Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord lanceert documentaire ‘Kind van Zuid’ over Lutsharel Geertruida

Laatste update:

Feyenoord lanceert vrijdag 29 maart de documentaire ‘Kind van Zuid’ over Lutsharel Geertruida. In de documentaire, die donderdagavond in première is gegaan, komt de 23-jarige publiekslieveling op beeld voor het eerst zelf aan het woord. “Hopelijk ben ik hiermee een inspiratie voor kinderen en volwassenen die net als ik worstelen met stotteren.”

In de documentaire, die ruim drie kwartier duurt, wordt Geertruida door de camera’s van Feyenoord zowel op als naast het veld gevolgd. Zo is onder meer zijn tijd als jeugdspeler te zien, net als zijn debuut in de hoofdmacht en alle hoogtepunten die hij daarna beleeft met ‘zijn’ Feyenoord.

Ook zijn leven buiten het veld komt aan bod. Waar hij bijvoorbeeld opgroeide, zijn passie voor muziek en zijn spraakontwikkeling. “Ik ben ontzettend vereerd met deze documentaire”, laat Geertruida optekenen. “Het laat zien waar ik vandaan kom, welke stappen ik heb gezet om te komen waar ik nu ben en hoe diep mijn liefde voor deze prachtige club is.”

“Ik heb er als jongen altijd van gedroomd om in De Kuip te mogen spelen en successen te boeken met Feyenoord”, vervolgt hij. “Dat het me als kind uit Rotterdam-Zuid gelukt is deze droom waar te maken betekent heel veel voor me. Het bewijst dat je, waar je ook vandaan komt, kunt slagen als je er maar hard genoeg voor werkt.”

“Dat is niet alleen in het voetballen zo, maar ook daarbuiten. Iedereen weet dat ik het niet makkelijk vind om te praten voor een publiek, maar net als op het veld doe ik ook op dit vlak mijn best om beter te worden. Deze documentaire zie ik als een volgende stap in de goede richting en hopelijk ben ik hiermee een inspiratie voor kinderen en volwassenen die net als ik worstelen met stotteren.”

De documentaire over Geertruida is vanaf vrijdag 29 maart te zien op Feyenoord ONE.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echt een voorbeeld voor de jeugd in Rotterdam-Zuid. Geertruida is een mooi persoon en een geweldige voetballer. Hoe hij zijn goals meepikt is ook van grote waarde. Zal wel veel euromunten opbrengen komende zomer. Grote klasse.

28 maart 2024 om 23:02

Mhwa gaat tegen vallen ben ik bang. Nog maar 1 jaar op contract. Wat mij betreft blijft ie gewoon en vertrekt hij transfervrij door de voordeur. Dat heeft hij verdiend na jaren trouwe dienst.

Hancko, Gimenez en Wieffer zijn eerder de cashcows denk ik.

28 maart 2024 om 23:29

Als er concurrentie is om hem vast te leggen kan het nog wel gaan oplopen natuurlijk en je kan ervan uitgaan dat er concurrentie is.

28 maart 2024 om 23:54

Ligt eraan. Als een club 20 miljoen op tafel legt kan Feyenoord beter voor de euro’s gaan. Het is niet dat ze daar geld zat hebben.

29 maart 2024 om 07:08

Afgelopen zomer is er iets van 34 geboden, dus dan zou dat extra jaartje flink wat geld hebben gekost. Ik zie het wel gebeuren dat ie een goed EK speelt en minstens net zoveel oplevert als dat vorige bod. Hij heeft inmiddels ook CL-ervaring, en was op dat podium ook gewoon prima

29 maart 2024 om 07:10

Denk niet dat je zoveel meer krijgt voor Hancko of Wieffer dan voor Geertruida hoor. Niet alsof die twee 19 jaar oud zijn ofzo.

29 maart 2024 om 11:59

Alsof een speler van 19 meer opbrengt dan een speler van 24.

29 maart 2024 om 12:25

Als ze van hetzelfde niveau zijn over het algemeen wel ja. Vuistregel is hoe jonger hoe duurder als het aankomt op uitblinkers van het eerste elftal. Als Wieffer speelde zoals hij nu speelt op z'n 19e bij Feyenoord zou het een van de grootste talenten ter wereld zijn. Dat is hij echter niet en dus is het ook niet zo'n uitzonderlijk talent. Minder ruimte en tijd om te groeien.

29 maart 2024 om 13:22

Ik denk dat je je daar flink in kan vergissen aad. Voor (ed) spelers met een 1jarig contract wordt doorgaans niet zoveel neergelegd, want dan wachten die clubs nog wel een jaartje. Kijk bv naar gravenberg. 1 jarig contract en heeft volgens mij 18-20 miljoen opgebracht. Jonger, middenvelder en groot talent met 100+ wedstrijden (als ik mij niet vergis) voor ajax, goede wedstrijden op CL niveau. Nu denk ik wel dat geertruida als voetballer iets volwassener is in zn spel dan gravenberg maar ze spelen ook op andere posities natuurlijk. Ik denk dat feyenoord echt heel blij mag zijn als ze voor geertruida met een 1 jarig contract meer dan 20-22 miljoen krijgen. Tenzij er door een uitmuntend ek verschrikkelijk veel interesse ontstaat en er meerdere clubs zijn die hem koste wat kost willen hebben

Heel mooi dit.
Toevallig afgelopen week een heleboel mensen met nare comments toen hier op het forum een artikel werd geplaatst over zijn muziek.
Gun het deze topper enorm. Ik ben benieuwd wat we te zien krijgen van hoe hij is als persoon naast en op het veld etc.

29 maart 2024 om 08:21

Muziek is smaak gerelateerd. Dus ja, dan kun je veel commentaar verwachten. Dat is voor een voetballer heel anders dan een artiest, die bekend is geworden vanwege de soort muziek die ze uitbrengen. Er zijn weinig voetballers die bekend zouden worden om hun muziek als ze geen voetballer zouden zijn.

29 maart 2024 om 13:43

Muziek smaak is voor iedereen anders.Ik vind die muziek ook niks. Ondanks dat, waren er wel mensen die alsnog nare opmerkingen maken over de persoon en niet over de inhoud, de muziek die hij maakt. Snap nooit zo goed waarom je nare en/of beledigende opmerkingen over iemand zou maken.

29 maart 2024 om 15:32

Nee, dat snap ik ook niet. Ik heb er niet echt veel van meegekregen, dus ik weet ook niet wat de reacties waren/zijn. Op de man is nooit goed, in elk geval.

Het zal vast beter zijn dan dat autotune gemompel over een slappe beat van laatst, ben benieuwd!

Nu al een docu leek me wel vroeg, maar als hij hierdoor wat van die jonge gasten kan inspireren is dat een goede zaak.

Wat is het toch dat clubs/spelers individueel al documentaires uitbrengen als ze nog nat achter de oren zijn? Ik heb niets tegen Lutsharel, maar het is gewoon nog niet zo heel relevant om vanuit Feyenoord dit al uit te brengen?

Stotteren is wel een obstakel maar mensen die stotteren horen je ook vaker spreken als je een bekende voetballer bent en kunnen daar al identificatie aan hebben, is geen documenten voor nodig...je doet er ook niemand kwaad mee, dus vooruit dan maar.

29 maart 2024 om 07:11

Word bijna emotioneel van je comment. Bijna alsof je jezelf overtuigd van je eigen ongelijk gedurende het typen.

29 maart 2024 om 10:55

Het is vanuit feyenoord een soort in kijk docu voor de supporters.
Feyenoord heeft nu Feyenoord ONE, waar je exclusieve beelden en dit soort docu’s krijgt van de spelers. Om te zien waar ze vandaan komen en hoe ze zijn buiten het voetbal.
Alleen maar een leuk initiatief vind ik. Vond de docu van Gimenez ook erg leuk om te zien

29 maart 2024 om 11:36

Misschien ben je dan ook niet de doelgroep? Ik denk dat heel veel Feyenoordsupporters geïnteresseerd zijn in deze docu. Vooral omdat Geertruida (zoals de naam van de docu ook vermeld) een jongen uit Zuid is en een bijzonder verhaal heeft.

Ik snap hier helemaal niets van. dit soort documentaires over spelers die de nest eens niet hebben verlaten. Dit geeft ook de verkeerde boodschap aan jeugdspelers die al heel weinig nodig hebben om te gaan zweven.

Er valt helemaal niets te documenteren over Geertruida. Duccu maak je over een speler die zijn golden days bijna achter zich heeft, Op een leeftijd en met dusdanig veel ervaring waarover hij kan reflecteren en echt iets te vertellen heeft.

29 maart 2024 om 13:17

Het feit dat hij is opgegroeid in een achterstandswijk op steenworp afstand van de Kuip en het schopt tot speler en zelfs aanvoerder van het 1e van Feyenoord is al verhaalwaardig op zichzelf. Daarnaast voegt zijn stotterprobleem daar nog een extra laag aan toe.

30 maart 2024 om 02:39

@marocberkane - Ik snap de sympathie jegens Geertruida hoor, maar een achterstandswijk in Nederland ziet er in vergelijking met echte achterstandswijken uit als pure luxe. We moeten er ook weer niet in gaan doordraven. Het is een wijk in Rotterdam en niet eens enigszins de ghetto's of de favella's in Amerika of Brazilie.

29 maart 2024 om 13:27

Fans hebben toch graag zo een inkijk in hun team en bij behorende spelers

Tja, het zegt eigenlijk alles over bepaalde mensen als je iemand op zoiets kleins al wilt pakken. Die jongen stottert, so what. Voetballen kan hij en hij komt bovendien erg sympathiek over. Overigens vind ik het wel leuk dat Feyenoord zo'n documentaire lanceert. Een jongen van de club, erg sympathiek en hij komt erg verstandig over. Genoeg spelers die daar een voorbeeld aan kunnen nemen.

Ik moet zeggen dat ik echt niet naar docu’s van voetballers kan kijken. Het beeld achter een voetballer haalt de magie vaak wel weg. Of het nu Rooney, Beckham, Jordan, Blind, Lang of Geertruida is, de herinnering op het veld is vaak mooier dan een gemaakt verhaal er omheen.Al heb ik die van Geertruida niet gezien. Maar ga er in de toekomst geen meer kijken denk ik.Neemt niet weg dat ze gewoon gemaakt mogen worden. Blijkbaar is er publiek voor dat het wel leuk vind. Ik zie liever een iets minder geregiseerd interview van iemand.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren