Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Galatasaray laat daags na Amrabat ook linksback met fraai cv gaan

Laatste update:

Galatasaray liet aanvaller Nordin Amrabat maandag al naar Málaga vertrekken en heeft een dag later ook afscheid genomen van Albert Riera. De 31-jarige Spanjaard kwam dit seizoen amper aan bod bij de Turkse topclub en mag gratis weg; er zal geen transfersom worden gevraagd voor Riera.

/

Diverse Engelse media en France Football dat het contract van de linkervleugelverdediger in Istanbul verscheurd wordt en dat de routinier op zoek mag naar een nieuwe werkgever. De kans is groot dat de voormalig speler van Liverpool terugkeert in de Premier League. West Bromwich Albion, waar Riera’s landgenoot Pepe Mel sinds kort de trainer is, heeft belangstelling voor de linkspoot.

Mel zou Riera een rol op het middenveld in het vooruitzicht hebben gesteld, terwijl de zestienvoudig Spaans international bij Cim Bom vooral in de verdediging werd geposteerd. Ook dat gebeurde tijdens de huidige jaargang overigens maar zelden; in de vorige seizoenen kwam Riera tot 30 en 26 wedstrijden in de Süper Lig, maar de afgelopen maanden mocht hij slechts 4 keer meedoen in de Turkse competitie. Riera stond in zijn loopbaan behalve bij Liverpool ook onder contract bij Real Mallorca, Espanyol, Girondins Bordeaux, Manchester City en Olympiacos.

Denk je dat Albert Riera weer in de Premier League gaat voetballen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Hij was te duur en hij werd verkeerd opgesteld. Het grootste fout was om te proberen hem om te bouwen tot een linksback terwijl hij een linkshalf is. Hij deed het lang niet slecht hoor niet daarvan, maar hij was te langzaam daarvoor.

Toch bedank ik Matador voor zijn fantastische diensten. Hij heeft klappen gekregen van Melo en nog hield hij zich stil. Een zeer sympatieke speler, ik heb altijd zijn karakter gemogen.

Adios Amigo!

28 januari 2014 om 13:00

Heeft hij serieus letterlijk klappen gehad van Melo?

28 januari 2014 om 13:03

Yep

28 januari 2014 om 13:30

Melo heeft zichzelf en Riera opgesloten in de kleedkamer en hem daar geslagen. Riera's ogen waren helemaal bont en blauw toen dat weet ik nog. Daarna is het opgelost en werd Melo gestraft.

28 januari 2014 om 13:35

Weet je ook waarom o is dat nooit naar buiten gebracht?

28 januari 2014 om 13:42

@cimbomista1905

Je zou toch eerder denken dat ze pitbulls opsluiten, maar nu heeft de pitbull het heft in eigen hand genomen haha.

Ik ga hem missen! Hopelijk voor onze club gaat Telles het goed doen, toch zal ik af en toe terugdenken aan Riera...

28 januari 2014 om 14:52

Wacht even wacht even..

Hij heeft zich zelf met Reina opgesloten en toen paar tikken verkocht? Daar kan je geloof ik toch gewoon een aanklacht voor indienen?? haha

Had dit verhaal nog nooit gehoord echt heel bizar! Zou nooit meer met zo'n iemand in me team willen spelen!

28 januari 2014 om 16:05

Timvitesse

Het was nieuws in Turkije, maar of het hier de media heeft gehaald weet ik niet.

28 januari 2014 om 17:55

Timvitesse, als je boven mijn reactie op de foto van Felipe Melo gaat klikken kom je uit op het artikel over het gevecht tussen de heren. Het heeft VZ wel eens bereikt dus.

28 januari 2014 om 18:15

eerlijk gezegd mocht ik riera niet. hij was een paniekaankoop nadat arda vertrokken was. hij werd gekocht omwille van zijn goede wedstrijd tijdens de voorbereiding ( olympiacos- galatasaray) doordat het een paniekaankoop was krijg hij ook een te hoge salaris. rond de 3 miljoen euro per seizoen!

hij werd eerst onder terimg gebruikt als een linkshalf. ik vond hem barslecht op de LM positie. geen snelheid geen actie had maar 2 bewegingen in de voeten. ofwel een schaar waardoor hij via de lijn zijn mannetje wou voorbijgaan. schaar, lopen, doen alsof hij ging voorzetten, kappen en vervolgens terugtikken of de bal verder tikken en wel voorzetten

Zijn 2de beweging heeft hij vnl gedaan toen hij werd opgesteld als LB ( vond hem beter als LB dan LM, maar hij was te traag voor een Lb). hij was koel vanachter, zal wellicht liggen aan zijn kwaliteiten als LM. panikeerde niet en kon rustig uittikken. vanachter deed hij vaak een kapbeweging met zijn linkervoet naar binnen toe. toen hij onder mancini weer gedeeltelijk LB en gedeeltelijk LM speelde had hij 2 trucjes. de schaar en de kap naar binnen. en dat was het.

als LB haalde hij vuile streken uit. hij was niet snel genoeg dus kwamen zijn slidings vaak te laat aan, hij was er ook niet vuil van om op tenen te trappen of tikjes uit de delen.

wat ik wel goed vond aan hem waren zijn voorzetten. zowel corners als voorzetten na een actie van de linkerkant ( als deze aankwamen) en vrijtrappen. ook was hij goed bij de een tweetjes met sneijder aan de linker flank. maar dat was het eigenlijk. opbouwen lukte hem van achteren uit. maar de acties die van hem kwamen verwacht je eigenlijk van snelle spelers die dankzij hun snelheid ermee kunnen wegkomen. hij deed het in slowmotion

28 januari 2014 om 21:04

Zou je die eerste truc nog iets preciezer kunnen uitleggen?

On: ken deze speler niet goed, wat ik er van gezien heb begon die altijd goed aan een actie maar verklootte het dan gaande weg..

Vind hem niet zo slechte speler hij paste goed bij het Turkse competitie, waarschijnlijk ook PL. Hij is fysiek sterk en heeft een mooie trap.

Ervaren linksback. Ik zou zeggen: Ajax sla je slag! Als back-up voor Boilesen. Denk alleen dat dan het salaris moeilijk word.

28 januari 2014 om 12:59

Riera past totaal niet in het beleid wat Ajax voert, daarbij zal hij boven het salarisplafond van 1 miljoen per jaar uitkomen. Dus deze transfer is totaal niet reeel.

28 januari 2014 om 13:05

Het is helemal geen ervaren linksback. Het is een ervaren middenvelder en een onervaren linksback. Alleen bij Gala stond hij linksback, bij zijn vorige clubs was hij geen linksback.

28 januari 2014 om 18:10

Hij zou voor Nederlandse clubs wel goed zijn als linksbuiten. Bij Ajax past hij alleen niet in het beleid. PSV heeft al Ruiz genomen, voor Feyenoord is hij te duur en de andere clubs missen toch uitstraling om zo een speler binnen te halen.

Goeie speler die zich altijd voor de volle 100% heeft ingezet voor ons team, het probleem was alleen dat hij te duur was en buitenlands. Ik ben hem heel erg dankbaar, zo slecht heeft deze jongen zeker niet gespeeld. Hoop dat we met Telles een waardige vervanger hebben gehaald!

Ben benieuwd of Amrabat weer tot leven komt in de Spaanse Competitie! Toch niet altijd bij de vaste 11 van Gala, hopen dat hij uit gaat blinken bij Malaga.

Hoofdreden waarom hij weg is gestuurd: een salaris van 3 miljoen (exclusief bonussen en wedstrijd premie). Als hij akkoord ging met een loonsverlaging zou hoogstwaarschijnlijk blijven.

28 januari 2014 om 13:19

Dan nog zou hij niet blijven. Voor het ontbinden van zijn contract is er een er 750.000 dollar betaald. Malaga wou hem graag hebben alleen ze hadden probleem met betalen van zijn salaris. Riera heeft matig verdediging terwijl aanvallende kwaliteiten toch wel goed waren. Hij was wel van belangerijke waarden. Ze hebben Ontivero gehaald. ik ken hem niet maar ze zeggen de nieuwe "messi". Iemamd meer ervaring met hem?

28 januari 2014 om 14:44

Ik heb ook verhalen gelezen over Ontivero. Is hij 100% aangesloten bij ons?

28 januari 2014 om 17:54

Volgens sporx.com heeft hij voor 5 jaar getekend. Tenslotte had hij een foto in een vliegtuig op zijn twitter geplaatst met eronder geschreven "eindelijk!". Hoog waarschijnlijk is hij wel binnen

Weer een slachtoffer van de prehistorische buitenlanders regel in Turkije. Riera had het goed gedaan als linkshalf, nu Telles linksback wordt. Die Spanjaarden kunnen toch wel heel goed passen/voorgeven. De Turkse bond begrijpt niet dat niveau van Turkse internationals groeit als ze mee voetballen met goede buitenlanders.

dit maakt de komst van heitinga alleen maar rooskleuriger qua buitenlandersregeling

Het ga je goed, Riera! Ik heb altijd een zwak gehad voor deze speler. Hij was echt niet superieur, maar hij stelde zich wel altijd professioneel op. En van linksbuiten naar linkback en ook dat aardig onder de knie hebben: respect! We zullen Riera niet snel vergeten. Zijn opvolger op de linksback positie staat te trappelen en om die reden en vanwege de buitenlanderslimiet mocht Albert vertrekken.

Hij stond altijd in mijn opstelling. Hopelijk kan hij in de PL aan de slag. Voor veel clubs kan hij nog van waarde zijn.

In mijn ogen één van de meest onderschatte voetballers van super lig. Ik hoorde vaak supporters klagen over Riera, maar ik vond hem wel altijd voldoende spelen in een wedstrijd. Ik hoop voor Gala supporters dat Telles hem goed zal vervangen.

off: Ze mogen die buitenlandersregeling echt gaan wijzigen of weghalen. Het slaat nergens op de Turkse clubs zoveel moeite moeten doen met een buitenlandse voetballer aantrekken en weg te doen!

Erg slimme voetballer, kon altijd wel tikken en de vrije man zoeken. Aanvallend was hij goed, maar verdedigend was het gewoon niks. En natuurlijk veel te duur. Overigens ben ik compleet voor de buitenlandersregel, en als hij een slachtoffer daarvan is geworden, dan moet het maar.

28 januari 2014 om 16:52

Waarom ben je dan voor de buitenlandersregel? Wat voor voordelen heeft het voor het Turkse voetbal? Ik ben benieuwd naar je antwoord.

28 januari 2014 om 18:25

wellicht vindt hij het een goede regeling omdat zo meer turkse spelers de kans krijgen om te spelen. wat het turks voetbal moet doen stijgen in kwaliteit ( de nationale ploeg bedoel ik dan) hoe meer turkse spelers kunnen spelen hoe beter ze worden. als je niet speels word je niet beter.

ik ben er persoonlijk tegen, maar ik wil ook geen volledige versoepeling. Turkse ploegen zonder enige turkse spelers wil ik ook niet zien. het zijn allemaal voetballers. de beste spelers zullen spelen. zo stijgt ook de concurrentie in de ploeg. bij een 6+0+4 zullen ten eerste turkse flop spelers zelfs miljoenen kosten. terwijl ze nog geen mijoen waard zijn. als je maar weet dat de bal rond is zal je bij wijze van spreken een plek hebben in de basis omdat de trainer niemand anders kan opstellen.µ

als je de regeling versoepelt, zullen turkse spelers ( talenten, jeugd, maar ook ervaren spelers) beter hun best moeten doen om in de basis te geraken. prijzen zullen dalen. waardoor je geen 5 miljoen moet betalen voor een serdar aziz of 4 miljoen voor een sercan. je kan buitenlandse talenten halen en zo een scoutingsteam opzetten ( als alles goed meevalt kan je net als porto bv deze spelers voor veel geld doorverkopen)

28 januari 2014 om 20:07

Ik zou een limiet best vinden, als we een goede jeugdopleiding hadden. Dan zou het nog van waarde kunnen zijn. Maar je hebt geen goede jeugdopleiding en je hebt een limiet op buitenlandse spelers. Dan vraag je er zelf om. Tel daar nog de lage belastingtarieven bij op.

Zoals je zelf al zegt, de Turkse spelers hebben door het limiet een garantie op een basisplaats, dus hoeven ze er geen schepje boven op te doen om in de basis te spelen. Kijk wat voor een ontwikkeling Arda heeft doorgemaakt in Spanje. Denk je dat hij dezelfde speler zou zijn als hij bij GS was gebleven? Nee, want hij heeft geen concurrentie. Plus ze verdienen een godsvermogen en is een buitenlandse transfer dus niet zo aantrekkelijk.

Een hoger belastingtarief bepalen en het verschil tussen het nieuwe tarief en de oude aan de clubs teruggeven met de voorwaarde dat ze het voor hun jeugdopleiding moeten gebruiken. Dat zou ik een goede zet vinden, maar met deze bond moeten we niet hopen.

Weet je wanneer ik blij zal zijn? Wanneer GS 3 wedstrijden achter elkaar met Dezelfde 11 begint!!
Wat verwacht je van een team dat elke week een andere basisopstelling heeft?
Ze betalen 2.75 miljoen voor Salih die amper serieus kan lopen? Had dan Veysel Sari gekocht, die jonge heeft nog maar vijf maanden contract!
En ze maken zich zorgen over hun defensie? Alsof hun aanval zo goed is met de uitgebluste Drogba!
Koop een spits die met Burak en Drogba kan concurreren! Hij zal ze zeker uit de basis spelen!
Ga 100 voor Hakan C, die jonge heeft rood-gele bloed door zijn aders lopen. Betaal de prijs die hamburg vraagt! Ga voor Koray van Dortmund als CV ipv Heitinga! Pff ik zie het deze jaar echt niet goed komen met GS, hopelijk zullen ze (tenminste)2de eindigen voor rechtsreekse CL (fener is uitgesloten) en houden ze echt een grote schoonmaak in de zomer!
Ik zou zo spelen
muslera, veysel semih koray telles, melo selcuk?, hajrovic sneijder hakan c, burak
En als Selcuk zich niet zo snel mogelijk herpakt meteen laten umut g de kans geven!

28 januari 2014 om 18:21

Mee eens. Tegen Bursaspor moeten ze met zo'n opstelling spelen:
Muslera
Salih-Semih-ChedjouTelles
Selcuk-Melo
Hajrovic-Sneijder-Yekta
Burak

En als Selcuk weer als een kluns speelt meteen, meteen Emre Colak erin sturen en Yekta doorschuiven naar de cm positie. Vedette gedrag moeten we niet hebben. Het is ontzettend jammer hoe Selcuk nu speelt als je het vergelijk met zijn eerste seizoen bij GS.

riera heeft wel goed gespeelt als linksback ook al is hij geen verdediger
ik vind het echt dom de buitenlandse regels galatasaray kan de opsteling waar ze in de championsleague niet opstelen in de competitie

Alweer een dure speler gratis weg, sterker nog hij krijgt nog 7,5 ton mee als oprotpremie.. Er wordt wat geld in de vuilnisbak gegooid door Turkse clubs.. Zelden zie je een uitgaande transfer..

28 januari 2014 om 16:11

Was er een andere optie mogelijk dan? Hij wou zelf niet weg. Je kon hem ook niet lagen wegrotten op de bank. Hij had nog een duurdere doorlopende contract namelijk. We mogen blij zijn dat het bleef bij een bedrag van 750.000 dollar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren