Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht verrast en haalt veelbelovend talent uit Engeland naar Eredivisie

Laatste update:

Adrian Blake lijkt aan de slag te gaan in de Eredivisie, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano op Twitter. De zeventienjarige linksbuiten komt over van Watford, waar hij over een aflopend contract beschikt. Bij the Hornets kan Blake nog altijd een profcontract ondertekenen, maar de Londenaar heeft zijn zinnen gezet op een overstap naar Nederland. Utrecht lijkt daardoor te profiteren en een groot talent naar Stadion Galgenwaard te halen.

Stef de Bont, journalist van Voetbal International, bevestigt de primeur van Romano. “Fabrizio Romano zit er weer bovenop: FC Utrecht inderdaad bezig met dit talent.” In zijn geboorteland staat Blake er goed op. The Athletic beschrijft hem als ‘een van de meest veelbelovende talenten’ van Watford, dat dit seizoen elfde eindigde in de Championship. Watford bevestigde in eerder stadium al dat Blake een contractvoorstel heeft afgewezen. Utrecht hoopt de Engelsman met Jamaicaanse roots spoedig over te nemen.

Blake speelde tot dusver drie officiële wedstrijden voor Watford.

De afgelopen jaren werd Blake nog in verband gebracht met een transfer naar Arsenal, Manchester United en Tottenham Hotspur. Nu lijkt het erop dat de Domstad zijn nieuwe bestemming is. Blake speelde tot dusver drie officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Watford. Hij is een vleugelspeler die op beide flanken uit de voeten kan. Bij Engeland Onder 18 speelt Blake samen met Jobe Bellingham, het veelbelovende broertje van Borussia Dortmund-middenvelder Jude Bellingham. Jobe vertrekt deze zomer van Birmingham City naar Sunderland.

In Utrecht roert men zich al flink op de transfermarkt. De Domstedelingen namen Can Bozdogan definitief over van Schalke 04, terwijl ook Modibo Sagnan (definitief overgenomen van Real Sociedad) de komende jaren in het rood-wit blijft spelen. Mats Seuntjens (RKC Waalwijk) en Souffian El Karouani (NEC Nijmegen) werden transfervrij ingelijfd. Naast Blake hoopt de club van trainer Michael Silberbauer op korte termijn Marouan Azarkan te presenteren. De Rotterdamse buitenspeler van Feyenoord gaat volgens 1908.nl snel tekenen. Utrecht maakt zo’n 800.000 euro over aan de regerend landskampioen van Nederland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ken 'm niet, maar dit klinkt wel als een stuntje inderdaad. Iemand die wat over hem kan vertellen?

10 juni 2023 om 08:15

Het is een veelbelovend talent

10 juni 2023 om 20:39

En welke data heb je hier over, of lees je het puur in dit artikel of met spelletjes als FM? Hij heeft pas 3 wedstrijden gespeeld. En ik ga er vanuit dat de 38 duimpjes niet wekelijks de U21 van Watford bekijken.

10 juni 2023 om 08:20

Nou ja een stunt? Het gaat om een talent van de nr 11 van de eerste divisie in Engeland. Ik hoop dat t een goede wordt, maar t wordt allemaal wel meteen weer overdreven hoor.

10 juni 2023 om 09:12

Wat is er dan precies overdreven? Dat het een groot talent is dat in belangstelling stond van grote clubs uit Engeland? Dat hij in het jeugdelftal van Engeland speelt? Want dat is gewoon waar. Niks overdreven aan.

10 juni 2023 om 10:09

Belangstelling van grote clubs zegt niet heel veel bij jonge spelers. Veel grote clubs in Engeland halen veel jeugdspelers voor een relatief laag bedrag (grote talenten, maar ook normale talenten met potentie) in de hoop dat er 1 van de 10 doorbreekt en een grote wordt. De overige 9 worden verhuurd aan kleine clubs en straks voor enkele miljoenen verkocht waardoor er toch winst wordt gemaakt. Maar deze jongen ken ik niet en Utrecht is natuurlijk een mooie stap om je als jonge jongen te ontwikkelen. Als die nog niet goed genoeg is voor het 1e, dan kan hij in Jong Utrecht in de KKD spelen waar je meer weerstand krijgt dan in een beloftecompetitie. Maar ook als naar de 1e selectie kojkt van Utrecht liggen er natuurlijk direct wel kansen om speelminuten te maken.

10 juni 2023 om 10:11

Maar dat hij in de jeugdelftallen van Engeland speelt zegt dan weer wel wat. Dat betekent namelijk dat hij volgens die bondscoach bij de beste 2/3 linksbuitens van zijn generatie hoort.

10 juni 2023 om 20:39

Robben speelde bij de nummer 16 van de eredivisie. Wat stom dat PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern Munchen het in hem zagen zitten. Wat een niveau weer.

10 juni 2023 om 08:49

Het schijnt dat deze jongen in het verleden in belangstelling stond van Arsenal, United en Spurs. Kan ook op beide flanken uit de voeten.

Heel slim, ik zou als ED-clubs uberhaupt veel meer naar dit soort mogelijkheden kijken. In de ED kun je financieel totaal niet mee met de PL, maar je kunt wel iets enorm interessants bieden aan toptalenten: speeltijd in een hoog aangeschreven opleidingscompetitie. Kijk naar bv. een Madueke

Interessante optie. De rest van de spelers die Utrecht heeft gehaald, inclusief Azarkan, zijn weer allemaal van die net niet spelers. Alleen Sagnan vind ik nog wel echt potentie hebben. De rest is weer zoals gebruikelijk dertien in een dozijn. Weer lekker veel spelers halen, maar allemaal van het niveau dat ze al hebben. Ze leren het wat dat betreft nooit in Utrecht.

10 juni 2023 om 09:24

Sagnan heeft wellicht potentie, maar van de gehuurde spelers is het vastleggen van Bozdogan veel belangrijker. Ik verwacht dat Sagnan inderdaad een 13 in een dozijn gaat worden, maar Bozdogan gaat Utrecht over 1 of 2 jaar weer geld opleveren

10 juni 2023 om 10:23

Volgens mij is dit toch veel beter dan een Ramselaar of laybad opnieuw binnenhalen?

10 juni 2023 om 14:42

Ik vind Ramselaar toch een uitzondering in de hele lijst met “volgevreten terugkeerders”
Die jongen is nog steeds “pas 26”. Hij heeft na zijn terugkeer 2 fatsoenlijke seizoenen gedraaid, en is toen geblesseerd geraakt. Na zijn blessure kwam hij in een kwakkelend elftal. Ik wil Ramselaar (nog) niet afschrijven. Ik wil het nog wel zien als hij gewoon de normale voorbereiding meedraait

Ze halen wel veel aanvallende spelers zo lijkt het? Maar zouden ze bij Utrecht niet eens wat aan doe verdediging gaan doen? Want die van de Maarel en van de horen vallen al jaren door de mand. En ze zeide dat die keeper transfervrij is. Hebben ze die al een contract aan geboden?

10 juni 2023 om 09:15

Zoals je in de tekst kan lezen is Sagnan overgenomen van Sociedad. Vd Maarel zn contract loopt af en lijkt niet verlengd te worden. Daarnaast komt hopelijk St. Jago weer terug en lijkt Barkas helaas te duur dus zijn ze bezig met de tweede keeper van Nec die -als ik Nec fans mag geloven- eigenlijk in de basis hoort ten opzichte van Cillessen maar die verdient teveel voor de bank.

10 juni 2023 om 09:19

En dan hebben we El Karouani nog niet eens genoemd

10 juni 2023 om 09:26

Ik weet niet waar jij je informatie over vd Maarel vandaan haalt, maar ze zijn bezig met een 1-jarige verlenging, en hem daarna op te nemen in de organisatie

10 juni 2023 om 10:20

Ik denk dat je doelt op Branderhorst van NEC. heeft in begin toen NEC promoveerde nog wel gekeept bij NEC en deed dat ook best goed. Lijkt mij een prima keeper en bij NEC waren ze er volgens mij ook tevreden mee, maar is denk ik echt het slachtoffer geworden van de komst van Cillissen. Maar Barkas kan transfervrij overgenomen worden. Zijn z'n salariseisen dan te hoog voor Fc Utrecht?

10 juni 2023 om 11:00

Was te hoog inderdaad, verdiende 1.3 miljoenop jaarbasis.

10 juni 2023 om 11:03

Begreep dat hij meer dan een miljoen per jaar verdiende oid bij Celtic... dus wel transfervrij maar zal maar zoveel willen inleveren qua salaris en dat zijn nou niet de salarissen die ze bij Utrecht kunnen/willen betalen.

10 juni 2023 om 11:28

Das een best salaris idd. Hij heeft best goed gedaan idd

10 juni 2023 om 11:30

Ok das 1 verdediger das nie veel terwijl wat we nu staat nie echt best is. Brandenhorst deed echt wel goed toen hij speelde. Zonde dat hij op de bank zit

Moet het nog maar zien met een jong talent van een topclub/uit een tolcompetitie. Haller was een voltreffer en Booth lijkt dat te zijn. Maar zet daar Ngagioni (Lyon), Zagre en Sylla (Monaco) en Lotting Bordeaux bijvoorbeeld tegenover, en de lijst gaat nog door. Geef hem het voordeel van de twijfel vooralsnog!

10 juni 2023 om 09:37

Alleen Haller en Booth? Ik denk dat Douvikas ook in dat rijtje hoort. Daarnaast is recentelijk nog Quinten Timber transfervrij vanuit de jeugd van Ajax gekomen, om na een jaar voor ruim 7 miljoen verkocht te worden. Ik ben het (deels) met je eens dat er veel talenten “niks” blijken te zijn. Maar dat is het risico met talenten, maar het financiële risico is minimaal, als er eens per 2 jaar een speler bijzit die minimaal 5 miljoen “winst” oplevert

10 juni 2023 om 09:44

Het blijft altijd een gok, maar dat is met iedere speler. Als je 10 spelers haalt en er zit 1 Haller tussen, mogen die andere 9 spelers compleet floppen. Netto doe je het dan nog steeds goed.

10 juni 2023 om 10:13

Topclub/topcompetitie? We hebben het hier over Watford, de nr 11 van de Championship. Dat is noch een topclub, noch een topcompetitie.

Mooie aankoop, al 3 wedstrijden in de hoofdmacht gespeeld 🥴🥴

10 juni 2023 om 12:27

Transfervrij is geen aankoop...
Hij is 17, dan is 3 wedstrijden in een eerste al best prima. Al 2 seizoenen verwachten zou wat extreem zijn niet?
Het is een talent, als hij al vaste waarde in een eerste elftal zou zijn was het geen talent meer maar had hij zich al bewezen.

Verder wel sterke punten hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren