Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

João Félix scoort met geniale omhaal en bezorgt FC Barcelona de volle buit

Laatste update:

FC Barcelona heeft een minimale overwinning geboekt in LaLiga. Op bezoek bij Cádiz wonnen de Catalanen met 0-1 dankzij een rake omhaal van João Félix. Dankzij de overwinning blijft het gat tot Real Madrid acht punten. In de volgende speelronde staat el Clásico op het programma, maar de nummer een en twee van Spanje richten eerst de pijlen volledig op de return in de kwartfinale van de Champions League.

Xavi, die zelf plaats moest nemen op de tribune, zette een compleet ander elftal op het veld dan in het Champions League-duel met Paris Saint-Germain (2-3 winst). Het had alles te maken met de return, die voor komende dinsdag al op het programma staat.

Op doel behield Marc-André ter Stegen zijn plek onder de lat. De viermansdefensie voor hem bestond uit Héctor Fort, Pau Cubarsí, Andreas Christensen en Marcos Alonso. Het middenveld werd gevormd door Sergi Roberto, Oriol Romeu en Fermín López. Ferran Torres en João Félix waren de vleugelaanvallers van dienst, terwijl Vitor Roque invulling gaf aan de spitspositie.

Barcelona kwam nauwelijks aan voetballen toe, mede doordat de ploeg dus op acht plekken was gewijzigd en het aan vastigheden ontbrak. Tegelijkertijd was Cádiz ook niet direct in staat een vuist te maken, al deelde de ploeg wel enkele speldenprikjes uit via Juanmi en Javi Hernández.

In de 37ste speelminuut kwam Barcelona plotseling tot scoren. Na een hoekschop vanaf de rechterkant belandde de bal op de perfecte hoogte voor João Félix, die met een geniale omhaal de 0-1 voorsprong op het scorebord zette.

Op slag van rust had Fermín zelfs de 0-2 kunnen aantekenen, maar zijn poging van de lijn gehaald. Tien minuten na rust dacht Cádiz op gelijke hoogte te komen. Juanmi zorgde voor de 1-1, al werd snel duidelijk dat hij scoorde vanuit buitenspelpositie: doelpunt afgekeurd.

Het duel werd halverwege de tweede helft steeds interessanter. Cádiz werkte hard en kwam met een geplaatst schot van Diadie Samassekou nog dicht bij de gelijkmaker, maar Ter Stegen had een uitstekende redding in huis. Verder was Cádiz niet bij machte grote kansen te creëren, terwijl Barcelona ook niet meer tot scoren kwam.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima resultaat zeker als je kijkt naar de spelers die er niet waren wegens een schorsing of op de bank moesten beginnen maar hoe Alonso en Romeu in een Barcelona shirt terecht zijn gekomen is mij echt een raadsel ook Roque heeft niks laten zien vanavond terwijl hij daar vanavond een prima kans voor had maar goed deze wedstrijd moesten we even doorkomen en nu met een fitte selectie de klus afmaken tegen psg, Visca Barca🔵🔴

13 april 2024 om 23:07

Alonso en Romeu zijn echt schandalig.. het ergste vond ik nog dat Alonso niet in staat leek om een pass te halen die in de loop gegeven werd. Iets dat non-stop gebeurt in het voetbal. Dan had hij echt moeite om de bal te halen.

En Romeu.. tja op een gegeven moment staat Fort met de bal aan zijn voet hem aan te wijzen waar hij moet vrijlopen zodat Fort de bal aan hem kwijt kan. Mijn hemel wat is Romeu het kwijt.

Een vleugje Felix was gelukkig genoeg om nog in de race te zijn voor het kampioenschap. Ik vraag me na vandaag wel af of de selectie wel breed genoeg is, gericht op kwaliteit. Als Barca zijnde, qua naam, zou je dit Cadiz kapot moeten spelen… ook met het tweede elftal. Maar goed, geld is op en we moeten ermee door.

13 april 2024 om 23:10

Roque en Ferran volstrekt onzichtbaar. Ik sprak in het live meepraten al mijn twijfels over Roque uit, en die zijn niet weggenomen. Ik verwacht niet dat zo’n jongen er 3 in pegelt, maar ik verwacht wel iets. Een leuke aanname, of een leuk passje, of een keer een leuke loopactie.

Maar niks van dat. Hij deed gewoon niks. Telkens als hij in duel komt is hij te wild. Dan trapt hij de verdediger omver in een poging de bal te pakken. Het ziet er tot nu toe allemaal heel onbeholpen uit. Ik schrijf hem absoluut niet af, maar ik vind het wel jammer dat je nog zo weinig potentie ziet.

13 april 2024 om 23:34

Ik snap dat je het jammer vind. Herinner je nog Vinicius? Eerste jaren werd hij uitgelachen, nu de beste linksbuiten ter wereld. Sommige Brazilianen hebben echt tijd nodig om te aarden in Europa, wellicht is dat ook met Roque. Ik hoop dat die jongen wat tijd krijgt om te acclimatiseren, maar dat moet wel goed komen bij de club waar hij nu zit.

13 april 2024 om 23:42

Ja maar, bij Vinicius was het probleem het eindproduct. Het ruwe talent was al lang zichtbaar, vanaf het begin al. Vinicius is van nature heel snel, en kan goed dribbelen. Dat zijn dingen die je niet leert. Dat heb je, of dat heb je niet.

Vinicius, Rodrygo en ook Endrick hebben een bepaalde vleug van klasse en talent dat onmiskenbaar aanwezig is. Zelfs als het er niet volledig uitkomt zie je al aan de balbehandeling en snelheid waarop ze kunnen dribbelen dat ze heel erg talentvol zijn.

14 april 2024 om 01:52

Roque is simpelweg geen talent van de buitencategorie. Barca had die 40M veel beter kunnen besteden.

14 april 2024 om 02:00

Helemaal eens Pedri! Denk wel dat het enorm scheelt dat Barca momenteel hunkert naar uitblinkers, waar Vinicius en Rodrygo toch wat meer in de luwte gebracht konden worden. Denk dat je het juist bedoeld, je gunt het Roque, vind het logisch dat hij nog niet presteert en wil hem nog niet afschrijven. Toch hoop je idd op een paar lichtpuntjes die er gewoon nog niet zijn.

@Joga Bonito. Dit is veel te voorbarig. En voor 40m haal je tegenwoordig ook geen betere spits meer.

14 april 2024 om 09:07

Vinicius werd in het seizoen na Ronaldo gebracht. Dat desastreuze seizoen onder Lopetegui en Scolari. Was een nog slechter seizoen dan het huidige barca had.

14 april 2024 om 09:29

Maar elke willekeurige topspits die bij een top 10 club speelt heeft minimaal één specifieke kwaliteit. Roque echt 0. Althans dat ik gezien heb natuurlijk.

Je hebt bijvoorbeeld Haaland (kracht, snelheid, lengte), Kane (buitengewone techniek, inzicht en traptechniek,lengte), Osimhen ( kracht, snelheid, loopvermogen, lengte, atletisch vermogen) en zo kan je bij elke spits een kwaliteit benoemen waarmee hij van waarde kan zijn voor zijn ploeg.

Jonge spitsen met overduidelijk talent die (nog) niet worden bestempeld als top, hebben allemaal wel een uitzonderlijke kwaliteit. Dus zelfs als ze slecht spelen, zie je alsnog wat ze eventueel zouden kunnen toevoegen aan een topclub. Spelers als Hojlund en Nunez (Snelheid,kracht, ongelofelijke inzet en lengte.) of jongens als Zirkzee (meevoetballend vermogen, lengte, techniek)

Je kan elke Europese topclub nagaan, en geen één team heeft een spits die allround een beetje alles kan en die nergens echt in uitblinkt. Dat is Roque echter. “Simpele” aangeboren talenten als snelheid, inzicht, techniek, kracht zijn beperkt aanwezig. Zelfs Guiu (die ik ook niet al potentieel Barcelona spits zie) heeft kwaliteiten die je gewoon direct ziet in enkele speelminuten. In zijn geval is dat diepgang, snelheid, lengte, kracht, en kopkracht.



14 april 2024 om 15:49

Ik zie het ook vooralsnog niet in Roque. Hij doet zijn best, maar dat is misschien ook wel het pijnlijkste omdat je juist geen echte topkwaliteit zie. Misschien is ie goed in scoren? Maar ook voor dat aspect komt ie bij mij wild over.

Cubarsi gestoord man. Wacht nog steeds tot ik hem op een blunder kan betrappen. Paar maandjes pas 17

13 april 2024 om 23:04

Echt bizar inderdaad, toch had ik hem vandaag wel wat eerder van het veld gehaald die jongen verdient ook rust

13 april 2024 om 23:08

Was vandaag wel minder, zat er een paar keer naast ook.

13 april 2024 om 23:15

Genoeg verkeerde keuzes gemaakt vandaag, dus je reactie is onzin. Niet zo gek dat het nog niet constant is, jongen is net 17. Potentie spat er wel van af, dat dit een grote gaat worden.

13 april 2024 om 23:39

Heb het over blunders he. Heeft nu toch al pak hem beet 10 - 11 wedstrijden gespeeld, nooit een goal weggegeven.

14 april 2024 om 00:02

Woensdag begon die aan een dribbel en nadat hij heel netjes de eerste uitgekapt had werd hij daarna van de bal gezet. Op eigen helft. Ja het is een groot talent en met 17 mag hij die fouten maken. Maar ja hij heeft wel degelijk fouten gemaakt. Werd gelukkig voor hem niet afgestraft.

Goede omhaal maar als je het over scoren hebt met een geniale omhaal dan denk ik toch aan iets anders.

Wat een waardeloze Schwalbe van Iza. Echt te triest voor woorden dat theater in Spanje ar en toe. Ik vind het een kaart waardig deze poging tot spelbederf. Perfecte goal van Felix, om positief af te sluiten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren