Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord en PSV spitsen oren: Twente-speler wil stap maken en vertrekt

Laatste update:

Joshua Brenet trekt de deur bij FC Twente na dit seizoen achter zich dicht. De Enschedese club maakt bekend dat de rechtsback (30) zijn aflopende contract niet verlengt, omdat hij een stap wil maken. Wel breekt Twente de verbintenissen van onder anderen Michal Sadilek, Alec van Hoorenbeeck en Przemyslaw Tyton open. Met Ricky van Wolfswinkel is de club nog in gesprek.

Traditiegetrouw vindt er eind maart weer veel contractnieuws plaats in het Nederlandse profvoetbal. Volgens het arbeidsrecht moeten aflopende overeenkomsten namelijk vóór 1 april formeel worden opgezegd.

In dat licht valt ook het bericht van Twente te zien. De huidige nummer drie van de Eredivisie communiceert zaterdag over acht spelers.

Onder hen Brenet, die de Grolsch Veste na tweeënhalf seizoen definitief gaat verlaten. Dat had de vleugelverdediger in een eerder stadium ook al kunnen doen.

Vorige zomer had Feyenoord hem op de korrel, net als enkele Premier League-clubs en topclubs uit Turkije. Zijn jeugdliefde PSV toonde een jaar eerder ook al interesse.

Tot een transfer kwam het echter nooit, vanwege onbekende redenen. Nu staat Brenet alsnog voor een vertrek.

Datzelfde geldt voor Gijs Smal, van wie al bekend was dat hij naar Feyenoord over zou stappen. Van Wolfswinkel staat open voor een langer verblijf, maar moet er contractueel nog uitkomen met Twente.

Dat is er al wel uit met Sadilek, Van Hoorenbeeck, Tyton, Issam El Maach en Sam Karssies. Alle opties in hun aflopende contracten worden gelicht. Van Hoorenbeeck werd gehuurd van KV Mechelen en wordt nu definitief overgenomen. Volgens Tubantia gaat de Belgische verdediger tot medio 2027 tekenen in Enschede.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Brengt zou nuttig zijn voor op de bank, maar als hij ergens wekelijks wil spelen kan hij beter naar Ajax gaan.

23 maart 2024 om 10:14

Hebben al genoeg net niet spelers. We mikken juist wat hoger dan de spelers die bij Feyenoord en psv op de bank zouden zitten.

23 maart 2024 om 10:18

En terecht, al vraag ik me af of die gratis op te pikken zijn.

23 maart 2024 om 10:21

Ik weet niet of Ajax op dit moment in de positie zit om echte toppers binnen te halen die er direct staan. Brenet (of de andere tranfervrije rechtsbacks Tete of Hateboer) lijken mij jongens die er direct staan en bewezen beter zijn dan de armoe die nu op rechtsback staat. Hebben ze het niveau van Mazraoui in z'n tijd bij Ajax? Nee, natuurlijk niet. Maar het zijn wel prima spelers en het geeft Ajax de kans om rustig naar een betere speler te zoeken, of een talent zich rustig te laten ontwikkelen.

23 maart 2024 om 10:24

Eredivisie Ajax. Probleem is dat we voor o.a. de rechtsback positie wel zowel een nieuwe basisspeler als Back-up nodig hebben.

23 maart 2024 om 10:37

Brenet gratis ophalen zou ik altijd doen, helaas zit Ajax niet in een positie om dit niet te overwegen.

En voor de Eredivisie is Brenet een meer dan prima back.

23 maart 2024 om 12:02

Eredivisie Ajax, ik snap dat je als Ajax hoger moet mikken. En natuurlijk dat jij dat droomt 😀Maar op dit moment zijn er spelers bij Ajax die niet eens op de bank zouden moeten zitten bij psv of Feijenoord. Dan is de stap van de huidige situatie bij Ajax, naar waar jij van droomt wel heel groot, en als ik kroes zijn verhaal moet geloven is dat komend jaar nog niet zo aan de orde (wat ik niet kan geloven met zo’n budgetten), maar in die zin is een kleinere stap omhoog al goed. En dus denk ik dat Ajax heel veel baat kan hebben met spelers die bij Feijenoord of psv op de bank zouden zitten.

PSV heeft heel veel baat bij Til, en die werd ook naar de bank verwezen door velen.

23 maart 2024 om 10:53

Zowel Feyenoord als PSV zouden er slecht aan doen Brenet op te pikken. Heeft eerder bewezen het niveau niet aan te kunnen. Zijn top ligt duidelijk bij subtop Eredivisie. Wellicht dat ie in het buitenland nog aan een lucratief avontuur kan beginnen.

Vraag me af of Feyenoord dit wel moet doen. Zelfs als Geertruida vertrekt heb je Nieuwkoop, Read, Kasanwirjo en misschien zelfs nog Pedersen onder contract. En als Geertruida dus vertrekt, moet je daar gewoon een (potentiele) topper voor terug halen en Brenet is dat niet.

23 maart 2024 om 10:18

Eens, een nieuwe back moet echt beduidend beter zijn dan die laatste vier die jij noemt.

23 maart 2024 om 10:22

Zeker als er een fors bedrag voor Geertruida binnenkomt. Dan zou het wel teleurstellend zijn als Brenet gehaald wordt als (eerste) opvolger.

23 maart 2024 om 10:25

Zou Read al basis kunnen volgend jaar? Dan is een ervaren backup fijn om erbij te hebben.

23 maart 2024 om 11:51

Die zou je dan in de persoon van Nieuwkoop hebben toch? Ik denk niet dat je al vol op Read in kan zetten, maar dan moet de nummer één wel van CL niveau zijn wat mij betreft.

23 maart 2024 om 12:28

Brenet is echt een hele goede voetballer, maar verdedigend niet betrouwbaar en soms een dromer. Aanvallend kan hij in de Eredivisie wel wedstrijden voor je beslissen. Dat is de afweging die Feyenoord moet maken. Ik vond het altijd wel een leuke speler, heb dit liever dan een back die alleen maar kan verdedigen.

Ik snap de keuze niet om van Wolfswinkel te verlengen, vooral als ze ook nog Weghorst gaan nemen. Dan heb je geen statiegeld meer rond lopen voorin.

23 maart 2024 om 10:21

Ligt aan wat ze op de vleugels en op 10 er bij halen. Weghorst 1ste spits, Ricky er achter en Vennegoor als talent als 3de man. Als je dan zorgt dat de vleugels een upgrade krijgen met jeugdig, frivool talent en een voetballende 10 als Steijn verkocht word, kan dit prima werken. Taha naar 10 halen bijvoorbeeld, die gaat daar veel beter tot zijn recht komen als op de vleugels.

23 maart 2024 om 10:35

Ik denk niet dat Ricky verlengt om dan op de bank te gaan zitten. Daarnaast vind ik hem nog weinig toevoegen. Voetballend is hij niet veel meer.

23 maart 2024 om 10:39

Helemaal mee eens. Ricky is verleden tijd, hij kan het tempo van Twente niet meer bijbenen qua fysiek en wil zelf basis spelen.

24 maart 2024 om 00:13

Rsd en Onieboy,

Ik weet niet wat jullie zien, maar ik zag Ricky er tegen psv nog een back uitsprinten, en op de training ie hij zeker niet een van de traagsten, dus wat nou tempo bijbenen,

ik zou zeggen kijk eens goed, hans anders of pearle

Ik zie liever Sem Steijn komen van Twente als extra optie op de 10 positie.

23 maart 2024 om 10:25

Laat je niet verblinden door zijn goals. Want voetballen kan die Steijn niet. Een mindere versie van Til.

23 maart 2024 om 11:17

Til en Klaassen hebben toch maar mooi oranje bereikt als houten klaasen. Sem Steijn zie ik ook oranje halen!!

23 maart 2024 om 11:45

Een mindere versie zeg ik dan ook. Dan ben je echt de enige, zelfs de Twente supporters zeggen dat die niet kan voetballen.

Denk niet deze 'Twente-ster' in Nederland gaat blijven om op de bank te zitten, zoals bij Feyenoord en PSV sowieso gaat gebeuren. Wellicht dat hij het bij PSV nog iets meer kan accepteren omdat dat zijn club is, maar zelfs dan denk ik niet dat dit de leukste bankzitter is. Zie hem eerder richting Arabië of Turkije gaan, rustig liggen aan het strand en de zakken vullen. Chillen met zijn grote maat Misidjan, op een rustig tempo nog een beetje voetballen en genieten. Kan hem moeilijk ongelijk geven, maar dat is wel wat ik bij hem verwacht. Word een drukke zomer voor Bruggink op deze manier, zullen nog wel wat meer gasten vertrekken dus ben benieuwd waar hij en vooral de scouting mee aan komen.

Twente-ster nog wel? Ben er niet zo rouwig om dat hij vertrekt. Heeft vorig seizoen een topseizoen gehad aanvallend, maar komt verdedigend vaak tekort. Dit seizoen is het sowieso erg wisselvallig bij hem, is zelden bepalend voor de ploeg.

23 maart 2024 om 10:40

En met Sampsted hebben we ook al een waardige vervanger voor Brenet in mijn ogen.

Brenet is toch langer bij ons geweest dan aanvankelijk gedacht. Vorig jaar heel belangrijk en dit jaar na een moeizame eerste competitie helft toch ook weer de logische in de basis. Ik hoop op een mooie stap voor hem (naar het buitenland).
Zou erg mooi zijn wanneer we Sadilek kunnen verlengen. Echt een bijtertje die altijd 200% geeft. Ook Ricky mag erbij blijven van mij. Niet als eerste spits, maar prima als 2de (maar ook voor de balans, sfeer en mentorschap)

23 maart 2024 om 12:27

Eens. Sadilek moeten ze echt een aanbieding doen wat misschien buiten het salarishuis valt, die is zo belangrijk. Samen met Kjolo toch een heel goed blok op het middenveld. En Ricky ben ik ook blij mee als ze die verlengen.

23 maart 2024 om 14:58

Echt leuk om te lezen dat Sadilek het zo geweldig doet. Vond het zelf ook jammer dat hij bij PSV vertrok, hij is niet het beste aan de bal maar verdedigend is die ondanks zijn relatief kleine lengte gewoon een uitstekende speler. Het is overigens ook een fantastische kerel buiten het veld, toen ik nog in mijn tienerjaren zat heb ik allerlei PSV talenten een bericht gestuurd om te vragen of ik ze een paar vragen mocht stellen voor een verslag wat ik schreef destijds voor school. Waaronder: Madueke, Lonwijk, Gakpo, Obispo, Van Osch en Bergwijn.
Sadilek was de enige die erop had gereageerd, hierdoor was mijn verslag een stukkie beter en heb hem daarna nog een paar keer geappt met bijvoorbeeld felicitaties voor zijn transfer naar Twente: waarop hij ook nog altijd terug reageerde.

24 maart 2024 om 07:56

Leuk verhaal!

Dit is oprecht de grootste flierefluiter die de laatste jaren bij Twente heeft gespeeld. Betrouwbaar als verdediger is hij absoluut niet, maar hij kan wel wedstrijden voor je beslissen, en dat heeft hij echt vaak gedaan. Brenet kan gewoon heel goed voetballen. Veel van dit soort backs lopen er niet, vind het dan ook jammer dat hij gaat.

Laat maar lekker naar Eindhoven gaan, voegt niks toe aan Feyenoord

PSV en Feyenoord zitten echt niet te wachten op Joshua Brenet. Brenet heeft het vorig seizoen bij Twente uitstekend gedaan, net als Gijs Smal overigens, maar dit seizoen is al ruim minder en in het verleden bij PSV heeft Joshua nou niet bepaald een onuitwisbare indruk achtergelaten in 6 jaar tijd. Brenet zit bij een subtopper als Twente perfect op zijn plaats, na een zogenaamde stap omhoog belandt hij gewoon op de bank.

Niet halen veels te oud. Wilde eerst niet komen dus lekker weg blijven

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren