Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Franse media bemachtigen getuigenis Pogba: ‘Ik werd onder schot gehouden’

Laatste update:

Le Monde heeft maandag een deel van Paul Pogba's getuigenis gepubliceerd, die de middenvelder tegenover de Franse politie aflegde in zijn afpersingszaak. Pogba zou, terwijl hij onder schot gehouden werd door twee mannen, aan een handlanger beloofd hebben om miljoenen euro's te betalen. Onder meer Pogba's broer Mathias (ex-Sparta Rotterdam) zit al in hechtenis vanwege de zaak. Desondanks zou Pogba onder politiebescherming staan volgens Le Parisien.

Volgens de verklaring van Pogba zou hij op 19 maart van dit jaar urenlang met een jeugdvriend hebben doorgebracht in Roissy-en-Brie, de gemeente waar hij opgroeide. Vlak voordat de 91-voudig Frans international wilde terugkeren naar zijn hotel in Parijs, werd hij door andere vrienden uit zijn oude buurt naar een appartement in het nabij gelegen Chanteloup-en-Brie geleid. Daar werd Pogba's telefoon geconfisqueerd, waarop twee zwaarbewapende gemaskerde mannen verschenen. Roushdane K., een van Pogba's oude kennissen, eiste dat de middenvelder van Juventu dertien miljoen euro betaalde, in ruil voor 'bescherming die de twee mannen hem jarenlang zouden hebben gegeven'. Uit angst zou Pogba hebben toegestemd.

@lemathiaspogba #mathiaspogba #paulpogba #Pogba #pogback #kylianmbappé #mbappe #frenchteam #worldcup #football #foot #manchester #manchesterunited #juventus #juve #footballtiktok #announcement #revelation #english #rafaelapimenta ? son original - mathiaspogba

Le Monde schrijft dat er in totaal vijf familieleden van Pogba bij de afpersingszaak betrokken zouden zijn. Ieder van hen, ook Mathias, is inmiddels aangeklaagd. Zelf claimen de familieleden van Pogba slachtoffer te zijn van 'een tweede ring afpersers'. In dat licht zou ook de inmiddels befaamde TikTok-video van Mathias geplaatst zijn. Eind augustus kondigde hij in de video 'explosieve onthullingen' aan over zijn drie jaar jongere broertje en sprak hij dreigementen naar hem uit. Ook noemde Mathias de namen van Pauls zaakwaarnemer Rafaela Pimenta en landgenoot Kylian Mbappé.

“De hele wereld, evenals de fans van mijn broer en vooral van de Franse ploeg en Juventus, de teamgenoten van mijn broer en zijn sponsors, verdienen het om bepaalde dingen te weten”, zo vertelde Mathias in de videoboodschap eind augustus. “Ze moeten deze informatie hebben en een weloverwogen beslissing nemen over de vraag of hij respect en liefde van de fans verdient, en of hij het verdient om voor Juventus te spelen en een plaats in de Franse WK-selectie te krijgen”, aldus de momenteel gedetineerde aanvaller.

In een reactie namens de familie liet Paul al weten dat de bedreigingen van zijn broer ‘geen verrassing’ zijn en dat er criminelen schuilgaan achter de afpersing. "Het is een aanvulling op de bedreigingen en afpersingspogingen van een georganiseerde bende tegen Paul Pogba", staat in een verklaring van de familie Pogba. RMC Sport meldde eerder ook al dat Paul eerder zo’n honderdduizend euro had betaald aan zijn afpersers, maar dat dit voor hen niet genoeg was.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echt te bizar voor woorden dat je dit allemaal moet mee maken joh.
Hoop vooral ook voor hem dat zijn familie ook onder druk gezet wordt om dit te doen. Want afgeperst worden is al kut....maar als het ook nog eens door je eigen familie is....

Wat een doffe ellende.

19 september 2022 om 16:20

Wie weet wordt die ook afgeperst.

Blijft toch wel één van de laagste verhalen in het voetbal van de afgelopen tijd. Lekker gezellig wordt het tijdens kerst bij de familie Pogba. Mathias (en ook Florentin, maar die heeft er niks mee te maken) hebben natuurlijk absurd insignificante carrières gehad vergeleken met Paul, maar dat je tot dit niveau gaat.. zo'n verhaal als dit is nog tien keer zo sketchy als de Benzema-Valbuena sekstape rechtszaak.

19 september 2022 om 15:33

Het scheelt in ieder geval dat Paul Pogba geen kerst viert, omdat hij is bekeerd tot de islam.

19 september 2022 om 16:58

Dat zegt niks, Mohamed Salah viert ook kerst.

19 september 2022 om 17:18

Dat maakt de kerst iig wat gezelliger dan!

19 september 2022 om 16:36

Het kan zijn dat Mathias de waarheid spreekt en ook werd afgeperst. Die video komt super geforceerd over en het was echt wel een heel domme zet van hem als hij Paul daadwerkelijk op die manier wou afpersen. Ik zeg daarom niet dat hij onschuldig is, wij weten eigenlijk bijna niks over die zaak, maar het zou mij niet verbazen mocht het ingewikkelder zijn dan Mathias die zijn broer wou afpersen.

Bah! Ik kan het gewoon niet begrijpen hoe iemand zo hard een mes kan krijgen op zijn rug door zijn eigen bloed! Echt jammer en pijnlijk voor Paul Pogba. Fantastisch voetballer die in een verkeerde plaats is geboren/getogen.

Ga werken voor je geld klaplopers!

19 september 2022 om 18:39

Het is niet alsof Pogba dat bij United nou echt deed, 'werken'.

20 september 2022 om 13:58

Zelfde als velen hier op kantoor

Ik kan me niet aan de gedachte onttrekken dat Mathias Pogba zelf ook wordt bedreigd door de betreffende afpersers. Dat hij uit dwang deze dreigvideo's op moet nemen. Al weet ik natuurlijk niet of dit zo is.

Toch, de manier waarop hij voor de camera zit. Hij lijkt niet volledig overtuigd van zijn woorden.

19 september 2022 om 16:52

Ik vind dat jij dat heel erg goed aan voelt. Zeker als dit in het artiekl staat: "zelf claimen de familieleden van Pogba slachtoffer te zijn van 'een tweede ring afpersers'.

Dus als ik het goed begrijp zegt broer Matthias in feite dat hijzelf wordt afgeperst en die hele verklaring onder dwang is gedaan?

Dat verklaart eventueel wel de niet zo snuggere videoboodschap. Maar desondanks deze hele situatie is te triest voor woorden. Zo zie je maar dat een slechte omgeving achterlaten nog niet zo heel makkelijk is.

Van je familie moet je het hebben wordt er wel eens gezegd.

Wat een rare toestanden daar in Frankrijk. Hopelijk stopt dit soort gedrag snel in de maatschappij. Maar ik ben daar erg bang voor ik denk dat het alleen maar erger zal gaan worden.

Hopelijk is Pogba snel weer fit en kan hij weer snel op het veld staan.



Heftig zeg de broers leken me heel Kloos, dit zal Pogba nooit meer overheen komen, heftig zeg dat van je eigen broers … vooral die dansjes met elkaar op insta was mooi om te zien dacht dat zijn wereld broers van elkaar niet uit elkaar te krijgen, toch wel helaas. dit had ik nooit aanzien komen.

19 september 2022 om 16:21

Dat close zijn is vaak ook overdreven gedoe op social media, daarentegen kan de broer natuurlijk ook bedreigd worden.

Vervelend voor hem maar wat wel opvalt is dat dit soort dingen vaak voorkomen bij voetballers waarbij het wel vaker niet over voetbal gaat...Bij Paultje zijn er altijd wel wat randzaken...
Dit hoor je nooit bij een Kroos, Kante, Kimmich, De Bruyne etc. Voetballers die wel serieus zijn, zeg maar...

19 september 2022 om 16:56

Dus eigenlijk roept hij het volgens jou een beetje over zichzelf af?
Omdat er randzaken zijn......en de namen die jij noemt hebben buiten het lvoetbal geen leven.

19 september 2022 om 17:58

Roofdieren zoeken het internet af naar zwakheden. Dat doen ze helaas met kwetsbare dames die iets teveel van zichzelf te laten zien en dat doen ze met voetballers die iets teveel laten zien waar ze zijn en wat ze hebben.
Wie zullen ze eerder pakken? Die Parijse voetballer met een "chill leventje", die zijn nieuwste danspasjes, rapplaatjes, auto's en horloges op insta gooit? Of die saaie Duitser "zonder leven" die alleen de voetbalsuccessen van zijn team deelt en 's avonds met zijn kinderen eet?

De wereld is hard en er zijn domme voetballers met teveel geld. In combinatie met die zelfpijperij loop je een groter risico idd...daar helpt geen medicijnman meer tegen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren