Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Giggs roept arbiters op tot actie: ‘Zo’n briljante speler verdient bescherming’

Laatste update:

Over het resultaat tegen Hull City was Ryan Giggs dinsdag tevreden, maar de interim-trainer van Manchester United was na de 3-1 overwinning minder te spreken over de scheidsrechter. Een aanslag op Adnan Januzaj bleef onbestraft en daar wond Giggs zich na afloop behoorlijk over op.

/

Tegenstander David Meyler van Hull beging een forse overtreding op de aanvallende middenvelder, maar een reprimande leverde dit niet op. Giggs benadrukte hoe hard Januzaj geraakt was: “Het is niet fijn om naar te kijken, het been van Adnan ziet er verschrikkelijk uit”, tekenden Engelse media op uit de mond van de speler-coach. Giggs is van mening dat scheidsrechters fermer moeten optreden.

“Januzaj verdient bescherming, zo’n briljante voetballer. De autoriteiten moeten hier wat aan doen. Ik heb de overtreding zelf niet gezien, maar zijn been wel en het slaat nergens op.” Ook voor de leidsman geldt overigens dat de charge van Meyler niet waargenomen is, dus het is mogelijk dat de speler van Hull alsnog geschorst wordt.

Ben je het met Ryan Giggs eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nee hij verdient geen extra bescherming, iedere voetballer is gelijk. Echter moet die Meyler wel een wedstrijd of 5 geschorst worden, idioot.

7 mei 2014 om 09:45

Zo'n klootzak die Meyler schorsen voor Fa finale

7 mei 2014 om 09:52

Ik denk niet dat Giggs het bedoelt op die manier, maar ik denk dat Giggs bedoelt dat scheidsrechters in zulke gevallen rood/geel moeten geven. Adnan wordt de hele tijd geschopt maar vaak wordt er niet eens gefloten/geel gegeven, dat moeten ze dus wel doen anders kan het 1 keer flink uit de hand lopen en dan kan die weer een verschrikkelijke blessure oplopen.

7 mei 2014 om 10:02

Ben het met je eens hoor dat hij vaak wordt geschopt, maar hij ligt ook vaak als er niks aan de hand is. Als je wilt dat de scheidsrechters hem in bescherming nemen zullen ze eerst moeten zorgen dat die valpartijen eruit gaan. Wordt de scheidsrechters zo steeds moeilijker gemaakt. Wel echt een briljant talent en een echte toekomstige topper voor United.

7 mei 2014 om 10:15

Hmmm, Januzaj was voor een tijdje aan het duiken klopt. Waarschijnlijk voor dezelfde reden als Neymar wat ik overigens niet goed praat. Daarna had Moyes hem erop aangesproken en sindsdien heeft hij dat niet meer gedaan.. Dus het is niet dat hij vaak ligt als er niets aan de hand was, dat was echt voor een periode het geval.

7 mei 2014 om 10:29

@ Ajaxcunian

Wat Lucaspiazon beschrijft is gewoon niet meer dan reëel. Suarez krijgt ook vrijwel nooit een penalty meer mee omdat hij de schijn tegen heeft. Terwijl deze ook heel veel schoppen krijgt. Als een speler een naam heeft als diver, en we kunnen met recht spreken dat Januzaj deze heeft. Dan zal hij vrijwel nooit meer iets mee krijgen.

En in dat opzicht valt er alleen maar te zeggen dat hij het aan zichzelf te wijten heeft. Een scheidsrechter die 2x in de maling is genomen met een schwalbe zal de 3e keer niet fluiten aangezien hij niet nog een keer belazerd wil worden.

Buiten dat is het natuurlijk een schandalige overtreding van Meyler en krijgt deze gewoon een wedstrijd of 5. In dat opzicht moet je misschien wel blij zijn dat het niet gezien is door de arbiters.

7 mei 2014 om 16:03

Januzaj en Suarez gaan vergelijken is natuurlijk belachelijk, Januzaj springt niet over iemands been om een penalty te krijgen. Wat Januzaj voor een tijdje deed was eerder makkelijk vallen dus bij een beetje contact en dat was vaak gewoon rond middenlijk. Als je dan die overtreding van Figeroa op hem ziet bijvoorbeeld en je geeft daar geen penalty voor dan draai je door als scheids.

7 mei 2014 om 09:53

Hij vraag om bescherming en niet om Extra bescherming. Hij voegt er daarna gewoon aan toe dat hij een briljante speler is.

7 mei 2014 om 10:36

“januzaj verdient bescherming, zo’n briljante voetballer." Uit zijn woorden maak ik op dat hij vraagt om extra bescherming, omdat het een briljante voetballer is.

Hij mag zeker geschorst worden voor de FA Cup Finale, gun ik die Meyler wel

7 mei 2014 om 11:47

Reken daar maar op. Schorsingen gelden in Engeland voor zowel de PL, FA-cup, League cup als Community shield.

7 mei 2014 om 17:39

Hij verdient wel extra bescherming in die zin dat de refs beter moeten letten op dit soort spelers. Vlugge behendige spelers krijgen de meeste schoppen te verduren, scheidsrechters zouden er dan ook goed aan doen om een extra oogje in het zeil te houden!

De speler was te laat dat kan gebeuren, maar wat het ergste is dat die nog ff doorduwd met zijn been om zijn gewicht erop te zetten. Dat vind ik ronduit walgelijk als je dat als speler doet.

Neeeeee. Iedere voetballer verdient dezelfde bescherming, niet omdat hij beter is dat hij meer beschermt moet worden.

Alle spelers moeten even veel beschermd worden, of het nou Januzaj is of een speler met minder talent.

7 mei 2014 om 12:12

Het gaat er natuurlijk niet om dat er onderscheid moet zijn.

Het is een feit dat mensen naar het stadion komen voor spelers met buitengewone kwaliteiten. Spelers die een mannetje passeren of een begenadigde techniek hebben.

Het is ook een feit dat juist deze spelers de meeste schoppen krijgen. Het is eeuwig zonde voro het voetbal en de supporters dat een speler als bijvoorbeeld van Basten zijn carriere veel te vroeg heeft moeten beëindigen vanwege de vele trappen die hij door de jaren heen heeft.

Met dat in gedachte is het dus zeker geen onzin om te benadrukken dat we zuinig moeten zijn op de bijzondere spelers en daar extra op moeten letten. Daar heeft het gehele voetbal profijt van. Dat betekent niet dat er een bepaalde actie bij speler A niet als overtreding wordt gezien, maar bij Januzaj ineens wel. De uitblinkende spelers zullen gewoon vaker overtredingen uit irritatie en frustratie tegen krijgen. Daar mag men dus wel wat beter op letten en tegen optreden.

Zo'n actie van Meyler slaat nergens op en kan gewoon ernstige schade veroorzaken.

Smerige ovedtreding! Januzaj was voor mij wel MOTM!

Die scheids moet sowieso maar eens flink op de vingers getikt worden en een afspraak maken met specsavers. Wat een blinde vlink. 4-5 keer hands in de 16? Die tackle op Adnan aan het begin en toen dit. Dat je 1 of 2 keer niet fluit oké, maar daarna begint het vreselijk frustrerend te worden!

Haha, zegt de man die ooit met Keane, Neville en Scholes samen speelde.... grappig genoeg hoorde je Giggs toen nooit over eventuele aanslagen op de tegenstander.

On: had uiteraard bestraft moeten worden maar dit soort overtredingen komt regelmatig voor in de PL.

7 mei 2014 om 09:54

Een aanslag kan altijd gebeuren, maar in dit geval is het dat het lijkt dat alle verdedigers het echt op Januzaj hebben gemunt. Die jongen wordt elke wedstrijd geschopt. En het gaat niet om het feit dat Januzaj geschopt wordt maar meer dat ze nooit bestraft worden. Die spelers die jij opnoemt werden wel vaak bestraft, kijk naar hun gele/rooie kaarten aantal.

7 mei 2014 om 11:49

Welkom in Engeland, waar Britse spelers meer mogen dan de niet-Britse. Dat is overal zo, ik heb Wilshere ook met dingen weg zien komen waarvoor een niet-Brit gelijk rood zou krijgen.

7 mei 2014 om 12:16

Waar slaat dat op dan? Dus omdat Giggs samen heeft gespeeld met anderen die ook wel eens stevige overtredingen maakten moet hij zijn mond maar houden?

Het was niet aan Giggs als medespeler om een overtreding van zijn teamgenoot te oordelen. Ik hoop dat je dat zelf ook wel snapt.

Ik vind ook wel een wezenlijk verschil zitten tussen fysiek spelen en soms tegen/over het randje gaan en bewust stampen op iemand zijn been. Dit was duidelijk een bewuste actie. Niet dat hij een sliding voor de bal net iets te laat inzetten ofzo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren