Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord staat open voor vertrek van dure aanwinst: ‘Hij heeft het niveau niet’

Laatste update:

Feyenoord hoopt Javairô Dilrosun in de laatste weken van de transferperiode nog te slijten, zo blijkt uit de woorden van journalist Dennis van Eersel in de Podcast Feyenoord van RTV Rijnmond. De 25-jarige Amsterdammer, die vorige zomer voor minstens 4 miljoen euro overkwam van Hertha BSC, weet in Rotterdam-Zuid maar nauwelijks te imponeren. Dilrosun, die naar verluidt behoort tot de grootverdieners bij Feyenoord, ligt in De Kuip nog tot medio 2026 vast. Van Eersel weet dat Feyenoord een vertrek niet zou tegenwerken.

“Als er een club interesse in hem toont, staat Feyenoord niet onwelwillend tegenover een vertrek van hem”, aldus Van Eersel, die niet onder de indruk is van Dilrosun. “Hij heeft het niveau niet om Feyenoord naar een hoger plan te brengen.” Dilrosun kwam tijdens de stadsderby tegen Sparta (2-2) pas in de 88ste minuut binnen de lijnen voor Feyenoord, als invaller voor middenvelder Quinten Timber. De zeventienjarige Leo Sauer kreeg in de rust al de kans om te debuteren voor Feyenoord op de linksbuitenpositie, een plek waar ook Dilrosun uit de voeten kan.

Toch zegt dat volgens trainer Arne Slot meer over Sauer dan over Dilrosun. “Hij is 17 en Yankuba Minteh is 19. Dus dat zegt veel over ons, dat we die jongens dan ook de kans geven. Vorig jaar was het meestal Idrissi op links en op rechts Igor Paixão. Nou, Leo Sauer heeft wel wat overeenkomsten met Idrissi. Hij is sterk in de een tegen een en een overlap die hij zou kunnen belonen. En met Igor hoop je na rust vanaf rechts weer wat meer voorzetten te krijgen. zoals hij ze vorig jaar ook op Santiago Giménez gaf. Dus dat zegt niet zozeer wat over Javairô, maar het zegt meer wat, denk ik, over Leo Sauer”, aldus de oefenmeester van de regerend landskampioen.

Dilrosun, die in dezelfde salarisschaal zou zitten als Calvin Stengs (naar verluidt zo’n 1,2 miljoen euro netto), speelde sinds zijn komst naar Feyenoord 45 officiële wedstrijden voor de club. Daarin was de buitenspeler goed voor 6 doelpunten en 8 assists. Mocht Dilrosun deze zomer vertrekken bij Feyenoord, kan hij in ieder geval terugkijken op een periode waarin hij de eerste prijs in zijn carrière won. Naast Feyenoord en Hertha speelde Dilrosun in de hoofdmacht van Girondins Bordeaux. De Amsterdammer werd opgeleid bij Ajax en Manchester City en speelde één interland voor het Nederlands elftal tot dusver.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Raad de transfer! ????
Reacties

Toen ik hoorde dat we hem haalde was ik best enthousiast, maar dat bedaarde al toen ik ging kijken wat ie na dat debuut bij Oranje zo'n tijd geleden allemaal had gepresteerd (vrijwel niets). Dat ie zo slecht was, had ik dan weer niet verwacht. Hij brengt echt helemaal niets. Kan geinig dribbelen, maar dribbelt standaard de drukte in, heeft geen overzicht of inzicht en ook geen rendement.

21 augustus 2023 om 11:19

Ik had ook echt meer van hem verwacht, hopelijk selecteren we goed door en vertrekken hij en Ali nog, maakt ook weer ruimte vrij in het salarishuis

21 augustus 2023 om 11:52

Ik ben het met je eens dat ik hoop dat Dilsorsun nog deze transferwindow vertrekt, over Alireza heb ik een andere mening. Hij heeft als invaller al best vaak het verschil gemaakt en er gebeurde ook vaak wat door alle energie die hij met zich meebrengt. Daarnaast ligt hij ook ontzettend goed in de groep.

21 augustus 2023 om 12:13

Ali is op dit moment gewoon basisspeler. Heeft hij het niveau? Nee, dat denk ik niet. Maar blijkbaar voegt hij met zijn mentaliteit genoeg toe dat Slot hem graag laat spelen. Zou hem er alleen om die reden al altijd bijhouden. Dilrosun zie ik wel graag vertrekken, vooral omdat hij enorm wisselvallig is en Sauer er ook aankomt.

21 augustus 2023 om 11:21

Technisch echt wel een van de betere, maar echt totaal geen overzicht. Dan speelt hij bijvoorbeeld gemakkelijk 2 man uit om zich daarna weer volledig vast te lopen. Wanneer die met wat meer vertrouwen speelt dat lijkt het nog wel wat. Maar hij is echt door iedereen voorbij gestreefd in de pikorde.

21 augustus 2023 om 11:30

Ik had eerlijk gezegd helemaal niets van hem verwacht. Als je op jee alleen je debuut hebt gemaakt in oranje en bij Hetha BSC speelt, zie ik je niet direct als een hoogvlieger. Inmiddels heeft hij imo ook bewezen dat niet te zijn.

Af en toe een leuke actie en mooi schot...maar het is allemaal echt veeeel te weinig. Doet me soms een beetje aan Biseswar denken. Kan best aardig voetballen en knalt er af en toe een pracht goal in....maar het lukt allemaal maar zelden.

21 augustus 2023 om 11:52

Ik ben van mening dat hij geen fatsoenlijke kans heeft gehad.
Werd eerst van links naar rechts en centraal geslingerd. Toen hij net aardig begon te spelen op rechts moest hij naar 10 en toen werd hij er ineens uitgehaald.

Als je dan Alireza ziet prutsen, dan had ik hem ook wel wat meer kansen gegund.
Heeft namelijk wel de snelheid, het schot en de actie. Lijkt me een jongen die vertrouwen en wedstrijdritme nodig heeft.

21 augustus 2023 om 12:41

Dilrosun die geen kans heeft gehad? 31 wedstrijden en betrokken bij 10 goals van een ploeg die kampioen werd. Dat zijn weinig indrukwekkende cijfers? Alireza deed dat (iets) beter en heeft in de Europa League ook nog wat toegevoegd. Van Dilrosun kan ik me eigenlijk alleen die goal tegen Vitesse herinneren….

21 augustus 2023 om 13:37

Ik leg ook uit waarom hij geen fatsoenlijke kans heeft gehad.
Op rechts kreeg hij een serie wedstrijden en toen begon hij goed te spelen. Om vervolgens weer naar een andere positie te worden gezet.
Alireza krijgt alleen meer credits van het legioen omdat hij zo lekker hard werkt, maar is echt in alles minder.

21 augustus 2023 om 16:04

Gaat niemand wat zeggen over dat hij 1.2 mio netto verdient?? Dat betkent dat ook feyenoord ruim boven de 2 miljoen (bruto) per jaar is gaan betalen....niet normaal hoe die salarissen gestegen zijn in de Eredivisie de laatste jaren....

Als ik Stengs zie ballen denk je toch niet dat zo'n Dilrosun het slechter zal doen.... Had hem toch een kans gegeven gister na 50 minuten op de 10 positie i.p.v. danwel Stengs danwel Timber.

21 augustus 2023 om 11:48

@ADRO Mee eens, hij heeft ook niet echt een reeks gegund gekregen om vertrouwen op te doen. Steeds maar dat rouleren helpt ook niet. Dilrosun is nog steeds beter dan Stengs en Alireza. Paixao is de enige die beduidend beter speelt dus om Dilrosun af te schilderen als dure miskoop is niet bepaald fair. Misschien moet Slot meer aansturen op een vaste basis 11 ipv rouleren om het rouleren. Dilrosun nu weg doen zou absoluut niet gunstig zijn gezien de blijvers nog veel minder zijn.

21 augustus 2023 om 11:53

Dilrosun begon een aantal potjes vanaf rechts echt héél goed. Alleen werd toen volledig verkracht door Slot om hem maar te positioneren waar niemand voor handen was. Vind echt dat deze jongen een beetje naar de klote is geholpen door Slot.

21 augustus 2023 om 11:53

Dilrosun heeft vorig seizoen zijn kans op 10 gehad en dat pakte echt dramatisch uit. Hij wist totaal geen positie te kiezen, had geen overzicht en al helemaal geen rendement. Het is tijd om afscheid te nemen, Sauer klopt al op de deur.

21 augustus 2023 om 13:47

Hij is dan ook geen 10….

21 augustus 2023 om 12:01

Ik ben ook niet zo fan van Stengs, maar Dilrosun gaat em echt niet worden hoor. Mist gewoon een stuk voetbalintelligentie en kwaliteit. Gisteren ook weer, iedereen maakt haast, maar Dilrosun past de bal op ze gemakje even terug. Dan snap je het gewoon niet.

21 augustus 2023 om 12:08

Dat is gebrek aan vertrouwen, snap precies welk moment jij bedoelt. Dat hij terug ging naar Wellenreuther. Terwijl hij met zijn linkerpoot makkelijk de bal had kunnen voortrekken met alle koppers nog in de 16.

Tsja. Hij begon volgens mij nog aardig, maar hij heeft maar enkele momenten wat klasse laten zien. Veel te wisselvallig helaas...

Ik denk dat Feyenoord hem ook het best zo snel mogelijk kan proberen te slijten.

Hopelijk kan Feyenoord hier nog iets uit slepen met een minimaal verlies, wellicht dat er een club 3mil voor hem wil aftikken. Ik zou wat spectaculaire filmpjes naar Saudi sturen, als er überhaupt beeldmateriaal te vinden is.

Dat zegt veel over ons, dat we jonge jongens de kans geven. Nee dat zegt veel over jullie, dat er aan kapitaalsvernietiging gedaan wordt. Ik weet niet wat het verschil in salaris is, maar ik zo toch liever eerst afscheid nemen van Jahanbaksh. Ik weet niet of Dolrosun nog enige potentie heeft maar in ieder geval nog een prima leeftijd en eventuele restwaarde.

21 augustus 2023 om 11:27

Als je eerlijk bent zijn zowel Jahanbakh en Dilsorun toch niet het niveau wat Feyenoord tegenwoordig moet nastreven?
Als je in het algemeen nu kijkt wat Feyenoord met de inkomende miljoenen heeft gedaan, dan kan je je wel afvragen of alles juist is geïnvesteerd, al moet dat altijd nog blijken natuurlijk.

21 augustus 2023 om 12:11

Dat denk ik ook niet, maar dan zou ik altijd nog eerder Dilrosun de kans geven. Vorig jaar hebben ze gewoon veel spelers voor weinig geld gehaald. De brede selectie heeft ze m.i. grotendeels aan het kampioenschap geholpen. Nu willen ze met oog op de CL een kwaliteitsslag maken door duurdere spelers te halen, maar de vraag is of deze spelers complementair zijn en de kwaliteit hebben om Feyenoord echt naar een hoger niveau te tillen. Een Stengs heeft idd nog niet laten zien beter te zijn dan de rest, al snap ik de aankoop wel en is het makkelijk praten nu Feyenoord in z'n geheel de eerste 2 wedstrijden niet gewonnen heeft.

Ik denk niet dat feyenoord er zo makkelijk vanaf raakt. Het salaris schrikken al aardig wat clubs af.

Ik vraag me af bij zulke aankopen of er echt langdurig is gescout of dat er alleen maar een onderbuikgevoel heerst omdat die jongen een halve seizoen bij Hertha het goed deed (4 jaar geleden) en zelfs Oranje haalde. Want daarna heeft hij toch niets meer gepresteerd?
Typische Martin van Geel aankoop dit.

Dilrosun heeft eigenlijk alles wat een buitenspeler moet hebben. Goed schot, veel snelheid, goede actie etc. Maar het is bij hem altijd 50/50. Dat is precies de reden waarom hij er weinig van bakt. Belachelijk dat hij dan zo’n fors salaris heeft. Eveneens als die slapjanus van een Stengs.

21 augustus 2023 om 11:38

Ik denk dat mening Feyenoord-fan blij was geweest als het bij hem 50/50 was geweest. Heb eerder het idee dat het meer richting 20/80 gaat op het vlak van geslaagde acties/balverlies.

En dat salaris heeft hij omdat hij in het buitenland waarschijnlijk nog meer verdiende.

Het meest treurige is natuurlijk dat je, wanneer je constateert dat Dilrosun het nagestreefde niveau niet aan kan, vervolgens een kopie van Dilrosun haalt in de vorm van Stengs. Bij elkaar toch gewoon even 10 miljoen verkwanseld. En met de bijna 8 miljoen kostende Zerrouki op de bank mogen we wel stellen dat Slot te veel macht krijgt qua transfers.

21 augustus 2023 om 12:20

Ik vind het in de reactie van veel Feyenoorders toch wel el opvallend dat iedere mindere transfer in de schoenen van Slot wordt geschoven en iedere goede transfer is het werk van te Kloese. Diezelfde Slot die een paar maanden eerder nog heilig werd verklaard. Het was de Messiah onder de trainers en ik kreeg soms het idee dat hij over water kon lopen. Maar Slot is trainer en te Kloese heeft een dubbelrol en is dus ook verantwoordelijk, als TD, voor de minder geslaagde aankopen. Verder worden spelers wel heel snel afgeschreven. Geef Stengs en Zerrouki een kans om te wennen aan een nieuwe club, trainer en speelwijze. Maar ook van spelers als Beelen en van der Belt die zo uit de KKD komen kun je niet verwachten dat ze zo, maar op het niveau van Feyenoord meedraaien.

Op basis waarvan zouden clubs geïnteresseerd moeten zijn in de diensten van Dilrosun? Heeft bij Hertha op een korte periode na niet kunnen imponeren. Bleek bij Bordeaux geen meerwaarde voor het team te hebben en kon afgelopen seizoen bij Feyenoord op wat goede momenten na verder geen potten breken. Deze jongen is allang over zijn toppunt heen. Mid-career, zou het wellicht bij een eredivisieclub in het rechterrijtje heel aardig kunnen doen. Maar die hebben de financiën niet om zo'n dik contract te bieden zoals die nu heeft.

Tja, het had twee kanten op kunnen gaan, maar het komt niet volledig uit de lucht vallen. Het was op zich een best logische aankoop. Hij was relatief goedkoop op te halen, hij was/is nog jong en in de Eredivisie ontwikkelen aanvallers zich vaak wel goed. Het probleem is dat Dilrosun vreselijk wisselvallig is en als de pieken dan ook nog uitblijven en het zelfvertrouwen daalt, wordt het een lastig verhaal. Gegokt en verloren. Dat kan gebeuren. Er lijkt mentaal iets niet goed te zitten bij Dilrosun. Hij is te kwetsbaar op dat vlak.

Snelheid en dribbel heeft hij wel, maar het rendement is veelste laag. Na zo'n dribbel loopt hij zich ook vaker vast dan nodig op dit niveau, waardoor de ploeg weer mag afjagen.

Nou vooruit. Dan maar naar de woestijn voor 20 miljoen. Het is niet anders.

Gewoon proberen te slijten en desnoods je verlies pakken. Nul rendement. Lijkt ook altijd na twee mislukte acties een klein, teleurgesteld jongetje. Zit geen kop op voor de topsport.

Neem dan ook direct afscheid van Stengs, Timber, Kasanwirjo, Jahanbaksh, vd Belt etc. Wat een ongelooflijke zooi middelmaat loopt er bij Feyenoord rond... En wat een salaris dat dit zooitje in totaal opstrijkt.

21 augustus 2023 om 12:54

Timber komt er wel..

21 augustus 2023 om 12:57

Ik zie het niet en heb er totaal geen vertrouwen in. Ik zou er ook niet op gokken, als je de kans krijgt er voor een mooi bedrag vanaf te komen zou ik niet aarzelen.
Je investering veilig stellen, mocht die elders ooit wel opbloeien dan is het jammer maar ik zou er niet op gokken.

Volgens mij had iedereen wel veel meer verwacht van Dilrosun. Zeker toen hij het Nederlands Elftal had behaald. Maar ja bij Feyenoord bakt hij er echt helemaal niks van. Is alleen een speler die hard kan rennen. Voor de rest is het niet veel soeps met hem. Hij kan niet dribbelen, zijn schoten zijn belabberd en heeft een rendement van niks. Hopelijk voor Feyenoord dat ze hem zo snel mogelijk kunnen slijten want denk dat hij ook aardig op het salarishuis drukt voor zijn kwaliteiten.

Persoonlijk vond ik Dilrosun goed beginnen bij Feyenoord vorig seizoen. Hij begon pas echt slecht te spelen toen hij op 10 werd gezet, wat hij dus helemaal niet kan. Daarna heeft hij nooit meer zijn niveau gehaald.

Dilrosun en Bulaude hebben niet gebracht wat er van verwacht werd in seizoen 2022/2023 ook feyenoord heeft wel is een miskoop.

Gebeurt echt niet altijd alleen maar bij ajax en PSV

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren