Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Geblesseerde Criscito (36) zet op sprookjesachtige wijze punt achter carrière

Laatste update:

Domenico Criscito heeft een prachtig afscheid beleefd als profvoetballer. De 36-jarige linksback liet in november vorig jaar al weten bezig te zijn aan zijn laatste seizoen en speelde vrijdag zijn laatste wedstrijd, namens Genoa. De reeds gepromoveerde nummer twee van de Serie B sloot het seizoen af tegen Bari. Criscito kwam diep in blessuretijd binnen de lijnen en maakte met zijn eerste en laatste balcontact als voetballer de winnende 4-3.

Criscito was dit seizoen basisspeler bij i Rossoblù, maar raakte begin mei geblesseerd. Hij was eigenlijk niet fit genoeg om vrijdag bij de wedstrijdselectie te zitten, maar maakte er toch deel van uit. Genoa leidde met 2-1 en 3-2, maar moest vijf minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker slikken. Diep in blessuretijd gaven de bezoekers echter een strafschop weg, waarop Genoa-trainer Alberto Gilardino besloot Criscito in te brengen en de penalty te laten nemen. Laatstgenoemde stuurde doelman Pierluigi Frattali de verkeerde hoek in: 4-3.

Criscito kan terugblikken op een zeer rijke carrière. Het jeugdproduct van Genoa maakte in 2004 de overstap naar Juventus en maakte namens die club zijn Serie A-debuut. In 2008 keerde hij terug bij Genoa, waarna hij in 2011 tekende voor Zenit St. Petersburg. Met de Russische topclub werd hij tweemaal landskampioen, won hij de beker eenmaal en veroverde hij twee keer de Russische Super Cup.

In 2018 keerde hij weer terug bij Genoa, waarna hij in 2022 voor een half jaar naar Toronto FC trok. De laatste zes maanden van zijn carrière speelde hij weer voor Genoa. Daarnaast kwam Criscito sinds zijn debuut in 2009 26 keer uit voor de nationale ploeg van Italië. 291 keer droeg het clubicoon het shirt van Genoa.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

dit was echt een hele goede linksback die (helaas voor de niet russische competitie kijkers) in zijn glorie jaren om het zo maar even te noemen, dus in rusland zijn geld aan het verdienen was.
opzich niet veel mis mee, aangezien zenit in die jaren een erg goed team had, maar deze jongen echt niet misstaan als linksback bij een ac milan of inter in die jaren (kan even niet snel voor de geest halen wie die 2 clubs destijds op links hadden.

mooie carierre gehad, en een niet beter te bedenken afscheid

20 mei 2023 om 18:28

Yes inderdaad erg zonde.
Vind het overigens erg jammer dat hij niet voor Napoli koos op een gegeven moment. Komt echt uit quatieri spagnoli, letterlijk aan het maradona momument.
Maar je kan hem het niet kwalijk nemen qua financiën natuurlijk.

Dit is echt zo'n talent, waardoor je jezelf ineens oud begint te voelen.

20 mei 2023 om 19:31

Dat heb ik ook bij z'n trainert, speelde 60 interlands voor Italië.

En dan zie je ineens Strootman op de foto staan. Die was ik ff uit het oog verloren..

Poëtische afsluiting van zijn carrière. Doorbraak kwam in 2006/2007 toen hij Genoa voor het eerst sinds lang uit de Serie B hielp. Eindigt nu zijn carrière op dezelfde manier. Mooi man! Kan echt terugkijken op een mooie, rijke loopbaan.

21 mei 2023 om 09:12

Dat jaar woonde ik in Napels. Mooi was dat joh.
De laatste speeldag met de salonremise tussen genoa en napoli, de broederclubs sowieso. Beide gepromoveerd.
En juve wat promoveerde natuurlijk.
Later in 2007 waar er van alles gebeurde op supportersgebied, Sandri werd gedood door de politie. Een agent werd gedood bij catania-palermo.

Lijp jaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren