Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: ‘Een groot kampioen'

Laatste update:

Joshua Zirkzee heeft komende zomer de clubs voor het uitkiezen. De 22-jarige aanvaller is bezig aan een geweldig seizoen bij Bologna, waardoor nagenoeg alle Italiaanse topclubs achter hem aanzitten. Na eerder gemelde interesse van AC Milan, zijn ook Juventus en Inter in de markt voor Zirkzee.

Zirkzee wordt door Italiaanse media al tijden genoemd als toekomstige topspits voor AC Milan, maar volgens De Telegraaf azen i Rossoneri inmiddels nadrukkelijk op zijn diensten. “Clubicoon Zlatan Ibrahimovic, adviseur van de eigenaren en het management van AC Milan, maakt er geen geheim van dat hij Zirkzee komend seizoen graag in San Siro ziet spelen.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Nu meldt La Gazzetta dello Sport dat ook Juventus belangstelling heeft in de technicus. Zij zien in Zirkzee de perfecte aanvalspartner voor Dusan Vlahovic, maar zitten niet ruim in de financiële middelen, waardoor zij transferbudget vrij moeten maken om Zirkzee in te kunnen lijven.

Volgens de roze sportkrant willen zij dat doen middels het verkopen van Dean Huijsen. De centrale verdediger speelt momenteel op huurbasis voor AS Roma en heeft indruk gemaakt, waardoor clubs als Borussia Dortmund en Newcastle United graag met de jongeling aan de haal gaan. Naar verluidt kan Huijsen Juventus dertig miljoen opleveren. Dat geld kan vervolgens geïnvesteerd worden in Zirkzee.

In Italië denkt men inmiddels dat Juventus de beste papieren heeft voor de Nederlander, daar het ook interesse heeft om Thiago Motta als nieuwe trainer aan te stellen. Onder Motta blinkt Zirkzee dit seizoen uit bij Bologna, waardoor hij wellicht graag met zijn trainer mee zou willen naar Turijn.

Zirkzee ligt bij Bologna nog tot medio 2026 vast. De Italianen namen de jeugdinternational uit Schiedam in de zomer van 2022 voor slechts 8,5 miljoen euro over van Bayern München. Met name dit seizoen heeft Zirkzee de smaak écht te pakken in Italië: in 35 officiële wedstrijden namens Bologna was de spits goed voor 12 doelpunten en 7 assists.

Mooie woorden Zanetti


Een van de kapers die op de kust ligt voor Zirkzee is Inter. De kersverse kampioen van Italië ziet in hem een ijzersterke speler. “Hij is een groot kampioen: jong, getalenteerd en intelligent, maar ook fysiek heel sterk”, aldus Javier Zanetti, vice-president van Inter, in gesprek met Tuttobolognaweb.

“Hij doet het ontzettend goed, zo’n speler zou nuttig zijn voor iedereen die belangrijke doelen nastreeft. Als de kans zich voordoet, kunnen we zeker over hem nadenken. Hij is, net als Lautaro Martínez en Marcus Thuram, jong en sterk.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zirkzee doet het goed. En gaat ook wel een transfer maken.
Gehele Italiaanse top zit al achter hem aan en ook Arsenal schijnt wel grote interesse in hem te hebben.

Hebben we dadelijk toch twee jonge spitsen erbij in Oranje met Zirkzee & Brobbey he!

3 mei 2024 om 10:53

Hoge verwachtingen inderdaad van Zirkzee. Zou mooi zijn als we met hem weer eens een spits hebben die jaren zichzelf kan laten zien in Oranje. Het zit er zeker in! Absoluut geweldige voetballer

3 mei 2024 om 13:24

ac milan maar zeker arsenal passen goed bij hem alleen bij arsenal is de concurrentie natuurlijk wel groter.

3 mei 2024 om 10:54

Moet hij wel geselecteerd worden.. met Koeman aan het roer, zucht.. zie ik het somber in.

3 mei 2024 om 11:08

Vorige keer zat hij er wel bij, maar moest hij zelf afhaken.
Benieuwd, maar ik denk dat hij nog wel in de (voor)selectie gaat komen bij Oranje voor het EK. Misschien gaat hij zelfs wel mee zonder Oranje ervaring!

3 mei 2024 om 13:26

helaas nemen de trainers vaak de spelers mee met wie ze de kwalificatie etc gespeeld hebben ongeacht hun vorm. gravenberch en zirkzee gaan denk beide de boot helaas missen. Ik zou echt de roon en weghorst thuis laten voor hun.

3 mei 2024 om 10:54

Brobbey moet ik nog maar zien. Toch veel geblesseerd en steekt er bovenuit bij een matig Ajax. Bij hem kleeft toch nog een beetje het gevoel dat hij het maar eens in een topcompetitie of Europa moet laten zien, en dat gaat bij Ajax momenteel moeilijk.

3 mei 2024 om 11:04

Hij heeft het al laten zien in europa op CL niveau. Dat kleeft dus niet aan hem.

3 mei 2024 om 11:09

Niet mee eens. Dit jaar is hij fitter dan ooit qua minuten die hij maakt. Hij speelt veel vaker de 90 minuten, alleen lijkt hij nu wel wat pijntjes te hebben her en der inderdaad...

Misschien komt dat juist wel door de vele minuten, aangezien hij dat nog niet echt gewend was op dat niveau en daarnaast moet echt bijna alles van hem af komen dit jaar bij Ajax. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten zeg.

3 mei 2024 om 11:10

Musi26,

Hij heeft helemaal niks laten zien op CL niveau.

CL: 7 wedstrijden 0 goals.

EL ook niet zo bijzonder.

EL: 16 wedstrijden 6 goals.

3 mei 2024 om 11:13

Brobbey in de CL: 11 wedstrijden, 0 goals en 1 assist bij een 0-5 overwinning op club Brugge.

Is dat tegenwoordig al laten zien op CL-niveau?

3 mei 2024 om 11:14

Musi, wat heeft hij in Europa op CL niveau laten zien dan?

3 mei 2024 om 11:50

Musi26 dan zie ik nog liever dallinga in oranje. Brobbey vind ik niks maar is mijn mening. Heeft zeker wel potentie maar zal de top niet halen.

Deze jongen moet echt mee naar het EK. Eindelijk een Nederlandse spits met veel potentie. Kan ook prima in zowel een 2 als 1 spits systeem fungeren.

Eigenlijk best wel opmerkelijk dat deze jongen in Italie zo hoog staat aangeschreven maar ondertussen in eigen land al die kenners het alleen maar over Brobbey hebben waarbij zijn naam af en toe in een discussie er nog tussen door glipt in de zin van, je hebt ook nog Zirkzee...

3 mei 2024 om 13:09

In de media gaat het vaak over zichtbare spelers. Zirkzee is dat niet. En Brobbey heeft zich ook prima ontwikkeld. Mijn voorkeur gaat naar Zirkzee, maar ik snap het wel dat er meer over Brobbey geschreven wordt.

het mooie aan zirkzee, en voor het nederlands elftal, is dat hij een bepaalde style van spelen heeft en hoe hij de spits positie invult. Daardoor kan je met zirkzee, brobbey of een type weghorst goed kiezen met wat je nodig hebt.

ik denk dat bijv een xavi simons meer van waarde kan zijn in het nederlands elftal wanneer een zirkzee erin staat. Daarnaast is de Serie A natuurlijk van een hoger niveau dan eredivisie, dus dat er een soort van onzekerheid is bij koeman en zijn vrienden over zirkzee, en of hij het niveau wel aan kan bij het nederlands elftal is een beetje vreemd. Maar goed, we weten onderhand wel dat ze bijwijze van 100 eredivisie wedstrijden bekijken en 20 wedstrijden in het buitenland. En dat het vooral de oude garde is waar zij dan nog eens naar kijken.

Heeft even geduurd voor hem dat hij de juiste omgeving heeft gevonden om te excelleren. Ben benieuwd wat een vervolg stap voor hem brengt, alles beter dan wat er nu loopt binnen oranje.

Beetje off-topic, maar had het laatst over hoe parallel de competitieverloop is voor de kampioenen (of degene die kampioen gaan worden) in de grote competities. Echter kun je ook vergelijkingen trekken over de competitieverloop voor de verrassingen binnen de grote competities. In Italie is dat Bologna die waarschijnlijk champions league gaan halen, in Spanje is dat Girona, in Duitsland is dat Stuttgart, in Frankrijk heb je Brest, in Engeland heb je Aston Villa en Nederland heb je Twente. Al deze clubs gaan waarschijnlijk (voorrondes) Champions League spelen.

Koeman zou hem toch wel op gaan nemen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal.

Ik heb zirkzee vorig jaar bij jong oranje zien spelen. Toen kon hij er niks van en als je kijkt hoeveel doelpunten hij heeft gemaakt, dat zijn er maar 11. Dat is echt niet veel. Voorlopig hoeft hij niet te rekenen op het nederlands elftal. Laat hem eerst naar een topclub gaan in italie en dan kijken we wel weer verder. Het is nu een soort hype geworden om alle spelers die het een beetje goed doen, bij middelmatige clubs in het buitenland. Om ze meteen te moeten selecteren voor oranje.

3 mei 2024 om 13:46

@fcfootball

Wat heeft vorig jaar met dit jaar te maken?

Hij is betrokken bij 20 doelpunten bij een team wat nog geen 50 doelpunten gemaakt heeft als team. Zijn gemiddelde in doelpunten creëeren, ik betwijfel of er speler dit seizoen is die bij zoveel doelpunten betrokken is. Bologna is ook geen 'middelmatige team'. Staat gewoon 4de in Italië.

Is het niet juist dat Nederlandse spelers die in Nederland zelf spelen juist constant gehyped worden, ondanks dat zij op een lager niveau spelen dan spelers die het 'een beetje goed doen bij matige clubs.'

Laat ze maar flink betalen. Mooie opleidingsvergoeding voor Feyenoord is altijd mooi meegenomen

Ooit zullen er weer genoeg topspitsen zijn zoals Bergkamp, van Basten, van Nistelrooy ectect. Ze komen er echt weer aan. Dat gecombineerd metde huidige, toekomstige stroom van topverdedigers en middenvelders zal Nederland echt weer een EK en eindelijk het WK gaan winnen. De voetbalwereld heeft in mijn ogen een voetbalschuld in te lossen tegenover Nederland.Als je ziet wat Nederland als voetballand als zo vaak het onmogelijke heeft gepresteerd met de introductie van het totaalvoetbal op nummer 1.De jeugd van tegenwoordig en op dit forum heeft gezien vele reacties werkelijk geen idee van de geschiedenis van het Nederlandse voetbal. Alleen vanaf de Europa League finale van Ajax 2016, halve finale CL Ajax en Conference League finale van Feyenoord is het enige wat de generatie Z weten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren