Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik vind Vincent technisch even sterk als Kevin De Bruyne en Eden Hazard’

Laatste update:

In België gaat het de laatste dagen vooral over Vincent Kompany. De 32-jarige verdediger liep in de oefeninterland tegen Portugal (0-0) een liesblessure op, maar werd desondanks door bondscoach Roberto Martínez opgenomen in de Belgische WK-selectie. Timmy Simons vindt het niet meer dan logisch dat Kompany ‘gewoon’ deel uitmaakt van de ploeg van de Rode Duivels.

“Vergis je niet in Kompany: Vincent kan een balletje wegleggen waarvan je denkt: wauw, dat is fantastisch. In een wedstrijd tegen Roemenië wipte hij de bal omhoog en verstuurde hij met een volley een lange pass richting flank. Ik zou daar nooit aan denken”, zegt de 41-jarige Simons, die net zijn voetbalschoenen aan de wilgen heeft gehangen. De middenvelder, die vijf jaar voor PSV speelde, kwam gedurende zijn loopbaan tot 94 interlands.

“Vincent is een verdediger, maar hij is geen pure verdediger. Hij kan ook voetballen, hij kan alles. Ik wou dat ik zijn kwaliteiten had, dan kon ik ook eens iets zots doen. Ik vind Vincent technisch even sterk als Kevin De Bruyne en Eden Hazard”, vervolgt Simons, die wel kan verklaren waardoor Kompany met zoveel blessureleed kampt. “Door de belasting. Je mag niet onderschatten hoe zwaar zijn lichaam belast wordt.”

“En het kan ook te maken hebben met de jonge leeftijd waarop Vincent doorbrak op topniveau. Hij was zestien, zeventien en hij was nog niet helemaal volgroeid. Dan kun je daar later last van krijgen”, stelt de middenvelder, tot afgelopen seizoen speler van Club Brugge. “We moeten daar inderdaad eerlijk in zijn: op de bank zitten geen jongens van het kaliber-Kompany. Het is niet omdat je geen aanvoerder bent dat je niet belangrijk kunt zijn of je verantwoordelijkheid niet kunt nemen. In een groep heb je altijd vier of vijf jongens die de kar trekken. Altijd. Want alleen haal je het nooit.”

Ben jij het met Timmy Simons eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kompany is ook een verdediger die perfect bij Guardiola past. Een topfitte Kompany behoort in mijn ogen tot de beste verdedigers ter wereld. Het is niet voor niets dat als hij herstelt is, dat Guardiola hem dan meteen opstelt en aanvoerder maakt. Man City en Belgiã£â« mogen ook erg blij zijn met zo'n verdediger met de kwaliteiten van Kompany.

Verder zou ik, als ik Martinez was, Kompany pas opstellen tegen Engeland en niet eerder. Belgie kan prima winnen van Panama en Tunesie zonder Kompany. Als Belgiã£â« na twee speelrondes al zeker is van 1ste plaats of volgende ronde, zou ik Kompany pas opstellen in 8ste finale.

Tot die tijd zou ik als Belgie zijnde spelen volgens de opstelling hieronder. Ik zou sowieso met Batshuayi spelen in de spits ipv Lukaku, omdat Batshuayi veel beweeglijker is en veel minder statisch, zoals Lukaku dat wel is. Lukaku is in mijn ogen ook zwaar overschat.

Courtios
Alderweireld
Vermealen
Vertonghen
Meunier
De Bruyne
Dembele
Carrasco
Mertens
Batshuayi
Hazard
5 juni 2018 om 09:41

Alleen heb je helemaal niets aan hem, omdat hij 90 procent van het jaar geblesseerd is. Oprecht, wij liepen voorheen altijd te klagen dat Robben van glas was, maar deze man spant echt de kroon. Desalniettemin is het wel sneu voor hem. Uitstekende verdediger wanneer hij niet geblesseerd is

5 juni 2018 om 10:14

Hoe vaak heb je je reactie inmiddels aangepast?

Maar ook aan de selectie van de Belgen zie je maar weer hoe schaars (goede) linksbacks nu eigenlijk. Lees regelmatig dat je ''een back toch wel moet kunnen opleiden'', maar die positie is zo belangrijk tegenwoordig. Daardoor wordt een Belgie ook direct gedwongen om in zo'n veredelde 3-4-3 te spelen, waardoor Carrasco weer op een plek komt die hem eigenlijk niet zint.

5 juni 2018 om 10:30

Elk positie in het voetbal is belangrijk. Toen Karius die blunder maakte in CL finale, zei Lucas1234 dat de keeper de belangrijkste positie was. Om die reden is het ook erg opportunistisch om steeds te zeggen dat een bepaalde positie het belangrijkste is, omdat in principe elke positie even belangrijk in het voetbal. Het is ook erg afhankelijk wat het systeem is. De back posities zijn zeker ook erg belangrijk, maar tegelijk is het ook niet zo dat als er een back ontbreekt voor een veel mindere back, dat het systeem dan meteen implodeert. Kijk maar naar Man City toen Mendy geblesseerd was. Delph ving het toen prima op in verdedigend opzicht, maar aanvallend was Delph minder. Datzelfde gold voor Zinchenko en Danilo.

Backs die goed opkomen, veel loopvermogen hebben, verdedigend ijzersterk en goede voorzet hebben, zijn echter wel zeer waardevol. Die backs, zoals Marcelo, Roberto Carlos, Dani Alves en Cafu zijn ook zeer zeldzaam. Als je zulke backs in je team hebt, heb je in feite 1 speler die gewoon 3 posities kan bezetten aan een flank in je team, zodat je buitenspelers veel meer naar binnen kunnen komen en minder het veld breed hoeven te houden.

5 juni 2018 om 11:08

Wellicht heb je je bak koffie nog niet op, want ik stel ook nergens dat de backs nu het belangrijkst zijn. Ik geef alleen aan dat zo'n selectie als die van Belgie maar weer aantoont hoe schaars goede, moderne linksbacks eigenlijk zijn. Er wordt op dit forum namelijk regelmatig geopperd dat het toch makkelijk moet zijn om een linksback op te leiden..

Maar ben nog steeds oprecht benieuwd hoe vaak je je reactie had aangepast.

5 juni 2018 om 10:34

Lukaku is niet statisch. Verre van. Gewoon een vooroordeel vanwege zijn postuur.

5 juni 2018 om 10:40

Ik denk dat jij je Man Utd brilletje ff af moet doen.
Lukaku is wel degelijk statisch. Je zag duidelijk dat de mede spelers van Belgie veel moeite hadden met hem te bereiken. Lukaku bleef steeds maar anoniem tussen de verdedigers van Portugal en zocht nauwelijks de vrije ruimte.

Lukaku is een typische spits zoals Giroud en Bas Dost. Een spits dat kan toeslaan in het strafschop gebied en in die zone zeer gevaarlijk is, maar meevoetballend en dynamiek is gewoon zeer pover bij Lukaku.

5 juni 2018 om 11:56

Lukaku statisch lol, Lukaku geen dynamiek Lol! Lukaku is veel sneller, sterker, en dynamischer dan Dost en Giroud. Lukaku in vorm is zeer zeker niet statisch en misschien wel de meest dynamische spits van Europa, het ontbeert hem enkel aan inzicht en een echt goede techniek. Voor de rest heeft hij alles.

5 juni 2018 om 12:30

Lukaku is zeker statisch. Hij is pijlsnel in een sprint maar snelheid heeft hier weinig mee te maken. Hij beweegt veel te weinig voorin. Bij Everton was hij zelfs de meest luie spits van de gehele PL, bewezen statistieken.

5 juni 2018 om 12:55

Bon Jovi

Dat vind ik dus niet, Lukaku is voor mij geen statische spits, en hij mist al helemaal geen dynamiek, dat zijn types Dost en Giroud en zo een type is Lukaku niet imo.

5 juni 2018 om 13:56

Lukaku heeft er al 100 gemaakt in Pl, dit seizoen met afbraakvoetbalt van Mourinho maakt hij meer als 25 goals terwijl Batchyaui 2 jaar op de bank zat bij Chelsea. Daarnaast moet jij is kijken naar aantal assists van Lukaku, zegt ook wel iets. Vroeger was er wel is discussie over wie beter was maar Batchuyai moet zijn strepen nog verdienen vooraleer hij Lukaku zijn plaats kan innemen.

Tuurlijk niet. Hoe kan je die spelers nou met elkaar vergelijken qua techniek? Techniek is meer dan alleen een passje geven en een bal kunnen aannemen. Techniek bij verdedigen is op tijd voor buitenspel stappen, looplijnen kunnen zien, mannetje dekken, weten wanneer je een sliding moet maken. De Bruyne is een aanvallende middenvelder die dan weer hele andere kwaliteiten nodig heeft zoals het tempo bepalen, passjes geven, zich aanbieden, gaten dichtlopen etc etc. Hazard heeft natuurlijk ook weer andere kwaliteiten nodig.

Kompany heeft een geweldige techniek, daarom speelt hij ook bij Manchester City. Maar vergelijkbaar met De Bruyne en Hazard? Nee. Ik had wel wat meer verwacht van Aad.

5 juni 2018 om 09:44

Aad moet Simons zijn..

5 juni 2018 om 10:37

De meeste dingen die je noemt zijn tactische aspecten , niet technisch.

Dit roep ik dus al een tijdje. Kompany is een van de beste verdedigers in de wereld en hem thuislaten zou een slecht plan zijn. Belgie maakt geen vuist van een kans als ze zich beroepen op enkel Simons/Aldeirwereld en Deyaner/Vermalen achterin.

5 juni 2018 om 09:52

lol ..vermaelen alderweireld vertonghen meunier zal wel meevallen denk ik dan . kompany is fantastisch maar vertonghen en alderweireld kunnen er ook wat van . vind toby zelf beter dan kompany .

5 juni 2018 om 10:25

Natuurlijk vind je dat als Spurs fan

Een fitte Kompany is de beste verdediger in de bpl. Helaas is hij te weinig fit en zijn Alderweireld en Van Dijk dat meestal wel.

Je noemt overigens 3 centrale verdedigers waarvan Vermaelen zelf niet helemaal fit is en er dikke kans is dat hij niet eens 2 wedstrijden overleeft op het wk. Probleem, aangezien Belgie met drie verdedigers speelt en we op de bank Boyata hebben. Dan kom je dus wel degelijk in de prolemen zonder Kompany.

5 juni 2018 om 10:27

Hahah kerel, Simons heeft ondertussen al even voor de Duivels bedankt, een jaar of 2-3. Denayer is al even lang niet meer opgeroepen. Waar heb jij het allemaal over?

Hij kan ook net zo goed keepen als De Gea vind ik.

Leuk verhaal van Simons, maar slaat nergens op. Als Kompany zo technisch was als Kevin de Bruyne was hij de beste verdediger ooit en zou hij ook niet achterin staan.

5 juni 2018 om 11:48

Wat is dat nu voor rare conclussie? Heb je Kompany ooit al zien ballen? Vince is technisch de beste centrale verdediger van Europa, de reden dat ie achterin staat is niet omdat hij niet technisch genoeg is, de reden is dat je ook als cv dezer dagen best goed moet kunnen voetballen en Kompany is enorm complementair met een minder technische cv, en omdat Kompany de kracht van een os heeft, en een enorm verdedigend pakket, defensief inzicht, messcherpe tackles en enorme duelkracht. Echt een rare kort door de bocht reactie van je.

Voor de mensen die niet weten over welke bal Timmy het hier heeft, zoek het even op. Echt een waanzinnige bal, een van de beste passes van een verdediger die ik in m'n leven heb gezien. Die bal was op Mertens denk ik, vind je zo terug op youtube.

Bal komt van rechts, wipt hem op en pakt hem in de draai vol op de wreef om hem over 60 meter naar Mertens op de linker flank te versturen, millimeterwerk.

5 juni 2018 om 10:27

Inderdaad wat een fantastische pass was dat zeg. Zulke passes zie je zelden, en als je ze al ziet komen ze normaal van de voet van messi of iniesta ofzo.

5 juni 2018 om 11:24

@real8madrid: geweldige pass, maar een pass van hetzelfde niveau heeft Kompany daarna niet meer gegeven. Vergis je niet, het is een bal die 6,5 jaar geleden werd verstuurd. Ik weet niet of hij nog steeds het lichaam heeft om zo'n pass eruit te gooien bij het aankomende WK.

5 juni 2018 om 11:54

Welke verdediger wel dan? Bonucci misschien op het EK? Maar dan nog was dat zonder die fantastische opwipper, zoiets verleer je niet maar Kompany is van glas en legt zoveel risico niet langer in zijn spel, ik volg Kompany al van zijn 16-17 bij Anderlecht, en hij is veruit de meest technische cv die ik ooit gezien heb, deze knaap dribbelde vaak zelfs 3 man tot aan de middellijn om dan een goeie pass te geven. Neen, mensen onderschatten Kompany hier duidelijk, komt door zijn blessures denk ik, heb er anders geen logische verklaring voor.

5 juni 2018 om 12:42

@alexdelpiero10: o, maar ik vind hem ook een technische verdediger. Daar heb ik geen slecht woord over laten vallen. Het probleem heb je al benoemd, namelijk: zijn blessures. Ik verwacht dat zijn lichaam niet meer in staat is om die scherpte op te brengen. Verdedigen kan hij wel en opbouwen idem. Zo'n pass is echter buitenaards. Daarvoor heb je de unieke weerbaarheid van een Robben nodig.

Toen Kompany 16 was, speelde hij al achterin bij Anderlecht. 20kg lichter en sneller dan Pique in zijn hoogtijdagen. Wat kon die mooi voetballen. Maar hij moest dat uit zijn spel halen want dat was te veel risico. Ging daardoor ook een paar keer de fout in. Maar inderdaad, Kompany heeft veel techniek en was iemand waar ik als voetballer echt naar opkeek.

Kompany heeft nog als middenvelder gespeeld ook. En de kwaliteiten daarvoor heeft hij. Alleen wel op een lager niveau.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren