Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Haaland en Ødegaard zien EK nu al uit zicht raken door goals in minuut 87 en 89

Laatste update:

Noorwegen lijkt deelname aan het EK in Duitsland van volgend jaar al bijna te kunnen vergeten. Het Scandinavische land gaf zaterdagavond in eigen huis tegen Schotland in de slotfase een voorsprong uit handen: 1-2. Met slechts één punt uit drie wedstrijden wordt het derhalve een hels karwei voor Noorwegen om zich nog te plaatsen voor het EK. Schotland gaat ondertussen aan kop in Groep A, met negen punten uit drie duels.

Bijzonderheden:
Noorwegen begon met drie voormalig Eredivisionisten in de basis: Martin Ødegaard, Fredrik Aursnes en Alexander Sørloth. De thuisploeg domineerde in de eerste helft, maar dat leverde weinig grote mogelijkheden op. Sørloth was voor de rust het dichtst bij de openingstreffer, maar zijn kopbal ging recht op doelman Angus Gunn af. Na een uur spelen kreeg Noorwegen een strafschop, na een overtreding van Ryan Porteous op Erling Braut Haaland. De superspits ging zelf achter de bal staan, en benutte het buitenkansje: 1-0.

Noorwegen leek op weg naar een overwinning, maar in de slotfase ging het ineens helemaal mis. Eerst profiteerde Lyndon Dykes in de 87ste minuut van miscommunicatie in de Noorse defensie, waarna hij binnen kon glijden: 1-1. Schotland ging erop en erover, want amper een minuut later stond het zelfs met 1-2 voor. Dykes legde de bal terug, invaller Kenny McLean kon beheerst binnenschuiven.

Noorwegen – Schotland 1-2
61’ 1-0 Erling Braut Haaland (penalty)
87’ 1-1 Lyndon Dykes
89’ 1-2 Kenny McLean (assist: Lyndon Dykes)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Op Haaland en Odegaard na stelt dit Noorwegen niks voor. Met zo'n zwakke verdediging betwijfel ik of Haaland en Odegaard ooit een eindtoernooi mogen spelen.

17 juni 2023 om 20:02

Aursnes, Sørloth en Melling spelen toch bij aardige clubs. Met zulke spelers zou je toch derde moeten kunnen worden wat eventuele play-offs betekent.

17 juni 2023 om 20:15

Spelen bij aardige clubs maar dat betekent niet automatisch dat ze ook meteen iets voorstellen...

17 juni 2023 om 20:21

Basisspelers bij de nummers vier van Spanje en Frankrijk en de kampioen van Portugal stellen inderdaad niks voor. Stom van mij!

17 juni 2023 om 20:26

Kan me niks schelen dat ze daar basis spelen, dat zegt meer wat over de bezetting van de desbetreffende club op de desbetreffende positie. Ik vind het gewoon hele matige spelers. En los daarvan ging mijn punt meer over hun verdediging. Wel komisch dat je dan een middenvelder en een aanvaller aanhaalt. Die centrale verdedigers van Noorwegen zouden in de KKD nog niet meekunnen. Daar ga je geen eindtoernooi mee halen.

17 juni 2023 om 20:40

Ostigard zou niet opvallen in de KKD haha, wat lees ik hier. Derde centrale van de Italiaans kampioen... je maakt jezelf wel een beetje belachelijk. Dat je de namen niet kent betekent nog niet dat ze er niks van kunnen.

17 juni 2023 om 20:45

Hoe hij vandaag stond te verdedigen was anders wel lachwekkend. Als je dat in de hoofdklasse flikt wordt je er direct afgehaald... En je bevestigd eigenlijk maar weer eens mijn punt. Allemaal hartstikke leuk en aardig dat hij bij Napoli onder contract staat, maar a hij speelt amper, en b van wat ik van hem bij Noorwegen zie, kan hij er geen reet van. Royston Drenthe heeft ook onder contract gestaan bij Real en Glenn Helder bij Arsenal. Ik durf te wedden dat 70% van de VZ leden nog nooit van Glenn Helder gehoord heeft.

17 juni 2023 om 23:51

Royston Drenthe heeft het bij Real Madrid niet eens zo slecht gedaan als linksback. Evenals dat Helder gewoon een heel seizoen als basisspeler heeft gespeeld bij Arsenal. 90% van de eredivisie mag hun veters nog niet eens strikken.

18 juni 2023 om 00:05

Allez paris nu kun je wel heel tof lopen praten maar we weten allemaal dat je de jongens wie opgenoemd worden nooit meer dan 2 wedstrijden hebt zien voetballen, buiten misschien Aursnes om omdat die in NL gespeeld heeft.

18 juni 2023 om 09:45

Als ze niets voorstellen kommen ze niet bij grote clubs in de basis.
Wat een domme argumenten.

17 juni 2023 om 20:33

Noorwegen heeft echt geen gek team hoor. In ieder geval niet minder dan Schotland vind ik. Het ding met Haaland is alleen dat hij een bizarre afmaker is, maar voetballend vind ik hem eigenlijk niet super. Daardoor wordt het ook lastiger voor hem om Noorwegen op sleeptouw te nemen als jet lastig wordt. Bij City valt me ook op dat hij soms echt onzichtbaar kan zijn in een westrijd als hij niet scoort. Kijk bijvoorbeeld naar een Wales waar Bale eigenlijk een misschien nog wel minder goed team naar meerdere eindtoernooien heeft geleid en zelfs naar de knockoutfase van deze toernooien. Dit komt omdat Bale naast doelpunten maken ook zelf de kansen voor anderen (of zichzelf) kan creëren. Haaland mist daar de voetballende kwaliteiten voor naar mijn mening.

17 juni 2023 om 20:40

Niet super, zeg maar gerust ontzettend slecht. Hij staat op de goede plek maar voetballend heb je helemaal niets aan Haaland. Je gaat er niet voor naar een stadion en er even voor zitten zeg maar...

Haaland die na het WK ook een ek gaat missen waarschijnlijk. Heel zuur dat je zon grote spits bent en dat je uit een middelmatig land komt.

17 juni 2023 om 21:46

Zelfde met Ibrahimovic. Echt zonde

17 juni 2023 om 22:39

Godmessi

Zlatan kon ook kiezen voor Bosnie (vader) of Kroatie(moeder)

17 juni 2023 om 23:53

Zlatan koos voor het land waar hij is geboren. Dat zou naar mijn mening gewoon eigenlijk een verplichting moeten zijn. Waar je bent geboren, voor dat land kom je uit. Geen andere mogelijkheid.

18 juni 2023 om 09:53

Oke, dus Damian van der Vaart speelt voor Duitsland?

18 juni 2023 om 10:50

Inderdaad! Dat Guus Til maar mooi de goalgetter van Zambia mag gaan worden. Dat is immers écht zijn land.

18 juni 2023 om 12:15

Hij had ook voor Engeland kunnen kiezen want daar is hij immers geboren.

Noorwegen stelt ook niet veel voor buiten Haalnd en in mindere mate Odegaard om. Ze kunnen als 3de nog steeds het EK halen, vgm spelen de nummers 3 onderling nog tegen elkaar. Een direct ticket kunnen ze wel vergeten denk ik.

17 juni 2023 om 20:09

In mindere mate Odegaard zegt ie. Heb je z'n statistieken gezien? Odegaard is net zo belangrijk voor Noorwegen als Haaland.

17 juni 2023 om 20:26

Ik denk inderdaad dat je als klein voetballand meer aan Ødegaard hebt dan Haaland. Een goede spits die niet bediend wordt, is waardeloos.

Als er een land is die ik het van harte gun is het wel Schotland .

17 juni 2023 om 20:36

Als dat doedelzakvolkslied begint, wordt iedereen een beetje Schot.Ik gun het ze ook enorm! En die fans op een eindtoernooi zijn ook waanzinnig..

17 juni 2023 om 20:41

De Ieren er weer bij zou ook leuk zijn, altijd een gezellige sfeer!

17 juni 2023 om 23:36

Dat zou ten koste gaan van Nederland...

18 juni 2023 om 08:53

De Grieken zijn er ook nog!

Met Nyland,pedersen, Ajer, Ostigard, Meling, Ryerson, Aursnes, Berge, Vetlesen, Thorstvedt, Odegaard, Haaland, Elyounoussi, Solbakken, Sorloth, Strand Larsen, heb je toch redelijke opties! Indien een goede coach een team kan smeden die in dienst van Odegaard en Haaland spelen, kun je het toch bijna elk land lastig maken?!

Met Klaesson, Hjelde, Daland, Manssverk, Kitolano, Hove, Palumbo, Nusa, Sahraoui en Botheim komt er ook genoeg jong talent aan. De meeste namen uit de eerste opsomming zijn ook nog onder de 25. Indien de Noren zich kunnen ontwikkelen, staat hier over 2-4 jaar gewoon een gouden generatie voor dit land!

17 juni 2023 om 23:39

Vergeet de broertjes Flo niet...

Het was wachten op de 2-0, Schotland heeft niets gecreëerd tot vijf minuten voor tijd. Noorwegen heeft dit aan zichzelf te danken.

17 juni 2023 om 20:56

Maar dat is voetbal!
Als je gewoon goeie koppers en een vrijetrapspecialist hebt kan je van iedereen winnen door op 0 te spelen. Voetbal kan soms ook heel simpel zijn. Niet dat ik de wedstrijd heb gezien ofzo maar als ik aan Schotland denk is het vast kick and rush.

Noorwegen valt toch wel vies tegen voor de spelers die zij kunnen hebben. Haaland en Odegaard zijn natuurlijk de absolute topspelers maar ze hebben ook nog spelers zoals Solbakken, Sorloth en Aursnes die een goed niveau hebben. En dan sta je nog steeds onder Georgië...

Met alle respect voor Schotland maar zoiets wil je toch niet zien op een EK?
Het is eigenlijk absurd dat een Noorwegen en dan met name een Haaland en Ødegaard straks ontbreken op een EuropeesKampioenschap of over 3 jaar een Wereldkampioenschap. Zijn toch spelers waarvoor je naar een stadion gaat en je ze wil zien tegen de andere groten namen van andere landen.Zo hebben we Zlatan ook nooit op een Ek of Wk gezien als ik het goed heb.
Leuk voor Schotland maar is een beetje zelfde verhaal als Ijsland of Finland een paar jaar bovenzich zelf uitstijgen om dat EK of WK te halen maar daarna toch weer ver weg zakken.
Hopelijk krijgt Noorwegen het nog op de rit en zien we ze volgend jaar gewoon op het EK.

18 juni 2023 om 01:49

Wellicht ben je wat jonger, naar Zlatan heeft eindtoernooien gespeeld. Denk aan die hakbal tegen Italië of die omhaal in 2018.

18 juni 2023 om 13:10

Ik zou Schotland juist dolgraag willen zien op het EK! Die zie ik persoonlijk ook veel liever dan bijvoorbeeld een Wales of Noord-Ierland. Ze worden internationaal nog wat onderschat omdat ze geen absolute sterspeler à la Bale hebben, maar ze hebben stiekem best een degelijke ploeg die het iedereen moeilijk kan maken. Ze hebben recent nog dik verdiend van Spanje gewonnen. Dat was echt een geweldige wedstrijd! Plus de Schotse fans zorgen altijd voor een geweldige sfeer in het stadion.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren