Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hedwiges Maduro wil Ajax-fans geruststellen en stipt hoopvolle verbetering aan

Laatste update:

Hedwiges Maduro is gematigd tevreden met het optreden van Ajax. Zondagmiddag gingen de Amsterdammers met een 1-2 voorsprong rusten in Eindhoven, maar uiteindelijk stelde PSV in de tweede helft orde op zaken: 5-2. De interim-trainer van Ajax put vertrouwen uit het vertoonde spel in het eerste bedrijf.

“Ik sta hier met gemengde gevoelens”, geeft Maduro na afloop aan voor de camera van ESPN. “Ik heb wel genoten van de eerste helft, waarin we veel kansen creëerden op bezoek bij de nummer één van de competitie. We hadden eigenlijk met een grotere marge de rust in moeten gaan.”

“Uiteindelijk speelden we een slechte tweede helft en ging de vermoeidheid ons ook parten spelen. Die goals in de openingsfase van de eerste helft gaven we echt veel te makkelijk weg.” Toch ziet Maduro enkele positieve punten die houvast bieden voor de nabije toekomst.

“Aan de bal, met name in de opbouw, hebben we vandaag stappen gezet. We durfden er doorheen te spelen en linies over te slaan. Dat ging een aantal keer heel goed en we creëerden de nodige kansen. Die aanvallen geven natuurlijk wel hoop voor de toekomst.”

“Met Saibari en Til kreeg PSV in de tweede helft ‘lopers’ in de ploeg, en daar hebben wij eigenlijk het hele seizoen al moeite mee”, vervolgt Maduro. “We wisten al dat het lastig zou worden tegen spelers die tussen de backs en centrumverdedigers de diepte in lopen.”

“Uiteindelijk merk je ook gewoon dat het vertrouwen bij ons ontbreekt in de selectie. We spelen goed en we lopen met een goed gevoel richting de kleedkamer. Toch is de marge maar een doelpunt. Dan weet je dat PSV gaat komen en we hadden ook nog pech met de totstandkoming van onze tegengoals.”

Maduro verwacht dat Ajax een goede wedstrijd nodig heeft om het tij te keren. “Ik denk dat we gewoon een keer een resultaat nodig hebben, want we kunnen het wel. Dat hebben we nu laten zien tegen een topploeg en ik weet dat we het ook tegen andere teams kunnen laten zien.”

“Je gaat uiteindelijk weer punten pakken en dan komt de spirit vanzelf”, besluit de interim-coach. “Die stand blijft niet zo. We lopen wedstrijden achter, dus het beeld is vertekenend. We gaan verder op die eerste helft. Als we dat doen gaan we punten pakken en stijgen we weer op de ranglijst.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zie ik hier nou een inhoudelijke analyse van een Ajax trainer over waarom het mis ging ? En ik was al zo gewend geraakt aan inzet, strijd, passie blablabla rond de scheidsrechter lopen

29 oktober 2023 om 18:07

Hahaha, die bal gehakt uit Den Haag die zegt dat als de instelling goed is de tactiek niet uitmaakt. Dat is werkelijk waar het meest achterlijke wat ik van een prof coach heb gehoord in +/- 30 jaar voetbal. Ik hoop dat ze van de gasten die het niveau nooit gaan halen waar Ajax naar toe wil gewoon afscheid nemen de komende winterstop. En dat zijn er nogal wat.

29 oktober 2023 om 18:10

Ook een dooddoener, die volgens mijn FCU vrienden altijd door Silberbauer werd gebruikt: we hebben goed getraind.

29 oktober 2023 om 18:27

Dat is nog een beginnende coach, maar Steijn loopt toch al een paar jaar mee op het prof niveau.

29 oktober 2023 om 18:53

Steijn is gewoon een trainer die alles bekijkt vanuit een underdog niveau. Inzet is het enige wat hem siert. Verschrikkelijk matige trainer

'Hebben we nu laten zien' je gaat er met 5-2 af hoor. Omdat het niet zo slecht is als altijd is t nog niet goed. Je krijgt ook tig meer ruimte tegen psv dan tegen alle andere die willen verdedigen.

29 oktober 2023 om 17:54

Hij heeft het natuurlijk over de eerste helft en daar heeft hij helemaal gelijk in. Volgens mij de beste helft die Ajax dit seizoen heeft gespeeld zo'n beetje en PSV mag Brobbey en Benitez bedanken dat het maar bij twee tegendoelpunten bleef, 2-5 was een net zo'n logische tussenstand geweest.

29 oktober 2023 om 18:18

Dat klopt wel. Maar denk je dat Ajax tegen andere clubs net zoveel ruimte krijgt?

30 oktober 2023 om 10:42

gewoon een goede eerste helft. alleen een hele trieste afronding waardoor het niet vol te houden is (op dit moment). maar credits naar maduro dat ie het zo had weten om te zetten want we stonden voor het eerst dit seizoen compacter dan de tegenstander waardoor we eindelijk eens 2e ballen wonnen en grip kregen. Ook was er steeds genoeg aanspeelbaarheid door een goede aansluiting en goede diepte door jongens die de bal niet perse kregen. Daardoor werd er gewoon goed ruimte gemaakt door voor een ander te lopen. Ajax is gewoon alleen nog niet in staat om dit vast te houden momenteel met 1 week er op trainen. Dit plus dat je gewoon verdedigend echt te veel mankementen hebt en heel kwetsbaar achterin valt er gewoon onmogelijk meer te halen dan wat we vandaag hadden (tenzij brobbey gewoon scoort en het een hele andere wedstrijd is die je kan uitvoetballen ala de boer. Jammer dat maduro niet de kans krijgt om volgende week nog een potje verder te bouwen want deze wedstrijd maakt me nieuwsgierig naar meer. ook zn analyse is fijn.

Wel echt klaar met Sutalo en Avila, maar vooral de 1e. Zit wekelijks te schutteren en wordt puur opgesteld door zijn prijskaartje. Geef dan maar weer Medic ofzo de kans.

En ook Brobbey mist teveel kansen wekelijks, geef dan maar de kans aan mikautadze of akpom...

29 oktober 2023 om 18:00

Sutalo viel echt wel mee, ik vond het een van zijn betere wedstrijden. Avila is een centrale verdediger, had je gewoon met Hato moeten wisselen de tweede helft want al het gevaar kwam van de zijkanten en Gaaei was echt de slechtste man van het veld. Stel gewoon Gooijer of Sarfo op want slechter dan dit kan niet.

29 oktober 2023 om 18:55

Je maakt grappen toch? Bij die eerste goal durft hij weer niet uit te stappen en bij de 3-2 of 4-2 levert hij weer oliedom in. Hij heeft al zoveel belachelijke blunders gemaakt dat jij al blij bent als hij het bij 2 houdt. Loopt ook altijd met zijn kop omlaag als een mentaal wrak. Zal never nooit de top halen.

29 oktober 2023 om 19:21

Wat FC voetbal zegt, Sutalo liet eindelijk wat tekenen van verbetering zien met een aantal goede ingrepen en passes. Vooral die bal op 't middenveld richting Taylor die de 100% kans voor Brobbey weer voorbereidde was heerlijk. De eerste goal is deels aan 'm te wijten, maar Lozano doet daar ook werkelijk alles goed op snelheid + Ramaj liet zich verrassen in de korte hoek. Die 2de was wel weer een klote bal helaas, maar neemt niet weg dat de organisatie verder ook ruk stond. Gaaei en met name Avila waren erg zwak vandaag, dat vond ik nog veel kwalijker. Ook Hato heft 2/3 keer buitenspel op, wat ook niet meehelpt.

29 oktober 2023 om 18:10

Brobbey mist kansen, zoals Haaland dat ook doet. Alleen normaal zou je hier gelijk moeten spelen of zelfs winnen, maar verliezen met 5-2 is gewoon te erg. Dat Ajax niet eens 1 fatsoenlijke verdediger in de jeugd heeft lopen van 17 jaar oud die minstens laatste kan eindigen in Eredivisie baart mij meeste zorgen. Ik kan niet geloven dat je alles kan verliezen met eigen jeugdspelers. Hoe Sutalo en Avila staan te verdedigen, dat kan gewoon niet. Looplijnen kloppen niet. Eigen jeugdspelers verdedigen ook niet goed, maar staan positioneel beter op het veld. Liever dat dan gatenkaas. Het is net alsof niemand durft in te grijpen. Gooi gewoon dei kroaat in Jong Ajax en pluk een van Jong Ajax en gooi hem voor de leeuwen. Ik wil volgende keer Eddine in de basis en vooral de komende 5 wedstrijden. Ook Rensch in de basis, want wat er nu achterin staat, is gewoon de deur wagenwijd open laten man man man. Iedereen in NL loop te janken om Rensch, maar sinds hij helemaal niet speelt, is het nog triester dan ooit. Met Rensch heb je nog iemand met talent en positiespel. Met de spelers van nu is het gegarandeerd tegengoals.

29 oktober 2023 om 18:17

Alsof Mikautadze en Akpom beter zijn dan Brobbey. Die twee hebben in de minuten die ze tot nu toe hebben gekregen samen 10x minder laten zien dan Brobbey. Natuurlijk moet Brobbey meer ballen erin schieten maar ik vind hem dit seizoen qua spel wel een van de betere bij Ajax

29 oktober 2023 om 18:36

Akpom heeft volgens mij 0 minuten gekregen in de spits en mikautadze 165 ofzo, wat moet je in die tijdspan dan laten zien in een nieuw team

29 oktober 2023 om 19:14

Hoe weet je dat dan? Volgens mij hebben Mikautadze en Akpom weinig tot geen in de spits gestaan om zichzelf te mogen bewijzen. Vooral Mikautadze heeft daar nooit gespeeld. Brobbey is een spits en hoort goals te maken, niet zoveel kansen om zeep te helpen. Goals helpen ook met vertrouwen dus dan wil ik zelf wel is Mikautadze zien. Hetzelfde met Ocampos die ook geen tot weinig kansen heeft gehad en daarna gelijk de Europa League won met Sevilla…

Het klinkt misschien heel wanhopig dit maar heeft iemand een kleine peptalk :-) Weinig echte voetbalfans in mijn omgeving maar ja die laatste plek doet echt wel behoorlijk zeer en komt echt wel keihard aan. Iedereen zegt het gebeurd niet, ze zullen echt niet degraderen maar ik moet eerlijk bekennen dat ik er niet meer zo zeker van ben. Pijnlijke en zware tijden als ajacied, maar we blijven achter onze club staan !!!

29 oktober 2023 om 17:57

Stel je niet aan het is maar voetbal.

29 oktober 2023 om 18:02

Niet als je als jong jongetje al naar het stadion ging en eigenlijk met Ajax ben opgevoedt en groot bent geworden. Sommige zijn gewoon supporter, sommige daar zit het in hun bloed en staan er mee op en gaan er mee naar bed :-) Misschien ben ik wat banger voor degradatie als anderen maar schaam mij daar totaal niet voor.

29 oktober 2023 om 18:15

Ik ben er niet bang voor! Als het in je bloed zit zou je beter moeten weten Nicolai 👍 we spreken mekaar aan het eind van het seizoen.

29 oktober 2023 om 18:20

Laten we het hopen, ik maak me best wel een beetje zorgen maar dat is ook omdat ik in het dagelijks leven ook soms moeite heb de positieve kanten te zien 🙏 Laten we hopen dat het allemaal goedkomt en we snel weer kunnen kijken naar positievere tijden !!

29 oktober 2023 om 18:15

Vergeet niet dat ze tegen de nr 1, 2, 3, 4, 7, 8, 11 al gespeeld hebben. En ook pas 3x thuis. Komende maanden gaan de punten hopelijk komen…

29 oktober 2023 om 18:21

Hopelijk leveren de volle arena en onze supporters inderdaad de nodige punten op en kunnen we weer snel omhoog kijken 🙏

29 oktober 2023 om 18:29

Als je 18de staat kun je in principe alleen maar omhoog kijken.

29 oktober 2023 om 18:34

Sterker nog, Ajax is na 10 speelronden al door geen enkele club meer te achterhalen.

29 oktober 2023 om 19:42

Vorige wedstrijd zijn de beginstappen gezet naar normale wedstrijd uitgangspunten. Compacter staan, vanuit een tactisch plan voetballen en het zoeken vd voetballende oplossing. De uitvoering is nog ruk maar je ziet eindelijk verbetering klein maar ja. Daarnaast probeert men echt weer vertrouwen te kweken in de selectie. Ruim achterstallig werk en enorm veel puinruimen + bizar dat dat er 4 maanden niets gebeurd is wat dat betreft. Maar dat is nu eenmaal waar we mee moeten dealen. Schip gaat hier gewoon op voortborduren Maduro heeft hem alweer een paar wedstrijden bespaard. De aankopen zijn lang zo slecht niet en er zullen gewoon misperen tussen zitten maar dat kun je gewoon onmogelijk zeggen nu maar dat kan statistisch ook niet anders. Kortom komt goed, misschien duurt t nog even. Dit jaar is waarschijnlijk verloren maar ik verwacht dat we gewoon de basis gaan leggen voor komend jaar.

Ik denk dat het meer met het lamlendige begin van PSV te maken had dan klasse van Ajax. Dat zag je heel duidelijk in de tweede helft.

29 oktober 2023 om 18:06

Ajax maakte nu wel goed gebruik van de ruimte die er was, maar dat kwam idd ook door het spel van psv. Vooral benieuwd naar de volgende wedstrijd. Volendam is absoluut van een ander niveau dan dat psv de 2de helft liet zien, maar hierin zullen ze niet de ruimte krijgen die ze vandaag kregen

29 oktober 2023 om 18:10

mv010 Het begin van Ajax was niet eens zo slecht. Met een beetje meer geluk had het ook 0-3 kunnen staan en dan was het misschien een andere wedstrijd geworden. Zo goed is die verdediging
Van PSV niet.

29 oktober 2023 om 18:30

De verdediging is zeker niet heel goed, vooral als de rest van het team ze ook niet helpt. Je ziet de 2de helft dat dezelfde verdedig het veel beter doet

De eerste helft had meer te maken met het feit dat PSV zo slecht speelde. De tweede helft zie je dat PSV het tempo opschroeft dan heeft Ajax niets te vertellen.

Het is eigenlijk te hopen dat ajax 4e wordt in plaats van 3e in de groep. Een Conference League programma op donderdag kan dit elftal er absoluut niet bij gebruiken. Alle energie is nodig om tegen de kleintjes de punten te pakken zodat ajax kan klimmen naar plek 5/6. Ik denk nog altijd dat dat zal gebeuren

Zet er dan lopende spelers bij innen haal Taylor er af. Ook Bergwijn zijn koppie ging hangen na de 3-2 en was rijp voor een wissel. Avilaa die keer op keer zijn man kwijt was. Een kwestie van kort erop en stevig aanpakken.

Ik zie zeker een behoorlijke verbetering. Ik zie meer een team en meer lef.

Maar wat me met name stoort is dat getik achterin met de keeper en de 4 verdedigers, wat meestal balverlies oplevert. Verschrikkelijk; snel verbieden dat onnodige getik achterin. En achterin blijven we op Hato na, erg kwetsbaar. Avila heeft wel felheid en strijd maar mist snelheid. En Gaaei en Sutalo lijken simpelweg niet te kunnen verdedigen...

29 oktober 2023 om 18:02

Jij noemt het onnodig maar vaak komt dat omdat ze geen afspeelmogelijkheden hebben en dat ligt toch echt aan het middenveld.

29 oktober 2023 om 19:11

Je zag het ook bij PSV. Toen het de eerste helft niet liep zag de verdediging er dramatisch uit. Na de omzettingen in de rust en psv aanvallender ging spelen leek de verdediging veel beter te worden.
Ajax kan (nog) niet omgaan met een diepgaande middenvelder. Het middenveld laat hem dan lopen waardoor de verdiging het steeds over moet nemen. Je zag daarnaast dat ajax toen ook veel minder tijd kreeg om op te bouwen

Tijd voor Mikautadze om net zoveel speeltijd en kansen te krijgen als Brobbey. Hij werkt hard, doet zijn best, maar het kan echt niet meer.

Dit lijkt mij voorlopig de enige juiste opstelling met dit materiaal. Branco maar aanvoerder maken, die laat in ieder geval nog zien dat hij aanstuurt en leiding geeft en kan nog een goeie bal geven.

Sutalo, tja die staat er nog puur vanwege zijn prijskaartje.

Bergwijn, Berghuis en Taylor zijn de 3 grootste slapzakken en moeten zo snel mogelijk uit de basis 11.

Ramaj
Rensch
Medic
Hato
Sosa
Vos
Hlynsson
vd Boomen
Forbs
Mikautadze
Godts
29 oktober 2023 om 18:04

Als je Maduro hoort praten over Brobbey op de persconferentie dan gaat Mikautatdze nooit een eerlijke kans krijgen. Let maar op, die gaan ze straks verkopen en die gaat bij zn andere club gewoon scoren. En wij zitten met een amper tot niet scorende Brobbey opgescheept die als het even niet loopt zwaar gefrustreerd op het veld rondloopt.

29 oktober 2023 om 18:09

Je kan het inderdaad al uit tekenen ja. Die gaat nooit een kans krijgen. De voorhoede met Bergwijn, Brobbey en Berghuis is echt schandalig. Als je ziet wat Psv heeft gehaald en voorin heeft lopen...

Nee Hedwiges, je koopt niets voor een aardige eerste helft. Uiteindelijk schaam ik me weer kapot voor dit team. Ook vandaag weinig tekenen van herstel gezien. Uitermate zwakke verdediging, zelfs voor Eredivisie-begrippen en dan toch weer open huis houden. Als Ajax 5/6 ploegen dit seizoen achter zich weten te houden dan zijn ze spekkoper.

Ze werden niet zo overklast als tegen Feyenoord. Maar met een verdediging van kelderklasse niveau en een spits die 10 kansen nodig heeft voor een goal ga je hier gewoon nooit resultaat halen. Het is puur dat PSV ook veel zwakke plekken heeft dat het al iets beter leek, maar je was gewoon weer rijp voor de slacht

Ja slechter dan de 18e plaatst gaat het niet worden idd..

Maar goed Ajax heeft Psv,Twente,Az, Feyenoord al gehad, nu heb je alleen nog maar middenmoters of degradatie kandidaten

29 oktober 2023 om 18:33

Dat bekend om dat je nu zelf het spel moet maken en dat je op moet passen met de ruimte die je een geeft. Ik heb Volendam niet gezien, maar 3-1 tegen excelsior is toch een prima resultaat. Ik zal ze niet onderschatten

Als Ajacieden, mogen we nog in onze handjes knijpen met het competitieverloop: qua verliespunten lopen we maar vier verliespunten achter op de nummer 5. Vijfde worden, of op de beker gokken: indien de vorm ietwat aantrekt en er ietwat momentum wordt gegenereerd dan -hoe gek het ook op dit moment klinkt- kan er nog iets gemaakt worden van dit seizoen: Ajax is dramatisch, maar omdat iedereen buiten de top 4 ook heel veel steken laat vallen valt de schade verhoudingsgewijs nog mee. Er valt relatief weinig in te lopen, of goed te maken.

29 oktober 2023 om 18:06

Iedereen roept naar die top 5 en ik zou niets liever willen maar ikzelf maak me eerder grote zorgen over überhaupt van die laatste 3 plekken af komen. Het is alarmfase 1 en ik moet eerlijk bekennen dat ik wou dat ik de positiviteit had van meerdere ajacieden hier op voetbalzone ;-) al ben ik sowieso al meer een stresskip haha maar ja ik zou graag wat meer ademruimte willen hebben in betrekking tot die degredatiestreep en daarna maar eens kijken naar de top 8 a 5 :-)

29 oktober 2023 om 18:10

Na donderdag (inhaalpot Volendam) alweer boven de degradatiestreep...

29 oktober 2023 om 18:17

Maar mocht je die verliezen dan kan play offs voor Europees voetbal wel lastig worden.

Eindelijk weer eens goed spel gezien. 1e 20 minuten waren geweldig. Daarna voldoende. 2e helft natuurlijk niet, maar zat aanknopingspunten. Zag donderdag al verschil met de maandje daarvoor. Dus de lijn naar boven lijkt ingezet. Dit seizoen is verder toch niet meer te redden. Vasthouden aan de positieve punten en zo hoog mogelijk eindigen. Hele top 5 hebben we ook gehad, dus verwacht dat Ajax de komende weken punten gaat pakken. Daarnaast 2 wedstrijden in te halen.

29 oktober 2023 om 18:37

Ik heb zowel donderdag als vandaag de 2de helft eigenijk geen aanknopingspunten gezien. De eerste helft maakten ze wel goed gebruik van de kwaliteiten van de aanvallers (geholpen door het slechte spel van psv), maar het is de vraag of je deze ruimte tegen bijvoorbeeld Volendam ook krijgt. Dan wordt er totaal iets anders gevraagd.

Maar waarom grijpt hij niet in bij de wissel van Bosz door Vos of Tahirovic te brengen om met name Til op te vangen. Nu moesten Sutalo en Hato instappen waar duidelijk hun kracht niet ligt omdat Taylor en vd Boomen zelfs de kleinste ruimtes niet kunnen belopen. En waarom wissel je een spits niet is een keer die 5 100% kansen per goal nodig heeft, geef op z'n minst de laatste 20 minuten aan een Mikautadze want Brobbey was leeg.

We zijn hier niet om leuk te spelen maar om te winnen dat besef moet ook doordringen bij de staf want dit team zo aan laten kloten daar win je helemaal niets meer mee.

29 oktober 2023 om 19:14

Nu hebben Vos en met name Tahirovic niet laten zien dat zij wel lopende middenvelders op kunnen vangen maar het was wel frappant dat je weet dat dit gaat gebeuren, dat je dit besproken hebt maar dat je het niet kunt veranderen. Dan is of het plan niet goed of de spelers zijn niet goed genoeg

29 oktober 2023 om 19:26

We hopen ook niet veel keuze, ik zou persoonlijk afscheid nemen van Tahirovic en Taylor want dat is gewoon gebrek aan kwaliteit. Vos en Vd Boomen hebben wel waarde op de 8 positie en Mannsverk is de enige 6 op papier maar in de praktijk nog geen idee.

En over de lopende spelers tja, je ziet Taylor en vd Boomen wel kijken maar meer niet. Avila laat zich ook 20x voorbij lopen en staat dan stil. Er lijkt nog steeds geen urgentie binnen het team te zijn en dat terwijl je laatste staat.

Maduro heeft helaas nog veel te leren qua wissels. Vos had veel eerder in gemoeten voor Taylor. Net als de wissel met Godts voor Berghuis. Berghuis heeft de felheid en jagen wat je bij Ajax voorin mist. Die had hij nooit eruit moeten halen. Verder met zijn analyse over de wedstrijd ben ik met hem eens

Na de persconferentie ben ik toch verbijsterd.
Dat hij geen idee heeft over zijn functie bij Ajax. Dat er zelfs nu nog minimale communicatie is tussen trainer en bestuur. Dat is toch wel een probleem hoor.
De trainers wissels is pas de eerste stap in de juiste richting en waarschijnlijk niet eens de belangrijkste als ik het zo zie. (dan doel ik niet op de uitslagen van de laatste 2 wedstrijden, maar de communicatie binnen de club).

Kon verder prima zien dat hij een mogelijke speelstijl in gedachte had. Echter moet ik wel zeggen dat het een heel vreemd beeld is om Ajax met de lange bal te zien spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren