Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Iniesta gaat níét met Messi, Busquets en Alba spelen en tekent contract elders

Laatste update:

Andrés Iniesta gaat tegen alle verwachtingen in níét bij Inter Miami spelen. Lang zag het ernaar uit dat de aanvallende middenvelder in de Verenigde Staten herenigd zou worden met voormalig Barcelona-ploeggenoten Lionel Messi, Sergio Busquets en Jordi Alba, maar maandagavond meldt Fabrizio Romano plotseling dat Iniesta in de Verenigde Arabische Emiraten tekent bij Emirates Club FC.

De 131-voudig international van Spanje landt maandagavond nog in Dubai om op dinsdag zijn handtekening te zetten onder contract dat hem zeker tot medio 2024 aan Emirates Club verbindt. Na de komende voetbaljaargang heeft Iniesta de optie om er nog een seizoen aan vast te plakken. Wat het salaris is dat de op dit moment transfervrije middenvelder kan gaan opstrijken, is nog niet bekend.

Iniesta speelde een voetballeven lang voor Barcelona, maar maakte in 2018 bekend dat hij de club zou verlaten en in Japan ging voetballen. Vijf jaar lang konden de fans van Vissel Kobe genieten van de passing en het inzicht van de Spaanse stilist, maar aan die periode kwam onlangs een einde. Trainer Nelsinho Baptista maakte steeds minder gebruik van de diensten van Iniesta en dat zat hem niet lekker. De spelmaker wilde zijn loopbaan afsluiten bij Kobe als gevierd basisspeler, maar hij gaat nu zijn carrière afsluiten in Dubai.

Het besluit is opvallend, want begin juli leek Iniesta zo goed als zeker te gaan tekenen voor Inter Miami om herenigd te worden met zijn oud-teamgenoten. Na een radiostilte van een maand heeft de maker van het winnende doelpunt in de finale van het WK 2010 nu de knoop doorgehakt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maar hopen dat ik kan slapen vanavond!

Ai ai ai don andres, jij was wel de laatste van wie ik het had verwacht om naar de zandbak te gaan

7 augustus 2023 om 20:15

Hoezo? Hij trok naar Japan toen hij bij Barcelona vertrok. Dit past dus wel in de koers die hij is gaan varen. Niets tegen Iniesta overigens hoor, maar ik vind het nogal selectieve verontwaardiging.

7 augustus 2023 om 20:24

Echte barca fans weten dat deze man niet naar japan is vertrokken voor het geld (alhoewel dat wel een leuke bijkomstigheid was) maar omdat hij dacht daar beter om te kon gaan met zijn depressie waar hij al jaren aan leidt

7 augustus 2023 om 20:29

Tuurlijk ging hij voor het geld. Buiten zijn salaris zat er ook een commerciële deal aan vast voor de wijn business die hij heeft.

7 augustus 2023 om 20:31

Ach, kom op zeg. Alsof Japan de uitgelezen plek in de wereld is om met depressie om te kunnen gaan. Ik wil niets afdoen aan zo'n eventuele situatie of uberhaupt aan de voetballer en persoon Iniesta, maar je gaat toch niet met droge ogen beweren dat die dertig miljoen euro per jaar niet de reden was van zijn overstap?! De "echte" barca fans? Dat klinkt vrij lachwekkend na zo'n raar betoog.

7 augustus 2023 om 22:21

Als hij dacht in Japan beter te kunnen omgaan met zijn depressie, dan is hij niet alleen down maar ook oliedom (pun intended), want Japan is wereldkampioen zelfmoord plegen.

8 augustus 2023 om 00:34

Dan kunnen ze er toch beter mee om gaan? Er is geen snellere manier om er vanaf te komen....

7 augustus 2023 om 20:54

Japan heeft weliswaar veel meer te bieden, maar hij ging er natuurlijk ook naartoe voor het geld. Was geen kattepis, wat ie daar binnen kon harken.

Wat zonde, was leuk geweest om samen met zijn oufe teamgenoten heel Amerika op stelten te zetten ...

Met zijn 39 jaar knap om nog zo'n mooie stap te maken. Nog wat meer cashen

Daar gaat he zorgvuldig opgebouwde imago... 🤢

7 augustus 2023 om 20:15

Tuurlijk

7 augustus 2023 om 20:24

Dacht je dat hij naar Japan ging voor de cultuur? Pakte daar ook gewoon 30m per jaar. Maar nu hij richting het midden oosten gaat is het opeens een schande?

7 augustus 2023 om 20:40

Japan is "goed".. midden oosten is het "kwaad". Zo er gebrainwashed je kan ze het niet eens kwalelijk nemen.

8 augustus 2023 om 11:49

Sinds wanneer is Japan "goed"? Overigens zijn gelovige mensen per definitie gebrainwashed dus het klopt dat een groot gedeelte van de mensen gebrainwashed is

Iniesta z'n uiterlijk zet ook iedereen op het verkeerde been. Ziet er 10 jaar ouder uit dan m'n vader van 65 maar speelt jonge gassies nog met speels gemak van het veld.

Kansloos. Had lekker bij Inter Miami gaan spelen met je oude vrienden. Valt me tegen dit, Emirates FC is zo nodig nog nietszeggender dan alle andere clubs in de regio. Heeft zich in Japan eindeloos rijk gespeeld door ook z’n wijn te verkopen met zijn contract, maar het is nog niet genoeg.

7 augustus 2023 om 20:17

Ik denk dat er maar heel erg weinig voetballers zijn die in zijn situatie niet voor het geld kiezen. Daar vind iedereen dan van alles van, maar ik kan geen vijf spelers opnoemen die in hun nadagen niet zouden cashen als ze niet meer mee kunnen in een bepaald niveau.

7 augustus 2023 om 22:25

ik snap het als je een matige speler bent die zo nog even de financiële toekomst van jezelf en je familie kunt veiligstellen, maar we hebben het hier over Andres Iniesta. De man heeft jarenlang het shirt van Barcelona gedragen en een Barcelona-salaris opgestreken. Daarna heeft hij royaal geld kunnen harken in Japan. Iniesta lijkt een uiterst verstandige man die zijn geld niet in het casino vergokt, dus gaan die paar miljoen van Emirates FC dan nog het verschil maken?
Ik zou toch echt naar Inter Miami gaan. Lekker een potje ballen met je vrienden, misschien wel een leuke dubbelrol op je nemen als assistent van Tata Martino. Of terug naar Barcelona, jeugdtrainer of assistent van Xavi worden of zo.

7 augustus 2023 om 22:49

Jij begrijp 't!!

7 augustus 2023 om 23:16

Alsof hij bij Inter Miami voor twee Bounty’s en een KitKat Chunky White was gaan spelen. Dat cashen kijk ik niet meer van op, maar Emirates FC? Spelen die tegen Oil City en Greenhouse Gas Town? Je kan op veel meer plekken cashen, maar dit is wel de treurigste.

8 augustus 2023 om 16:39

Waarom is het de treurigste plek? Misschien woont hij liever in dr VAE dan in de VS. Lijkt me ook een veel betere plek om te wonen en je kinderen te zien opgroeien

8 augustus 2023 om 02:49

Want Messi is uiteraard ook puur voor het sportieve belang naar Amerika gegaan, niet omdat hij daar zo’n beetje mede-eigenaar van de competitie is geworden

Jammer! Had hem liever bij miami zien afsluiten.zal wel meer verdienen in de zandbak..

Ik wist eerlijk gezegd niet dat Iniesta uberhaupt nog voetbalde. Een van de allerbeste middenvelders die ik ooit heb zien voetballen, maar door Wk2010 mag ik hem toch net ietsjes minder.

Deze stap snap ik ook niet helemaal. Moet hij helemaal zelf weten, maar ik was allang met pensioen gegaan.

7 augustus 2023 om 21:11

Werdt ook heletijd uitgefloten in een oefenwedstrijd na een aantal jaar later in De Arena tegen Spanje... of Barcelona, ik weet niet meer. Bah respectloos plastic publiek.

Ik zou eerder Robben haten van dat gemiste één op één kans tegen Casillas.

8 augustus 2023 om 18:11

Oh ik zou hem zeker niet uitfluiten, het is meer een deukje in mijn waardering voor Iniesta dat hij ons de das omdeed in de WK finale. Het is niet eens dat hij die goal niet had moeten maken ofzo :D

En ja, Robben heeft ook een deukje, maar als PSV supporter én oranje supporter is Robben toch een held. Die persoonlijke affiniteit heb ik dan weer niet met Iniesta dus dat voelt wat anders.

Allebei voetbal grootheden waar ik verder ontzettend veel respect voor heb.

Hij kan bijna mee bij ons wandelvoetbalteam op Schier. Een echte genieter. Leuk om te zien dat hij gewoon doorgaat ondanks dat heel veel mensen iemand afschieten op leeftijd. De echte vedetten zijn de helden van het voetbal.

Best bijzonder. Was hij al die tijd bij Barcelona gebleven, was het een held geweest. Begrijp ook wel dat een uitstapje leuk is om mee te maken, maar om bij dit soort clubs je carrière af te gaan sluiten vind ik wel bijzonder.
Zo’n mooie voetballer, na zijn vertrek bij Barcelona zelden wat van gehoord.

Die gaat gewoon nog ff door, zijn WK doelpunt van 2010 is alweer een tijd geleden maar de beste man speelt nog steeds profvoetbal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren