Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord legt voor de veertiende keer in clubhistorie beslag op TOTO KNVB Beker

Laatste update:

Feyenoord heeft zondag ten koste van NEC Nijmegen beslag gelegd op de TOTO KNVB Beker. In De Kuip was de ploeg van trainer Arne Slot met 1-0 te sterk voor de Nijmegenaren dankzij een doelpunt van Igor Paixão. De Rotterdammers eindigden het duel overigens met tien man, want Yankuba Minteh werd twintig minuten voor tijd met twee keer geel - en dus rood - van het veld gestuurd door arbiter Serdar Gözübüyük. Het is de veertiende keer in de clubgeschiedenis dat Feyenoord de beker wint.

Timon Wellenreuther begon onder de lat bij Feyenoord. De verdediging werd gevormd door Bart Nieuwkoop, Thomas Beelen, Dávid Hancko en Lutsharel Geertruida. Op het middenveld zag Ramiz Zerrouki, die de geblesseerde Mats Wieffer verving, Quinten Timber naast zich staan, terwijl Calvin Stengs op de 10-positie stond. Voorin werd spits Santiago Gimenez geflankeerd door Minteh en Paixão.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Aan de kant van NEC stond Jasper Cillessen onder de lat. Achterin startten Bart van Rooij, Philippe Sandler, Bram Nuytinck en Calvin Verdonk. Het was voor Van Rooij, die hersteld is van een blessure, zijn eerste wedstrijd sinds 30 maart tegen PSV (3-1 winst). Mees Hoedemakers, Dirk Proper en Tjaronn Chery stonden op het middenveld bij NEC, terwijl de aanval bestond uit Kodai Sano, Koki Ogawa en Youri Baas.

Na zeven speelminuten had zowel Feyenoord als NEC al een kans genoteerd. Namens de Nijmegenaren reageerde Cillessen alert op een inzet van Igor Paixão, terwijl Baas aan de overzijde voor gevaar zorgde. Na een kwartier spelen werd het onrustig op de tribunes, want achter het doel van Wellenreuther werd vuurwerk afgestoken. Gözübüyük legde het spel enkele minuten stil.

Na een half uur spelen dacht NEC de score te openen. Chery scoorde na een fraaie hakbal van Sano, maar hij deed dat vanuit buitenspelpositie: doelpunt afgekeurd. Twee minuten later kwam Feyenoord aan de andere kant dicht bij de 1-0. Geertruida legde de bal terug op Zerrouki, die vanaf circa elf meter over het doel van Cillessen schoot.

In de tweede helft werd het spel opnieuw tijdelijk stilgelegd vanwege hevige rookontwikkelingen in De Kuip. Fakkels belandden op een groot spandoek, dat vlam vatte. Na een pauze van een kwartier kwamen de spelers het veld weer op. Enkele minuten na de hervatting kwam Feyenoord op voorsprong. Na fraai combinatievoetbal over de rechterflank belandde de bal in de zestien bij Gimenez, die breed legde op Paixão. Ter hoogte van de penaltystip schoot de Braziliaan raak: 1-0.

In de zeventigste speelminuut dacht Geertruida de voorsprong van dichtbij te verdubbelen, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Kort daarna kwam Feyenoord in de problemen. Minteh kreeg snel achter elkaar twee gele kaarten, waardoor hij het veld moest verlaten. Met tien man kwamen de Rotterdammers in de tachtigste minuut dicht bij de 2-0. De voor Gimenez ingevallen Ayase Ueda kreeg veel ruimte om een hoek uit te kiezen, maar hij schoot van binnen de zestien naast. Het venijnige slotoffensief leverde NEC uiteindelijk geen gelijkmaker meer op.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geslaagd seizoen voor Feyenoord??

21 april 2024 om 20:23

2e worden, directe plaatsing voor de CL + de tientallen miljoenen, enkele historische overwinningen en een bekerprijs na het verliezen van onze beste speler van vorige jaren. Het kan inderdaad slechter!

21 april 2024 om 20:45

En toch vrij kansloos in de Eredivisie. Ook Europees niet eruit gehaald wat er in zat. Ik ben blij, maar vind dit wel het minimale om t een geslaagd seizoen te noemen. Ik vind het een oké seizoen. Meer niet.

21 april 2024 om 21:04

Maar als je reëel bent en kijkt waar Feyenoord vandaan komt. Mogen we niet klagen met een 2e plek (hoevaak is dat voorgekomen na een kampioenschap?) en een prijs.

21 april 2024 om 21:07

Eens, ik zit ook met een erg dubbel gevoel

21 april 2024 om 21:30

Tja het is dat PSV een monsterlijk goed seizoen draait, anders had ik Feyenoord misschien wel kampioen zien worden.

21 april 2024 om 22:45

En dan ook nog vooral een monsterlijk begin, op basis van de laatste 20 wedstrijden is het onderlinge verschil slechts 2 punten. De enige reden dat de titel al een tijd beslist is, is omdat PSV het zo nodig vond zo belachelijk goed te starten.

22 april 2024 om 01:22

Het seizoen is inderdaad oké, maar niet meer dan dat. Qua punten lopen we in lijn met vorig seizoen en toen werden we kampioen. Nu kom je tekort door een goed draaiend PSV. Die worden terecht kampioen. Hebben een slecht seizoen gedraaid? Nee zeker niet, ook niet qua punten. We zijn stabiel. Alleen vorig jaar werd je daarna kampioen en dit jaar 'slechts' tweede. Als je tweede wordt dan moet je wel een andere tastbare prijs pakken en dat hebben we vandaag gedaan. Champions League kwalificatie maakt nu eigenlijk financieel het seizoen. We kunnen weer een stukje groeien en ons voor volgend seizoen gaan mengen in wat grotere transfers. Dat is denk ik de winst.

21 april 2024 om 20:24

Bekerwinst en je kan eindigen met 84 punten. Lijkt mij een redelijk seizoen!

21 april 2024 om 20:54

Toen Schmidt tweede werd met 81 punten, bekerwinst en JC schaal sprak iedereen van een mislukt seizoen. Dat vond ik echt bizar. Is gewoon netjes. Net als wat Feyenoord nu doet. Je kunt niet ieder jaar kampioen worden en bent daarvoor ook afhankelijk van de concurrentie

21 april 2024 om 21:12

Tja, hij had Götze, Gakpo, Madueke, Sangare…

21 april 2024 om 21:31

Verschil is ook dat 2e nu gegarandeerd Champions League is. Dus dat geld komt binnen.

22 april 2024 om 09:56

Helemaal niets bizar,

Psv en Ajax zijn de 2 clubs die elk jaar moeten vechten om de titel, en met minder geen genoegen moeten nemen.

21 april 2024 om 20:25

Ja, tweede en de beker.
Spelen CL (waarschijnlijk), ja dan is het toch wel een geslaagd seizoen.

21 april 2024 om 20:27

Liefst wordt je kampioen.
Maar beker winnen en naar de cl denk ik meer dan prima.

21 april 2024 om 20:30

Denk het wel. PSV was gewoon fantastisch dit seizoen. We hebben in de competitie ook veel punten gehaald en het belangrijkste, mooi voetbal laten zien.

21 april 2024 om 20:32

Jazeker, 2x winnen van Ajax, Champions League halen en de beker winnen. Topseizoen 👍

21 april 2024 om 20:41

En natuurlijk tweede plek in de JC finale. Niet vergeten.

21 april 2024 om 21:22

Dat was de mooiste van allemaal Yoda! Ik heb de datum op m'n rug getatoeëerd.

Geen geslaagd seizoen echter, daarvan kun je als regerend kampioen alleen spreken als je weer kampioen wordt. Desalniettemin een mooi puntenaantal, beker en CL, het was een redelijk jaar.

21 april 2024 om 20:40

Een prima seizoen, maar niet geweldig. Al zijn we als we de laatste 4 potjes winnen trouwens objectief beter dan vorig seizoen. Dit seizoen deed Ajax alleen niet echt mee en hoewel ze inmaken natuurlijk top is, scheelt dat wel.

21 april 2024 om 20:44

Voor de continuïteit van de club zijn plaatsing CL en de ontwikkeling van spelers (meer waard worden) gewoon allerbelangrijkste. Dan mag je gewoon zeggen dat het een geslaagd seizoen was. Ja het had nog beter gekund met een kampioenschap en een langer Europees verblijf maar het kan altijd beter

NEC heeft de kansen gehad. Helaas.

21 april 2024 om 20:23

Ik vind het prima. Gegarandeerd geld in het laatje.

21 april 2024 om 20:25

Nu heeft de 3de plaats toch gegarandeerd groepsfase Europa League? Hebben wij ook niks te zoeken, maar zal wel lekker zijn voor het geld

21 april 2024 om 20:28

Daarom, ik ben de play-off wedstrijden tegen de Fiorentina’s en Fenerbache’s van deze wereld we zat 😅

21 april 2024 om 20:30

Was het toch hoe dan ook?
Het is nu gegarandeerd groepsfase EL voor Twente.
Vraag is of het met een kans op CL is of niet.

21 april 2024 om 20:30

Haha echt he, zal wel heel lekker zijn.. dit is ook het enigste waarom ik het wel leuk vind dat Feyenoord heeft gewonnen, gunde het Nec meer! 3de plek gaan wij wel vast houden! Europees voetbal geeft toch een extra glans aan het seizoen

21 april 2024 om 20:31

Ehh 3e plek is vooronde cl

21 april 2024 om 20:35

Klopt analist, maar aangezien AZ ook nog 3e kan worden is Twente nu in ieder geval verzekerd om geen voorronde Europa League te spelen. Voorronde CL is nog geen zekerheid (5 punten).

21 april 2024 om 20:40

We hebben bij 3 plaatst voorronde Champions League... Maar zijn verzekerd mits we 3de worden (wat ik wel verwacht) groepsfase Europa League

21 april 2024 om 20:46

Dat is dan weer een pluspunt idd!

21 april 2024 om 20:26

Had niet echt het gevoel dat NEC er nog echt zin in had de tweede helft. Tank was totaal leeg en veel te weinig strijdlust. Feyenoord gewoon verdiend gewonnen. Geen hoogstaande pot maar Feyenoord uiteindelijk echt op mentaliteit gewonnen en die hebben ook een loodzware weg naar de finale gehad. Jammer voor NEC.

Kut finale. Veel meer woorden moet je er niet aan vuil maken.

Oh ja, en wéér Timber die zijn status als big game player onderstreept.

21 april 2024 om 20:26

Wat een fenomenale speler is het ook. Werd van de zomer nog als miskoop betiteld (toen sommige feyenoorders zeiden waarom zerrouki werd gehaald terwijl we timber hadden). Die man had geen fatsoenlijke wedstrijd gespeeld not

21 april 2024 om 21:13

Bij fenomenale spelers denk ik wel aan een heel ander niveau dan Timber. Die spelen over het algemeen niet in de ED, of ze zijn zo goed dat ze snel richting Europese top gaan.

21 april 2024 om 23:36

Eens. De enige echt fenomenale spelers die ik de afgelopen jaren in de eredivisie heb gezien zijn Frenkie en De Ligt, waarvan het bij De Ligt alleen maar is afgenomen sinds hij weg is bij Ajax. Verder zitten er een aantal tussen die echt heel goed waren, maar fenomenaal zou ik het niet willen noemen.

21 april 2024 om 20:27

Timber echt veruit de man of the match...wat was die goed

21 april 2024 om 20:35

Timber …. en Timon. Wat een geweldige reserve keeper zeg.

21 april 2024 om 20:48

Beelen mag je gerust ertussen zetten, heeft wederom een puike wedstrijd gespeeld,.

21 april 2024 om 22:20

Beelen en Hancko speelden alsof ze tegenover de b-tjes stonden

22 april 2024 om 01:26

Toch had Hancko een zeldzaam slippertje die ons bijna een tegendoelpunt kostte. Timber en Wellenreuther absoluut de beste vandaag. Geert en Beelen ook erg goed. Stengs en Paixao (op het doelpunt na) redelijk onzichtbaar.

21 april 2024 om 20:32

Timber echt goed. Aan nec zijde die rechtsback. Ook een gouden toekomst.

21 april 2024 om 20:41

Vooral toen we met 10 man kwamen dacht ie, ok ik regel het zelf wel. Dat Ueda dan die kans verprutst...

21 april 2024 om 20:49

Niet normaal hoeveel energie die man heeft, maakt nog even drie heerlijke rushes na de 80ste minuut. Die laatste verdiende meer, NEC had daar vier spelers en een overtreding nodig om hem te stoppen. Was een 100% vrije trap trouwens.

Echt dat hele middenveld bestierd in zijn eentje, vooral in de tweede helft. En omdat Zerrouki ongelooflijk slordig was in zijn passing moest hij zoveel verdedigend werk oplossen.

Heerlijk ook dat hij hem in die extra tijd flink op zijn flikker gaf haha, schold hem echt helemaal stijf.

21 april 2024 om 21:03

Vond NEC echt matig hoe ze vanuit achteruit speelde met een man meer. Sandler probeerde twee door te stomen en werd gelijk “gevaarlijk”. Betreft Zerrouki: enige wat die goed deed is Cherry schaduwen want dat ging niet lekker eerste deel van de wedstrijd. Na de onderbreking liep dat een stuk beter. Als je Ueda de ballen ziet vast houden, kopduels aangaan zou je bijna denken om met twee spitsen te spelen! Santi alla een Makaay op t randje spelen en als afmaker en Ueda als de spits die veel werkt levert, sleurt en in dienst van Santi gaat spelen.
Timber echt man of the match, die tackles van hem en de duels die hij won! Achterhoede ook prima, niet veel weggegeven. Even nog 3 corners achter elkaar. We hebben wel eens mooiere finales gehad…tja!

21 april 2024 om 20:53

Timbertje groeit met de week, wat is die belangrijk geworden man.

NEC speelde ook zonder een enkel plan met een man meer. Die rechtsback bleef maar lopen met de bal ipv van dat je die bal gewoon die zestien inslingert

21 april 2024 om 20:34

Dat was op t einde ja. Maar in de eerste helft waren ze erg goed. Ontzettend goed plan. Daarnaast is die Sandler echt een geweldenaar. Die hebben we iets te vroeg weggedaan.

21 april 2024 om 21:10

Exact, NEC was gewoon helemaal prima voor hun doen denk ik. Leuke ploeg Paar kansen gehad, maar ze hadden wat pech. Feyenoord misschien 2 kansen meer gehad. En serdar weer onvoldoende… als die zerrouki al veel eerder in de wedstrijd terecht geel geeft, ontspoort het niet zo

22 april 2024 om 01:28

Dan hadden we waarschijnlijk Beelen niet gehaald. Sandler loopt gracieus en is voetballend erg goed, maar verdedigend vind ik Beelen beter (plus meer potentie). Neemt niet weg dat NEC met Sandler en Nuitinck echt een top duo achterin heeft staan waar menig club jaloers op is.

Timber man of the match

Nec hele goede finale gespeeld, verdiende imo de overwinning. Helemaal door die domme acties van minteh natuurlijk.

21 april 2024 om 20:28

2de helft heb je niet gekeken dus?? 1ste helft speelde nec meer dan prima. Maar konden ze niet volhouden. Alleen met man meer hadden ze (logischerwijs) iets overwicht.

21 april 2024 om 20:30

Nec heeft de 2e helft echt helemaal niks meer gedaan helaas. Al ben ik voor Feyenoord: een beetje spanning was leuk geweest maar zelfs na de rode kaart was die er niet

21 april 2024 om 20:32

Deze snap ik niet. NEC verdiende de overwinning doordat Feyenoord een rode kaart kreeg? De straf bij een rode kaart is dat je met 10 man verder moet. Niet dat je de wedstrijd automatisch verliest.

22 april 2024 om 01:29

Precies Snape. We hadden overigens geluk dat Timber dacht dat ie wel voor 2 man kon rennen. Die begon sindsdien voor elke bal te lopen en overal weg te draaien.

21 april 2024 om 20:53

NEC verdiende de overwinning misschien op basis van hun prestaties in de eerste helft, maar in de tweede helft brachten ze veel te weinig, vooral tegen 10 man. Voor een neutrale toeschouwer was de finale niet van een hoog niveau, maar Feyenoord is zeker de verdiende winnaar. Naar mijn mening was Timber absoluut de Man van de Wedstrijd.

21 april 2024 om 22:00

21 april 2024 om 23:40

Echt geen enkele statistiek die je noemt is juist.

Feyenoord vs NEC
Balbezit 58% - 42%
Corners 3 - 3
Schoten 16 - 13
Op doel 8 - 4

Fijne avond nog.

Wat een waardeloze scheidsrechter. Zonde dat de wedstrijd stil werd gelegd, op dat moment veranderde het momentum en scoorde Feyenoord.

21 april 2024 om 20:24

Het momentum veranderde al direct na de rust.

21 april 2024 om 20:26

Nou ja, het momentum van NEC was een prima kopkans van Baas, een afstandsschot (naast) en goal uit buitenspelpositie. Verder hebben ze tot minuut 75 niet echt wat dreiging gehad. Leuke slotfase wel, had verlenging niet erg gevonden 😝

21 april 2024 om 20:36

De wedstrijd word toch altijd stil gelegd voor de rust? Of vond je niet dat feyenoord het na rust gelijk alles het voor het zeggen had

21 april 2024 om 21:09

Dat het werd stilgelegd was gewoon terrecht, dat moest op bevel van de brandweer. Kun je de scheids niet de schuld van geven. Eerder die idioten met hun fakkels.

De sfeeracties waren heel mooi van beide ploegen, Feyenoord wel verdiend gewonnen in deze hele saaie finale! Matige pot van beide ploegen

21 april 2024 om 20:45

De spandoeken van Feyenoord waren vooral gericht op het pesten van NEC

22 april 2024 om 01:33

Als je in zo’n wedstrijd je richt op een club als NEC, dan ben je naar mijn mening niet goed bezig. We hadden een schitterende campagne. De droom was niet zo slecht, helaas het eindresultaat niet waar we op hoopte. Maar ach, ik had niet zo gerekend op de winst, wel de stevige hoop. We draaien een mooi seizoen, onze ogen gaan naar play offs. Als we die winnen is het seizoen enorm geslaagd. Al worden we sinds we van die 16de plaats af zijn in november enorm verwend, en dat hebben de spelers en staf zo verdiend. Er staat voor NEC begrippen echt een mooie ploeg. Hoop dat we het Ajax nog lastig kunnen maken, en dat kan NEC.

22 april 2024 om 11:38

Maar had je iets anders van hun verwacht dan? ADO, FC Utrecht en Feyenoord zijn wel een beetje dezelfde type supporters. Je weet dat die meer lol halen uit het jennen van tegenstanders dan van de wedstrijd zelf. Misschien ook niet geheel toevallig dat zij vaak ziektes gebruiken in hun zinnen al was deze tekst nog netjes. Vond het vooral komisch dat ze dat spandoek heel de wedstrijd klaar hadden liggen en pas de laatste minut van de extra tijd durfde uit te rollen. Ze gingen er waarschijnlijk vanuit dat het een makkelijkere wedstrijd zou worden. Dat is de grote winst voor een club als NEC. Seizoen mooi afsluiten hopen dat er niet te veel mutaties plaats vinden in het team en volgend seizoen de draad weer opnieuw oppakken. Geniet ervan hoe het nu gaat. Kan zomaar weer anders zijn maar daar weet je als NEC supporters denk ik alles van.

Gefeliciteerd Feyenoord met de winst. Niet mooi, vooral in de eerste helft erg op halve kracht, maar de tweede helft wel overtuigend. NEC niet fel genoeg en erg slordig. Dan wordt het nog spannend door die rode kaart van Minteh, maar NEC bleef slordig. Logische winst voor Feyenoord.

En aub, laat die fakkels de volgende keer gewoon thuis, nergens voor nodig en vooral erg jammer dat je daardoor de wedstrijd moet onderbreken.

21 april 2024 om 21:11

Halve kracht, wat een onzin. Ze hadden het gewoon best lastig. Toen slot het omzette met hancko begon het beter te lopen…

Stel je eens voor dat elke FA Cup finale op Old Trafford zou worden gespeeld

21 april 2024 om 20:24

Ja, dan? Iedereen is er op voorhand mee akkoord gegaan toch?

21 april 2024 om 20:35

Nou ik niet hoor.

21 april 2024 om 20:37

Volgende keer vragen we het aan jou

21 april 2024 om 20:26

Ik snap je punt maar helaas heeft Nederland geen fatsoenlijk stadion dat niet tot een club toebehoort. Engeland, Frankrijk, Spanje en Belgie hebben dat bijvoorbeeld wel en dan kun je dat stadion gewoon vast aanwijzen als finale stadion.

21 april 2024 om 20:29

Volgend jaar het schitterende GelreDome ?

21 april 2024 om 21:35

En dat haalt Vitesse als KKD de finale 😅

22 april 2024 om 10:02

@diego_forlan,

Maar is toch makkelijk. Pak de grootste 4 stadions van Nederland, Als Ajax en Feyenoord erin staan, word het in Eindhoven gespeeld.

Mocht de Finale Psv - Feyneoord/ajax zijn, dan speel je deze in het 4e stadion, zodat Ajax supporters niet naar Rotterdam hoeven vice versa.

21 april 2024 om 20:44

In Engeland hebben ze ook een nationaal stadion, geen enkele burgemeester in Nederland gaat een paar weken van te voren een finale organiseren.

21 april 2024 om 23:24

Welk stadion moet gebruikt worden dan?

Matige finale; NEC goed gespeeld.

Gefeliciteerd kameraden

Als neutrale toeschouwer was dit toch wel een van de meest treurige finales die ik ooit heb gezien. Slecht voetbal en schandalige supporters. Wat een treurnis.

21 april 2024 om 20:28

Moeten zich kapot schamen in Rotterdam! Totaal geen reclame voor het voetbal!

21 april 2024 om 20:33

Robbie lekker alleen maar reageren op randverschijnselen. Lekker man. Proost

21 april 2024 om 21:27

Dit was inderdaad een grote tegenvaller voor de redelijk neutrale supporter. Zouden ze in de Kuip niet gefouilleerd hebben bij de Feyenoord supporters? Die onderbrekingen haalden de wedstrijd compleet onderuit. Zonde.

Waren de wissels bij Nec op? Het leek wel of die Perreira zo uit het publiek geplukt is tot 2x toe loop die zich vast terwijl je gewoon die bal na voren moet knallen

Wat was Wellenreuter goed zeg

21 april 2024 om 20:40

Wellenreuther, Timber en aan de andere kant Sandler.

21 april 2024 om 20:43

Beelen was hele wedstrijd goed. Timber met name 2de helft. Sandler had Feyenoord niet weg moeten doen. Zerrouki voegt niks toe en gaat niks toevoegen.

Het was eerder spannend dan goed zullen we maar zeggen. Weinig krachtsverschil

Wat een verschrikkelijke finale om naar te kijken zeg. Jammer van de zondagavond. Gefeliciteerd Feyenoorders. Wat mij betreft wel de laatste keer dat een club een thuiswedstrijd speelt in een finale. Gewoon altijd neutraal terrein

21 april 2024 om 20:29

Laten we beginnen met aankomend seizoen. JC schaal maar niet in Eindhoven spelen

21 april 2024 om 20:36

Ryan

Psv heeft de laatste 3 JC schalen allemaal uit gewonnen, gaan er wel mee akkoord denk ik.

21 april 2024 om 20:38

Dat is natuurlijk heel wat anders. De verdienste van de kampioen.

21 april 2024 om 20:38

JC schaal is niet meer op neutraal terrein maar een thuiswedstrijd voor de regerend landskampioen. Dat is al opgelost.

21 april 2024 om 20:41

Dat is het voordeel van kampioen worden. Iedereen die kampioen wordt speelt thuis in de jc schaal. Das net ff anders dan de bekerfinale. Die is namelijk altijd in de kuip.

21 april 2024 om 20:48

Haha prima reply Daniel, en inderdaad wat hieronder ook al wordt gezegd is de JC schaal thuis spelen een beloning voor de kampioen.

Gewonnen !!!!!! Enige wat belangrijk is in een finale !!!

Niet verdiend. Nec de betere ploeg.
Maar morgen weet niemand dit meer.

21 april 2024 om 20:26

NEC was in geen enkel opzicht beter. Zelfs met 11 tegen 10 kregen wij een betere kans. Ze begonnen fel en wij slecht. 2e helft geluk dat wij rood pakken, maar alsnog bijna niets gecreëerd.

21 april 2024 om 21:13

Tsja, hoeveel kansen heeft Feyenoord voordat ze met 10 man kwamen gehad… het was redelijk in evenwicht.

21 april 2024 om 21:18

Slot denkt er net zo over als ik lees ik in een ander artikel en daarmee heel anders dan jij
Wellenreuter was heel goed, dat zegt iets over de rest van het team.
Timber vond ik ook zoals altijd goed

21 april 2024 om 22:32

Slot vindt dat nec het ons lastig heeft gemaakt. Nergens dat hij het onverdiend vond? Alle statistieken zijn in het voordeel van Feyenoord.

21 april 2024 om 20:28

Cas, niet liegen. NEC was niet slecht, maar Feyenoord is wel de verdiende winnaar.

21 april 2024 om 20:33

1e helft was NEC net iets beter. Tweede helft duidelijk voor Feyenoord. En je hebt met Wellenreuther en Timber meer individuele kwaliteit.

21 april 2024 om 20:50

Cas1 heeft weer eens met zijn anti Feyenoord bril gekeken en begint weer te zwetsen

21 april 2024 om 21:06

@FR010, niet de enige in deze topic. Gaan wat reacties verwijderd worden denk ik ; )

21 april 2024 om 21:20

Beste reageerders , jullie zijn het dus allemaal oneens met de trainer Wellenreuter heel goed vond.
Niet dat NEC zo geweldig was, nee, maar zij hebben Feyenoord geen kans gegeven
1 kans goal

21 april 2024 om 21:40

Wellenreuther is ook goed door de hoge bal te onderscheppen alsmede snel uit doel komen om een dieptebal te onderscheppen. M.a.w. potentieel gevaar vroegtijdig te annuleren. Celissen keepte aan de andere kant ook een goede pot.

21 april 2024 om 20:57

1e helft was nec de bovenliggende
Partij, 2e helft feyenoord. Dus tja.

Zoals zoveel finales, was ook dit absoluut niet best. Gelukkig maakt dat uiteindelijk niet uit en hebben we de beker in handen! De wedstrijd had wel eerder beslist moeten zijn, want Ueda had die bal wel echt moeten maken.

Spannende wedstrijd hoor. Timber goede speler, misschien zelfs de beste middenvelder op de Nederlandse velden

21 april 2024 om 20:26

Waarschijnlijk omdat je Feyenoorder bent? Voor de neutrale kijker was dit echt een waardeloze finale geen goed voetbal en weinig kansen

21 april 2024 om 20:29

Hij zegt ook nergens dat het goed was. Hij zegt spannend. Dat klopt wel.

21 april 2024 om 20:30

Hij zegt toch ook spannend en dat was het op het einde toch ook? Verder was het inderdaad vrij waardeloos, maar spannend was het wel op het eind. Dus hij zegt niks verkeerds lijkt me.

21 april 2024 om 20:33

Ik vond het eigenlijk totaal niet spannend en had geen seconde het idee dat Feyenoord niet zou winnen

21 april 2024 om 21:07

Spannend? Alsof NEC ging scoren vandaag… zelfs tegen 10 man leek het echt nergens op.

Wat moet ik zeggen.. Ben blij met de Beker, maar hoe deze tot stand is gekomen.. Wedstrijd van vele gezichten. Laat ik het daar maar op houden..Btw, na dit seizoen aub afscheid nemen van Stengs, Zerrouki, Paixao, Ueda, Bijlow, van den Belt. Ali behouden en Wellenreuther 1e doelman. Investeren in een Europees en Eredivisie waardige ploeg.

21 april 2024 om 20:57



Toen je suggereerde om Paixao te verkopen en Ali te behouden, ben ik gestopt met lezen. Ik hoop dat Te Kloese jouw advies niet zal lezen.

21 april 2024 om 21:40

Kijk, ik heb Paixao genoeg verdedigd. Ik snap jou punt, bij hem heb ik gwn een twijfel geval. Wisselvallig seizoen, als het draait, speelt hij goed. Draait het niet, is hij nergens te bekennen. Wil je stappen maken als club, Europees iets betekenen en jaarlijks strijden om het kampioenschap, dienen wij van zulke spelers af te raken. Spelers kopen die van een hoger niveautje zijn. Ik snap het sentiment bij veel Feyenoorders, maar ergens moet je die sentiment/emotie door breken, idem met de Kuip en Bijlow ook al is hij het kind van de club.

21 april 2024 om 22:04

Dus je schrijft heel dit verhaal over stappen maken, naar een hoger niveau gaan om europees iets te betekenen en zegt ook dat je Ali wilt behouden. Ik ga niet meer serieus op jou in haha

21 april 2024 om 22:15

Als 2e viool slimmerd of moet ik dat ook je voorkauwen? Die man brengt meer drive dan Paixao en alle opgesomde spelers (soort stormram). Daarnaast vergeet jij wat die gast op en naast het veld doet voor nieuwe en mede spelers. Maar goed, blijf jij maar met Paixao aantreden 😂 daar komen wij een eind mee..

21 april 2024 om 22:56

Wij kijken volgens mij verschillende wedstrijden van Feyenoord. Blijf ik met Paixao aantreden doe jij het met Ali. Deal?

Meer dan verdiende overwinning dit. We creëerden weinig maar dat komt enkel doordat NEC enkel gefocust was op verdedigen. Die hadden, op de laatste 5 minuten na, echt 0,0 drang naar voor.

Verder Timber andermaal oppermachtig. Hij stak er vandaag andermaal met kop en schouders bovenuit.

21 april 2024 om 21:15

Wat een onzin, als Feyenoord supporter schaam ik me echt voor deze onzin.. Lees even een normaal wedstrijd verslag en kijk de wedstrijd nog eens op tv aan.

22 april 2024 om 01:40

Je creëert te weinig omdat je simpelweg niet de kwaliteiten hebt om te creëren. Het is vrij armoedig dat Feyenoord het niet voor elkaar krijgt tegen een NEC dat al weken hun belangrijkste spelers miste of niet fit waren, dit niet kon afdwingen. Maar toch kwam het doelpunt een keer. Gefeliciteerd!

22 april 2024 om 09:36

Wij speelden wel voor ongeveer de eerste keer in 1.5 jaar zonder Wieffer. En dat kon je zien ook 😅

Timber wat een strijder. Timon gewoon 1ste keeper maken

21 april 2024 om 20:31

Eens. Alleen de vraag is wat meer. Meer gele kaarten? Meer tegendoelpunten?
Maar ze verdienden wel meer ja, van wat dan ook.

21 april 2024 om 20:45

Meer...doelpunten tegen!

Slechte pot, verdiende overwinning, domme rode kaart. Gimenez was na z'n assist trouwens opeens weer in staat een bal aan te nemen. Dat geeft hoop.

21 april 2024 om 20:30

Bizar he. Na die assist kreeg hij ineens vleugels. Hopelijk is dit het stukje vertrouwen wat hij even nodig heeft.

21 april 2024 om 20:42

Zag weer Minteh over ‘t hoofd bij een uitbraak. Had ook nog een heerlijk actie aan de zijkant, pingelt naar binnen en bal kwijt. Wat ik gister op VZ al zei, a.u.b. stop daar mij Santi. Hou die bal in de ploeg. Maar nog steeds minder negatief dan heel media NL betreft hem. Jammer van die rode kaart, kwam beetje leven in de wedstrijd. Vond die tweede dubieus en best zwaar om daar je tweede voor te krijgen. Als die vergelijkt met de eerste.

21 april 2024 om 22:02

Tiurlijk. Kan al 20 wedstrijden niks en jij zegt dat het hoop geeft als hij een bal aan neemt? Die lui zijn 20 uur per dag met een bal bezig. Doe normaal man, hoop omdat hij een bal aan neemt, hahahaa

Matige finale wil me tijd terug pff

Vervelende wedstrijd om naar te kijken, einde was wel spannend. Publiek dat met vuurwerk bezig was schandalig, scheids vond ik ook niet al te sterk net als het spel van beide kanten.

Blij met de prijs, voor Feyenoord is het seizoen wel klaar zo en met de CL plaatsing, bekerwinst etc gewoon een prima seizoen gedraaid.

NEC ook een goed seizoen, alleen deze wedstrijd leek het nergens op. Bal naar voren trappen en hopen op iets...

22 april 2024 om 06:11

Eerste helft hadden we toch wel kansen, Baas kopbal, schotje van Sano naast, buitenspelgoal....veel meer stelde Feyenoord daar niet tegenover....
2de helft helaas niet goed genoeg meer, al kregen we met Sow, Rober en Sandler nog wel grote kansen. Maar ja, helaas niet gescoord. Gefeliciteerd met de overwinning.

Gefeliciteerd Feyenoord en bedankt voor het EL ticket die we nu officieus binnen hebben.

Timber by far de beste speler vandaag! Slechte wedstrijd. Maar dat zijn finales meestal. Verdiende winnaar uiteindelijk.

Het thuisvoordeel heeft weer eens de doorslag gegeven, maar ik ben er blij mee. Twente minimaal groepsfase EL.

Krijg toch wel na afloop beetje thuisvoordeel gevoelens.

De gelukkigste gewonnen, redelijk terecht, maar had ook andere kant op kunnen vallen. Word Clay Ruperti ook gehuldigd? Daar is natuurlijk de bekerwinst gemaakt.

21 april 2024 om 20:51

Want met penalty het psv 100% zeker gewonnen?

21 april 2024 om 20:54

En tweede geel. 95% ja

21 april 2024 om 20:57

Die geel had hij niet gekregen hoor

21 april 2024 om 21:07

Get over it ...

Gefeliciteerd! Terechte overwinning!

Je moet Feyenoord hiermee feliciteren!

Treurig geheel. Hoezo gaat het áltijd fout in Rotterdam?

21 april 2024 om 20:42

Is goed Fc Fakkel op 't veld.

Het gaat bij meerdere clubs vaak fout. Ook bij Feyenoord. Voetbaltokkies zijn voetbaltokkies. En daar zitten er wat meer van bij grote clubs.

21 april 2024 om 20:50

Omdat jij alleen maar wedstrijden van ploegen in Rotterdam kijkt? Misschien eens wat verder kijken dan je neus lang is! Gefeliciteerd met de overwinning trouwens, geniet er van!

21 april 2024 om 20:52

Bij andere clubs gooien ze het vuurwerk op het veld om een historische afslachting te voorkomen

21 april 2024 om 21:02

Zeeburg020 lekker hypocriet 020 geneuzel weer😂 daar in arena gaat het natuurlijk nooooit mis...zucht

21 april 2024 om 21:11

Het gaat vooral fout als de hoofdstedelijke gasten denken de Wc's weer te moeten verbouwen ... vermoeiend...

Er is geen team die meer sterke tegenstanders heeft uitgeschakeld. Terechte winnaar van het toernooi.

Terechte overwinning van Feyenoord tegen het pro-anti voetbal van NEC. Je mag er als oprechte voetballiefhebber toch niet aan denken als de club uit Nijmegen de beker had gepakt? Voor de duidelijkheid: Ik ben noch aanhanger van Feyenoord, en ook niet van NEC. Maar wel supporter van de tweede club van Rotterdam.

21 april 2024 om 20:54

Wat is dat voor onzin? Eén club uit Leicester mag dan ook niet de Premier League pakken? Of de beker? Of mag een club uit het miezerige Leverkusen dan ook niet de Bundesliga winnen? Wat een nonsens argument.

21 april 2024 om 21:23

Excelsior??

Ik vond NEC juist een uitstekende spelopvatting hebben de eerste helft. Ze waren fel, jaagden alles af en lieten Feyenoord niet in hun spel komen. Ze hadden alleen niet genoeg snelheid achter de laatste linie, maar zagen wel goed dat daar de ruimte lag.

21 april 2024 om 22:36

@feye_88, voor de duidelijkheid: Sparta is de tweede club van Rotterdam. Althans, dat vind ik. Mijn mening over de spelopvatting van NEC vanavond: Het voorkomen van doelpunten is belangrijker dan het maken ervan.

22 april 2024 om 01:48

Bijzonder dat je met ‘pro anti voetbal’ 4 keer meer op doel schiet dan ‘de tweede club uit Rotterdam’ dit seizoen. Maar ach, zelfs met dat voetbal krijg je meer kansen dan dat Sparta deed in de Kuip. De eerste helft was NEC gewoon een waardige tegenstander. Fitheid van spelers die afgelopen weken geblesseerd waren breekt wel op in zo’n wedstrijd. NEC heeft eenmaal niet op iedere positie topvervangers staan. NEC heeft er een wedstrijd van gemaakt, al was het geen goede wedstrijd, van beide kanten.

NEC op het oog sterk, maar als je kijkt wat ze eigenlijk gecreëerd hebben is dat vrijwel niks. Daarom vind ik het uiteindelijk ook een verdiende overwinning, Feyenoord heeft toch wel iets meer gecreëerd uiteindelijk. Overigens ook erg overdreven om ineens 2 gele kaarten aan Minteh te geven voor relatief kleine overtredingen terwijl de rest van de wedstrijd bijna niets gegeven werd.

Ook jammer van het stilleggen maar als advocaat van de Duivel vind ik stadionfakkels (in tegenstelling tot "echt" vuurwerk) altijd wel sfeerverhogend. Meer dan dat heb ik niet gezien en het kwam ook van beide kanten.
Dat het stilgelegd moest worden vond ik overigens ook schromelijk overdreven, je had dat binnen een halve minuut uit kunnen maken met een emmertje water maar om een of andere reden stond iedereen alleen te kijken zonder iets te doen. Van mensen die wel een kaartje hebben kunnen bemachtigen hoorde ik ook dat er totaal niks gevaarlijks aan de hand was.

22 april 2024 om 06:14

Denk 2 goede kopballen die Wellenreuther goed pakt...en de kans van Sow, die hij naast glijdt....dat waren wel echte kansen hoor.
Eerste helft ook weinig van Feyenoord gezien, 2de helft waren ze wel sterker. Gefeliciteerd!

Hoe heeft Ajax Timber ooit gratis de deur uit laten lopen. Wat een geweldige speler zeg. Zo veel power, inzet, drive naar voren. Technisch goed en gedisciplineerd. Perfecte Premier League middenvelder is het.

21 april 2024 om 21:12

Idd bizar. Vorig seizoen vond ik de transfersom aan de hoge kant, maar dit seizoen heeft hij laten zien dat die transfersom terecht was. Ook in de beker was hij weer super belangrijk.

Eerste helft NEC beter,tweede helft Feyenoord beter. Wel voor de neutrale toeschouwer een hele slechte wedstrijd!!

Gefeliciteerd Feyenoord. Maakt het ver uit alsnog een oké seizoen. Begrijp me niet verkeerd maar met dit materiaal had je het in de eredivisie langer spannend moeten houden en ook Europees een bepaalde stap moeten maken. Maar goed. En zal vast geen vrienden maken maar is het misschien een idee om voor het bekerseizoen ook te loten waar de finale gespeeld gaat worden? Kan elk ander team ook een bepaalde boost geven. Overigens vind ik dit ook van toepassing op de JC schaal. Just saying. Of dat dat in het stadion gehouden wordt van de bekerwinnaar?

21 april 2024 om 22:03

Daar gaat de knvb niet aan mee werken omdat er maar twee stadions zijn met 50.000 of meer, meer geld meer sponsoren etc. Philips stadion gaat naar boven de 40.000, wat een optie kan zijn. Dus zou je tussen 2/3 stadions loten.

21 april 2024 om 22:15

Dat is natuurlijk ook weer zo. Dan is kiezen tussen 3-4 stadions een optie en mocht een bijvoorbeeld Sparta de loting winnen dat zij dan mogen kiezen in welk van deze stadions gespeeld wordt? Haha. Ik roep maar wat. Maar wat ik juist mooi zou vinden als het niet steeds in hetzelfde stadion is. Beetje achterhaald idee

22 april 2024 om 07:29

Plus de veiligheidsdriehoek in een stad (burgermeester, politie en stadion eigenaar) moet ook zo’n finale willen. Al lijkt me dat in Amsterdam, Eindhoven verder geen probleem.

Feyenoord is geen schim meer van vorig seizoen. Het spel is slap en zeer voorspelbaar. NEC speelde met trots en had hoer moeten winnen.

Hele slechte finale en slechte reclame voor het voetbal! Feijenoord moet zich kapot schamen. Hoe kun je blij zijn na zo’n avond. Pak dat Rotterdamse tuig op de tribune eens keihard aan! Er zitten gvd kinderen op de tribune. Wederom zwarte dag voor het voetbal!

Als ze zich bij nec de afgelopen weken wat minder met ons (Vitesse) hadden beziggehouden en wat meer met zichzelf, hadden ze vandaag misschien aanspraak kunnen maken op de beker…

21 april 2024 om 23:00

Gelukkig hoeven we ons voorlopig niet meer met jullie bezig te houden, dus misschien pakken we hem volgend jaar.

22 april 2024 om 02:00

Hahaha. Je denkt toch niet dat de wedstrijd Vitesse-NEC belangrijker was dan deze? In jaren niet meer zo weinig bezig geweest met Vitesse. Exact de reactie van een Vitesse supporter. Die club heeft het al veel te lang te hoog in de bol… Komen eindelijk eens met twee voeten op de grond zou je denken. Het is meer de water aan de lippen die ze voelen. Dat is nog positief gestemd, Vitesse is bijna voorgoed verdronken, en dat vind ik ook ergens wel jammer. Er was volgens een oud voorzitter maar plek voor 1 Eredivisie club in Gelderland. Dat klopt, dat wordt NEC. Helaas dan wel geen bekerwinst. Maar NEC bij de eerste 6 en Vitesse die eindelijk de deksel op de neus krijgt. Wij blijven gelukkige supporters ondanks vandaag! Wij draaien nog steeds een geweldig seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren