Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht stuurt ‘polyvalente middenvelder’ terug naar Man United

Laatste update:

Matthew Willock is vertrokken bij FC Utrecht. De 21-jarige middenvelder werd gehuurd van Manchester United, maar kwam in de eerste seizoenshelft niet verder dan vijf optredens in het eerste elftal. Hij deed slechts 167 minuten mee.

“Het is voor Matty in deze fase van zijn loopbaan belangrijk om structureel aan spelen toe te komen. Bij FC Utrecht zijn voor hem de kansen op speeltijd, vanwege de concurrentie in de selectie, niet gegarandeerd”, aldus directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de officiële website van de nummer zeven van de Eredivisie.

“Matty heeft ons aangegeven om in overleg met Manchester United de mogelijkheden te willen bekijken om elders meer speelminuten op te doen, en dat respecteren wij. We bedanken Matty voor zijn inzet en wensen hem veel succes toe in het verdere vervolg van zijn loopbaan.” Willock speelde eerder in de jeugd van Reading en Arsenal.

“Matty is een polyvalente middenvelder die de voorbije jaren speelde voor Manchester United en daarvoor een deel van zijn voetbalopleiding genoot bij Arsenal”, zei Erik ten Hag in augustus. “In Manchester lukte het hem tot op heden niet de stap naar het eerste team te maken, maar wij zijn ervan overtuigd na hem veelvuldig in de Premier League voor beloftenteams te hebben zien spelen dat hij van toegevoegde waarde kan zijn in Utrecht.”

Heeft Matty Willock genoeg kansen gekregen bij FC Utrecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel veel huurspelers die deze winter zijn teruggestuurd naar hun club. Blijkt maar weer wat van korte termijn oplossing het is en dat het zeker geen garantie is voor succes. Hoe hoog die spelers bij hun topclubs ook worden aangeschreven.

31 januari 2018 om 14:42

Misschien is het ook weer een teken dat het niveau in de eredivisie aan het groeien is. Meer en meer spelers van het niveau dat vroeger wel voldoende was, halen het nu niet. Clubs in de eredivisie zijn ook steeds meer in staat om grotere sommen geld neer te tellen voor spelers, met name in de top.

31 januari 2018 om 15:00

Het grootste verschil is dat je een huurspeler terug kunt sturen en een aankoop niet. Daardoor worden huurspelers ook wel sneller afgeschreven, simpelweg omdat het kan.

31 januari 2018 om 15:18

Daar heb je zeker een goed punt Siepie. De speler zal echter wel opnieuw gehuurd moeten worden door een andere club anders verlangt de verhuren partij vaak een vergoeding.

Daarnaast zag je dit twee a drie seizoenen geleden veel minder voorkomen. Dat kan komen doordat er nu meer spelers gehuurd worden en/of dat de verhurende clubs ook ongeduldiger zijn. Verhurende clubs eisen bijna dat hun spelers speeltijd krijgen.

Neemt niet weg en bevestigd juist mijn uitspraak dat het echt wordt gezien als korte termijn oplossing.

Ik hoop ook dat mijn club alleen gebruik maakt van huurspelers alleen als het echt nodig is en dan voor maximaal een jaar. Hoewel iedereen had gewild dat Unal nog een jaartje bij ons was gebleven.

31 januari 2018 om 15:13

Denk ook dat het komt doordat de selecties (naja selecties, het aantal contractspelers) van de Europese topclubs én alle clubs in de PL steeds groter worden. Ze kopen steeds meer jonge spelers en ook al op steeds jongere leeftijd, puur om die spelers eerst jaar na jaar op een steeds iets hoger niveau te verhuren in de hoop dat het na een x-aantal jaar een keer basis kan staan in hun eigen team of ze à la Unal de speler voor een prima bedrag kunnen verkopen.

Zo'n Sandler die naar City gaat of die Mink Peeters van Real die zelfs bij VVV niet eens op de bank zit. En zo zijn er vele, vele voorbeelden van huurlingen die misschien ooit in de jeugd (bijv door sterke fysiek zoals Willock en Gylano van Velzen) indruk maakten, maar die het never nooit top de top of uberhaupt tot de PL gaan schoppen.

Maar die spelers kunnen wel steeds verder naar onderen doordruppelen. Als je City, United of Real op je cv hebt staan, is er altijd wel een club geïnteresseerd ook al heb je daar 0,00 klaar gespeeld.

Voor mij zijn die absurd grote aantallen contractspelers bij deze club de doodsteek voor het huidige voetbal én transfersysteem. Dat clubs 10tallen miljoenen of 100en miljoenen betalen voor een speler die ze beter maakt, daar is weinig aan te doen. Maar dat ze 100 spelers halen om er 95 te verhuren dat moet gewoon middels regelgeving door fifa of uefa worden aangepakt

Word er bij deze gehuurde spelers wel eens gecheckt?
Ik neem toch aan dat clubs een scout sturen om spelers te bekijken.
Ondertussen wordt er een groot aantal terug gestuurd zonder dat ze echt iets hebben laten zien bij de Nederlandse clubs. Engelse clubs hebben echt te veel spelers haha.

31 januari 2018 om 15:45

Ten Hag zei dat ze hem veelvuldig hebben zien spelen. Er wordt dus wel gekeken maar of de scouting laat te wensen over of die spelers hebben een mentaliteit van niks of voelen zich te goed, omdat ze van een top club komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren