Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij was waarschijnlijk vertrokken als Van Nistelrooij was gebleven bij PSV’

Laatste update:

Als Ruud van Nistelrooij aan het einde van vorig seizoen niet was opgestapt bij PSV, dan was Isaac Babadi waarschijnlijk vertrokken. Dat vertelt zijn broer en zaakwaarnemer Samuel in gesprek met ELF Voetbal. Van Nistelrooij achtte de achttienjarige aanvallende middenvelder van de Eindhovenaren nog niet betrouwbaar genoeg om voor het eerste elftal in aanmerking te komen.

Peter Bosz liet Babadi dit seizoen debuteren in de hoofdmacht van PSV. De rechtspoot maakte in de voorronde van de Champions League tegen Sturm Graz (4-1 winst) al na vier minuten de openingstreffer en schoot zo uit de startblokken in het Philips Stadion.

Na dat duel kon Babadi nog rekenen op twee basisplaatsen en vier invalbeurten. Sinds eind september kampt hij met een blessure, waardoor Bosz geen beroep op hem kan doen. Als het aan Babadi zelf had gelegen, was hij vorig seizoen al overgeheveld naar het eerste elftal van PSV. Van Nistelrooij was echter van mening dat hij daar nog niet klaar voor was.

“Hij nam het te persoonlijk op”, zegt zijn broer Samuel. "Hij behoorde tot de wereldtop van zijn generatie en wilde meedraaien met het eerste. Hij was er klaar voor, maar de trainer vond hem nog te onbetrouwbaar." Babadi kon de keuze van Van Nistelrooij ‘niet plaatsen’.

“Hij had een weerwoord, waarna ik op de club moest komen. Het was niet erg, of zo. Maar ik had net een lange reis achter de rug en heb toen gezegd: ‘Isaac, ik begrijp je, maar je moet omgaan met de situatie zoals die is. Doe wat van je wordt gevraagd en dan komt het vanzelf goed.’”

Pablo Botermans, de mental coach van PSV, heeft Babadi daarmee geholpen. “Het was een wake-up call”, zegt Samuel. “We zijn nieuwe doelen gaan stellen en stoomden hem klaar voor de Premier League International Cup aan het einde van het seizoen." Daar maakte de PSV’er veel indruk, waarna Tottenham Hotspur contact opnam met Samuel.

“Ze vonden hem geweldig”, lacht hij. "Begin dit seizoen kon Bosz niet om Isaac heen. Ik ga eerlijk zeggen: als Van Nistelrooij was gebleven, zou Isaac waarschijnlijk zijn vertrokken. Het is geen probleem als een trainer het niet in hem ziet zitten, maar Isaac was simpelweg toe aan de volgende stap. En hij moet uitgedaagd blijven worden. Als hij de juiste stappen blijft zetten, komt hij ooit in de Europese top terecht. Daarvan ben ik honderd procent overtuigd."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben benieuwd waar Ruud zijn volgende kans krijgt. Heb zo'n gevoel dat dat weleens in Spanje zou kunnen zijn.

16 oktober 2023 om 14:52

Hij heeft natuurlijk een verleden bij Malaga. Dat is een leuke club, met prima aanhang, een fors stadion en in een fantastische stad. Alleen op sportief vlak gaat het natuurlijk slecht de laatste jaren. Geen idee hoe ze er momenteel financieel voor staan, maar het derde niveau is niet heel aanlokkelijk.

16 oktober 2023 om 16:13

Ook bij Madrid, maar die zullen niet voor hem gaan als la Barba Roja, Xabi Alsonso dus beschikbaar is. Malaga moet hij niet aan beginnen, is een zooitje daar, maar er zijn genoeg leuke clubs daar, hij spreekt de taal en heeft nog steeds een grote naam.

De situatie Babadi is vrij zorgelijk (op voetbalgebied, vergeleken met andere problemen stelt het niets voor) te noemen. Dat Babadi meteen bij een gebrek aan vertrouwen weg wil terwijl hij nog alles te bewijzen heeft is echt een slecht teken. Ik snap dat die jongen wil spelen maar dan noemt die broer hier Tottenham alsof die even Maddison uit de basis gaat spelen. Die jongen had zijn contract al moet verlengen en bij een excelsior of almere city moeten spelen doormiddel van huur.

Hoop nog steeds dat hij een nieuw contract ondertekend en dat hij in de winter wordt verhuurd. Is natuurlijk wel een ontzettend groot talent.

16 oktober 2023 om 14:41

Belachelijk natuurlijk dat je als 18 jarig mannetje al denkt zoveel te kunnen eisen. Stel je nou eens nederig op en wacht op je kans terwijl je zelf keihard werkt. Maar nee alles moet nu al voor hun 20e allemaal gebeuren.

16 oktober 2023 om 14:51

Ja mee eens.. zou het wel een zure vinden als hij vertrekt maar ik zie hem zonder speelminuten ook niet zo snel langdurig verlengen. Ook die opmerking van zijn broer dat Babadi wereldtop van zijn generatie zou zijn.. zo overtuigend was hij ook weer niet bij Jong vorig jaar.

16 oktober 2023 om 15:48

Al die jongens die vroeg voor het geld gingen voordat ze echt doorgebroken waren zijn allemaal met staart tussen de benen terug gekomen.het zou zonde zijn maar dan krijgt gewoon een ander de kans op zijn plek die er wel graag voor wilt strijden.mentaliteit is net zo belangrijk als talent.

16 oktober 2023 om 16:56

Mentaliteit is belangrijker als talent zelfs! Zou zonde zijn als hij weg zou gaan idd, maar heeft vooralsnog ook nog niet echt een onuitwisbare indruk achtergelaten idd.

16 oktober 2023 om 17:04

Isaac moet blij wezen dat hij bij een top club zit. Hij zal heus zijn kansen gaan krijgen en hij moet ze verdienen. Er zijn zat talenten geflopt die dachten elders beter te gaan doen. Maar ik zie hem graag bij tekenen natuurlijk.

16 oktober 2023 om 17:48

Ik vind het niet meer dan logisch. Als jij 1 van de beste van je generatie bent, terwijl anderen wel de kans krijgen in PSV 1, dan ga je jezelf afvragen of die club wel juist is voor je ontwikkeling. Zeker als er engelse clubs voor je komen die je meteen een 10-20voud aan geld bieden.

16 oktober 2023 om 17:55

@Mikey 🤣

16 oktober 2023 om 18:00

Je kunt jezelf een van de besten van je generatie vinden, maar Babadi heeft vorig seizoen in Jong PSV totaal niet laten zien dat hij daartoe gerekend moet worden. Dat wil niet zeggen dat hij geen kwaliteiten heeft, maar van Nistelrooij had vorig seizoen gewoon prima geconstateerd dat meespelen met PSV 1 op dat moment te vroeg kwam. Babadi heeft nu 2 leuke wedstrijden in PSV 1 gespeeld dit seizoen, maar laten we niet doen alsof dat al genoeg is om conclusies te trekken. Laat Babadi maar eens bijtekenen en Jong PSV een wedstrijd of 10/15 bij de hand nemen. Kijken we daarna verder. Babadi is een leuk en vrolijk ventje maar krijg toch het idee dat hij zichzelf al wel heel goed vindt.

16 oktober 2023 om 21:52

Inderdaad joh, Babadi viel juist tegen in zijn eerste seizoen bij Jong PSV! Totaal niet effectief en weinig opvallend. Het was echt een grote verrassing dat hij in de voorbereiding het toch erg goed deed bij 1. Doet me denken aan Ihattaren die destijds ook schommelde tussen jong en 1. Hij moest effectiever zijn.. scoorde de eerstvolgende wedstrijd volgens mij drie keer, daar droop de klasse van af. Dat heb ik Babadi nog niet zien doen.

Peter Bosz is uiterst bekwaam in het brengen van talenten. Naar het buitenland gaan lijkt me op dit moment een slechte zet van Babadi. Hopelijk komen de club, speler en zaakwaarnemer eruit.

16 oktober 2023 om 14:52

Gaat lastig worden ben ik bang. Wat ik uit al de interviews en berichten op maak is dat Babadi al vind dat hij als sterspelt wordt gezien binnen het eerste en als een ster betaald moet worden. Dat slaat natuurlijk nergens op.

16 oktober 2023 om 15:25

Zie mijn andere post: Als meneer niet wilt verlengen tegen een normaal contract, dan gewoon de rest van het seizoen bij O19 op de tribune zetten. Lekker wedstrijdjes kijken op zaterdagmiddag.

16 oktober 2023 om 15:36

Ben het helemaal met je eens. Talenten moeten echt van dat beeld dat ze op hun 18e al sterspeler in het eerste zijn. Dat is maar voor een handjevol per generatie. Maar toch lijkt het het nieuwe normaal te zijn. Waar is de tijd dat talenten op hun 20e doorbreken en geduldig zijn op hun kans.

Babadi komt op mij over als een drammer en nogal egocentrisch. Ongeduldig.
Er blijkt weinig van verbinding met het team en het teambelang.
Zal wel weggaan volgend jaar. Ook de volgende club zal wel weer een tussenstation zijn, wanneer het even niet gaat volgens zijn plan en belang.

"broer en zaakwaarnemer" is voor mij een red flag inmiddels.

16 oktober 2023 om 14:53

Gelukkig worden die regels aangepast, als ik het goed heb. Hij wordt volgens mij ook door familie leden van Rudiger begeleid.

16 oktober 2023 om 14:59

Waarom kan je als broer zijnde niet een goede zaakwaarnemer zijn?

16 oktober 2023 om 15:01

Maar juist in dit specifieke geval komt de betreffende broer zeer genuanceerd over en pakt hij dit wat mij betreft veel beter aan de vele zaakwaarnemers die niet tevens familie zijn. Hij heeft zijn broer tot de orde geroepen, samen met hem nieuwe doelen gesteld en hem laten inzien dat de aanhouder wint. Lijkt me in dit geval - zeker als je ziet hoe het uitgepakt heeft - alleszins in het belang van zijn broer/cliënt.

16 oktober 2023 om 15:26

Diezelfde zaakwaarnemers die hem een van de best betaalde spelers van PSV willen maken? Ik snap dat je het beste voor je client wilt, maar enige realiteitszin mag ook wel.

16 oktober 2023 om 15:18

Blijft het geld wel lekker in de familie

Geen gebruik meer van maken en lekker laten gaan.gasten willen de hoofdprijs en nul gepresteerd. Over 2 jaar ergens te bewonderen in de kkd

"Hij behoorde tot de wereldtop van zijn generatie"

Volgens wie? Hemzelf? En niet te vergeten dat v Nistelrooy zelf wel echt wereldtop was. Niet dat je er dan niet naast kan zitten, maar Ruud zal toch wel enigzins weten wat ervoor nodig is.

16 oktober 2023 om 18:52

Ik dacht even dat het over v Nistelrooij zou gaan maar nee het is babadi die wereldtop is haha

En nu vertrekt hij alsnog maar dan transfervrij. Wat een kulverhaal

Ik zei dit op het begin van het seizoen al: PSV moet zich veel en veel harder opstellen naar deze jongen. Niet verlengen? Lekker bij PSV O19 op de tribune plaatsnemen. PSV moet alleen investeren in spelers die toekomst hebben bij de club. En die hoge salariseisen die dit mannetje heeft? Niet in meegaan. Ik zei op het begin van het seizoen, dat in Oktober Babadi zomaar de 4de keus op 10 kon zijn. En zie, het is Oktober en Tillman, Saibari en Til staan allemaal hoger in de pikorde dan hem.

De jongen heeft talent, maar je moet hem niet ten koste van alles willen behouden. Een jaartje geen wedstrijden spelen zal die jongen ook geen goed doen. Dus gewoon een mooi contract aan hem voorschotelen en anders bij O19 op de tribune wedstrijden kijken tot zijn contract is afgelopen.

16 oktober 2023 om 15:53

@achterman,

Je gaat er aan voorbij dat hij eind september geblesseerd is geraakt waardoor hij al 3 weken niet kan spelen. Ik denk dat als dat niet zo was geweest hij gewoon had meegedaan ipv Til. Hij heeft nu wel de pech dat Til nu 3 x achter elkaar heeft gescoord. Maar ben ervan overtuigd dat Bosz hem straks echt wel weer kansen gaat geven. Zeker als invaller of ergens in de beker ofzo.

16 oktober 2023 om 17:33

Hij speelde ook al een stuk minder voor zijn blessure. In de wedstrijden dat het er echt om ging hoefde hij al niet meer mee te doen. In de eerste wedstrijd tegen Rangers mocht hij in de 90ste minuut invallen. In de thuiswedstrijd bleef hij 90 min op de bank.

16 oktober 2023 om 17:34

Om aan toe te voegen: heeft na de wedstrijden nog precies 13 minuten gespeeld in totaal tegen Almere en RKC.

Erg jammer dat hij momenteel architect is van zijn eigen sabotage. Ik durf te wedden dat als hij eerder duidelijkheid richting de club had gegeven hij allang vaker te zien zou zijn. Ik kan me namelijk goed voorstellen dat Bosz naar PSV is gekomen voor de lange termijn en dan wil je gewoon bouwen aan je team. Er valt momenteel helemaal niet te bouwen met hem, want er is genoeg werk aan de winkel.

Ik zou mijn tijd ook ergens anders in investeren als ik trainer was. Til is dan bij lange na niet zo technisch begaafd maar je weet in ieder geval wat je er aan hebt.

Ontzettend jammer dat hij (dmv zn broer) er zo in staat. Lijkt me oprecht een leuke gast, maar als 18 jarige mag je natuurlijk niets eisen. Doet me denken aan die Bakkali. Denk oprecht dat hij wel kansen kan krijgen als hij z'n contract gewoon verlengt.

We hebben al meerdere voorbeelden Babadi’s gezien. Broers, ooms en andere potentieel miljonair meesnoepende familieleden die denken dat ze het niveau van Mino Raiola (rip) hebben, maar gewoon de club moeten respecteren en zwijgen….

16 oktober 2023 om 16:53

Nou ja zeg! Vreemde opmerking.

Er zijn geen opleidingsvereisten voor het uitoefenen van het beroep en er zijn ook geen specifieke opleidingen om voetbalmakelaar te worden. Als je een groot talent van wereldklasse bent, dan kan je het permitteren om een familielid je zaken te laten behartigen. Als je de markt goed kent wat voor salarissen er gevraagd wordt, dan kan het prima.

Kijk maar naar Rabiot. Die heeft zijn moeder Als zaakwaarneemster. Toch slijt zij haar zoon telkens naar een grote clubs in Europa. Best knap van haar, terwijl Rabiot niet echt een geweldenaar is om als voorbeeld te noemen.

Meeste voetbal zaakwaarnemers (o.a. je genoemde voetbalmakelaar) richten zich vooral op de contractuele onderhandelingen en het maken van andere commerciã«le deals. En verdwijnen na de gemaakte deals vaak weer op de achtergrond.

Ik acht de kans vrij groot dat Babadi dit seizoen of komend seizoen alsnog vertrekt. Dat die jongen talent heeft is wel duidelijk maar volgens mij is hij wel iemand met een gebruiksaanwijzing of in ieder geval iemand met een instelling die je in de voetbalwereld doorgaans niet heel ver brengt. Hopen voor hem dat het geen Labyad/bakkali verhaal wordt.

als hij bij PSV vertrekt aankomend jaar zien we hem over 5 jaar weer terug bij RKC of FC Volendam. mooie clubs, daar niet van. deze jongens moeten de voorbeeld nemen aan Depay en Wijnaldum, die stonden ook op het punt om te gaan en bleven alsnog en hebben PSV kampioen gemaakt. dat ene jaartje gaat een groot verschil maken hoe wij hier in Nederland en vooral in het buitenland naar deze gasten kijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren