Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gerard Piqué loopt ondanks flinke inspanningen blauwtje in Nederland

Laatste update:

Enric Llansana mag voorlopig niet vertrekken bij Go Ahead Eagles. De middenvelder heeft een aanbieding in beraad van FC Andorra, maar wordt door de Deventerse club binnenboord gehouden. Met de afwijzing laat Go Ahead één miljoen euro aan zijn neus voorbijgaan. Het wordt niet uitgesloten dat Andorra binnenkort met een tweede bod komt.

Andorra, waar sinds 2019 Gerard Piqué de clubeigenaar is, deed afgelopen week een bod van ruim een miljoen euro op Llansana. De bij Ajax opgeleide middenvelder heeft in zijn eerste jaar in Overijsselse dienst dusdanig veel indruk gemaakt dat Go Ahead niet meteen wil meewerken aan zijn vertrek. Mede door blessureleed was Llansana geen onbetwiste basisspeler.

De Spanjaard doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar koos vorig jaar zomer eieren voor zijn geld met een overstap naar Go Ahead. Voor de club uit de hanzestad kwam hij tot dusver tot 23 officiële wedstrijden in alle competities, waarin hij één assist afleverde. Scoren deed hij nog niet. Het contract van Llansana loopt bij Go Ahead nog door tot medio 2026.

Rentree Piqué
Ook Piqué zelf stond op de nominatie om bij Andorra aan de slag te gaan. De centrale verdediger liep met de gedachte om twee maanden na zijn afscheid bij Barcelona terug te keren als profvoetballer, zo meldde Relevo onlangs. Bij de club uit LaLiga2 is hij eigenaar en voorzitter. De strenge Spaanse regelgeving lijkt de kwestie echter te bemoeilijken.

Een voorzitter van een club kan in theorie worden ingezet als veldspeler, maar het wordt voor Piqué gecompliceerd. Het belangrijkste obstakel is het salaris van de Catalaan, die bij Barcelona meer dan 20 miljoen euro per jaar opstreek. Piqué wil dolgraag voor het minimumsalaris in LaLiga2 debuteren, maar de Spaanse competitie staat dat niet toe. De regels schrijven voor dat spelers een representatief salaris moeten krijgen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Andorra is geen Spanje, dus Llansana keert hiermee nergens naar terug. Wel een mooie uitdaging, zou hem wel snappen.

15 juli 2023 om 11:20

Ware het niet dat FC Andorra aan de Spaanse voetbalpiramide deelneemt, net zoals AS Monaco en FC Vaduz dat doen bij een ander land.

Kan voetbalzone dan ook uitleggen welke regels een terugkeer van Pique in de weg staan?

15 juli 2023 om 08:35

Hebben ze wel eens gedaan.
Heeft volgens mij te maken met het salaris wat pique bij Barca opstreek.
Het volgende salaris moet dan een bepaald percentage van vorige salaris hebben. Wat ik een hele kromme en vreemde regel vind/ vond.
Hoe wil je dan ooit afbouwen (in Spanje) dacht ik destijds.

15 juli 2023 om 13:26

Klopt. 50% dacht ik. In Spanje hebben ze speciale voetbalwetgeving dus is het eigenlijk raar dat ze hiervoor de normale arbeidswet gebruiken

Na de eerste zin moest ik even de titel opnieuw lezen om te checken of ik wel op het juiste artikel geklikt had..

Heel snel dat geld aanpakken voordat ze zich bedenken. Kan er werkelijk niks van. Kapot aan lopen ergeren. Niet het eredivisie niveau. Dan is een miljoen heel erg veel. Zeker voor kowet

Nou 1 miljoen voor een speler dat geeneens basis speler is, is voor Go Ahead een mooi bedrag. Het is geen verkeerde speler, maar prima op te vangen en met die miljoen kan je ook weer de markt op voor een vervanger. Ik snap dat je het onderste uit de kan wil halen en dat je niet te veel gerommel wil hebben in je selectie, maar ik hoop wel dat ze de aanbieding niet laten varen. Voor Go Ahead Eagles zijn dit mooie transfersommen, al helemaal voor een speler wat geeneens een vaste basisspeler is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren