Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Galatasaray maakt transfer oudgediende bekend voor exact 1.430.000 euro

Laatste update:

Maicon Pereira Roque, voetbalnaam Maicon, vertrekt bij Galatasaray. De Turkse grootmacht maakt zaterdagavond via de officiële kanalen bekend dat de 31-jarige Braziliaanse centrumverdediger zijn loopbaan voortzet bij Al-Nassr uit Saudi-Arabië,.

Zodoende komt er na drie jaar een einde aan het huwelijk tussen Galatasaray en Maicon. De rechtsbenige stopper werd in de zomer van 2017 voor een bedrag van ongeveer acht miljoen euro opgepikt bij São Paulo en speelde uiteindelijk 56 wedstrijden voor Cim Bom. Maicon maakte zes doelpunten voor Galatasaray en won één prijs met de club: de landstitel in het seizoen 2017/18.

Al-Nassr is geen onbekende voor Maicon, want de verdediger speelde de afgelopen anderhalf jaar al voor de werkgever van onder anderen Nordin Amrabat. De club uit Riyad betaalt exact 1.430.000 euro aan Galatasaray om het tot medio volgend jaar doorlopende contract van Maicon af te kopen, zo bevestigen de Turken op hun website.

Maicon drukte met een jaarsalaris van 2,2 miljoen euro zwaar op de begroting van Galatasaray en kan nu dus van de loonlijst geschrapt worden. Voor trainer Fatih Terim wacht echter wel een zware klus om zijn defensie voor komend seizoen op niveau te brengen. Zo heeft Galatasaray nog altijd geen overeenstemming bereikt met Ryan Donk over een nieuw contract, terwijl transferdoelwit Kaan Ayhan van Fortuna Düsseldorf de voorkeur lijkt te geven aan een transfer naar het Italiaanse Sassuolo.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Galatasaray is wel al goed bezig door spelers te verkopen en op financieel gebied goede zaken te doen. Ze vangen toch nog transferbedragen en doen spelers met een hoge loon van de hand.

Moet fenerbahce ook eens mee beginnen. Hopelijk lukt fener het ook om spelers te verkopen en geld te vangen en loonkosten de kop in te drukken.

1 augustus 2020 om 22:37

Voor Fener wordt er lastig om de loonkosten te verlagen. Ali Koc doet zijn best om transfervrije spelers binnen te halen door hoge salarissen uit te delen. Gevolg hiervan is wel dat de huidige spelers niet voor minder gaan spelen en je op het lange termijn problemen krijgt, mits het je lukt om elk jaar CL te spelen

1 augustus 2020 om 23:17

Elmas en Guilliano gingen volgens mij voor Turkse begrippen goede bedragen weg. En Muriqi gaat ook aardig wat opleveren. Fener moet dat geld vooral gaan investeren in de complete verdediging en in vleugelaanvallers.

2 augustus 2020 om 08:24

Pirate kings

Juist niet lastig toch. Kijk bijvoorbeeld naar Potuk die weg mag en naar HAK.
Daarbij is er voldoende belangstelling voor Muric, ozan tufan verdienen respectievelijk goede salarissen. Daarbij weet ik niet wat er met Dirar gebeurt. Staat ook voor 3 miljoen per jaar op loonlijst.
Ali koc heeft onlangs mert hakan yandas aan fenerbahce verbonden zonder tekengeld en 10 miljoen turkse lira per jaar. Dat is een goedkope transfer 1 miljoen euro salaris. En richt zich nu vooral op jonge onbekende spelers. Zoals Darri op dit moment.

2 augustus 2020 om 00:47

@Batibolaco wat is eigenlijk verkoop record van speler uit Turkije?

2 augustus 2020 om 02:17

Ik denk Cenk Tosun voor 27 miljoen

2 augustus 2020 om 07:58




Krillin Cenk tosun is volgens mij met 27 mil wel het record. Kan me niet herinneren dat een speler uit de super lig zoveel opleverde.

Typische transfer die laat zien wat voor wanbeleid in Turkije gevoerd wordt, je haalt een speler voor 8 miljoen en verkoopt hem na eigenlijk maar 1 jaar gebruik gemaakt te hebben voor 1,5 miljoen(!!!!!). Door dit beleid raak je natuurlijk in een crisis. Spelers met 0,0 restwaarde.

1 augustus 2020 om 22:33

Je kan zeggen dat het aankopen en verkopen van Maicon wanbeleid is. Maar aan de andere kant heeft Galatasaray het na Maicon wel beter gedaan. Marcao (8 ton) en Luyindama (1 mil) verdienen samen onder de 2 miljoen. Dus misschien hebben ze er juist van geleerd.

1 augustus 2020 om 22:58

We zijn met Maicon als basisspeler kampioen geworden. Daarna verhuurd voor €1.7m en nu verkocht voor €1.4m. In totaal dus €3.1. Waarom zouden ze ook meer betalen als ze weten dat de clubs in crisis verkeren ?

Is misschien de beste cv van het afgelopen seizoen in SA, wordt geliefd door fans van Al Nasr, en dan vang je 1,43 miljoen, waarvan 300.000 naar zijn manager gaat. Wanbeleid. We hebben per direct een Haldun Ustunel nodig die puur over de transfers gaat. Waarom is Cenk Ergun ontslagen? Deze man kon je makkelijk voor 4 miljoen wegdoen.

2 augustus 2020 om 13:42

Broer, wie o wie gaat meer dan 1.43 miljoen betalen voor een 32 jarige Maicon? Iedereen ziet dat Turkije en de Turkse ploegen in een dikke crisis verkeren. De Turkse lira wordt met de dag minder waard, alle salarissen worden betaald in euro. Wie is zo stupide om voor een speler zoals Maicon meer dan 1.43 miljoen te betalen? Ik vind het een prima bedrag. Het is belangrijk dat we Belhanda voor 5+ miljoen verkopen, en eventueel Feghouli. Hoewel, Feghouli zou ik wel liever behouden. Emre Kılınc is al binnen zeggen ze, daarna moet de focus op Onyekuru en Lemina binnehalen liggen. Dat zijn twee spelers die voor de komende jaren onze 'core' moeten vormen.

Het vorige bestuur heeft zulke domme transfers verricht voor ongekend hoge bedragen en Maicon is daar een van. Een prima verdediger, maar zeker geen acht miljoen waard voor iemand die 28 was en in de Braziliaanse competitie speelde. Dezelfde speler verkopen we drie jaar later met een verlies van 7 miljoen euro. Maicon, Belhanda en Diagne: aan deze spelers hebben de laatste twee besturen van Galatasaray ruim 30 miljoen euro betaald. Ik heb hier echt geen woorden meer voor...

Wat een slechte beleid....zoveel verlies binnen 1 jaar daarnaast kon je makkelijk 3 of 4 ontvangen nog voor hem. Besiktas heeft aangegeven dat we 4 haar geleden een budget hadden van 90 mil en we het dit jaar gan doen met 40 mil. We moeten accepteren dat jet strooiseizoenen van afgelopen jaren voorbij zijn.

Maicon had een hoge salaris daarom is ie verkocht. Als je een club hebt die een speler wilt kopen van je dan moet je dit ook doen. De UEFA hijgt op dit moment in de nekken van bijna alle clubs in Turkije. Om zelf te kunnen kopen moet er eerst verkocht worden. Ook het salarishuis moet omlaag. Om deze reden zijn ze aangewezen op vrije spelers of gehuurde spelers. Ben benieuwd wanneer er een masterplan komt om het voetbal in Turkije te redden. Vooralsnog ziet het er niet naar uit met deze nietsnutten van de bond.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren