Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ian Maatsen krijgt geweldig cijfer: ‘Stap dichter bij het EK na dit duel’

Laatste update:

Borussia Dortmund-linksback Ian Maatsen heeft zichzelf dinsdagavond een goede dienst bewezen met zijn optreden tegen Atlético Madrid (4-2 wint), zo zegt journalist Maarten Wijffels in de AD Voetbal podcast. Ook het Duitse BILD is onder de indruk van de 22-jarige Vlaardinger, die ‘Bumm-Bumm Maatsen’ wordt genoemd.

Maatsen liet zich dinsdag in het Signal Iduna Park gelden bij Borussia Dortmund. De linkspoot schoot BVB in de 39ste minuut hoogstpersoonlijk naar een 2-0 voorsprong. Zijn harde en diagonale schot was simpelweg onhoudbaar voor Atlético-doelman Jan Oblak.

In Duitsland heeft men genoten van Maatsen, zo blijkt ook uit de beoordeling van BILD. Maatsen krijgt een 2, wat betekent dat hij een uitstekende wedstrijd heeft gespeeld. Bij onze oosterburen wordt een waardering van 1 tot en met 6 gegeven, waarbij een 1 staat voor de beste prestatie, en 5 en 6 onvoldoendes zijn.

“Boem-boem Maatsen”, schrijft het Duitse dagblad in het spelersrapport. “Hij maakte er nog voor rust 2-0 van met een schot van links. Maatsen en Sancho vormden een constante dreiging vanaf de linkerflank.” Naast Maatsen kregen ook Nico Schlotterbeck, Emre Can en Niclas Füllkrug een 2 uitgedeeld.

Marcel Sabitzer, Julian Brandt en trainer Edin Terzic worden uitgelicht als de absolute uitblinkers bij Borussia Dortmund en krijgen een 1. Spits Karim Adeyemi moet genoegen nemen met het laagste cijfer. BILD deelt de pijlsnelle Duitser een 4 uit voor zijn optreden tegen Atlético Madrid.

Nederlandse media


Maatsen heeft ook goede reclame gemaakt voor zichzelf bij het Nederlandse journaille. Zo prijkt de linkspoot op de voorpagina van Telesport, terwijl hij eveneens onderwerp van gesprek is in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. Hoewel Maatsen zijn debuut in Oranje nog moet maken, denkt Wijffels dat hij door zijn optreden in de Champions League een stap dichter bij zijn eerste EK met het Nederlands elftal is gekomen.

“Verdedigend is het nog niet betrouwbaar, maar hij is nog hartstikke jong en zal nog veel leren”, aldus Wijffels. “Aanvallend is dit een ventje… in de blessuretijd ging hij er nog even overheen aan de linkerkant! Dit is een speler met een groot hart, die toch ook technisch vaardig is en offensief meedoet. Hij doet het toch maar wel op dit podium in Europa.”

Wijffels denkt dat Maatsen een goede kans maakt op het EK. “Nu Quilindschy Hartman geblesseerd is ben ik benieuwd of Ronald Koeman hem meeneemt naar het EK. Dat hoeft niet direct voor de basis te zijn, maar iemand met zijn drive aan de linkerkant die ook een doelpunt kan maken, dan is de kans na gisteravond toch groter dat hij hem erbij neemt.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tegen de grotere landen zou ik toch nog steeds terug grijpen op een 5-3-2 systeem waarbij je de wingbacks enorm belangrijk maakt. Met Maatsen & Dumfries/frimpong heb je daar gewoon waanzinnig goede spelers voor en in het centrum hebben we met Van Dijk, Geertruida, Ake, de Vrij, de Ligt, vd Ven ook super opties.

Pijnpunt in dat systeem is je aanvallende slagkracht op je voorste twee posities. Maar datzelfde probleem hebben we naar mijn mening in een 4-3-3 ook vaak.

17 april 2024 om 09:56

Ik snap niet dat mensen tegen de grote landen met 5 achterop willen spelen. De reden dat we dat in 2014 deden was omdat we een hele matige verdediging hadden dus een extra man nodig hadden en aanvallend hadden we top spelers waardoor je daar een man kon missen. Nu is de situatie andersom en kan je juist met onze verdediging hoog op het veld staan met 4 en heb je aanvallend juist extra hulp nodig door ze hoog op het veld aan de bal te krijgen en een extra optie. Met v dijk en ake cv heb je ook 2 cv's met snelheid en ervaring hoger op.

17 april 2024 om 10:22

rayvg helemaal mee eens. Dat 532 is best kansloos met onze aanvallers tegen betere landen. Is puur safety first.
Maar ik denk dat je 433 of 4321 (of 3421) moet gaan spelen met heel veel beweging voorin, dus de buitenspelers niet statisch aan de zijlijn. Ik snap werkelijk waar niet dat dat niet meer gebeurt. Wanneer ging Gakpo nou voor het laatst eens naar rechtsbuiten als ie linksbuiten stond. Nog nooit gebeurd. Hoogstens voor een corner.

17 april 2024 om 13:07

Het systeem boeit helemaal niet, het gaat om de intentie van de coach. Er zijn genoeg clubs die 532/352 spelen waar het heel aanvallend is en ook genoeg clubs die 433 en zich helemaal in eigen helft ingraven.
Ik hoop dat bijv. Bosz de opvolger gaat worden van Koeman. Ik zeg niet dat we met hem meer kans op de beker hebben, maar in iedergeval zijn de potjes dan wel leuker om naar te kijken.

17 april 2024 om 09:56

We hebben het hier veel en veel te vaak over systemen. Er zijn een hoop dingen belangrijker dan het systeem. Een daarvan is hoe hoe je een systeem interpreteert en in het praktijk uitvoert. Koeman en Xabi Alonso spelen beiden 5-3-2. Maar het voetbal die zij spelen lijken totaal niet op elkaar, want in de praktijk speelt Xabi zeel dynamisch en aanvallend voetbal en Koeman... Tja, geen idee eigenlijk. Ik heb nog geen lijn kunnen ontdekken in het spel van Koeman. Dit is waarschijnlijk omdat Xabi een veel betere en duidelijkere idee heeft over hoe hij zijn ploeg wilt laten voetballen en dat ook heel goed weet overbrengen aan zijn spelers. Dit soort dingen zijn veel belangrijker dan wat er op papier staat.

17 april 2024 om 10:02

Exact. Men zegt dat 532 heel verdedigend is en 433 aanvallend, maar mijn inziens is dit ook je reinste nonsens. Ik heb hele attractieve 532en gezien (atalanta en Leverkussen).

En zelf Pep Guardiola speelt op papier 433, maar in werkelijkheid doet hij dat niet. Daar waar 1 vleugelverdediger altijd een opkomende is en de andere meer een centrale verdediger die naast de andere twee centrale verdedigers staat. En dan heb je ook een verkapte 532. Of 352, als men dat fijner vind klinken.

Ik blijf er ook bij dat 532 het beste is voor ons. Alleen niet onder een coach als Koeman. Maar hebben we een capabele coach, dan kan hij op de juiste manier heel, heel veel uit dit sterke Oranje halen.

17 april 2024 om 10:17

Simone Inzaghi speelt met Inter ook 3-5-2 op een aanvallende wijze. Antonio Conte heeft de 3-5-2 formatie weer populair gemaakt een ook hij speelt niet heel defensief, maar daar staat hard werken wel voorop. Guardiola heeft overigens in interviews meermaals gezegd dat hij kijkt naar de 3-5-2 van o.a. Conte en de beste 'stukjes' daarvan implementeert in zijn systeem bij Bayern en nu Manchester City.

3-5-2 is een zeer moderne formatie tegenwoordig. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de wingbacks zowel aanvallend als defensief altijd voor een overtal situatie kunnen zorgen. Een overtal is nuttig voor een aanvallend, gebalanceerd maar ook een verdedigend team. Het is maar net hoe je die structuur uitwerkt. Wel is van belang dat iedereen gedisciplineerd in die 3-5-2 speelt wat bij interland voetbal door het weinige trainen wel lastiger is om die discipline en gewoontes erin te slijpen.

17 april 2024 om 10:28

Guardiola speelt niet met wingbacks. Dat is een groot verschil. Het is meer een 343 als je het in een formatie wilt zetten. De back schuift op naar het middenveld. Maar hij wisselt veel van tactieken. Speelde een keer zelfs een 3-3-1-3 formatie tegen een laag genoteerde ploeg.

17 april 2024 om 10:50

Eens Somagunner. Het zijn geen wingbacks inderdaad. Meer één back die als spelverdeler op het middenveld fungeert. Ook Klopp heeft hier meer een handje van gekregen met zijn rechtsback.

17 april 2024 om 09:58

5-3-2 is leuk omdat we dan 3 van onze toppers in de centrale verdediging kunnen opstellen. Echter spelen ze allemaal in een 4-3-3 normaal gesproken. Vraag me dan toch af of ze in een andere positie/formatie nog altijd hetzelfde niveau kunnen aantikken. Simpelweg omdat het totaal anders voetballen is.

17 april 2024 om 11:27

Ik denk dat je dit spel prima kunt spelen. Enkel moet je de spelers opstellen op lcv en rcv, die ook op de back positie uit de voeten kunnen. Waarom? Als je met fullbacks speelt ontstaan er enorme ruimtes op de vleugel waardoor de lcv of rcv in zouden kunnen schuiven. Vereist is dat er echt hard gewerkt moet worden en je full backs enkel mogen overlappen als de andere full back in staat is om het gat achter hem dicht te lopen.

Aké kan de LCV positie opvullen. Ik vraag mij alleen af wie je aan de rechterkant van Van Dijk zou moeten hebben dan. Ik denk persoonlijk dat de Ligt deze rol niet kan invullen en zou dan persoonlijk op J.timber (helaas lang geblesseerd) en Geertruida uitkomen.

17 april 2024 om 10:12

Ik ben het hier volledig mee eens, Wij hebben de spelers om echt een fantastische counterploeg te creëren en om daarnaast nog goed voetbal te spelen ook. Maak daar dan ook gebruik van! Hoe lekker kan het zijn als jij op de flanken Maatsen en Frimpong/dumfries hebt, Malen en Depay/gakpo voorin en daarachter Xavi Simons. Zet Reijnders en Frenkie erachter en je hebt echt een elftal om van te smullen.

Nee, want ronald stelt toch onze heerlijke klasbak Daley Blind op. Huilen!!

17 april 2024 om 09:48

Nee je snapt het niet. Ongeveer 1 keer per 5 wedstrijden geeft Blind één weergaloze pass die volledig compenseert voor het feit dat hij met afstand de traagste op het hele veld is.

17 april 2024 om 09:56

Inderdaad zijn passes worden hier nog steeds niet op waarde gesteld en dan maakt het niet uit dat je er 3x per wedstrijd uitgerend wordt. Dat hoort erbij, daarom staat ake er ook achter

17 april 2024 om 10:04

jullie doen alsof maatsen het elke wedstrijd zo goed doet? die is ook erg wisselvallend. Blind daar in tegen is heel sterk/stabiel bij girona. die copy paste haat op blind gaat echt te ver, heeft het gewoon overal goed gedaan en de teams hebben het zonder blind altijd minder gedaan. Overigens zou ik zelf ook niet met blind linksachter maar eigenlijk met geen van onze linksbenige spelers. Ik zou daar frimpong of timber (indien optijd fit) zetten die zijn beide beter dan blind, hartman en maatsen en kunnen daar ook heel goed spelen. Ake zou ook kunnen maar dat vind ik onze beste centrale verdediger (interland basis) dus die zou ik daar niet weghalen.

17 april 2024 om 10:15

Wat interesseert het mij dat Blind het goed doet bij Girona. Overigens staat hij daar ook geen lwb. In Oranje zijn er aantoonbaar betere spelers dan hij beschikbaar. Hartman (nú geblesseerd), Maatsen, Ake, Frimpong (kan rb en lb) en zelfs van de Ven kan er spelen. Blind is gewoon niet meer nodig. Dat is geen haat maar realisme.

17 april 2024 om 10:55

Nou inderdaad Burdym. Wat boeit het nou hoe Blind het doet bij Girona. Wat mij wel interesseert is dat zijn sprintjes echt schandalig waren tijdens zijn vorige interland. Die man kan echt niet meer.

17 april 2024 om 21:19

Maatsen is totaal niet wisselvallig, speelt echt nagenoeg ieder duel heel sterk.

Maatsen moet wanneer er met wingbacks gespeeld wordt, en na het wegvallen van Hartman, gewoon in de basis van Oranje staan. Ik vond het ook zeer opvallend dat Maatsen zich niet bij het grote Oranje mocht melden afgelopen interland-periode. Achja, Koeman heeft duidelijk zijn voorkeuren en waarschijnlijk zitten we straks te kijken naar Daley Blind op de wingback positie.

Vond hem tegen PSV wel tegenvalle, gisteren inderdaad erg goed! Benieuwd hoe constant hij is in de competitie heb Dortmund niet aandachtig gevolgd.

Maatsen heeft het bij Coventry en Burnley in d Championship echt goed gedaan. Persoonlijk vind ik het bij Dortmund nogal redelijk tegenvallen met de wedstrijden tegen PSV als absolute dieptepunt. Nu maakt hij 1 goal in de CL tegen Atletico en moet hij mee naar het EK? Nogal dubieus.

Ongetwijfeld of hij nou meegaat of niet uiteindelijk zitten we met ze alle toch weer naar Daley ik speel altijd toch wel Blind te kijken, echt ongelofelijk dat die man gewoon in de top 5 all time gespeelde interlands staat zeg.

17 april 2024 om 10:33

Dat vind ik ook. Vorig seizoen bij Burnley vond ik hem heel goed en misschien wel de beste speler in de Championship, maar bij Dortmund was hij de afgelopen maanden nu niet altijd even goed. In het juiste systeem is hij een heel goede aanvallende back, maar hij moet defensief wel genoeg ondersteuning krijgen.

Bijzonder om te zien hoe in zo'n korte tijdsduur tussen een WK en EK zoveel nieuwe (potentiële) toppers opstaan, waar we plots enorm goede wingsbacks hebben met Frimpong en Maatsen, een Reinders etc.

17 april 2024 om 10:25

En wat te denken van Zirkzee. Misschien wel onze beste aanvaller momenteel.

Hij is aan een geweldige opmars bezig. Zo laat je nog eens aan bondscoach Ronald zien wie hier op de deur klopt voor die zo bekende achilleshiel-positie in Oranje. Prachtige ontwikkeling maakt hij door. Vorige week erg ongelukkig bij -dankzij die veel te risicovolle bal van de goalie- het tegendoelpunt, maar na gisteravond; awesome! De wingback youngsters Frimpong en Maatsen op weg naar de wereldtop. Mooi!

Maatsen is nog helemaal niet rijp voor Oranje. Heeft het nog niet laten zien, en maakt ook bij zijn club nog best behoorlijke fouten achterin. Potentie heeft hij zeker, maar of dat genoeg is om deel uit te maken van de EK selectie, is maar de vraag. Wat uitmaakt of er 23 of 26 spelers mee mogen, en welke linksbacks er beschikbaar zijn. We gaan het t.z.t. wel merken….

17 april 2024 om 11:39

Wie is beter dan hij dan? Nederland heeft gewoon niet de luxe om spelers als Maatsen over te slaan toch?

Je hebt Aké, Blind en Van de Ven die linksback in een 4-mans defensie kunnen staan. Echter kun je niet van hun verwachten dat ze in een 532 de overlap gaan verzorgen. Daar had je Hartman voor, maar die is geblesseerd. Wie blijft er dus buiten Maatsen nog over?

17 april 2024 om 14:22

Ik geef mijn waardeoordeel over Maatsen. En mocht hij de beste/minst slechte optie op linksback zijn voor Oranje,. zal Koeman hem wel selecteren voor het komende EK. Maar daar verandert mijn mening over de kwaliteiten van Maatsen niet over....

Ik ben nog niet overtuigd. Vorige wedstrijd erg zwak bij jong oranje weliswaar op het middenveld totale chaos in zijn spel. Maar wel een enorme drive

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren