Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hatzidiakos vertrekt naar club van Ranieri en levert AZ miljoenenbedrag op’

Laatste update:

Pantelis Hatzidiakos speelt de komende vier seizoenen voor Cagliari in de Serie A, zo meldt transfermarktexpert Gianluca Di Marzio op Twitter. Volgens de Italiaanse journalist levert het vertrek van de Griekse centrumverdediger AZ minstens 2 miljoen euro op. Dat bedrag kan middels bonussen nog oplopen tot 2,5 miljoen euro. Hatzidiakos, die al sinds 2011 aan de Alkmaarders verbonden was, heeft zo zijn gewenste transfer naar Italië te pakken.

Na het gewonnen thuisduel met FC Santa Coloma (2-0) sprak Hatzidiakos zijn vertrekwens nogmaals uit. “Ik zit al heel lang bij de club en heb er altijd voor gewerkt om een vervolgstap te maken in mijn carrière, ik denk dat elke prof beter wil worden. Een vervolgstap naar een betere competitie kan daarbij helpen. Ik wil een betere speler en mens worden”, aldus de 26-jarige rechtspoot tegenover NH Sport. Hatzidiakos speelde donderdag nog de volledige wedstrijd mee bij AZ.

Hatzidiakos, zoon van een Griekse vader en Nederlandse moeder, verruilde de jeugdopleiding van Panathinaikos in 2011 voor de jeugdopleiding van AZ. In Alkmaar wist de 27-voudig international van Griekenland door te breken, hoewel hij niet altijd onomstreden was onder alle trainers. Toch ging Hatzidiakos altijd voorop in de strijd, waardoor hij geliefd werd bij de fans van AZ. In totaal speelde de rechtspoot 210 wedstrijden in dienst van de subtopper, waarin hij goed was voor 5 doelpunten en 9 assists. Nu gaat de gretige mandekker aan de slag in de Serie A.

Bij AZ lag Hatzidiakos nog maar tot medio 2024 vast, waardoor de Alkmaarders hem moesten verkopen om nog een transfersom over te houden aan zijn vertrek. Volgens Transfermarkt is de Griek 4 miljoen euro waard, maar hij zal AZ slechts de helft opleveren. Cagliari, de club waar Claudio Ranieri de scepter zwaait, promoveerde in het afgelopen seizoen naar de hoogste afdeling van Italië. In Cagliari gaat Hatzidiakos onder meer samenspelen met voormalig PSV’er Gastón Pereiro.

Gaat AZ de vertrekkende Hatzidiakos missen dit seizoen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is dan eindelijk het lek op gelost in Alkmaar?

18 augustus 2023 om 19:54

Mbuyamba halen van Volendam en we worden kampioen inderdaad.

18 augustus 2023 om 19:57

Afgelopen seizoen is hij beduidend beter geworden. Is veel volwassener gaan spelen. Dit is de eerste zomer dat ik er niet heel blij mee ben dat hij weggaat.

18 augustus 2023 om 20:24

Hij maakt iedere keer cruciale fouten op cruciale momenten. Regelmatig zelfs domme cruciale fouten. Neem West Ham uit, waar hij bij een 1-0 voorsprong halverwege de helft aan de zijkant staat als centrumverdediger en op die positie een bal door het midden speelt die wordt onderschept. Dit leverde een grote kans op die leidde tot de corner waar de 2-1 uit viel. Nu kan je zeggen, dat is 2 spelmomenten verder. Echter waarom sta je als centrumverdediger op de linkshalf positie en waarom verspeel je de bal in een breedte pas waardoor je hele verdediging uit positie staat. Dat is geen fout, dat is amateurvoetbal. Iemand van 26 met 8 jaar Eredivisievoetbal in de benen hoort zo'n fout niet meer te maken.

Toch weinig geld voor een basis speler, then again vond ik hem niet een geweldige verdediger

18 augustus 2023 om 19:56

Als de volledige selectie fit is zit hij gewoon op de bank hoor. Heeft het geluk dat al sinds begin vorig seizoen er steevast 2 cv's geblesseerd zijn of nog niet door Jansen doorgeschoven zijn. Desalniettemin had ik hem er graag bij gehad als backup, is echt geen hele slechte verdediger, is alleen niet constant genoeg om 90 min te spelen.

18 augustus 2023 om 20:10

Hatzidiakos zou echt niet op de bank belanden hoor. Mist iedereen fit is onder Jansen het centrale duo Panta-BMI, zo ongeveer de zwakste samenstelling die er te maken valt.

18 augustus 2023 om 20:17

Kan me niet voorstellen dat hij Panta nu nog over Goes en Dekker zou kiezen. Anders ligt zijn basisplaats ook niet zo zeer aan zijn kwaliteiten maar meer aan de tekortkomingen van Jansen.

18 augustus 2023 om 20:36

Dan ken je Pascal Jansen nog niet. Nadat Goes (in mijn opinie) een goed indruk achterlaten had koos hij gewoon weer voor hatzidiakos ipv Goes. Dat was vorig jaar op het moment dat Beukema als ik het goed heb terug kwam van zijn blessure en Goes daar de dupe van werd. Een van de redenen waarom ik Jansen een beperkte coach vindt die altijd maar voor dezelfde 11 wil gaan.

18 augustus 2023 om 20:54

Jansen kiest steevast voor hetzelfde kliekje, ongeacht de kwaliteiten. Hij wilde Hatzidiakos afgelopen seizoen zo graag in het elftal dat Sugawara bankzitter werd na terugkeer van zijn operatie. Toen Sugawara eindelijk weer de vaste rechtsback was, werd hij meteen assistkoning van het elftal.

Dani de Wit scoorde tussen oktober 2021 en mei 2022 enkel op valentijnsdag en mocht toch blijven staan. Verhulst maakte elke week een ketser en behield de eerste seizoenshelft zijn basisplaats ondanks de enorme ontwikkeling van Westerveld.

Daarnaast krijgt Hatzidiakos ook nog eens de band bij de spaarzame momenten dat Clasie er niet bij is of naar de kant gaat. Zijn vice aanvoerder gaat Jansen nooit slachtofferen, hij spreekt ook nog altijd van BMI als captain terwijl die al sinds september vorig jaar aan het revalideren is.

18 augustus 2023 om 21:12

lol, dan volg je AZ niet. De griek stond er steen vast in, centraal of desnoods RB. En ook dit seizoen speelt hij..

Huiberts heeft gezegd dat er tot het afronden van de Europese playoffs niemand meer mag vertrekken, daarna is het bespreekbaar. De return is 31 augustus dus waarschijnlijk krijgt Hatzidiakos pas op deadline day zijn transfer.

Hatzidiakos heeft altijd alles gegeven en is echt een jongen van de club, maar ook nooit echt van het vereiste niveau geweest. Speelde in 2020 een halfjaar erg sterk tot Berghuis hem op de achterlijn onderuit haalde en hij zijn (ik geloof) kruisband scheurde. De Serie A is dan een mooie stap voor hem en wens hem veel succes.

Hatzidiakos wilde naar een betere competitie en dat is nu gelukt met de Serie A maar of Cagliari een stap hogerop is t.o.v. AZ waag ik zeer ernstig te betwijfelen. Overigens vind ik de genoemde transfersom erg laag in deze tijden waarin halve jeugdspelers 10-15 miljoen opleveren. AZ heeft afgelopen seizoen zeer overtuigend de Youth League gewonnen en ik denk dus dat er veel beter materiaal door gaat stromen dan er vertrekt. Een titel voor AZ op redelijk korte termijn zou mij niet verbazen.

Het is hem van harte gegund. Op zijn inzet en mentaliteit was echt niets aan te merken, maar na de blessure heeft hij nooit meer het niveau van (kort) daarvoor gehaald. En in de begintijd was het ook niet stabiel genoeg.

Hij maakt teveel fouten, die tot puntverlies hebben geleden en daarom ben ik niet rouwig dat hij vertrekt.

Vind het bedrag wel aan de lage kant overigens, maar dat zal er ook mee te maken hebben dat met Panta was afgesproken dat hij mocht vertrekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren