Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gevoelig weerzien in De Kuip: ‘Ik ga niet juichen tegen Feyenoord, nee’

Laatste update:

Aanstaande zondag staat de Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Sparta weer op het programma. Voor Jonathan de Guzmán is het een bijzonder affiche. De middenvelder van Sparta speelt dan met zijn huidige club tegen de ploeg waar het voor hem allemaal begon. In gesprek met RTV Rijnmond blikt hij vooruit op het treffen met Feyenoord in De Kuip.

De Guzmán startte zijn carrière in het shirt van Feyenoord. De geboren Canadees streek na zijn komst in Nederland neer in Rotterdam en trad toe tot de jeugdopleiding van Feyenoord. In 2005, drie dagen na zijn achttiende verjaardag, maakte hij zijn debuut tegen sc Heerenveen. De Guzmán zou tot de zomer van 2010 onder contract blijven en in totaal speelde hij 128 wedstrijden voor de Stadionclub. Daarin was hij goed voor 26 doelpunten en 23 assists.

“Het blijft bijzonder. Ik ken natuurlijk heel wat mensen bij de club. Het voelt altijd fijn om terug te komen in De Kuip”, begint De Guzmán zijn verhaal tegen RTV Rijnmond. Ondanks dat Feyenoord in die periode donkere jaren kende wist De Guzmán in 2007/08 de beker te winnen. De controleur bewaart nog altijd mooie herinneringen aan de tijd bij Feyenoord.

De Guzmán vertrok in de zomer van 2010 naar RCD Mallorca en zou later onder andere onder contract staan bij Villarreal, Swansea City, Napoli en Eintracht Frankfurt. Echter verloor hij nooit de verrichtingen van Feyenoord uit het oog. “Ik probeerde dan wedstrijden te kijken. Hoe ze het wekelijks doen. Feyenoord is altijd bij mij blijven hangen, ik ben gewoon een fan van de club.”

Sparta weet al 25 jaar niet wat winnen is in Rotterdam-Zuid. Op Het Kasteel wist de ploeg Feyenoord nog wel eens te verslaan, maar in het zuiden van de havenstad krijgt Sparta amper voet aan de grond.

“Het is lastig om als tegenstander in De Kuip te spelen. Ik denk dat iedere tegenstander het daar lastig heeft. Het is een groot stadion en daarnaast hebben ze ook een erg goed team. Er zit veel variatie in hun spel. Je speelt tegen een van de beste spelers van de competitie”, zo blikt De Guzmán vooruit op de wedstrijd. Op de vraag of De Guzmán juicht als hij scoort in De Kuip aankomende zondag, reageert hij: “Tegen Feyenoord ga ik niet juichen, dat ligt te gevoelig bij mij.”

Aflopend contract


Tot slot gaat De Guzmán ook nog in op zijn aflopende contract. De middenvelder staat sinds zijn komst van OFI Kreta in 2021 onder contract bij de Kasteelheren, maar zijn huidige verbintenis loopt af komende zomer. De in Ontario geboren middenvelder denkt echter nog niet aan stoppen. “Ik voel me goed en fitter dan vorig seizoen. Ik sta zeker nog open voor een langer jaar bij Sparta. Week voor week kijk ik hoe ik me voel en op dit moment sta ik zeker open voor een langer verblijf.”

Bij Sparta draait het de laatste weken wat minder. De club won na de winterstop pas een keer, maar is al sinds november aan een mindere serie bezig. Hierdoor is Sparta wat plaatsen gezakt op de ranglijst en neemt het nu de negende plek in beslag. Afgelopen weekend verloor Sparta met 0-2 van PEC Zwolle. Eerder dit seizoen pakte Feyenoord via talent Leo Sauer in de blessuretijd nog een punt op Het Kasteel. Toen werd het 2-2.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nee zou ook raar zijn, juichen als je 3-0 verliest.

9 februari 2024 om 18:49

het geeft wellicht aan waar zijn hart ligt

Ik snap dat nooit zo erg. Ja, je toont je respect naar de club uit je verleden maar het is toch niet raar om blij te zijn voor je club in het heden? Alsof je er iemand mee beledigt als je blij bent met een goal.

9 februari 2024 om 19:04

Je heb gelijk,je speelt nu tegen je oude club en mag je juichen voor je nieuwe club

9 februari 2024 om 19:06

Ik vermoed dat hij gewoon warme gevoelens heeft voor Feyenoord en dat hij Sparta vooral als werkgever ziet.
Die jongen is op zijn 12e door Feyenoord naar Nederland gehaald en heeft ruim 10 jaar bij de club gespeeld, ik snap wel dat je dan niet zo de behoefte voelt om te juichen. Als jij bij Sparta speelde en tegen Ajax scoort, zou je je ook inhouden.

Heb er persoonlijk geen probleem mee als een speler wel juicht; maar je hebt juichen en juichen. Zoals Adebayor dat jaren geleden deed, is natuurlijk geen stijl.

9 februari 2024 om 20:01

Ach, zo hebben we in Twente Woutje Brama. Ging helemaal uit zijn dak toen hij tegen Twente scoorde. Ik kon zijn uitbundige wijze van juichen niet waarderen, dus snap het wel als spelers iets ingetogener juichen.

10 februari 2024 om 00:14

Ik snap dan niet helemaal waarom Feyenoord die andere Canadees die stage liep pas kan halen wanneer die 18 is

Prachtige speler totdat hij bij Swansea kwam. Daarna nam zijn wendbaarheid en explosiviteit af. Vooral bij Mallorca echt een fantastisch seizoen. De manier waarop hij wegdraaide en daarna versnelde was mooi om te zien

Vind dat altijd zo disrespectvol naar je huidige werkgever toe....altijd en overal juichen behalve als je tegen je vroegere club speelt.Speciaal ja.....uiteraard, maar dat is geweest en heb respect voor de kleur die je nu verdedigd.Hoop voor hem dat ie 2x "niet" gaat juichen....maar dat zal wel niet😁

Ik heb tegen die jongen gestaan in een friendly, draaide me helemaal dol, werd er gek van haha, leuk ventje

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren