Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Henry na 9-0 zege over opponent: ‘Zij hebben ons de meeste schade aangebracht’

Laatste update:

Thierry Henry boekte dinsdag met Jong Frankrijk een recordzege op Jong Cyprus. De EK-kwalificatiewedstrijd eindigde in liefst 9-0. Na afloop van het duel was bondscoach Henry, die voor de vierde keer aan de zijlijn stond bij Jong Frankrijk, echter opvallend kritisch. “Cyprus heeft ons, voetballend, de meeste schade aangebracht sinds ik bondscoach ben”, zei hij onder meer.

Nadat de voormalig topspits eerder al onder meer trainer van AS Monaco en assistent-trainer van België was, werd hij in augustus aangesteld als bondscoach van Jong Frankrijk. En tot nu toe is dat een zeer gelukkig huwelijk.

Henry debuteerde met een 4-1 oefenzege op Jong Denemarken. Vervolgens werden in de EK-kwalificatie ook de leeftijdsgenoten van Slovenië (0-4), Bosnië (1-2) en dus Cyprus (9-0) aan de zegekar gebonden.

Die laatste overwinning was een record: de vorige grootste zege ooit van Jong Frankrijk was tegen de leeftijdsgenoten van Joegoslavië in 1985: 7-0.

Ondanks zijn uitstekende start als bondscoach en de monsterzege op Cyprus, was Henry dinsdag na afloop van het duel niet tevreden. “Cyprus heeft ons, voetballend, de meeste schade aangebracht sinds ik bondscoach ben”, zei hij onder meer.

“De eerste 25 minuten maakten ze het ons heel moeilijk”, vervolgde Henry. “Dat vond ik niet leuk, nee. Helemaal niet zelfs. Ik was in de rust ook helemaal niet tevreden. Ik hoop dat de jongens die boodschap begrijpen.”

Met negen punten uit drie duels gaat Jong Frankrijk momenteel aan kop in de EK-kwalificatiepoule. Op 17 november staat tegen Oostenrijk de volgende kwalificatiewedstrijd op het programma voor de Franse beloften.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een schande, ze moeten zich schamen. Hier moet je gewoon minimaal met dubbele cijfers van winnen.

Pfff Rayan Cherki, wat een speler. Moet snel weg bij Lyon. Die jongen is goed zeg, hoop stiekem dat hij voor Algeria kiest maar denk het niet. Ben benieuwd welke ploeg echt bij hem zou passen.

18 oktober 2023 om 22:27

Moet naar een Spanje. Ik zie hem daar het echt goed doen. Laatste wat ie moet doen is voor Engeland kiezen

18 oktober 2023 om 22:33

Vind t een echte barca speler

Begrijp dat je niet teveel pepers in de reet moet steken van spelers. Maar als je 9-0 gewonnen hebt dan heb je het voetballend niet lastig gehad. Ook al was het begin misschien wat lastig volgens Henry

19 oktober 2023 om 13:23

Veren bedoel je volgens mij. Veren steek je in iemands reet. Ten minste, als je complimenten wil maken, zou ik pepers daar verre van houden.

Bij Henry had ik altijd een beetje het gevoel dat ik ook bij van Basten als trainer had; allebei fenomenale spelers van een onwijs hoog niveau. Maar door het hoge niveau wat ze hadden, dat ze dan dingen ook op dat niveau in hun trainersloopbaan gingen zien en spelers daarop gingen beoordelen. De trainerscarrière is dan weliswaar nog relatief jong, maar had dat idee wel bij Henry en ook bij van Basten.

Henry heeft op eigen voeten gestaan bij AS Monaco en in Canada bij Montreal Impact, en beide keren ging het niet heel soepel. Nu bij Jong Frankrijk is hij heel goed en sterk begonnen, ik hoop dat hij dit vast blijft houden en alsnog iets van zijn trainerscarrière zal maken. Want ik zie wel gewoon een goede trainer in hem en heeft in de afgelopen jaren ook wat ervaring opgebouwd als assistent-trainer bij het Belgisch-elftal (2 periodes).

Van Basten kon uiteindelijk niet meer met al het hectiek en druk omgaan, waarna hij besloot assistent te worden bij AZ en daarna het Nederlands-elftal en is toen volledig gestopt en zich gaan richten op zijn werk als analist. Henry is volgens mij ook nog steeds regelmatig analist bij Sky Sports en bij zowel Henry als van Basten krijg ik dan altijd dat gevoel dat hun spelers beoordelen op het hoge (uitzonderlijke) niveau dat hun zelf haalden.

Dat idee heb ik trouwens ook bij Robben. Die is voor zover ik weet nog niks gestart omtrent een functie als trainer bij een profclub of jeugdploeg van een profclub. Wel bij het elftal in Groningen van zijn zoontje, maar dat is het. Maar Robben lijkt mij ook zo iemand die door zijn passie en het hoge niveau dat hij heeft gehaald, net als van Basten en Henry, dat niveau ook gaat eisen van zijn spelers ongeacht het club en de niveau waar hij dan zit.

Niets ten nadele hoor van deze namen. Natuurlijk alleen maar geweldig dat ze de lat zo hoog leggen, al is dat dus helaas niet voor iedereen weggelegd.

19 oktober 2023 om 06:20

Zit wellicht een kern van waarheid in, maar vind het altijd als een makkelijk excuus klinken voor het feit dat ze (1) of het spelletje toch niet zo goed zien, wellicht omdat ze zelf alles op talent en instinct deden (2) of simpelweg niet in staat zijn het goed uit te leggen.

19 oktober 2023 om 08:32

Ik vind op zich dat je als trainer best het maximale mag eisen van je spelers, zeker als je binnen de professionele tak van de sport werkt. Het grote probleem is wanneer je niet om kunt gaan met spelers die die drive niet hebben. Dan zie je dat er een stukje ervaring in het managen van een groep nodig is, een stukje ervaring die je het best kunt opbouwen door klein te beginnen en langzaamaan naar het leiden van het eerste elftal van een club toe te werken!

Ik geloof best dat Henry, van Nistelrooy en misschien zelfs Van Basten genoeg kennis over het spel hebben om een eerste elftal te trainen, maar dan moeten ze wel dat andere aspect van dat werk serieus nemen. Voetbalkennis overdragen is maar de helft van het werk wat je te doen hebt, voor mij is trainen in topsport de ultieme bovenlaag van het onderwijs.

Jong Frankrijk heeft toch ook een bizar elftal eigenlijk hé.

En het mooie is. Sommige spelers spelen ook nog bij wat ''kleinere clubs''.

Zo'n Lucas Gourna bij Salzburg. Die zou ik echt graag de stap naar Arsenal zien maken als CVM zeg.
Idem dito voor een Leny Yoro, Elye Wahi en Desire Doue. Wat een talenten zijn dat.

De Cherki's, Oguchukwu, Zaire-Emery Barcola, Tel en Kalimuendo zijn toch al wat bekender.

19 oktober 2023 om 12:41

Yep, ongeloofelijk eigenlijk.

Op doel twee toptalenten, Chevalier en Restes, die op hun 21e en 18e (!) al in de basis onder de lat staan bij Lille en Toulouse. Vooral 18-jarige Restes is een freak of nature.

Achterin toppers als Gusto, inderdaad Yoro en Lukeba. Aanstormende talenten zoals Bitshiabu.

Op het middenveld en voorin heb je de grootste namen eigenlijk al genoemd. Een naam die ik toch moet benoemen, ondanks dat hij nog niet geseleceteerd is voor Jong, is deze: Junior Kroupi. Dat is echt een gigatalent. Die zie ik straks een hele mooie transfer maken, hopelijk naar Dortmund, die weten er vast raad mee.

19 oktober 2023 om 13:17

Ja, bizar. En dan kijk je naar Frankrijk zo. Ook nog allemaal erg jong of relatief jong hé. Bizar....

Vind Yoro, Lukeba, Gourna en Doue echt briljantjes. Idem voor Wahi overigens, al heb ik het idee (en wat ik gelezen heb) dat die niet helemaal helder is hahaha.

19 oktober 2023 om 18:46

Ik ga bijna geloven dat je het bizar vind. 😜😜😜

Maar vraag mijzelf af hoeveel van deze gasten het daadwerkelijk gaat redden op het hoogste niveau.

20 oktober 2023 om 13:46

Goede vraag. Ik geloof dat door toedoen van de groeiende mate van professionaliteit in de sport de komende generatie meer down-to-earth zal zijn dan de vorigen, die heeft nogal eens wat twijfelachtige persoonlijkheden gehad. Denk aan Pogba, Payet, Griezmann, Mendy, Dembele, Koscielny, Rami en Evra...

Al moet ik toegeven dat, verwijzend naar Glennnâ´s reactie, iemand als Elye Wahi die reputatie absoluut geen goed doet.

Ik denk het dat er op het moment geen ander toptienland is dat zoâ´n volledige generatie talenten heeft als Frankrijk..

Nederland en Belgie niet.

Duitsland heeft vooral een paar grote aanvallende namen, maar geen compleet elftal dat je nu neer zou kunnen zetten en kunt zeggen: dat zijn over een aantal jaar kanshebbers. Engeland zit eigenlijk in dezelfde situatie.

Spanje heeft een aantal mogelijke toppers, maar die spelen veelal bij Barca. Geen breed spectrum dus.

Italie heeft een aantal namen, maar die zijn niet getest buiten de Serie A (op Udogie na). Serie A-clubs zijn niet meer van het niveau van vroeger.

Portugal heeft op het moment een aardige Jong-generatie, echter is er een veel sterkere groep 15- tot-18 jarigen die eraankomt. Dit duurt echter nog even, en het is de vraag hoeveel van die grote namen de stap naar het profvoetbal maakt. Wat betreft huidige Jong-spelers van Portugal; het duurt altijd even voor Portugese talenten boven komen drijven in de top. Hetzelfde geldt voor Brazilianen en vooral voor Argentijnen, daar kunnen nogal eens wat laatbloeiers tussenkomen, ondanks de hype die zij soms vanwege hun mythische nationaliteit krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren