Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heurelho Gomes schrikt van slechte statistiek PSV: ‘Mijn hemel, echt waar?’

Laatste update:

PSV kan woensdagavond in Sevilla zijn eerste Champions League-uitzege sinds 27 november 2007 boeken. Destijds werd CSKA Moskou met 0-1 aan de kant gezet. De doelman die toen onder de Eindhovense lat stond, was Heurelho Gomes.

De oud-doelman schrikt in gesprek met het Eindhovens Dagblad van de matige statistiek, maar heeft er desondanks vertrouwen in dat PSV woensdagavond een einde kan maken aan de negatieve reeks

“Mijn hemel, is dat echt waar?”, reageert Gomes, wanneer hij geconfronteerd wordt met het voor PSV pijnlijke feitje. “Hoe is het toch mogelijk dat dit zo’n grote Europese club als PSV is overkomen?”, vraagt de Braziliaan zich af. Op 27 november 2007 won PSV op bezoek bij CSKA Moskou met 0-1 door een doelpunt van Jefferson Farfán.

Gezien het feit dat PSV drie punten meer heeft dan Sevilla én een beter onderling resultaat heeft dan RC Lens, kan het zich woensdag al plaatsen voor de achtste finales. Daarvoor moet het winnen in Sevilla en moet Arsenal later op de avond afrekenen met Lens.

“Overwintering in de Champions League hoort bij PSV”, vindt Gomes. “Maar winnen in Spanje? Daar is de competitie zo sterk. In onze jaren was een uitwedstrijd winnen echt geen unicum. Daarvoor heb je voldoende volwassenheid en ook gewoon Champions League-ervaring in je elftal nodig. Dat hadden we in die tijd. Ik zie nu weer dat PSV een beetje die kant op is gegaan. Ze hebben dit seizoen echt goed ingekocht.”

Gomes draagt de Eindhovense club nog altijd in zijn hart. “Ze doen het momenteel geweldig en ik heb de wedstrijd tegen Ajax bijvoorbeeld live gezien. Gewoon een mooie overwinning, met een grootse Lozano. Als je hem in vorm hebt, kun je Sevilla ook pijn doen. Maar PSV heeft meer sterke punten, want Luuk de Jong is ook op alle niveaus nog sterk.”

De Braziliaanse oud-doelman speelde tussen 2004 en 2008 in totaal 181 officiële duels voor PSV en werd in die periode vier keer landskampioen van Nederland. Gomes, die uit de jeugdopleiding van Cruzeiro kwam, speelde na PSV nog voor Tottenham Hotspur, TSG Hoffenheim (huur) en Watford.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



Dat was mij wel een lekker elftal zeg. In die halve finale tegen Milan met van Bommel, Johan Vogel en Cocu op het middenveld. Erg sterk elftal en wellicht wel een van de beste elftallen die PSV ooit gehad heeft in de periode dat ik het voetbal volg. Die gasten kon je wel om een boodschap sturen. Een perfecte mix van de Hollandse school en zuid amerikaanse vernuftheid. Doodzonde dat ze eruit gingen tegen datzelfde Milan want dat jaar had PSV de Champions League echt kunnen winnen.

29 november 2023 om 10:53

Beste elftal van PSV vanaf 1990 ja, daarvoor waren er toch nog een paar sterkere. Maar niet heel veel. 1987/1988 zeker en ik ben te jong om alle elftallen van mid/eind jaren 70 te herinneren, maar wss waren die van 1976/77/78 ook sterker. Nederland was in de jaren 70 een grootmacht dankzij Feyenoord,. Ajax en uiteindelijk ook PSV.

29 november 2023 om 10:55

@elninoo

De twee Zuid Koreanen niet vergeten, Park Ji Sung & Lee Young Pyo, allebei tweevoetig en twee hardwerkende spelers. Voeg daar de flair van Jefferson Farfan toe, de muur achterin Alex en de ervaring van Van Bommel, Cocu en je had een perfecte mix van jeugdig talent, kwaliteit en volwassenheid.

29 november 2023 om 12:19

Three lungs Park, wat een fenomeen, mooie transfer naar United en daar ook gewoon een held. Mooie jaren toen voor PSV.

29 november 2023 om 11:01

Fantastisch elftal was dat zeg met Van Bommel, Cocu, Gomes, Alex, Park en een piepjonge Afellay. Die gasten zouden inderdaad een serieuze kans gemaakt hebben tegen Liverpool.

29 november 2023 om 15:09

Alex echt mijn all time favorite. Die gozer begon gewoon een beetje als schlemiel met (dacht ik hoor) wat eigen doelpunten. En die groeide echt uit tot een eindbaas. Een logge tank die rustig naar voren kon lopen en een koeman-achitge trap in de benen had. Na Chelsea nooit meer wat van geworden. Zo zonde.

29 november 2023 om 11:06

Ja man poeh dat was echt een sterk team. Gomes op doel met Alex de tank en Salcido voor zich. Het werd bijna een gewoonte om de treble te pakken in Nederland met dat team en plaatsing voor de volgende ronde CL was ook regelmatig een zekerheidje. Dan begrijp ik wel dat Gomes denkt dat PSV wel regelmatig door kan stoten in de CL, maar de realiteit is dat Nederlandse teams incidenteel iets kunnen presteren op dat niveau en daar is ook niks mis mee gezien de financiële capaciteiten.

29 november 2023 om 11:36

Geweldig team hoor, maar PSV heeft nog nooit de nationale treble gewonnen. Wel een échte treble, maar dat was in '87/'88. De dubbel in '04/'05 is de enige die in de buurt komt, want tussen '01 en '15 werd er verder nooit meer dan 1 prijs in een seizoen gepakt.

Zo azijn is op. Nu hopen dat ze vanavond die slechte reeks kunnen beëindigen!

29 november 2023 om 11:40

Liever de echte treble dan de nationale treble eerlijk gezegd

29 november 2023 om 11:49

@1AFCAjax1 heb 't geprobeerd op te zoeken, maar klopt het dat er nog nooit een ploeg is geweest die de nationale treble heeft gewonnen in Nederland?

29 november 2023 om 13:08

Dat was zeker een sterk team. Ik ben al wat ouder en heb de successen van 1978 (uefa Cup) en 1988 (europa Cup I) met vol bewustzijn meegemaakt en ik vond de selectie van 1987-1988 nog wat sterker met Lerby, Arnesen, Koeman, etcetera. De selectie van 1978 heeft voor mij ook nog veel nostalgische waarde met iconen als Willy van der Kuijlen, René van de Kerkhof en Willy van der Kerkhof en niet te vergeten trainer Kees Rijvers.

29 november 2023 om 13:14

Mooiste wedstrijd die ik ooit gezien heb in het clubvoetbal 😉 Keek in Frankrijk op vakantie samen met m’n vader in een caf㩠waar een stel Aziaten zaten te eten onder het televisiescherm die schrokken zich de pleuris toen ik ineens compleet uit mijn dak ging na de eerste van Park.

29 november 2023 om 15:12

Lekker man. Mijn moeder had kaartjes gekregen en zat in het stadion. Mens had geen idee waar ze heen was maar 'vond het wel gezellig'. Ik thuis in de lamp. Hoorde later pas dat ze erbij was. :D. Nog altijd een dingetje thuis dat ze dat kaartje niet gewoon had overgedragen

Wat een klasbak was dit zeg. Nog steeds de allerbeste keeper die ik in de Eredivisie heb mogen aanschouwen, deze gozer was irritant onpasseerbaar.

Had echt verwacht dat hij de top ging halen, maar bij Tottenham stagneerde het redelijk snel. Had ook een paar ketsers die hij in Eindhovense dienst nooit had.

29 november 2023 om 11:14

Ja dat is wel zonde. En dat in een tijd dat Tottenham nog niet was wat het momenteel is in Engeland. Wel qua omvang maar niet qua spelersmateriaal.

29 november 2023 om 11:54

Die eer blijft aan van Breukelen voor mij, Gomes had wel verreweg de mooiste stijl voor een keeper! Een gracieuze versie van Unnerstall ;-) Was (en is) echt een topper met een mooie uitstraling met die grote glimlach

29 november 2023 om 12:33

In eindhoven begon hij ook met aardig wat ketsers hoor. Gomes is iemand die gewoon veel vertrouwen nodig had om top te zijn.

29 november 2023 om 12:42

Is dat zo? Kan me geen ketsers van hem herinneren om eerlijk te zijn, maar ik volg PSV dan ook niet op de voet.

Ik weet nog dat ik toentertijd uit keek naar de Eredivisie samenvattingen puur voor Gomes en Alex. Poh wat was ik jaloers dat die twee bij PSV balde toen.

Gomes had één wedstrijd tegen Feyenoord dat hij werkelijk iedere bal eruit tikte en ik kon er niet eens boos om worden zo goed vond ik hem.

29 november 2023 om 13:10

Pij PSV heb ik één nog betere keeper mogen aanschouwen en dat was Jan van Beveren (r.i.p.) maar Heurelho was inderdaad van uitzonderlijke klasse, net als zijn Braziliaanse maatje Alex de Tank.

ongelooflijk dat t zo lang geleden is zeg.. het was ook al 5 jaar geleden sinds de laatste zege..

29 november 2023 om 11:09

PSV won toch thuis van Lens? En uit een gelijkspel.

29 november 2023 om 11:12

@arnino, volgens mij heeft psv thuis gewonnen van Lens en uit gelijk gespeeld

29 november 2023 om 11:14

Zoals hierboven ook gezegd. PSV won thuis van Lens en uit gelijk gespeeld...

29 november 2023 om 11:25

En daarvoor was het hoelang geleden?

29 november 2023 om 12:32



En daarvoor ook ieder jaar CL gespeeld dan?. dus logisch..

29 november 2023 om 17:03

Niet zozeer in jaren maar ook in gespeelde duels, Nikos_. PSV had -als ik me niet vergis- 17 of 18 duels op rij niet gewonnen in de Champions League.

29 november 2023 om 11:23

Heren, het is toch overduidelijk dat Arnino het had over de periode voordat PSV van Lens won. Aantal jaren weet ik zo niet, maar volgens mij waren het iets van 18 duels zonder zege in de Cl.

Edit; ik zie nu pas dat hij zijn reactie heeft aangepast, excuus.

Gomes was bijna niet te passeren. En het is voor een keeper ook wel lekker als je zo'n tank als Alex voor je hebt. Wat een elftal en wat heb ik genoten van die tijd. Sinds die tijd is het weer voor het eerst dat ik geniet van het voetbal, wat PSV speelt. De jaren daarna is het wel heel hard achteruit gegaan met het veldspel (behoudend of tikkie breed).

29 november 2023 om 11:32

Voor een verdediger is het ook heerlijk als je een goede keeper achter je hebt. Speel je met veel meer vertrouwen en durf, omdat je weet dat een foutje je niet duur hoeft komen te staan. Gomes en Alex waren een geweldig duo daardoor.

29 november 2023 om 12:35

Sterker nog, het is voor iedere speler fijn om topspelers om je heen te hebben... nogal obvious

29 november 2023 om 12:39

Dat zeg je wel, maar als je omsingeld bent door topspelers van de tegenstander heb je een hoop topspelers om je heen, maar echt fijn is het toch niet. Dus zo obvious is het ook weer niet altijd

Vrij bizarre statistiek. Net als dat ze tot het vorige duel uberhaupt al 7 jaar geen CL overwinning hadden geboekt. Nu waren er niet beister veel deelnames, maar ook in de jaren Europa League waren de prestaties hooguit redelijk tot sommige jaren slecht. In 2015 was er de knappe CL campagne, maar ik denk dat we voor andere goede prestaties alweer terug moeten naar het Hiddink of Koeman tijdperk. Nationaal hebben ze het uitstekend voor elkaar, maar het wordt nu zeker tijd om ook internationaal weer te presteren.

Dat was echt een goede elftal. Begreep toen als jonkie niet hoe je daar tegen kom scoren. Het waren mooie jonge spelers als Affelay en Park en dan de routiniers eromheen. Heb enorm voor psv zitten juichen in 2004/05.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren