Fraai afstandsschot Ziyech helpt Galatasaray aan koppositie in Turkije

Galatasaray heeft zaterdagavond zonder al te veel moeite afgerekend met Pendikspor. Na een vooral sterke tweede helft kon de Turkse topploeg weer drie punten bijschrijven: 0-2. Hakim Ziyech maakte het tweede doelpunt en verzekerde daarmee de koppositie voor Galatasaray.

Pendikspor - Galatasaray 0-2
Ziyech had vanzelfsprekend weer een basisplek bij Galatasaray. De ex-Ajacied begon als nummer 10, achter spits en topscorer Mauro Icardi. Voormalig PSV'er Dries Mertens startte op de reservebank.

Galatasaray had vanaf de eerste minuut een overwicht in de wedstrijd, al zou het even duren totdat dit zou leiden tot kansen. De grootste mogelijkheid was voor Tetê, die na ruim een halfuur voor eigen succes ging waar hij ook Icardi had kunnen inspelen. De inzet van de Braziliaan werd gekeerd door doelman Erdem Canpolat.

Enkele minuten later was er een opmerkelijk moment. Het licht in het stadion viel voor enkele seconden uit, waardoor er voor niemand iets te zien was. Na een ogenblik was het probleem verholpen.

Na bijna zeventig minuten wist Gala dan eindelijk de ban te breken. Een schot van de ingevallen Mertens bleek lastig voor de Pendikspor-keeper, waarna Cédric Bakambu de rebound kon binnenkoppen: 0-1.

Het was aan Ziyech om de wedstrijd in het slot te gooien. De middenvelder annex aanvaller had een schot van afstand in huis. Keeper Canpolat zat er nog wel aan, maar de inzet belandde tegen het net: 0-2. Daarmee stond ook de eindstand op het scorebord.

Adana Demirspor - Samsunspor 2-3
De wedstrijd tussen Adana en Samsunspor golfde op en neer. In de eerste helft kwam de ploeg van Kluivert op voorsprong dankzij een rake strafschop van M'Baye Niang, maar Samsunspor draaide de wedstrijd nog voor de rust volledig om met doelpunten van Olivier Ntcham (penalty) en Carlo Holse.

Samsunspor verdubbelde in de tweede helft de marge dankzij een goal van Marius Mouandilmadji, maar voormalig AZ-aanvaller Yusuf Barasi bracht de spanning enkele minuten later al weer terug. Een gelijkmaker zou echter niet meer vallen, waardoor Kluivert en Adana voor de vierde wedstrijd op rij punten lieten liggen.

1
2

Zo’n schot hoort er eigenlijk niet in te gaan. Leuk voor zijn statistieken maar meer ook niet. Die had de keeper moeten houden. Hij leek zelfs last te krijgen van zijn hamstring door het schot en werd erna gelijk gewisseld. Hoop niet dattie weer geblesseerd raakt, zou zonde zijn nu hij net warm begint te draaien.

2 december 2023 om 20:19

Zo een schot houdt een gemiddelde keeper niet.

Gewonnen en dat is het belangrijkste, mooie goal ziyech

Dit moet worden onderzocht! Hoe kan Gala met 35% inzet deze wedstrijd zo zakelijk winnen? Sowieso omkoopschandaal. Zonder dollen, belangrijke overwinning. Blijft je in de race houden voor de titel indien het opeens Europees helemaal verkeerd gaat. Ziyech is lekker in vorm en samen met Mertens loopt het lekker. Zolang Mertens niet speelt zal Gala moeite houden met scoren. BakaGOAL goud waard. Die man kan je gwn vaker gebruiken bij dit soort wedstrijden. Die man had er gewoon zin in na z’n goal. Ff sprint over 45/50m om vervolgens de bal te verliezen xD.

Wat is er toch gebeurd met deze competitie? Het was nooit hoogstaand natuurlijk, maar er waren altijd moeilijke uit wedstrijden. Elke wedstrijd lijkt wel op een walk-in-the-park.

3 punten en daar is alles mee gezegd. En door.

Zijn laatste 4 goals zijn allemaal buiten de 16 en de keepers zien er telkens niet goed uit,geluk of een verassende effect aan de bal...

Nou fraaie goal zou ik het niet noemen. Die had de keeper gewoon moeten hebben.

Na elke Europese wedstrijd spelen we belabberd. Ik ben allang blij dat we gewonnen hebben, dan maar met slecht voetbal. Volgende week tegen Adana verwacht ik een sterker GS. Nu hopen dat FB morgen verliest of gelijkspeelt. Het is inmiddels december geworden dus ze moeten langzaam maar zeker beginnen af te glijden.

De instelling van de spelers was natuurlijk niet goed, hier heeft de trainer nog veel werk aan! Slecht spel maar gelukkig zijn de punten voor Galatasaray.

Geen enkel gs supporter praat over icardi zn dramatische vorm afgelopen paar wedstrijden. Van mij mag hij vaker gewisseld worden want hij vertoond letterlijk 0,0% inzet.
Zakelijke overwinning.

2 december 2023 om 19:18

Wat moet hij eraan doen dat hij slechte ballen krijgt? Hoe vaak heeft hij een fatsoenlijke pass of voorzet gehad?

3 december 2023 om 00:10

De enige die Icardi echt kon aanspelen zoals het hoorde was Rashica. Zo een profiel missen we.

2 december 2023 om 19:19

Hij heeft slechts 1 kopkans gehad in de 94e minuut voor de rest waren alle ballen te hoog of te hard. Deze gast moest zelfs helemaal terugzakken naar nummer 8 om mee te kunnen spelen! Dus om nu gelijk te roepen dat zijn inzet 0.0 is, is totaal onzin natuurlijk! Geef Icardi zuivere ballen en kijk hoe hij deze afrondt.

2 december 2023 om 20:23

Icardi is een echte spits. Hij maakt alleen af. Als de bal niet komt heb je ook geen goals van Icardi. Ik denk dat Dries Mertens en Rashica hem goed konden voeden. Maar ik snap wat je bedoeld.

Ik hoop dat Okan Buruk eindelijk inziet dat Kazimcan niet eens actief hoort te zijn in de lagere divisie. Baris Alper heeft in 10 minuten mee bijgedragen dan hij in de eerste helft. Bovendien ook een overduidelijke strafschop veroorzaakt en daar komt GS heel goed weg. Ik hoop dat Okan Buruk hem nu officieel laat vallen. Daarnaast begin ik de geruchten te geloven over Angelino van een verplichte koopoptie na een bepaald aantal wedstrijden. Ze sparen hem nog gewoon voor de champions league en eventuele latere wedstrijden. Misschien heeft het daarmee te maken. Kerem uitermate zwak (alweer) en Tete hetzelfde geld voor hem als voor kazim. Het is gewoon een lagere divisie speler.

Erencan is trouwens voor turkse begrippen een erg goede speler. Bij zo een zwakke pendik blinkt hij wekelijks uit. Volgens mij is hij zelfs van de jeugdopleiding van GS. Meerdere spelers eigenlijk die nooit doorbreken vanuit de jeugd maar wel via andere wegen omhoog klimmen. Wanneer heeft GS na Arda Turan iemand uit de jeugdopleiding echt een kans gegeven? Ozan kabak kan ik bedenken en meer niet meer. Dat moet vaker gebeuren want ze doen het zeker niet slecht.

Daarnaast wist ik dat abdulkerim vrijwel zeker met een blessure speelde. Speelde tegen man untd één van zijn slechtste wedstrijden. Nu kaan ayhan ook uitgevallen en de spoeling lijkt ineens weer helemaal dun te worden met nog één echte centrale verdediger. Bakambu kan er weinig van maar heeft vooral op dit moment meer inzet en drive dan Icardi want dat is helemaal niks de laatste weken.

Voor mij BAY man of the match ondanks maar een helft te hebben gespeeld. Op een linksback positie notabene, rust aan de bal en dreiging. Ben heel benieuwd naar de komende anderhalve week want dat gaat cruciaal worden.

Ziyech en keeper blunders is ook wel een dingetje zeg.

Kazimcan moet echt niet meer opgesteld worden. Je speelt letterlijk met 10 man als hij opgesteld wordt. Ik denk dat Demirbay linksback moet spelen. Na een Champions League wedstrijd zijn 3 punten binnenhalen met 2-0 veel belangrijker dan de 4-0 tegen Alanyaspor.

2 december 2023 om 19:26

Even serieus, Angelinho is al slecht genoeg. Maar zijn alternatief Kazimcan is echt een heel stuk slechter. In de winterstop hebben we 2 linksbacks nodig (waarvan éã©n Turks).

2 december 2023 om 20:49

Wellicht Ridvan Yilmaz van Rangers. Die maakt daar ook amper minuten meer.

2 december 2023 om 19:30

Icardi is ook al weken slecht. Niemand durft dit te benoemen. Wat doetie in de wedstrijd even serieus. Loopt gwn letterlijk. Het is geen excuus om telkens te zeggen, hjj krijgt de ballen niet. Ook al krijgt hij ze, verpest hij ze toch. Net als tegen Man United laatst.

2 december 2023 om 19:47

Ik ben het totaal niet met je eens. Spitsen zijn nu eenmaal zo Harry Kean is ook al weken spoorloos, je ziet hem ook niet schitteren totdat hij een goede kans krijgt en deze erin legt. Dus dat Icardi wedstrijden speelt waar hij minder aan de bal komt of gewoon doelpunten maakt, is heel normaal. Icardi is een speler die een kanonschot erin kopt. Alleen wij Turken zijn nu eenmaal zo, zodra een speler twee wedstrijden niet scoort, is hij slecht. Wij zullen qua karakter nooit veranderen

Hij heeft vorige week nog gescooord tegen alanya

Het was een comfortabele overwinning voor Galatasaray. Ziyech toonde opnieuw zijn meesterschap, wat een baas!
Op naar de volgende wedstrijd..

Keeper van pendik heeft afgekeken van onana denk ik.

Mensen, ga een keer in het goal staan zou ik zeggen. Hij schiet een knuckleball/deadball, die hebben topkeepers zelfs niet. Enorm lastige bal om te redden

Twee 100% pingels worden niet gegeven. Nelson doet Samet na ook niks gewoon door. Serieuze vraag wanneer heeft Gala een pingel tegen gehad?

2 december 2023 om 23:01

Die actie van Kazimcan gebeurde buiten de 16, hij viel alleen in de 16 daarom kon de VAR er niks aan doen, Nelson dacht inderdaad wat Samet kan kan ik ook, goed gehandeld door de scheids.

3 december 2023 om 02:02

Volgens mij ken jij de regels niet. Je moet kijken waar de actie ophoudt. De overtreding begint net buiten de 16 maar gaat door tot in de 16. Kopie van de overtreding op Szymanski die ook een penalty had moeten zijn. Die trap van Bakambu was ook zeker een penalty.

3 december 2023 om 04:27

Volgens mij moet jij objectieve beelden kijken ipv fenerium beelden, Bakambu raakte met de punt van zijn voet de bal, die overtreding van Kazimcan was dik buiten de 16, ook daar zijn nieuwe scherpe beelden van, ik denk eerder dat jij de regels niet kent. Over kopie’s gesproken, Icardi kreeg ook geen penalty toen Ghezzal hem geblesseerd schopte, die van Bakambu is vele malen lichter maar dan moet er wel een penalty gegeven worden natuurlijk.

Overwinning voor Gala zonder al te veel inspanning vandaag. Alleen ik wil de scheids nog even in het zonnetje zetten. Bakambu kon er niet veel aan doen maar Pendikspor had hier zeker wel 2 pingels moeten krijgen.