Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Heerenveen loopt risico met Van Persie. Meer grote voetballers gingen kapot’

Laatste update:

René van der Gijp vindt niet dat Robin van Persie deze zomer bij sc Heerenveen moet instappen als opvolger van de vertrekkende Kees van Wonderen. Johan Derksen heeft eveneens zijn bedenkingen bij een eventuele stap van de jeugdtrainer van Feyenoord richting de huidige nummer elf in de Eredivisie.

"Van Persie naar Heerenveen. Wat zeg jij, moet hij het doen?", vroeg presentator Wilfred Genee in de uitzending van dinsdagavond van Vandaag Inside aan Van der Gijp. "Nee", was het duidelijke antwoord van de vaste tafelgast van de talkshow.

"Die directeur van Heerenveen (technisch manager Ferry de Haan, red.) kent Van Persie van Excelsior", haakte Derksen direct in. "Die relatie ligt er wel. Die hebben hele goede ervaringen met elkaar. Ik vind het niet zo onlogisch."

Derksen ziet echter ook nadelen, mocht Heerenveen inderdaad in zee gaan met Van Persie. "Het is wel een groot risico dat je loopt. Want de man heeft geen enkele ervaring. Er zijn meer grote voetballers kapot gegaan."

Van Persie heeft interesse


Van Persie sprak reeds met Heerenveen en staat open voor een stap naar Friesland, zo meldde Sander de Vries namens de Leeuwarder Courant dinsdag. De veertigjarige jeugdtrainer van Feyenoord ‘brandt van de ambitie en wil hoofdtrainer worden’, zo klonk het.

"Van Persie wilde luisteren naar het verhaal van Heerenveen, verkerend in de wetenschap dat deze club mogelijk een ideaal vertrekpunt als hoofdtrainer is.” De Vries schreef ook dat de oud-spits ‘niet onomstreden’ is in de jeugdopleiding van Feyenoord. Naast Van Persie zijn ook Rick Kruys en Maurice Steijn in verband gebracht met de Friezen.

Van Persie beschikt over een aflopend contract in Rotterdam-Zuid. Feyenoord wil verder met de jeugdtrainer, zo meldt Mikos Gouka namens het Algemeen Dagblad. De voormalig aanvaller wil dolgraag hoofdtrainer worden, iets dat logischerwijs niet mogelijk is zolang Arne Slot de coach is in De Kuip.

Vind jij Robin van Persie geschikt voor sc Heerenveen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heerenveen lijkt mij juist een perfecte club voor hem. Eindig je ergens tussen plek 7 en 13 zijn ze daar gewoon redelijk tevreden. Nee, je moet niet in degradatie zorgen komen. Maar daarvoor heb je vaak wel een selectie met voldoende kwaliteit.

Je kan wel blijven zeggen "er zijn genoeg beginnende trainers kapot gemaakt." Tja, zo werkt dat nu eenmaal. Er zijn heel veel mensen die trainer willen worden. Sommigen redden het wel, en andere redden het inderdaad niet.

Gelukkig zal Van Persie eventueel als zo'n Van Bommel genoeg naam en krediet hebben ergens een tweede en derde kans te krijgen. Maar op een gegeven moment moet je het ook laten zien.

Van Persie moet zich even afvragen of hij daar klaar voor is. Maar zo ja, lijkt Heerenveen mij een ideale eerste club.

10 april 2024 om 22:07

Totaal niet. Er is niks mogelijk, elk jaar beetje minder..

Goed van van Persie hij moet dit gewoon doen, je moet ergens instappen, ervaring opdoen en als Heerenveen dit geschikt vind waarom niet. Gewoon voor de leeuwen gooien en hopen dat het matcht. Heerenveen is echt een goede club, om ergens in te stappen voor hem zeker want hij doet het erg goed met de jeugd van Feyenoord en heeft de allure als trainer, status als speler, met zo iemand aan het roer krijg je nog meer naamsbekendheid, dus al met al als het matcht why not.

Slimme zet om bij Sc Heerenveen je trainerscarriere te starten. Daarnaast ook goed voor de club Sc Heerenveen, hiermee haal en behoudt je talent binnenboord. Of eventueel nu ass. maken van Slot bij Feyenoord 1. Zodat hij aankomende jaar alle tactieken, spelopvattingen, technische snufjes etc. kan leren om vervolgensn het stokje over te nemen van Slot seizoen nadien.

Da's toch gewoon een heel dom argument? Kijk eens naar mensen als De Boer, Seedorf, Cocu en noem ze maar op. Die zijn min of meer al klaar met hun trainerscarriere. Je kunt beter bij een club als Heerenveen beginnen, een beetje in de luwte. Als je de boel niet volledig verknalt, krijg je de tijd en ruimte om te leren en ervaring op te doen.

Ik ben zeer benieuwd naar de profielschets voor de gewenste nieuwe trainer, de drie genoemde namen van Persie, Kruys en Steijn hebben gemeenschappelijk dat ze Nederlands spreken en bekend zijn met het Nederlandse voetbal.

Buiten deze eigenschappen, zie ik hen als erg verschillende types en daardoor lijkt het voor mij dat Heerenveen geen idee heeft welke kwaliteiten de nieuwe trainer moet bezitten.

Als fan van deze mooie club, moet ik helaas zeggen dat dit voor alle drie kandidaten als minpunt moet voelen.

11 april 2024 om 07:50

Ach zo'n profielschets is leuk, maar uiteindelijk ben je als voetbalclub gewoon afhankelijk wie er beschikbaar is en bereid is om te komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren