Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Janssen verlaat Nederlandse velden voor club in Verenigde Staten

Laatste update:

Tim Janssen gaat voor de tweede keer aan de slag buiten Nederland. De 29-jarige spits arriveerde in de zomer bij Fortuna Sittard, maar speelt daar weinig en heeft ‘ja’ gezegd tegen aanbieding van Oklahoma City Energy FC. Die club komt uit op het derde niveau in de Verenigde Staten en heeft de ambitie zijn weg naar boven te vinden.

/

OKC Energy sloot het seizoen 2015 in oktober af als nummer vier van de USL Pro. In de finale van de play-offs verloor men van het tweede elftal van Los Angeles Galaxy en zodoende speelt men in het seizoen 2016 nog steeds op het derde niveau. Janssen, die in de jeugd bij PSV speelde en later uitkwam voor onder meer RKC Waalwijk en NEC, moet de Amerikanen gaan helpen het straks beter te doen. Zijn komst wordt nog niet officieel aangekondigd op de clubsite, maar dat zal niet lang meer duren.

Janssen wordt in Oklahoma de vierde speler met een verleden op de Deense velden. Tussen 2009 en 2014 kwam hij uit voor Esbjerb fB en FC Midtjylland en maakte hij in 111 competitiewedstrijden op de Deense velden in totaal 33 doelpunten. Middenvelders Michael Byskov en Sebastian Dalgaard en aanvaller Danni König zijn alle drie van Deense komaf. De hoofdtrainer van Oklahoma City Energy FC is ook een Deen: Jimmy Nielsen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had meer van deze jonge verwacht, maar als je jezelf niet in de basis kan spelen bij Fortuna Sittard heb je met zijn talent toch echt gefaald, een avontuurtje in Amerika is dan wel mooi om mee te maken maar sportief zal het vergelijkbaar zijn met de Topklasse hier

Janssen is nu 1 van die voetballers die daadwerkelijk mag zeggen het niet voor het geld te doen.
Veel succes met je avontuur op het derde niveau van Amerika.

Hoger dan een mogelijke 2e niveau zal het ook niet worden. Clubs uit de MLS kunnen niet degraderen, als ze uit de MLS verdwijnen dan verdwijnen ze ook voorgoed (zoals Chivas waardoor LA een nieuwe MLS club krijgt).

Ik vroeg me al af hoe ze op hem gekomen zijn, maar de Deense coach kent hem waarschijnlijk nog uit zijn periode in Denemarken.

I envy him, het lijkt me een mooi avontuur. Hij kan ook lekker zo nu en dan een wedstrijdje NBA erbij pakken om naar de Doritos te kijken.

23 januari 2016 om 10:28

Ik volg de MLS niet zo, hoe zit dat systeem in elkaar?

23 januari 2016 om 12:56

Roda JC,

MLS is net zoals de Mlb, NHL etc waar clubs spelen in conferenties. Je moet dus altijd een even aantal clubs hebben in de conferenties en dus kan er niet zomaar een club degraderen.

Ajaxtalentsftw,

Google de woorden samen. Hint het heeft met het logo te maken.

Thelimburgian,

De teams die er de komende jaren bijkomen staan al vast. In 2017 Atlanta, in 2018 een nieuwe club uit LA om Chivas te vervangen en voor Miami en Minnesota staat nog geen datum vast omdat niet duidelijk is wanneer ze een stadion voor elkaar krijgen.

Andere steden voor na 2020 zijn Las Vegas, Sacramento, St Louis en San Antonio.

23 januari 2016 om 11:03

De Doritos ? Ik heb de OKC Thunder nog nooit zo genoemd zien worden en ik besteed een groot deel van mijn tijd op r/nba

23 januari 2016 om 11:06

Je kunt je toch inkopen of iets dergelijks in de mls? Er komen in ieder geval wel nieuwe clubs bij zoals vorig seizoen New York City.

Het is weliswaar slechts het 3e niveau, maar toch een mooi avontuur denk ik.

Geweldig avontuur! Het lijkt me een prachtkans voor een ietwat beperkte vortballer. Wat zien van de wereld en nog steeds betaald krijgen voor je hobby.

Onjuist VZ.
Clubs kunnen niet promoveren of degraderen op alle niveaus in de US. Het niveau waar je op speelt heeft alles te maken met geld, je koopt je in op een niveau.

Daarnaast is USL niet het 3e niveau maar staat het op spelniveau gelijk aan de NASL. Het verschil is dat de NASL een groter budget heeft gehad in het verleden en hierdoor als 'groter' wordt bestempeld en ook bepaalde tv rechten heeft.

De USL is de snelst groeiende competitie in de wereld en zal met een paar jaar ook in perceptie boven de NASL staan door het plan wat er nu ligt. De toeschouwers aantallen gaan omhoog (veel clubs hebben gemiddeld rond 5,000 op de tribune). Meer en meer clubs sluiten zich aan en steeds hogere bedragen worden geïnvesteerd.

MLS zal de hoogste competitie blijven en USL de overduidelijke 2e met een nauwe samenwerking met MLS.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren