Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Inan verwacht verandering in selectie Ajax: ‘Mogen ze zelfs beiden weg?’

Laatste update:

Ajax heeft straks weer een doelman te veel in de selectie, zo concludeert journalist Johan Inan donderdag in het Algemeen Dagbblad. Diant Ramaj is tot de winterstop eerste keeper in de Johan Cruijff ArenA, terwijl Gerónimo Rulli tegen Vitesse (5-0 winst) voor het eerst weer bij de Amsterdamse wedstrijdselectie zat. Omdat ook Remko Pasveer en Jay Gorter op termijn terug worden verwacht, is een vertrek van een of meerdere goalies in januari niet ondenkbaar.

Jong Ajax-doelman Charlie Setford completeerde het keepersbestand van de recordkampioen tegen de Arnhemse hekkensluiter, zoals hij dit seizoen al vaker op de bank zat bij de hoofdmacht. De Engelse jeugdinternational wordt in Amsterdam gezien als keeper van de toekomst, waardoor Ajax zijn contract afgelopen zomer tot medio 2027 verlengde.

Met Ramaj (tot medio 2028), Gorter (tot medio 2026), Rulli (tot medio 2026, met de optie voor nog een seizoen) en Pasveer (tot medio 2024) heeft Ajax straks liefst vier keepers met meer ervaring dan Setford, waarvan de Duitser volgens Inan de beste papieren heeft om eerste doelman te blijven. Volgens de journalist is Ajax door de ontwikkeling van Ramaj gedwongen tot nieuwe transferkeuzes in het keepersbestand.

Wanneer alle keepers hersteld zijn, is Ajax volgens Inan ‘terug bij af’. “Aangezien Steijn en Mislintat in de zomer al concludeerden een keeper te veel te hebben. Gorter stond zelfs op het punt bij het Deense Brøndby te tekenen, tot Rulli geblesseerd raakte. De Argentijn wilde ook weg. Zijn zaakwaarnemer liet Ajax al weten dat hij het liefst terugkeerde naar Spanje. Toen Bayern München aanklopte, zette de wereldkampioen zijn zinnen daar tevergeefs op.”

Inan is benieuwd wat er komende winter gaat gebeuren in het keepersbestand van Ajax. “De keepers weten immers nog niet wat hun rol na de winterstop is. Ajax moet daarin weer keuzes maken. Wordt er alsnog (tijdelijk) afscheid genomen van Gorter? Mag Rulli met een halfjaar vertraging terug naar Spanje, waar zijn voormalig club Villarreal en ook Sevilla nog een keeper hopen te strikken? Mogen ze zelfs beiden weg als Ajax na de winterstop alleen nationaal nog actief blijkt?”

Uit zijn analyse blijkt dat Inan verwacht dat naast Ramaj ook Pasveer in Amsterdam blijft. Volgens de journalist koestert Ajax de routine van de veertigjarige sluitpost. Volgens Inan wacht voor Ramaj donderdagavond een absolute test. “Een duel in een kolkend Stade Vélodrome tegen Olympique Marseille vormt voor de club vooralsnog de belangrijkste graadmeter om te bepalen of in Ramaj een Ajax-keeper schuilt met wie het naar de Champions League toe moet groeien.”

De wedstrijd tussen Marseille en Ajax begint donderdagavond om 21:00 uur onder leiding van de Italiaanse arbiter Simone Sozza. De Amsterdammers zullen het duel in Frankrijk moeten winnen om überhaupt nog kans te maken op overwintering in de Europa League. Ook om aan te sluiten in de Conference League is een zege niet overbodig, daar Ajax met slechts twee punten hekkensluiter is in Groep B. Het Griekse AEK Athene heeft twee punten meer verzameld en staat op de derde plaats.

Van welke keeper moet Ajax (tijdelijk) afscheid nemen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

De eerste die je op de transferlijst moet zetten is Gorter. Gewogen en veel te licht bevonden. Dat gaat sowieso niets meer worden bij Ajax. Ramaj doet het nu goed, als je Setford voor de toekomst ziet dan is geld vangen voor Rulli het beste.

30 november 2023 om 10:25

Ramaj 1e keeper - nieuwe 2e keeper van een jaar of 30. Seizoen afmaken met Pasveer als 3e keeper en daar een jeugdspeler (als er een geschikte is) voor doorschuiven. Gorter en Rulli verkopen.

30 november 2023 om 11:35

Precies. Rulli en Gorter van je loonlijst plus transfersom. Gorter is veels te onrustig, Rulli degelijk maar duur en met Ramaj kun je jaren vooruit. En Ajax moet vanwege het gemis van CL geld ook aan de cijfers denken.

Ik zou 'gewoon' voor Rulli gaan. Zijn ervaring kan van pas komen bij die jonge verdediging. Ramaj als 2e doelman op het vinkentouw en afscheid nemen van Gorter. Die komt er toch niet (meer).

30 november 2023 om 10:27

Ik kan nou niet echt zeggen dat Rulli een geweldige coach is voor de verdediging. Denk dat het de beste keeper is, maar wil zelf wel weg en met Ramaj heb je een talentvolle keeper die het redelijk doet. Ik zou Ramaj laten staan en Rulli verkopen.

30 november 2023 om 10:51

Rulli wil helemaal niet zelf weg. Hij heeft dat zelf allemaal al ontkracht en gezegd dat dat een onzinverhaal was. Ik snap niet dat mensen dat maar blijven roepen.

30 november 2023 om 11:36

Soccerfan_1,

Toen Ronald de Boer nog voetbalde bij Fc Twente werd hem gevraagd of hij interesse had om weer terug te keren naar Ajax.

Hij zei toen: absoluut niet ik heb het erg naar mijn zin bij Twente, na de wedstrijd werd bekend gemaakt dat Ronald weer bij Ajax getekend had.

30 november 2023 om 12:33

Tsja, iedere zijn voorkeur. Ik denk dat een ervaren keeper in deze fase erg belangrijk is. Dus na de winterstop zou ik Rulli weer opstellen.

30 november 2023 om 10:31

Maar die ervaring zie je bij hem niet vaak terug. Totdusver straalde hij niet echt vertrouwen uit. Ramaj is aan de bal beter en qua keepende kwaliteiten verschilt het allemaal niet zoveel. Argentijnen zijn vaak ook niet zo best in Engels dus communicatie gaat ook lastig.

Gorter zal moeten spelen, dus vertrekken. Nog een keer met Pasveer verlengen lijkt mij onlogisch en een reserve rol van Rulli is ook niet echt logisch. Dus dat er op het gebied iets van keepers moet gebeuren is een open deur intrappen.

30 november 2023 om 10:46

Gorter en Rulli zal je moeten verkopen. Te licht en overbodig na de ontwikkeling van Ramaj.
Pasveer lekker het seizoen af laten maken, die jongen is een brok aan ervaring, en daar trekken de jongere spelers zich aan op, licht ook erg goed in de groep.

Na het seizoen zou ik pasveer wel binnenboord houden in een andere functie. Ik ben van mening dat hij genoeg zal toevoegen.

Setford kan je doorschuiven als 3e keeper naar het eerste elftal.

Het blijft een schande dat de RVC voor de komst van Vlachodimos is gaan liggen. Daar is het hele gekloot ontstaan. Dan was Ramaj niet nodig en Rulli er niet geweest.

Dan was het 1. Vlacho 2. Gorter 3. Pasveer 4. Setford. Klaar!

Nu zit je met het gekloot wie je moet houden en wie niet omdat Rulli en Ramaj positief en negatief geen gekke dingen doen en Gorter bizarre reddingen (o.a. ludogorets uit)afwisselt met rare fouten (twente uit). Succes van 't Schip, met dank aan de RvC.

Dit lijkt me vrij duidelijk. Gorter komt zwaar tekort en Pasveer kan bijna met pensioen. Rulli en Ramaj behouden en je hebt 2 prima keepers.

30 november 2023 om 13:01

Het is alleen de vraag of beide keepers genoegen nemen met een plek op de bank.

Ik zou Gorter en Rulli laten gaan. Gorter komt te kort en Rulli past met zijn status en salaris geen rol als 2e keeper. Lekker verkopen. Ramaj eerste doelman, Pasveer 2e met zijn Routine en Setford is voor de toekomst en nu 3e keeper en kan ondertussen natuurlijk gewoon bij Jong keepen. Een evt. 4e keeper moet je toch gewoon uit de jeugd kunnen halen als er echt nood aan de man is

Dat Gorter tekort komt is toch al langer duidelijk. Heeft het nooit helemaal bewezen, altijd aan het twijfelen en dat iets wat Ajax op dit moment zeker niet kan gebruiken. Ook omdat de verdediging wel wat coaching kan gebruiken. Goede concurrentie is normaal bij een topclub (wat Ajax natuurlijk gewoon nog steeds is), dus laat Ramaj en Rulli het maar uitvechten, met de ervaring van Pasveer en de toekomst van Setford daarachter. Met daarbij natuurlijk de kennis dat Pasveer niet nog 4 seizoenen door zal gaan. En Setford ook nog genoeg minuten kan maken bij Jong Ajax. Lijkt me prima toch? Zeker als je nog pak 'm 5 miljoen ofzo kan krijgen voor Gorter, dat is dan toch lekker meegenomen.

30 november 2023 om 10:50

Gorter is door Schreuder een dal in getrokken en is daar nooit meer van te boven gekomen.

Bij supporters ligt hij sindsdien standaard onder een vergrootglas.

Als Gorter er niets van kon had Ajax helemaal geen Europa League gevoetbald. Bij Ludogorets pakte hij 3 onmogelijke ballen.

Als Gorter hetzelfde deed als Ramaj uit bij Brighton, sprak men van blunders. Nu Ramaj het was, kon het gebeuren....

De reden dat Gorter moet vertrekken is dat hij 50x de nul moet houden voor hij het vertrouwen terug heeft gewonnen van supporters. Niet dat hij niet kan keepen. Hiermee zeg ik niet dat hij 1e keeper moet worden, maar wat mij betreft nog steeds een kans verdiend.

30 november 2023 om 10:55

Gorter moet gewoon eens rustig doen in het doel. Maar hij is een bron van onrust voor de verdedigers. Die gast moet je gewoon weg doen. Ramaj straalt een en al rust uit. En ja hij schiet ook wel eens een bal over de zijlijn maar hij schiet niet in de stress als hij de bal krijgt en er komt iemand op hem af gerend. Wereld van verschil deze 2 keepers.

30 november 2023 om 11:45

Helemaal eens Shenkie. Precies zoals het is.

30 november 2023 om 13:04

Gorter heeft vanaf 21/22 10 wedstrijden gespeeld en dan ligt het aan Schreuder ? Gorter heeft meer trainers gehad waarbij hij geen indruk gemaakt heeft.

30 november 2023 om 21:50

@shenkie. Ik ben toevallig ook supporter van Ajax, maar Gorter heeft voor de komst van Schreuder ook veel te weinig laten zien. Ook bij Jong Ajax heeft hij nooit kunnen imponeren. Wat Soccerfan_1 ook zegt het is een bron van onrust. Hij twijfelt ook teveel en wacht elke keer erg lang, als de tegenstander dan wat druk gaat zetten en gaat afjagen kom je heel eenvoudig in erg grote problemen.

Ik zou Gorter, Salah, Avila, Bergwijn en Rulli op de transfer lijst zetten.
Van het geld daarvan de kosten dekken vh mislopen CL dit jaar en volgend jaar en bouwen aan een team

30 november 2023 om 13:06

Ik vraag mij wel af hoeveel dit op gaat leveren. Er wordt wel geroepen dat er interesse voor een aantal spelers is, maar je kunt je toch niet voorstellen dat je deze spelers met winst gaat verkopen. Ze zijn geen van allen beter geworden bij Ajax.

30 november 2023 om 16:35

Dat gaat dan slechts een klein deel van die kosten dekken. Als ik me niet vergis gaan de inkomsten vanuit de Champions League vanaf het seizoen 2024/2025 flink omhoog. Eerder werd er gesproken over minimaal zo'n 60-70 miljoen aan inkomsten uit de Champions League vanaf het seizoen 2024/2025 (waar het nu zo'n 35 is).

Is er iemand die mij hier meer over kan vertellen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren