Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Henk ten Cate wees hoofdtrainerschap bij Ajax om zéér opmerkelijke reden af’

Laatste update:

Ajax heeft Henk ten Cate benaderd om Maurice Steijn op te volgen, maar heeft daarvoor bedankt. Dat beweert Johan Derksen woensdagavond bij Veronica Inside. De analist geeft aan dat Ten Cate het aanbod heeft afgewezen om een wel heel opmerkelijke reden: de trainer gaat de rol van hoofdinspecteur spelen in een politieserie.

"Ik hoorde dat Henk ten Cate eerst was benaderd, omdat John van 't Schip natuurlijk in die moeilijke situatie met zijn vrouw zat", begint Derksen. De vrouw van Van 't Schip, Daniëlle, overleed vorige maand aan de gevolgen van kanker. "Henk heeft het niet gedaan om een hele vreemde reden."

"Hij gaat de rol van hoofdinspecteur spelen in een politieserie, Sleepers, voor Videoland, tien afleveringen. Dat gaat een beetje moeilijk samen." Presentator Wilfred Genee lijkt het verhaal van zijn tafelgenoot maar moeilijk te kunnen geloven. Derksen stelt echter dat het verhaal klopt.

"Ik denk dat Henk ook niet zo'n zin had, want Henk heeft dit spelersmateriaal gezien en die heeft gedacht: ik word nooit vijfde met dit zooitje'", voegt Derksen toe. Een andere tafelgast, René van der Gijp, denkt dat Ten Cate 'kapot zou gaan' als hij was ingestapt en de boel niet aan de praat zou krijgen. Desondanks zou dat niet ten koste gaan van de reputatie van Ten Cate, denkt Van der Gijp. "Hij heeft zijn cv klaar. Als hij was mislukt bij Ajax, dan gaat dat niet ten koste van wat hij heeft gedaan."

De 68-jarige Ten Cate, geboren Amsterdammer, is sinds mei dit jaar de rechterhand van Aron Winter bij de nationale ploeg van Suriname. Daarvoor werkte Ten Cate bij vier verschillende clubs in het Midden-Oosten.

Ten Cate is zeker geen onbekende van Ajax. De oefenmeester stond tussen juli 2006 en oktober 2007 bij 68 wedstrijden van de Amsterdammers langs de lijn. Tijdens zijn tijd in de hoofdstad kwam Ajax in het seizoen 2006/07 één doelpunt tekort om PSV van de landstitel af te houden.

Ajax heeft Van 't Schip inmiddels officieel benoemd tot de nieuwe interim-manager. De voormalig speler én assistent-trainer van de club wacht een zware klus: Ajax staat laatste in de Eredivisie. Donderdag staat het inhaalduel met FC Volendam op het programma.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die beste man is 68 jaar en zit op deze leeftijd waarschijnlijk niet meer te wachten op zo'n arbeidsintensieve baan. Assistent zijn op een mooi Caribisch eiland is een leuk bijbaantje, maar om nu hoofdcoach te zijn bij Ajax is oprecht een zware en stressvolle baan. Dat moeten mensen echt niet onderschatten. Nog los ervan of je iets kan maken van de spelers die nu onder contract staan. Snap deze keuze prima.

2 november 2023 om 03:11

Van welk Caribisch eiland is hij nu de assistent of ooit assistent geweest?

2 november 2023 om 08:32

Als ik eerlijk ben snap ik zijn naam ook nooit.
Heeft als hoofdtrainer toch nooit echt iets bereikt of zit ik mis.
Als ik aan trainers denk die ik ergens zou willen zien of aan bondscoaches dan zakt ten Cate altijd omlaag.

Ook Ten Cate zou geen succes hebben met dit zootje.
Voor mij is er 1 absolute topkandidaat die in staat is succes te hebben met dit zootje ongeregeld en dat is Advocaat.
Ik vind het onbegrijpelijk dat Ajax hem niet benaderd heeft

2 november 2023 om 09:40

Haha, Advocaat? Die laat een ploeg toch helemaal niet voetballen. Kijk naar Feyenoord onder hem en nu onder Slot! Advocaat is prima voor een ploeg in degradatie nood, niet voor een ploeg die terug omhoog moet.

2 november 2023 om 09:57

Advocaat zou sowieso wel resultaten halen, alleen heeft hij nooit zin in de eigen jeugd en mooi gaat het voetbal ook niet zijn

Waarom wordt Ten Cate toch altijd naar voren geschoven als de verlosser? Wat heeft de beste man, wie inmiddels 68 jaar is, gepresteerd om telkens weer zo omhoog gepraat te worden? Ik zie het niet en wil het misschien niet eens begrijpen..

2 november 2023 om 01:35

Haha het moet toch geweldig zijn voor die man. Ooit eens als rechterhand van Rijkaard furore gemaakt en daardoor wordt hij tot in de eeuwigheid geroemd.

2 november 2023 om 08:21

Maar wat jij niet ziet en wat verder niemand ziet zien Derksen en Driessen wel.

2 november 2023 om 08:48

vergis je niet davydenko.
hij heeft in hongarije de beker gewonnen
in nederland de beker en de Johan Cruyff schaal
en in de zandbak de competitie gewonnen...
is meer als van t schip

2 november 2023 om 12:42

Alle landen bij naam noemen en Saudi-Arabië de zandbak noemen.

2 november 2023 om 15:42

Is gewoon een veelgebruikte bijnaam, die andere competities hebben geen bijnaam.

Waar komt altijd het promoten van Ten Cate vandaan?

Zijn beste resultaten dateren uit 1995 (6e plaats en bekerfinale Sparta), 1998 (3e plaats met Vitesse), 2003 (NAC Breda 4e plek en Europees voetbal) en een 2e plek met Ajax (al was er toen al veel kritiek op hem door het constante mislopen van Europees voetbal)

Verder assistent geweest bij Barcelona (goede prestaties maar Rijkaard was trainer) & Chelsea, maar z’n carrière daarna typeert zich door snabbels in Griekenland, China, en de zandbak, met één uitzonder na weinig succes.

Hij heeft letterlijk enkel een KNVB beker, Johan Cruijff-schaal met Ajax, en landskampioenschap met Al Jazira op z’n naam.

Ik gok dat Maurice Steijn dezelfde soort statistieken kan overleggen als hij net als Ten Cate al 33 jaar actief is als trainer, lol.

2 november 2023 om 09:15

Ten Cate wordt naar voren geschoven door mensen die zijn werk in de Eredivisie hebben meegemaakt en met eigen ogen hebben gezien. Dus ook zijn werk bij Sparta en Vitesse en hoe hij ze heeft laten voetballen. Daar raakte Rijkaard zo van onder de indruk dat hij hem meenam naar Barca waar Rijkaard het technische en tactische deel aan ten Cate overliet. Dat gaat Steijn in geen 100 jaar bereiken.

Inderdaad met 4 clubs uit het Midden Oosten op je CV en assistent van het Surinaams elftal dan heb je je CV al klaar.
Werd net als Schreuder als tactisch brein gezien , hij was het waardoor Barca onder leiding van Rijkaard zo oed was.

Jeetje, zelfs Derksen gaat nu mee in de vriendjespolitiek van de Telegraaf. Henk is een graag geziene gast op het kantoor van de TG en wordt daarom altijd naar voren geschoven als kandidaat bij allerlei clubs.

Off: ik gokte baantjer terug op tv, vind persoonlijke "ten Cate, met C-a-t-e lekker klinken!

On. Dit is toch wel typerend dat dit niveau manager de verlosser moet zijn. Op het veld goede trainer en wellicht met louis er dicht op, maar toch geen ideaal scenario

Dat hij gevraagd is vind ik best triest van Ajax. Ten Cate is een prima assistent maar hoofdtrainer…. Kom op. Op basis van wat?

2 november 2023 om 09:17

Op basis van vakmanschap. Mensen die zijn werk hebben gezien bij Sparta en Vitesse en Nac en Ajax. Rijkaard was zodanig onder de indruk dat hij het nodig achtte Ten Cate naast zich te hebben bij Barcelona voor het technische en tactische gedeelte. Iets wat van t Schip of Steijn in geen 100 jaar gaan bereiken.

Henk is natuurlijk een geweldige vent.

Maar denk niet echt mee gegaan in het moderne voetbal. Persoonlijk had ik sowieso voor een jongere trainer gegaan, Kluivert of Seedorf ofzo

2 november 2023 om 09:18

Het is maar voor 24 wedstrijden he? Lijkt me dat je dan juist een ervoren rot voor de groep zet om iets voor elkaar te krijgen op korte termijn. Had overigens ook Advocaat kunnen zijn.

Was wel mooi geweest als ten Cate het werd, commissie Mijnans en Gullit ook weer tevreden. Niet elke hoge positie wordt ingevuld door een witte man omdat hij een witte man is. Nee, in dit geval kan ten Cate blijkbaar zelf niet wegens persoonlijk zwaarder wegende motieven. Misschien post ik nu even een kritisch stukje, dit is niet om te provoceren, maar om in perspectief te plaatsen. Want ik ben voor gelijkheid, voor gelijke kansen bij gelijke geschiktheid en ik ben tegen discriminatie en rasicme!

ik ken henk ten cate niet persoonlijk, dus geen idee wat zijn gedachte over voetbal momenteel zijn.
maar al zijn successen in nederland zijn behaald zo'n 20jaar geleden... dat hij nu nog zo geroemd wordt vind ik dan ook heel apart. Het heeft er dan ook veel van weg dat hij omhoog wordt geschreven door bepaalde media kanalen... Ik zou me als henk zijnde daar best voor schamen, maar goed.. misschien vind hij het wel leuk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren