Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gewezen grootmacht Leeds United stunt tegen Tottenham Hotspur

Laatste update:

De FA Cup blijkt dit seizoen een toernooi waar de clubs uit de kleinere competities het uitstekend doen. In de vijfde ronde staan naast zes ploegen uit de Premier League ook al vijf teams uit de Championship, een ploeg uit de League One (het derde niveau) en met Luton Town zelfs een club uit de Conference (het vijfde niveau). Zondagmiddag kwam er een zesde vereniging uit de Championship bij: gewezen grootmacht Leeds United (drievoudig landskampioen) was met 2-1 te sterk voor Tottenham Hotspur.

/

Leeds United, de nummer elf van de Championship, had de zaken prima op orde in het eerste bedrijf tegen Tottenham Hotspur. Dankzij een doelpunt van Luke Varney kwam de ploeg al snel op voorsprong op Elland Road en het lukte the Spurs maar niet, ondanks het feit dat manager André Villas-Boas een van zijn sterkst mogelijke opstellingen had geformeerd, om de achterstand goed te maken. Het was zelfs aan keeper Brad Friedel te danken dat het voor rust geen 2-0 werd, maar die score zou er na de pauze alsnog komen.

Na een mooie bal van spits El-Hadji Diouf schoot Ross McCormack het ding op prachtige wijze langs zijn bewaker Steven Caulker en belangrijker nog: ook langs keeper Friedel. Even nadat Clint Dempsey al een dot van een kans had gemist op de aansluitingstreffer kwam de Premier League-club toch weer terug in de wedstrijd. Dempsey zette zijn hoofd tegen een voorzet van Gareth Bale en de machtige kopbal van de Amerikaan verdween tegen de touwen.

Tottenham wilde doordrukken, maar het was juist Leeds dat de eerstvolgende grote kans op een doelpunt kreeg. McCormack kreeg vrije doortocht richting Friedel na een slippertje van Benoît Assou-Ekotto, maar de Amerikaanse keeper, die zijn basisplaats in de competitiewedstrijden kwijt is aan Hugo Lloris, redde op fantastische wijze. Wat de bezoekers ook probeerden, in de slotfase vielen er nauwelijks kansen meer te noteren en daardoor bekert Leeds United verder.

Gaat de eindwinst in de FA Cup naar een club uit de Premier League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leeds speelde gewoon goed en agressief voetbal. Veelvuldig druk op de laatste lijn van Tottenham, waardoor vooral Vertonghen in de problemen kwam. Zonder twijfel de flop of the match.

Leeds had trouwens 3-1 gewonnen als de scheids zijn werk goed deed. Bij die laatste aanval hoor je niet af te fluiten.

Bye bye Tottenham.

27 januari 2013 om 17:00

Ik had niet verwacht dat de best voetballende verdediger van Tottenham juist de flop van de wedstrijd zou worden. ik denk die voetbalt zich wel onder de druk uit.

27 januari 2013 om 17:02

Je hebt niet zoveel aan kwaliteiten in balbezit als je alleen maar aan het verdedigen bent als verdediger zijnde.

27 januari 2013 om 17:05

Kan gebeuren natuurlijk. Het middenveld hielp hem ook niet bepaald. Het tempo verschil met de eredivisie is immens, ook in dit soort wedstrijden. Eigenlijk mag je Vertonghen nog niet beoordelen op zijn eerste jaar.

Overigens is Vertonghen al sinds jaar en dag kwetsbaar met ruimte in de rug.

27 januari 2013 om 17:06

Ja ik las hieronder al dat Huddlestone echt een belachelijke slechte wedstrijd speelde. Vertonghen zal het gewoon goed gaan doen in engeland net als Vermaelen.

Dat Klopt. Hij is aan de bal sterker dan Vermaelen maar Verdedigend is ie veel zwakker.

27 januari 2013 om 17:11

Heb jij Vermaelen niet bezig gezien tegen Bradford? Verdedigend is Vermaelen al helemaal een drama.

27 januari 2013 om 17:12

Over het algemeen is Vertonghen zwakker in verdedigen dat Vermaelen.klinkt het zo beter? Makkelijk om naar 1 wedstrijd te kijken

27 januari 2013 om 17:17

vermaelen speelde in zijn recente wedstrijden gewoon goed bij arsenal. Vertonghen zit nog niet op zijn niveau. Vermaelen had gewoon een vormdip, dan is het makkelijk om een wedstrijd in die periode te noemen

27 januari 2013 om 17:18

Oke, in plaats van een wedstrijd kunnen we misschien beter naar heel het seizoen kijken. Dan is Vermaelen eigenlijk een nog groter drama. Hij heeft nu de afgelopen 2 wedstrijden eindelijk eens goed verdedigd. Bij Vertonghen is het juist andersom die speelt heel het seizoen al sterk en speelt nu deze 1e wedstrijd drama.

27 januari 2013 om 17:19

Dan heeft die vormdip wel heel lang geduurd zeg.

27 januari 2013 om 17:24

Hij speelt niet een al te sterke seizoen, toegegeven. Maar vermaelen heeft zich al jaren bewezen in de premier league, het is alleen jammer dat hij redelijk blessuregevoelig is. Vertonghen zit nog niet op zijn niveau, hoewel ik vertonghen in potentie een van de beste verdedigers ter wereld vind

27 januari 2013 om 17:29

Al jaren? Welke jaargangen zijn dat dan? Hij deed het goed in z'n eerste seizoen. En toen? Tweede seizoen heel het jaar geblesseerd geweest. Derde seizoen extreem wisselvallig, vierde seizoen op de laatste 2/3 wedstrijden na tot nu toe ook een drama.

27 januari 2013 om 17:37

Drama en toch steeds boven Tottenham eindigen. Hoe slecht is Tottenham dan haha :

27 januari 2013 om 18:24

Die T-alderweireld moet je niet serieus nemen. Heeft hij het hier over Vermaelen tegen Bradford.. Ze speelden tegen Brighton en hij stond niet eens op het veld volgens mij...

27 januari 2013 om 18:34

Jij moet je feiten checken. Vermaelen heeft wel degelijk tegen Bradford gespeeld, alleen in de League Cup was dat.

Die Engelse beker is echt verassend dit seizoen. Dat maakt het wel leuk. Teams uit lagere divisies winnen gewoon van teams uit de bovenste regionen van de Premier League. Ik denk dat het bij de kleine clubs vaak zo is: Deze wedstrijd maak je één keer in je leven mee, alles geven! En dan bij de grote clubs: Fijn, even een keer een kleine club. Dit moet gewoon te doen zijn.

27 januari 2013 om 17:08

dit seizoen ? elk seizoen zitten er verrassingen hoor. bij zowel de FA cup, als de capital one cup (league cup).

27 januari 2013 om 17:34

Ja dat wel, maar niet zo erg als dit seizoen. Dit overtreft wat mij betreft de afgelopen jaren. De League Cup finale zegt al wel genoeg.

Willen alle Premier League clubs de FA wedstrijden liever niet spelen en de FA Cup liever niet winnen? De laatste tijd gaan de Premier League clubs tegen de meest verrassende teams onderuit. Dat kan natuurlijk altijd een keer gebeuren, maar de laatste tijd zijn het er wel verschrikkelijk veel. In principe is dat de charme van zo'n toernooi, maar volgens mij gooien die clubs de handdoek al in de ring voordat de strijd echt begonnen is...

27 januari 2013 om 19:10

Dat zou je denken maar het is lastig voetballen tegen teams uit de lagere divisies want zij benaderen de wedstrijd tactisch gezien anders. Het gaat er vaak ook veel feller aan toe en met name de standaard situaties vormen een bedreiging.

Het zal ook een vorm van onderschatting zijn denk ik want ik heb vandaag Chelsesa en Tottenham zien spelen maar gek genoeg waren de tegenstanders van beide clubs beter. Als Villas Boas de FA cup niet wou winnen dan had hij een aantal spelers wel rust gegeven( Bale bijv.).

Wat ben ik blij hiermee, wat speelde Leeds goed zeg! Dik en dik verdiend gewonnen, nu deze lijn door trekken en voor volgend jaar weer terug in de PL.

27 januari 2013 om 17:19

Denk niet dat ze dat gaat lukken. Cardiff staat 10 punten los van de rest, en de groep Hull - Middlesbrough staat 6 tot 9 punten voor op Leeds. Ga er maar van uit dat ze de play offs missen.

\o/ Leeds, hopelijk zitten ze binnen 5 jaar weer op de plek waar ze thuis horen.

Onderschatting heerst echt dit seizoen in de Engelse bekers. Straks worden de league cup en de FA cup allebei door een niet PL team gewonnen.

Ik heb nog nooit zo achterlijk iemand zien voetballen als Huddlestone vandaag deed. Wat speelde hij een ongelofelijk slechte wedstrijd, waardoor zeker de eerste helft compleet geen tempo in zat en de wedstrijd letterlijk stil stond. Daarnaast is Dempsey gewoon geen aanvaller, de manier hoe hij kansen verspilt is echt ondermaats. Bale was nog het enige lichtpuntje samen met Lennon die gewoon nog hun werk deden.

Super uitslag voor Leeds! Heerlijk hoe er gestunt kan worden in Engeland, helemaal tegen een Spurs dat ik vrij ongeïnspireerd vond spelen. Ben benieuwd naar de loting voor de volgende ronde!

Laatste halfuur gekeken, Tottenham kon niks inbrengen. Volgens de commentator was de overwinning meer dan verdiend, dus daar ga ik dan ook vanuit. Geweldig natuurlijk dat Tottenham is uitgeschakeld ten koste van Leeds United, geweldige prestatie voor hun. En wat was die Vertonghen slecht zeg, volgens mij gisteravond wat biertjes te veel op!

En daarnaast Parker....wat een verschil met Sandro zeg. Dat gaat Tottenham de vierde plaats kosten, dat kan je nu wel verwachten.

#yourejustashitteamneararsenal

Dat is natuurlijk de charme van de FA cup, iedereen doet mee en iedereen kan winnen. Vind het wel mooi om te zien hoe grote ploegen verliezen of gelijk spelen door het fanatisme van een kleinere vereniging.

Drama wedstrijd. Gebrek aan een spits werd weer eens duidelijk vandaag. Ook snap ik Bale en Lennon niet. Als het niet loopt aan je normale kant, probeer het dan tenmiste nog effe. Wissel dan van kant na een uur ofzo, maar niet net als vandaag al na 20 minuten. Bale moet gewoon eens aan die linkerkant blijven, daar is hij vele malen beter en vooral Lennon kan alleen maar op rechts, dat is een gevalletje Boerrigter als je 'm aan de verkeerde kant zet. Vertonghen ook veruit de slechtste wedstrijd van het seizoen, leek wel alsof die nog ziek was, maar dat mag geen excuus zijn, als je fit genoeg bent om te spelen en Dawson op de bank te houden, dan wordt er wel wat van je verwacht. Caulker trouwens ook drama. Word tijd dat Kaboul weer eens terugkomt. Sigurdsson viel trouwens weer door de mand, het is echt noodzakelijk dat Holtby wordt gehaald deze
transferperiode, anders vrees ik dat Everton er met plaats vier vandoor gaat.

Overigens speelde Leeds wel gewoon een goede wedstrijd, dat mag ook wel gezegd worden, het is niet zo dat we hier nu van Bradford City verliezen.

27 januari 2013 om 17:26

'het is niet zo dat we hier nu van Bradford City verliezen.'
haha die moest ff he. Gelukkig was dat in de league cup, en is dit in de belangerijkere fa cup

27 januari 2013 om 17:31

Toch leek Arsenal die League Cup behoorlijk belangrijk te vinden. Speelde tegen Bradford praktisch met hun eerste elftal op twee spelers na dan.

27 januari 2013 om 17:38

ik ga ook niet zeggen dat het geen pijn deed, maar het lijkt me toch minder belangrijk dan de fa cup

27 januari 2013 om 17:38

Maar de FA cup is veel belangrijker, zo simpel is het. En het is niet zo dat jullie ver kwamen in de League Cup.

27 januari 2013 om 18:00

Lijkt? De FA Cup is gewoon één van de hoofdprijzen die gepakt kan worden. Uiteraard net iets onde de CL en PL, voornamelijk vanwege het geld, maar kwa prestige en lading kan deze cup onder een hoofdprijs geschaard worden.

De Capital One Cup wordt ook wel de trootsprijs genoemd, normaliter om de jonge jongens te laten ruiken aan het grote werk en om deze de kans te geven zich te laten bewijzen. Voor Arsenal heeft deze cup meer waarde gezien de prijsdroogte.

Het was, en is dan ook een schande dat wij met zo;n opstelling eruit zijn gevlogen, daar bestaan verder ook geen excuses voor.

27 januari 2013 om 19:27

" Overigens speelde Leeds wel gewoon een goede wedstrijd, dat mag ook wel gezegd worden, het is niet zo dat we hier nu van Bradford City verliezen "

Daar moet je trots op wezen -_-. Het heeft geen zin om Arsenal er steeds bij te halen want Arsenal kwam wel een ronde verder in de Leage cup en ook nu zijn we iig een ronde verder. Arsenal verloor pas na penalties en dat is toch anders dan 90 minuten achter de feiten aan lopen.

Het is zwak dat je een sneer moet uitdelen naar Arsenal.

27 januari 2013 om 19:36

Misschien moet je de Arsenal fans dan ook even aanspreken met je moraalridder gedrag, gunner1612 bijvoorbeeld.

27 januari 2013 om 20:14

Ik spreek jou aan omdat je het nodig vond om het duel tussen Bradford City en Arsenal erbij te nemen. Dat is gewoon volledig offtopic en hilarisch aangezien Tottenham destijds al was uitgeschakeld. Ik vind de rivaliteit tussen Spurs en Arsenal helemaal niet erg en ik heb ook wel het een ander gezegt over Tottenham maar ik ben niet zo zwak om na een kansloze nederlaag van de concurrent een sneer uit te delen.

27 januari 2013 om 22:02

Overigens ga je hier volledig voorbij aan het feit dat wat ik zeg nog waar is ook nog. Verliezen van Leeds is zeker niet goed, maar zoals ik al zei, we moeten hier niet gaan doen alsof we van Bradford hebben verloren, Leeds is een goede ploeg, dat kun je van een club uit de Ligue 2 niet zeggen.

28 januari 2013 om 03:23

"overigens ga je hier volledig voorbij aan het feit dat wat ik zeg nog waar is ook nog."

Zoals ik al zei in mijn eerste post: Daar moet je trots op wezen -_-.

Leeds is inderdaad een goede ploeg. Dat hebben ze gister weer bewezen want er zijn weinig teams die Tottenham van de mat spelen.

Het gaat erom dat je de wanprestatie van Spurs wilt baggatelliseren en indirect een sneer wilt uitdelen.

Dat is hetzelfde als ik gezegt zou hebben ( na de nederlaag tegen Bradford): Nou, we moeten niet doen alsof we van Luton town hebben verloren.

Clubs als Arsenal en Spurs horen altijd te winnen van clubs uit lagere divisies of dat nou Leeds, Bradford of Luton town is.

Bradford heeft wel 3 Premier League clubs uitgeschakeld en mogen zich opmaken voor de finale. Dan kan je wel wat.

Ik hoop dat deze mooie club nog eens (buiten dit dan) weer kan aanknopen aan die goede oude tijden.

Jammer voor Spurs, maar wel relaxed voor de andere topploegen. Ik vond leeds goed en agressief voetballen en daar moeten ze het natuurlijk van hebben.

Weet iemand waneer de loting van de 5e ronde is?

27 januari 2013 om 17:55

The draw for the fifth round of the FA Cup will take place on Sunday, January 25 from approximately 5.45pm (UK time).



Faaltje in de datum op Arsenal.com

27 januari 2013 om 17:56

Eergisteren?

27 januari 2013 om 17:55

Nadat straks Oldham - Liverpool is afgelopen. Live te volgen op oa de site van de FA.

Er gebeuren wel echt rare ding daar in Engeland zwakkere teams verslaan de sterkere zoals Bradford tegen Arsenal nu dit ook.

Maar ik vond Leeds speelde ook goed en hebben verdiend gewonnen.

Ohh wat een heerlijke wedstrijd was dit, vooral in de eerst helft werden de Spurs bij vlagen van het kastje naar de muur gestuurd. Helaas benutte Leeds niet al haar kansen want dan hadden ze het in de eerste helft kunnen beslissen. Nu kwamen we vlak voor het einde nog goed weg toen Obika nog in scoringspositie kwam. Alleen naar mijn mening had het eingelijk 3-1 moeten zijn,ik vind het onbegrijpelijk dat de scheids de wedstrijd afloot toen het doel van de Spurs helemaal leeg was en de bal onderweg was naar de lege goal. Maar goed we hebben dik verdiend gewonen en dat is uiteraard het belangrijkste

we are Leeds, We are Proud, Standing up, Singing loud,
and there's nothing you can do against the Yellow Whites and Blue

Wat is er met al die topclubs in de cup? De meeste liggen er al uit wat erg dom is, hoe kan je zo'n prijs niet serieus nemen. Vooral een club als Tottenham die tog geen kampioen gaat worden kunnen ze dan tog beter op de cup richten.

27 januari 2013 om 22:04

Geloof het of niet, maar top vier wordt belangrijker gevonden dan het winnen van een cup. Dat is in Nederland trouwens ook zo, clubs worden liever tweede (als dat ook echt CL betekent, dus moeten ze wel door de voorronde komen), dan dat ze de Knvb beker winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren