Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fortuna-speler Halilovic heeft nog één droomclub: ‘Het is een Nederlandse club’

Laatste update:

Alen Halilovic hoopt na sc Heerenveen en Fortuna Sittard in de toekomst nog een Nederlandse club aan zijn cv toe te kunnen voegen. De 27-jarige Kroaat, die sinds dit seizoen te bewonderen is in Zuid-Limburg, geeft in gesprek met Voetbal International aan dat hij al voor drie van zijn favoriete clubs heeft gespeeld: FC Barcelona, AC Milan en Dinamo Zagreb. “Er is er nog ééntje over. Het is een Nederlandse club”, onthult hij.

Halilovic stond lang te boek als veelbelovend talent. Op zijn zestiende maakte hij al zijn debuut in het eerste van Dinamo Zagreb, in de Champions League én in het nationale elftal van Kroatië. Vervolgens speelde de middenvelder voor tal van clubs, waaronder Barcelona en Milan. Hij wist de hoge verwachtingen echter nooit echt waar te maken, en belandde afgelopen zomer transfervrij bij Fortuna.

En in Sittard is hij gelukkig, geeft hij aan. “Alles gaat goed. De manier waarop we spelen, trainen, met elkaar omgaan. De waardering van de mensen doet me goed. Voor ik naar Fortuna kwam, had ik een half jaar geen wedstrijden gespeeld. Ik kan nog meer dribbelen, nog meer kansen creëren, nog gevaarlijker worden. Ik zit nog niet op 70, 75 procent van wat ik kan”, aldus de Kroaat.

Halilovic is blij dat hij bij Fortuna niet als vleugelspeler, maar als middenvelder wordt gebruikt. “Hiervoor vertrouwden clubs me niet als middenvelder. Na mijn tijd bij Barcelona heb ik, denk ik, tachtig procent van mijn wedstrijden als rechtsbuiten gespeeld. Als buitenspeler moet je voorzetten geven en vooral heel veel rennen tegenwoordig. Dat is niet mijn grootste kwaliteit. Bij andere clubs werd ik vaak volgestopt met instructies, daardoor ging ik te veel nadenken. Bij Fortuna mag ik eindelijk weer doen waar ik goed in ben. Natuurlijk krijg ook ik defensieve taken mee, die voer ik altijd uit. Maar ik krijg ook veel vrijheid. Dat is genieten.”

Hoewel Halilovic op zijn plek is bij Fortuna, heeft hij nog wel dromen. “Ik heb voor drie van mijn favoriete clubs gespeeld. Barcelona, AC Milan, Dinamo Zagreb. Er is er nog ééntje over. Het is een Nederlandse club, hopelijk zal ik er ooit voor spelen.” De naam van die club wil hij niet noemen, maar zijn gezicht lijkt genoeg te zeggen als hij de lovende woorden van Rafael van der Vaart hoort, die de avond daarvoor op tv zei dat Ajax hem moet halen. “Ajax is voor mij de grootste club van Nederland, historisch gezien”, reageert Halilovic. “Ze hebben het nu even moeilijk met een jong team, maar met één goede wedstrijd kan het daar weer gaan draaien.”

Zou Alen Halilovic een aanwinst zijn voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt me op dit moment ook de meest realistische topclub voor hem. Een paar jaar terug zouden dit soort jongen naar Feyenoord zijn geschreven. Maar ik geniet eigenlijk wel van dit soort spelers bij 'kleinere clubs', dan ga je toch wat eerder zitten voor een wedstrijd van Fortuna. Zoals je vroeger naar VVV ging kijken als Honda meedeed.

30 september 2023 om 10:09

Dit soort spelers eindigen in de Nederlandse top ook snel op de bank of tribune.

30 september 2023 om 10:10

Boh 2008 alweer dat hij bij VVV kwam. Wat gaat de tijd snel.

30 september 2023 om 11:34

@Baardgrasmus - omdat Feyenoord ook daadwerkelijk ging voor niveau Diemers. En Beelen en van de Belt zijn nog steeds van dat niveau. Verschil is dat breedteaankopen zijn en Diemers werd voor een miljoen gehaald in de tijd dat Feyenoord amper wat uit kon geven.

Deze jongen heeft Ajax als droomclub omdat hij verder kijkt dan anderhalf seizoen.

En hij wordt niet naar Ajax geschreven, maar enkel door VDV. Diezelfde VDV wilde Q. Timber in Oranje toen hij bankte bij Feyenoord en was ook lovend over Heiko Westermann. Die moet je niet zo serieus nemen.

Halilovic vind Ajax niet alleen de grootste club uit Nederland, Ajax ís de grootste club uit Nederland. Dit is gewoon een simpele statistiek dus een beetje onnodig en slijmerig van Halilovic om deze open solicitatie op deze manier te doen haha.

Ik schrok even toen ik Halilovic bij Fortuna zag spelen zeg. Lijkt het daar prima te doen, maar had geen idee dat hij zo ver was afgegleden..

Op dit moment zou hij op nummer 10 bij Ajax zo mee kunnen. Onbevangen en een boel creativiteit. Dat is wel nodig als je ziet waar het Ajax nu aan ontbreekt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren