Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het ergste wat ik ooit heb gehoord van een speler is ‘blinde’, dat was Schöne’

Laatste update:

Na dit seizoen zet Ed Janssen een punt achter zijn loopbaan als scheidsrechter in de Eredivisie. De 47-jarige leidsman maakte in 2003 zijn debuut in het betaald voetbal, toen hij de leiding had over het duel tussen Excelsior en SC Cambuur. Twee jaar later floot Janssen met NEC - RBC Roosendaal zijn eerste wedstrijd in de Eredivisie.

Janssen maakte het nodige mee gedurende zijn loopbaan, maar zegt dat hij vrijwel nooit is uitgescholden door een speler. “Het ergste wat ik ooit heb gehoord van een speler is ‘blinde’. Dat was Lasse Schöne. Toen floot ik meteen en haalde hem naar me toe: ‘Blinde? Janssen is mijn naam!’ Hij sloeg me op mijn schouder en we speelden verder”, zegt Janssen in gesprek met de Limburger.

“Ik geef spelers altijd vijf seconden bedenktijd, ontoerekeningsvatbaarheidstijd. Als ze dan nog blijven zeiken, trek ik een kaart”, vervolgt de Limburgse scheidsrechter, die fluiten als acteren beschouwt. Hij benadrukt dat het de kunst is om iets onverwachts te doen. “Toivonen, die best een etter kan zijn, kwam eens boos naar me toe, met zijn armen wijd. En ik roep: 'ah, you want to tango?' Ik pakte zijn armen en we begonnen te dansen. Alle kou was uit de lucht.”

“Of als een speler op me af stormt, wijs ik naar zijn schoenen en roep uit: 'dat meen je niet joh, zijn dit nou die nieuwe Adidas-schoenen?! Echt waar?!”, besluit Janssen. Hij floot ruim vierhonderd profduels, maar had nooit de leiding over een internationale wedstrijd. Janssen fungeerde wel eens als vijfde of zesde official in de Champions League of Europa League.

Snap jij dat Ed Janssen een punt achter zijn loopbaan zet?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is dat echt gebeurd met Toivonen? hahah daar moeten dan toch beelden van zijn zou je zeggen.

7 april 2018 om 09:55

Ja dat vroeg ik me ook al af. Zou de beelden daarvan ook wel willen zien haha.

7 april 2018 om 13:11

Is gewoon een leugen net als die anekdotes van Van Der Gijp alleen om leuk te doen

Prima scheidsrechter! Jammer dat hij stopt, maar ook begrijpelijk gezien zijn leeftijd.

Misshien is hij niet de meest interessante scheidsrechter, maar die cynische reacties zijn natuurlijk ook weer niet nodig. Niet iedereen hoeft zich net als Bas Nijhuis voor gek te zetten.

Meneer Janssen weet u zeker dat Schöne u op de schouder sloeg? Dat kon u nooit goed gezien hebben! Hé blinde! Maar ff serieus.. het is een scheidsrechter, moeten we ons nu echt druk gaan maken met alles wat er op het veld loopt?

7 april 2018 om 11:31

En op het moment dat de scheidsrechter een fout maakt maakt heel nederland zich er toch echt druk om. Vind het wel leuk om een nieuwtje te lezen over een scheidsrechter dat niet te maken heeft met fouten. Op het veld lopen nou eenmaal 3 teams, de voor-, tegenstander en de arbitrage.

Een scheidsrechter die nooit is opgevallen. Of te wel een perfecte scheidsrechter. Er menen nog te veel scheidsrechters dat ze hun stempel op de wedstrijd moeten drukken.

7 april 2018 om 10:29

Dat wilde ik nwt zeggen, als scheidsrechter is het misschien wel een compliment als je niet zoals veel van zijn collegae je best doet om je te profileren...

Zal wel aan mij liggen, maar nog nooit van deze man gehoord. Misschien ook wel goed.

Ik ben nooit echt een fan van hem geweest maar heb ik heb hem ook wel eens gemist als we nog een slechtere scheids hadden.

Eagles - Den Haag Edje! Daar maakte je toch echt een verschrikkelijke fout vriend, vergeet deze scheids ook niet meer zo snel. Maar Makkelie zal me altijd bij blijven (helaas)

7 april 2018 om 13:22

Tsja we hebben nou eenmaal scheidsrechters als mensen. Het is waarschijnlijk altijd goed om te beseffen dat er geen scheidsrechter in de eredivisie is die Den Haag meer heeft benadeeld door een fout als haar eigen spelers. We kijken altijd naar een niet geven strafschop of juist een makkelijk tegen, maar vergeten vaak dat het ons eigen team is die over 90 min veel te maak een bal mist.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren