Romelu Lukaku en Paulo Dybala. De Argentijn nam het op tegen de club waar hij jaren onder contract stond. Rechts op het middenveld kreeg Rasmus Kristensen de voorkeur boven Rick Karsdorp.

Het eerste serieuze gevaar van de wedstrijd kwam van de voet van Roma-middenvelder Bryan Cristante. De Italiaans international zag zijn fraaie volley via Vlahovic op de paal belanden. Roma werd daarna nog enkele malen dreigend via voorzetten van Dybala, maar grote kansen leverde dat niet op. Juventus kreeg zijn eerste kansen via Vlahovic, die eerst naast schoot en daarna stuitte op Gianluca Mancini.

Juve leek het initiatief langzaam maar zeker naar zich toe te trekken, maar kwam plots goed weg toen een schot van Dybala maar net naast vloog. Juventus was vervolgens weer de dreigendere ploeg en kwam vlak voor rust bijna op voorsprong. Rui Patrício was al geklopt bij een schot van Filip Kostic, maar Evan Ndicka was er op tijd bij om de bal voor de doellijn weg te koppen.

Vlak na de de theepauze sloeg Juventus alsnog toe. Een schitterend hakje van Vlahovic bleek zeer effectief, daar Rabiot vrije doortocht kreeg richting doel. De Fransman besloot het in de korte hoek te proberen en dat bleek een goede keuze. Rui Patrício kreeg geen hand tegen de inzet van de Fransman: 1-0. Het betekende alweer zijn veertiende doelpunt over alle competities sinds begin vorig seizoen. Geen enkele middenvelder uit de Serie A kan aan die cijfers tippen.

Roma moest scoren, maar de manschappen van Mourinho speelden te ver uit elkaar om echt in de buurt van Wojciech Szczesny te komen. Lukaku en Dybala konden amper door het statische middenveld worden bereikt. Mourinho besloot daarop om Stephan El Shaarawy in te brengen voor verdedigende middenvelder Leandro Paredes. Het had echter niet het gewenste effect. Met name Dybala werd gezocht, maar ook de creatieveling kon de vrije man niet vinden.

Vlak voor tijd dacht Juventus het duel in het slot te gooien. Chiesa werkte af na een pass van een andere invaller, Samuel Iling Junior, en begon zijn feestje te vieren. Chiesa bleek buitenspel te hebben gestaan en probeerde de scheidsrechter erop te wijzen dat de bal van een speler van Roma kwam, maar dat bleek niet het geval. Het deerde Juventus echter niet. Roma kwam niet meer in de buurt van een doelpunt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Juve speelde volwassen vandaag en moest zeker nog een goal meer maken! Nu nog 1 of 2 versterkingen en wie weet voor het kampioenschap gaan... forza juve

30 december 2023 om 22:52

Allegri buiten en een Klopp in de plaats en alles zal veel beter gaan.

30 december 2023 om 22:55

Als we gewoon namen noemen wil ik ook De Bruyne, Davies en Walker.

30 december 2023 om 23:06

Goede spelers zonder goede coach brengt niks op. Zou je moeten weten @Jimmmmm

30 december 2023 om 23:45

Barca en Rijkaard?

31 december 2023 om 11:27

Als je dit van Rijkaard vindt destijds.
Dan zal je Zidane ook geen goede trainer vinden destijds bij real

Na het zien van Juve-Napoli zei ik tegen mezelf dat ik dit seizoen geen seconde meer ga verspillen aan het bekijken van een Serie A wedstrijd. Vandaag een uitzondering gemaakt en wat een spijt. Kwalitatief is die competitie zo zwaar achteruit gegaan. Inmiddels wel een sterk seizoen van Juventus en die eindigen echt wel in de top 2. Rabiot heb ik altijd een speler van niks gevonden maar die is dit seizoen zeer goed bezig. Die staat echt op bij Juve.

30 december 2023 om 22:57

Kwalitatief valt het wel mee. Het is op dat vlak vrij breed, maar de topclubs in Italie zijn momenteel niets meer dan aardige Europese subtoppers. Juventus was dat een aantal jaren geleden, maar die hebben zichzelf in de problemen gebracht. Inter en Milan schommelen al jaren, al ziet het er de laatste jaren wel weer stabieler uit. Dat betekent niet dat ze niet kunnen verrassen (zoals de clubs uit Milan vorig jaar in de CL), maar goed... Ajax en Lyon haalden in de afgelopen jaren ook al eens de halve finale. Dat maakt je niet gelijk Europese top.

30 december 2023 om 23:21

Europese top is het Italiaanse voetbal al een tijdje niet meer en om eerlijk te zijn zie ik dat ook nooit meer gebeuren. Tenzij dat er iets zoals een Super League komt waardoor spelers zoals Udogie niet meer worden weggehaald als een gokje voor 20m. Dus maar gaan voor een scudetto en sporadisch een Europees succesje.

30 december 2023 om 23:32

Zeker met de regelgeving omtrent de salarissen van buitenlandse spelers die nu verstrengd wordt.

Maar inderdaad zeer jammer dat jongens als Udogie en Vicario naar de PL gaan.

30 december 2023 om 23:35

Mwa, onmogelijk is het zeker niet. Het kan alleen nog wel even duren. Maar goed, ik kijk sowieso liever naar de Serie A dan naar de Premier League. Daar zie ik meer de essentie van voetbal in terug, al kijk ik ook steeds minder buitenlands voetbal. Momenteel vooral de Eredivisie en een beetje Bundesliga.

30 december 2023 om 23:00

Valt mee hoeveel het achteruit is gegaan alleen het tempo blijft af en toe te laag. Niet voor niets dat ALLE Italiaanse clubs overwinteren Europees. Wel mee eens dat het dit jaar trouwens een tandje minder is; Napoli,Milan etc. Roma kan je niet over klagen, die spelen altijd zo

30 december 2023 om 23:02

Je moet gewoon niet meer naar Juventus of Roma kijken.

31 december 2023 om 06:49

En zeker niet als ze tegen elkaar spelen...

30 december 2023 om 23:03

Kan er ook moeilijk naar kijken als je Duits en Engels voetbal gewend bent met hoog tempo, snel druk zetten etc of het Spaanse voetbal wat voornamelijk aanvallend en technisch voetbal is. En de hoogtijdagen met jongens als R9, Maldini, Zizou, Baggio etc is ook al 20 jaar voorbij.

30 december 2023 om 23:25

R9 heeft in 5 jaar nooit een scudetto gewonnen. Dus ik zou eerder een Del Piero of Shevshenko of een Inzaghi vernoemen.

30 december 2023 om 23:31

Wel een gouden bal.

30 december 2023 om 23:41

Wel de gouden bal gewonnen in zijn periode bij Inter. En klopt omdat Juve toen altijd de scheids mee had werd die inderdaad in 1998 geen kampioen. En Inzaghi aub zeg? Die is nog geen 5% van wat R9 was. Die andere 2 ook niet trouwens. R9, Maldini, Zizou en Baggio zijn de beste spelers die ik heb zien spelen in Italie. Jongens als Maradona, Platini, Van Basten waren helaas net voor me tijd.

30 december 2023 om 23:42

Ik denk ook dat het hedendaagse voetbal niet echt positief is voor veel voetballanden. Zo zie je het niveau in Duitsland achteruitgaan, merk je dat het Spaanse voetbal kwalitatief ook een jasje uitgedaan heeft, terwijl Italie en Nederland ook worstelen.

Landen met een unieke manier van opleiden, van tactiek en techniek of in het geval van Duitsland die juiste balans tussen de verschillende aspecten hebben dat min of meer laten varen in de jacht op fysiek voetbal. Da's eeuwig zonde, want daardoor gaat er ook vreselijk veel talent verloren. Ik vind die correlatie in ieder geval het discussieren waard.

30 december 2023 om 23:27

Knap wel dat je op basis van 2 wedstrijden kan zeggen wat het niveau is van een competitie. Feit is wel dat de Serie nog 7 ploegen actief heeft in Europa. Meer dan welke competitie dan ook. En afgelopen jaar ook al 3 teams in finales. Misschien moet je wat meer willekeurige wedstrijden dan alleen maar mooie affiches want die kunnen vaak alleen maar tegen vallen in welke competitie dan ook.

31 december 2023 om 00:19

Ik kan alle wedstrijden zien van Ziggo, Viaplay en ESPN. Daarom stond er regelmatig Serie A op. Het zijn dus niet alleen die 2 wedstrijden die ik gezien heb. Maar heel het seizoen zie ik eigenlijk totaal niks boeiends als neutrale kijker. Na Napoli-Juve was ik er helemaal klaar mee en vandaag al helemaal. Vorig seizoen was het genieten met Napoli. Nog niet heel lang geleden was het genieten bij Juve met Pirlo, Pogba, Marchisio, Matuidi op het middenveld. Maar dit is kwalitatief echt veel minder. Ik zeg dat omdat ik dat jammer vind. Italië is een land dat voetbal ademt en waar de fans extra bijzondere passie hebben. Die gasten verdienen dit al helemaal niet.

31 december 2023 om 00:50

Je doet net of die competitie in verval is. Je noemt nu 2 wedstrijden die wat minder waren maar wat ik al zeg. Vorig seizoen 3 teams in finales en nu ook weer 7 teamd actief na de winterstop. Het is echt niet zo slecht als jij nu suggereert

31 december 2023 om 02:46

Zijn die overwinteringen een perfecte weerspiegeling van het niveau? Natuurlijk niet. Dan zou Sevilla nu ook een Europese topclub zijn. Als je goed leest zeg ik ook dat het helemaal niet 2 wedstrijden waren waar ik dit op baseer. Als je zelf niet kan zien dat de huidige toppers van de competitie bestaan uit kaliber Vlahovic, Rabiot, Lautaro Martinez of Osimhen terwijl er voorheen veel meer kanonvuur aanwezig was moet je misschien bij jezelf te raden gaan. Nog niet lang geleden zat een De Ligt en Demiral op de bank bij Juve, Higuain op de bank, Lozano op de bank en had je overal toppers rondlopen. En nu? En dan heb je nog coaches als Mourinho en Allegri die alleen op de 0 spelen en weg is amusementswaarde.

31 december 2023 om 08:27

De spelers die je noemt die op de bank zaten waren gewoon niet goed genoeg, en de ligt was nooit echt een vaste bankzitter volgens mij.

Niet echt een sterke argumentatie.

31 december 2023 om 09:22

In vergelijking met vroeger is de competitie niet sterk inderdaad. Maar dit waren uitzonderlijke tijden. Toen was de serie A een van de rijkere competities. Deze spelers gaan nu allemaal naar Engeland. Of Real en Barça.

Maar kwalitatief is de serie A echt niet zo slecht als je wilt aangeven. Dat een wedstrijd je niet leuk vond. Betekent niet dat de kwaliteit direct slecht is. In de top van de serie A zitten genoeg leuke spelers van niveau.

31 december 2023 om 09:19

Niet naar juve kijken adviseer ik je. Allegri heeft de eerste wedstrijd van het jaar aanvallend gespeeld. Maar daarna weer zijn oude voetbal. Ik kijk alleen omdat ik fan ben. Maar niet voor mijn plezier haha.

Napoli mits in vorm, Bologna, Inter met lautaro zijn leuke ploegen om naar te kijken.

31 december 2023 om 09:31

Nee want die ene wedstrijd zegt wat over een hele competitie. Weetje hoe vaak ik saaie wedstrijden zie in de premier League, la Liga vooral en Bundesliga ? Wat een onzin reactie. Kijk even naar de Europese prestaties van Italië en kom dan weer praten.

Goede wedstrijd van onze jongens. Vlahovic hard gewerkt en sterk in de duels. 1 goaltje van Adrien en zo goed als niets weggegeven. Geen hoog entertainmentgehalte maar who cares: + 3 punten. 12 punten voorsprong op nummer 5. We komen weer dichterbij een terugkeer naar de CL. Of we kunnen meedoen voor de scudetto wordt het afwachten. Inter heeft daar de sleutel in handen. Zij zijn op papier veruit de beste.

Mooie spits is Vlahovic. Bremer ook weer sterk. Een hele prestatie als de scudettto gewonnen zal worden!

Weston toch weer een hele sterke pot. Wat een energie in de wedstrijd gestopt. Wat mij betreft MOTM. Yildiz erg leuk maar liever een, fitte, Chiesa .
Punten in the pocket en op naar de oliebollen. Zin in de 2e helft van t seizoen!! Forza Juve

30 december 2023 om 23:27

Weston beste man van ons seizoen tot nu toe. Akkoord?

30 december 2023 om 23:43

Akkoord, onmisbaar in deze speelwijze. Gatti ook echt een beest met Bremer

31 december 2023 om 09:25

Dit had ik echt nooit verwacht. Echt gegroeid met zijn balbehandeling. Loopt ook slimmer op het veld. Enige grote verbeterpunt is het afmaken. Komt elke wedstrijd wel voor het doel. Maar lijkt alleen te scoren met zijn hoofd.

Beste 'aankoop' van het jaar.

31 december 2023 om 01:28

Die Mckennie heeft zich toch enorm goed herpakt als ik jullie zo zie praten over hem. Want daarvoor was het helemaal niks en ook in de Premier League was die een flop.

31 december 2023 om 06:58

Allegri heeft hem in de zomer verteld dat hij enkel bij Juve kan blijven als hij vanaf 15 juli begint te lopen en er pas mee stopt op 26 mei. En dat is hij aant doen. Het is geen topper maar in de huidige 3 5 2 zeer nuttig. Blij dat hij de knop heeft omgedraaid maar het was ook waarschijnlijk zijn laatste kans in de "top".

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren