Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Guardiola schreeuwde dat ik te dik was. Ik zei: ’Ik ben geen kind!‘’

Laatste update:

Woensdagavond staat de kraker in de Premier League op het programma tussen Manchester City en Arsenal. Iemand die voor beide clubs in actie kwam is Samir Nasri. De middenvelder kwam bij City onder de vleugels van Josep Guardiola terecht, maar onderhield een moeizame relatie met de Spaanse topcoach, zo heeft hij uit de doeken gedaan in gesprek met L'Équipe. "Hij is arrogant, maar op een goede manier. Hij weet dat hij de beste trainer ter wereld is en brengt dat ook op je over."

Het was Guardiola die in de zomer van 2016 besloot om Nasri buiten de selectie te laten voor twee oefenwedstrijden in China. De middenvelder was al vijf jaar actief voor City toen de Spanjaard werd aangesteld. Nasri werd niet veel later geroyeerd nadat hij te zwaar was teruggekeerd van een vakantie. Het resulteerde in een verhuurperiode aan Sevilla na slechts één wedstrijd onder Guardiola te hebben gespeeld. In de zomer van 2017 volgde een definitief vertrek naar Antalyaspor.

"Vanaf onze eerste ontmoetingen ging ik er met hem op in", herinnert Nasri zich in gesprek met L'Équipe. "Hij nodigde mij uit op zijn kantoor en vroeg: 'Wat wil je doen?' Ik zei dat het aan hem was om te bepalen of hij op mij rekende. Hij antwoordde: 'Ik reken op je als je mentaal sterk bent.' Vervolgens ging ik trainen, alles ging goed, hij was blij met mij, en opeens begon hij te schreeuwen over mijn gewicht. We moesten ons elke dag wegen. Ik zei dat hij niet zo moest schreeuwen. 'Ik ben geen kind. Ik ben 29 jaar.'"

Nasri ervaarde zijn vakantie als een ontsnapping. De Fransman moest in het seizoen 2015/16 vier maanden missen vanwege een slepende hamstringblessure en maakte ook privé het nodige mee. Gael Clichy onthulde later dat Guardiola niemand in zijn team wenste die zwaarder was dan zeventig kilo. "Hij wilde dat spelers dun en fysiek zijn", aldus Nasri. "Ik kwam aan met vier kilo meer dan normaal. Maar bij Guardiola train je niet met de groep mee als je 2,5 kilo overgewicht hebt. Dus ik trainde alleen. Ook verbood hij spelers om na middernacht seks te hebben. Het is onmogelijk om goed te voetballen als je geen seks hebt."

Arteta
Zijn relatie met Arteta is een stuk gemoedelijker. Dat de manager van Arsenal de stijgende lijn te pakken heeft, komt voor Nasri niet als een verrassing. "In zijn eerste jaar als trainer was hij nog te veel speler. Hij trainde bij ons mee. Daarna nam hij meer verantwoordelijkheid. Hij legde de oefeningen heel goed uit en kwam over als een gepassioneerd iemand die zijn vak kende. Het verbaast me niet wat hij vandaag de dag laat zien. Als speler was hij al een echte leider in het veld." Het duel tussen City en Arsenal begint woensdag om 21.00 uur. De voorsprong van the Gunners bedraagt vijf punten met twee wedstrijden meer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind dat geschreeuw van trainers ook altijd primitief. Waarom kan je je punt niet duidelijk maken op een normale toonhoogte met goede argumenten?

26 april 2023 om 17:13

Omdat sommige mensen nogal hardleers kunnen zijn😉

26 april 2023 om 17:19

Alsof dat veranderd als je gaat gillen. Dan snapt helemaal niemand meer wat voor punt je wil overbrengen. Vaak werkt het spelers alleen maar op de lachspieren

26 april 2023 om 17:27

Wat Japie al zegt. Mensen die je niet snappen, of erger, niet willen snappen gaan dat niet plots wel doen omdat je je punt luider herhaalt. Ik vind het kinderachtig gedrag.

26 april 2023 om 18:15

@real8madrid en Japie, deels mee eens. Zou niet nodig hoeven zijn, maar als de normale aanpak niet werkt en je wilt wel verandering realiseren in iemand gedrag dan moet je op zoek naar iets dat wel werkt. Bij sommige spelers werkt schreeuwen of beledigen namelijk wel. Je moet gewoon kijken naar welke aanpak bij welke speler werkt. In de basis dus normaal beginnen, duidelijk communiceren ergens op hameren. Lukt dat niet dan per individu je aanpak bijstellen/zoeken naar iets dat voor diegene wel werkt, maar dat schreeuwen moet dan wel echt incidenteel zijn. Als je elke dag naar iemand blijft roepen, moet je ook beseffen dat dit geen goede, houdbare aanpak is.

26 april 2023 om 18:14

Dit is wat Nasri zegt dt Pep schreeuwde, die zelfde persoon zegt in het zelfde artikel dat er niemand in de selectie boven de 70kg mocht zijn . Kan het zijn dat hij misschien overdrijft , of een ander perspectief heeft op deze hele situatie.
Natuurlijk is schreeuwen niet de manier van communiceren, daar heb je een punt

Guardiola die niemand in zijn team wilde boven de 70 kilo? Dat maakt hem echt geen donder uit zolang je presteert. De Bruyne is nog nooit onder de 70 kilo geweest of wat dacht je van Yaya Toure. Stonden gewoon elke week in de basis. Vandaag de dag staat Grealish met circa 80 kilo ook gewoon op de flanken, hoor je ook niemand over. Het gaat hem alleen om wat voor gewicht: spieren of vet. Wat denk ik vrij normaal is op prof- en topniveau

26 april 2023 om 17:19

Lengte is natuurlijk ook belangrijk. Een Haaland met 70 kg is bijna anorexia terwijl dit gewicht voor andere spelers normaal zou zijn.

26 april 2023 om 17:21

Het is meer van ''horen zeggen'' dat niemand boven de 70kg mocht spelen. We hoeven dat niet letterlijk op te vatten.

26 april 2023 om 17:52

Dat zei Clichy toch? en die heeft nog heel even met Guardiola te maken gehad, dus dan zou die het zelf weten. Kan me overigens niet voorstellen, lijkt me een vrij achterlijke take van Guardiola. Dat ze een bepaald vetpercentage moeten hebben prima, maar je kunt niet van spelers van allerlei verschillende lengtes, bouw en verschillende genetische aanleg voor spiergroei verwachten dat ze éã©n optimaal streefgewicht hebben. Dan ben je juist averechts bezig.

Al zou het trouwens ook een soort sarcastisch grapje kunnen zijn van Guardiola. Dat doet hij namelijk tijdens persconferenties ook wel eens en dan moet hij wel iets heel onzinnigs zeggen als ik door wil hebben dat hij een grapje maakt. Komt ook nooit over als een grapje bij hem, eigenlijk altijd een beetje rancuneus. Maar dat is een beetje psychologie van de koude grond natuurlijk, aangevuld met persoonlijke voorkeur

26 april 2023 om 18:04

Horen zeggen van Clichy min of meer. Guardiola heeft zoiets niet tegen hem gezegd. Alleen dat hij vier kilo te zwaar was.
Van centrum verdedigers en keepers kan je niet verwachten dat ze maar 70 kilo mogen wegen. Daarom neem ik de standpunt niet helemaal serieus. Nasri overdreef misschien of Clichy.

26 april 2023 om 17:26

Guardiola staat natuurlijk wel bekend als een totale controlfreak dus het zou me niet verbazen als dit verhaal klopt

26 april 2023 om 18:02

Denk je serieus dat Haaland minder dan 70 kilo weegt?

26 april 2023 om 19:47

Volgens internet (en dan is het waar) weegt hij 88 kilo, wat voor iemand van 1.94 niet overdreven veel is.

En als je in het jaar van Nasri kijkt, had je ook Mangala, Kolarov, Sané, Touré en Joe Hart die allemaal (behoorlijk) boven de 70 zaten. Maar die waren ook allemaal ruim boven de 1.80, waar Nasri 1.77 was.

En met 1.77 en 74 kilo ben je wel behoorlijk op gewicht. Je hebt nog wel (net) een gezond BMI, maar wel dichtbij overgewicht.

27 april 2023 om 15:31

BMI is een onzin iets. Bij sporters al helemaal. In mijn geval hen ik volgens BMI al jaren zwaar overgewicht, maar ik ben in het bezit van een 8 pack (nee geen 6 pack). Met andere woorden dit kun je alleen gebruiken voor mensen die niet echt sporten. Spieren wegen immers veel meer dan vet.

Arteta en Nasri hebben nooit samengespeeld. Was het maar waar. We hadden in het jaar toen Arteta kwam gespeeld met een voorhoede van Podolski, Giroud en Walcott. Dat deed soms pijn aan mijn ogen maar toch haalde Arsenal altijd top 4.

Nasri was een speciale voetballer. Het had even geduurd voordat hij in vorm kwam en toen zijn beste jaren zou komen deed het bestuur van Arsenal moeilijk met een salarisverhoging. Wenger ging zelfs persoonlijk naar het bestuur toe met Nasri om zijn contract te verlengen. Jammer dat we in die tijd liever spelers verkochten.

26 april 2023 om 17:25

Naja, Walcott had momenten dat ie goed was. Giroud toch ook wel ondergewaardeerd hoor, Podolski had ook momenten. Ze waren alleen niet constant goed. Komen niet in de buurt van onze huidige aanval natuurlijk, dat is wel waar. Al is City ook wel van een andere orde tegenwoordig, ik verwacht vanavond gewoon een nederlaag helaas.

26 april 2023 om 17:40

Van de duo Poldoksi en Giroud had ik meer van verwacht. Weet nog goed dat Wenger, Podolski in de eerste wedstrijd als centrumspits had neergezet. Later alsnog linksbuiten geworden omdat hij de kwaliteiten er niet voor had.
Giroud misschien toch onderschat maar had ook periodes van enorme droogtes qua doelpunten.

26 april 2023 om 17:48

Het probleem toen was vooral dat Giroud de opvolgers van Van Persie was. Uiteindelijk gewoon een goede carrière bij ons gehad en ook daarna. Alleen Max 15 goals in de competitie per seizoen. En toen was het niet zoals nu dat je dus een hele voorhoede had die 10+ goals maakten. Dan valt het veel meer op. Nu heeft Martinelli 15 goals, Saka 15 goals, Odegaard rond de 10, Jesus volgens mij 9 enz. Meer spelers met meer goals. Ook een Xhaka met 5 goals. Dan is het minder erg dat je een 20+ goals spits mist.

26 april 2023 om 17:59

Giroud is een tijdje best underrated geweest, maar ik heb het idee dat het nu wel een beetje de andere kant begint op te slaan soms omdat het zo vaak benoemd wordt.

Ja, Giroud heeft een prima carrière gehad bij Arsenal, maar wel één naar zijn kwaliteiten. Bij Frankrijk heeft hij goede statistieken en soms maakt hij voor club en land geweldig mooie goals, maar als je zijn statistieken in de PL erop naslaat is dat toch wel echt heel mager hoor voor iemand die vooral bij Arsenal veelvuldig in de basis stond. Özil zal ook nog wel eens terugdenken aan dat seizoen waar hij het assistrecord in de PL had kunnen verbreken, maar Giroud in januari vond dat hij wel genoeg gescoord had dat seizoen.

26 april 2023 om 18:07

Giroud was gewoon geen Arsenal spits. Hij paste met zijn kwaliteiten niet bij de cultuur van Arsenal.
Arsenal dat spitsen als Ian Wright, Anelka, Kanu, Henry en Van Persie in de selecties had naar Giroud. Een spits dat traag was en zijn eigen kansen niet kon creëren. Daarom was de kritiek niet mals en misschien terecht zelfs.

nasri.. weer zo'n type voetballer als ie er zin in had was het geweldig, anders was het 3x niks.
altijd gevoel bij dit soort type spelers dat ze niet alles uit hun carriere halen.
maar niks te klagen verder, zijn prijzenlijst is mooi en bij veel leuke clubs uiteindelijk gespeeld.

Nasri was natuurlijk wel degelijk een kind. Een kind in het lichaam van een mollige 29 jarige. En in het lichaam van een briljante voetballer. Jammer dat hij er niet alles uit wilde halen. Zijn gewicht was niet het probleem, dat was zijn mentaliteit. Maar nog steeds vind ik niet dat coaches zo hoeven te schreeuwen naar hun speler. Als je echt denkt dat een semi-gemotiveerde net-iets-te-dikke Nasri beter gaat voetballen als je tegen hem schreeuwt, dan heb je dat gewoon slecht gemanaged. Eens met Japie Krekel hierboven dus. Je moet zo'n jongen op een andere manier raken. Maar goed, dat was ook bijna onbegonnen werk met Nasri.

26 april 2023 om 18:03

Toch moet die trigger er ergens ingezeten hebben bij Nasri, anders had je het nooit op het niveau Arsenal en later Man City gered. Hij was vaak wat dikkig, soms wedstrijden lang onzichtbaar en stopte vroeg met voetballen, maar uiteindelijk deed hij het minimale wel. Een Ihattaren was ook geweldig getalenteerd, maar doet helemaal niks en dan kom je dus echt nergens aan de bak.

Als je die 'knop' kunt vinden bij een voetballer kun je er wel echt veel aan hebben, en mij lijkt het inderdaad ook dat dom schreeuwen daar niet de oplossing voor is. Echter is Guardiola dan ook geen topcoach omdat het zo'n geweldige people manager is, maar zo'n enorm tacticus met een ijzeren voetbalvisie.

26 april 2023 om 18:44

Ja zeker, Nasri heeft absoluut wel wat laten zien en daar was op zijn minst een basismentaliteit wel aanwezig. Of misschien had hij niet de tegenslagen die Ihattaren wel had. Ook eens met je typering van Guardiola. Zo een aanpak werkt niet bij iedereen. Zelfs Van Gaal die volgens mij meer naar de mens achter de voetballer kijkt wordt soms door voetballers als te hard gezien. Je kan ook geen klik hebben.



Wie weet kan ik toch mn droom waarmaken om profvoetballer te worden.
Ik zit tegen de 70KG aan en mn opblaaspop klaagt toch niet als ik s'avonds niet bij haar slaap.

On Topic: Toch komt het vaker naar buiten dat Pep blijkbaar moeite heeft met specifieke spelers om te gaan / Dingen op de juiste manier aan spelers over te brengen. Misschien op les bij Don Carlo.

Vreemd genoeg lees ik ( of het zal aan mij liggen ) dit soort berichten nooit over Mourinho of andere coaches . Op een Koeman misschien na



Hij had wel gelijk. Nasri was en is te dik

70? Je kan me niet vertellen dat iedereen in dat team, die langer is dan Ake, onder de 70 kilo weegt

“Het is onmogelijk om goed te voetballen zonder seks”. Vandaar dat ik na m’n relatie geen fatsoenlijke wedstrijd meer heb gespeeld 🤷‍♂️.

OT: Je ziet (nu) aan alles dat Nasri nooit echt voor het voetbal heeft geleefd en gewoon deed waar hij zin in had. Zonde, want het was een heerlijke voetballer op z’n tijd. Maar hij is inmiddels zo rond als en tonnetje

Als je naar de namen kijkt die in het jaar van Clichy onder Guardiola bij Manchester City speelden is het niet geloofwaardig dat het voor alle speler zo was. Joe Hart, Caballero, Otamendi, Kompany, Zabaleta, Kolarov, Yaya Toure en Sergio Aguero zullen toch erboven hebben gezeten. Daarnaast heb je wel spelers als Stones, Clichy, Jesus Navas, Sagna, Fernandinho, Delph, Gundogan, De Bruyne, David Silva, Sterling, Nolito, Leroy Sane en Iheanacho. De grootste komsten waren Stones, Gundogan, Sane en Nolito dat jaar, opzich wel spelers die lichtvoetig zijn. Stones is opmerkelijk gezien zijn belangrijke status vandaag de dag, goed gezien van Pep.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren