Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ismael Saibari onthult voorkeurspositie bij PSV aan de hand van idool

Laatste update:

Ismael Saibari hoopt in de nabije toekomst een box-to-box-middenvelder te worden bij PSV, zo onthult de 21-jarige rechtsbuiten in een uitgebreid interview met Voetbal International. De rechtspoot brak dit seizoen opvallend genoeg door als buitenspeler in Eindhoven, waar hij in de jeugd voornamelijk op het middenveld speelde. Saibari heeft nog altijd de ambitie om terug te keren op zijn favoriete positie.

Als Saibari wordt gevraagd naar zijn favoriete positie, is de in Spanje geboren PSV’er duidelijk. “Ik ben een echte box-to-box-speler, een pure nummer 8, maar nummer 10 kan ook nog. In de voorbereiding heb ik er ook gespeeld en nu in de officiële wedstrijden heb ik vooral aan de rechterkant voorin of in de spits gespeeld. Dat vind ik natuurlijk niet erg. Als ik minuten kan maken in PSV 1, maakt het niet uit waar ik word opgesteld.” In zijn eerste dertien wedstrijden voor PSV maakte Saibari indruk, al gaf hij tot nu toe slechts één assist.


In de toekomst hoopt Saibari alsnog naar het middenveld te verplaatsen bij PSV, de plek waar hij al zijn hele jeugd van droomt, gezien een van zijn voorbeelden. “Misschien sta ik momenteel op andere posities dan normaal, maar dan maak ik daar plezier. Maar van nature ben ik een box-to-box-speler. Moussa Dembélé is daarin een voorbeeld. Ik heb ook een beetje hetzelfde postuur.” Dembélé maakte tijdens zijn carrière met name furore bij Tottenham Hotspur, en was daarnaast actief in de Eredivisie bij AZ en Willem II.

“Uiteindelijk wil ik op termijn wel die box-to-box-speler zijn bij PSV”, aldus Saibari, die ziet dat er veel concurrentie is. “Op dit moment is er op die positie voor mij veel concurrentie met Joey Veerman en Ibrahim Sangaré. Dus ik begrijp goed dat ik er nog niet de kans krijg. Zij zijn op dit moment verder en beter dan ik ben. Ik leer van hen en dat is mooi.”

Saibari hoopt zijn rendement voor PSV snel te verbeteren. Momenteel zoekt hij nog naar zijn eerste treffer voor de Brabantse club. “Helaas is het nog niet gelukt, maar ik maak me geen zorgen, het komt vanzelf. In het begin was ik er wel geforceerd mee bezig. Maar de jongens zeiden me het te laten gaan. Want als het te veel in je hoofd zit, lukt het juist niet. Ik had bovendien niet verwacht dat ik nu al zoveel zou spelen. Dit is allemaal bonus. Aan de andere kant, dit is PSV 1, als je daarin speelt, moet je gewoon presteren. Ik ben tevreden over mijn spel, nu moet het rendement nog komen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is denk iets wat hij zeker kan. Op rechtsbuiten heeft die geen actie, net te weinig snelheid om op snelheid buitenlangs te gaan en geen topvoorzet. Op links een prima actie (zoals tegen FCE in de voorbereiding) maar net te langzaam en mist een klinisch schot. Hij is wel goed in het wegdraaien door en korte dribbel, hij is balvast en kan heel degelijk spelen (geen balverlies, doen wat er verwacht wordt). Hij mist de echte creativiteit en onberekenbaarheid om een top buitenspeler te zijn maar op het middenveld zie ik hem (op termijn) wel iets toevoegen aan PSV.

28 september 2022 om 19:31

Met zijn fysiek en volgens mij is zijn loopvermogen ook goed, zie ik hem ook wel slagen op 8.
Wel lekker om zo een speler (vooral uit eigen jeugd) er bij te hebben. Kan op meer posities. En mocht Veerman verkocht worden, heb je gelijk opvolger in huis.

28 september 2022 om 19:38

Hij is in 2020 aangekocht door PSV, dus geen eigen jeugd, Bakayoko is in 2019 aangekocht door PSV

28 september 2022 om 19:43

Heeft wel deel opleiding genoten bij PSV. Dus Psv heeft ook bijgedragen in de ontwikkeling.

Maakt verder niet uit. Zelf vind ik wel leik om een speler uit jeugd of Jong door zien schuiven naar basis.

28 september 2022 om 19:58

Vind hem juist een goeie actie hebben, en best snel. Niet de aller snelste, maar wel sneller dan de meeste backs.

29 september 2022 om 11:54

Ja op linksbuiten komt die er wel langs, maar op rechtsbuiten haast niet. Heeft in 5 wedstrijden (268 minuten) in de ED en 4 wedstrijden qCL (308 minuten) 1 assist. Dat is echt een veel te laag rendement, zeker als je ziet dat PSV zo achterlijk veel scoort.

28 september 2022 om 20:23

Saibari is toch in 2020 overgenomen van of Las Palmas of Tenerife ?

28 september 2022 om 20:37

Nee hij is geboren in Spanje inderdaad, maar is van Genk overgenomen door PSV.

Bedoelt hij dan wel de Belgische Moussa Dembele en niet de Franse Moussa Dembele, die ook bij de Spurs heeft gespeeld?

28 september 2022 om 20:41

Beide Dembele's hebben bij Spurs gespeeld

28 september 2022 om 22:06

Er is maar 1 Moussa Dembele die en bij Willem 2 en bij AZ en bij the Spurs heeft gespeeld, de Belgische dus. Of bedoel je Moussa Sisokko?

28 september 2022 om 22:14

De Franse Moussa Dembele bij Spurs? Die moet je even uitleggen.

28 september 2022 om 23:28

@allround en @krotekoker. Excuses heren, ik heb me vergist in Sissoko inderdaad.

Ik zei het nog in de topic over zijn interlandkeuze. Hij bezit alles om op 8 te slagen. Fysiek, inzicht, balbehandeling, duelkracht en een goede pass. Het zou top zijn als hij daar ooit de plek van Veerman inneemt!

Mooi voorbeeld om te hebben. Dembele was een prachtige speler om naar te kijken. Vind dat Saibari ook wel iets weg heeft van zijn speelstijl.

Is er nog niet, maar dit gaat een prima speler worden voor Psv.
Kracht, techniek, inzicht, hij heeft van alles ruim voldoende.

Als straks madueke terugkomt verliest hij sowieso zijn positie ook zie ik in bakiyoko op termijn een geschiktere rechtsbuiten. Het is denk ik dus beter voor psv en hem om hem naar het middenveld te gaan brengen. Maar daar is wel heel erg veel concurrentie. Ik zou hem op de bank zetten en laten invallen voor simons en laten spelen als simons geblesseerd is. ook verwacht ik dat simons eerder een transfer gaat maken. als simons zo doorspeelt dan gaat hij in de zomer of een seizoen later een megatransfer maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren