Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht huurt Lammers definitief van Rangers; vertrek Seuntjens lijkt nabij

Laatste update:

FC Utrecht heeft de huurdeal van Sam Lammers woensdag wereldkundig gemaakt. De komst van de spits van Rangers hing al even in de lucht, en nu is het dus definitief. De Domstedelingen huren Lammers voor een halfjaar, zonder koopoptie te bedingen. Door zijn komst lijkt een tussentijds vertrek van Mats Seuntjens dichterbij te komen.

“In de persoon van Sam verwelkomen we een gedreven spits”, aldus technisch directeur Jordy Zuidam op de clubwebsite van Utrecht. “Hij beschikt over specifieke kwaliteiten die we goed kunnen gebruiken binnen het team. Hij kent de Eredivisie goed, heeft de laatste jaren buitenlandse ervaring opgedaan en is direct inzetbaar. We zijn blij dat Sam voor ons heeft gekozen en we de rest van dit seizoen een beroep op hem kunnen doen.”

Het definitief binnenhalen van Lammers was op financieel gebied niet mogelijk voor Utrecht. De Domstedelingen betalen maximaal 1 à 1,5 miljoen voor spelers, afgezien nog van het salaris van de aanvaller. Lammers werd vorig jaar zomer voor 3,5 miljoen euro binnengehaald door Rangers en ligt in Schotland vast tot medio 2026.

Het Algemeen Dagblad meldde dinsdagmiddag al dat Lammers op de radar van Utrecht was verschenen. De krant voegde toe dat er toen nog geen akkoord met Rangers was bereikt. Een dag later is de tijdelijke verhuizing van de voormalig PSV'er dus definitief.

Anthony Descotte liep in november een zware knieblessure op en is voorlopig niet inzetbaar voor manager Ron Jans. Ook Isac Lidberg en Seuntjens wisten in de eerste seizoenshelft niet te overtuigen in de Domstad. Utrecht is daarom naarstig op zoek naar versterkingen voorin.

Lammers, de voormalig spits van onder meer PSV en Eintracht Frankfurt, komt dit seizoen nauwelijks in de plannen voor bij Rangers. Hij mocht maar in de helft van de Schotse Premier League-wedstrijden starten door de flinke concurrentie van Cyriel Dessers en Danilo.

Rangers wist daarnaast Fábio Silva in te lijven vorige week. De Portugees kwam op huurbasis over van Wolverhampton Wanderers. Lammers zou daardoor overbodig zijn geworden.

Eerder kwam Lammers in de Eredivisie uit voor sc Heerenveen. Hij kwam 35 keer in actie voor de Friezen. Hierin wist hij 19 doelpunten te maken en 5 assists te geven. Volgens Transfermarkt is hij momenteel 2 miljoen euro waard.

In het buitenland kwam Lammers achtereenvolgens in actie voor Atalanta, Eintracht Frankfurt, Empoli, Sampdoria en Rangers.

Seuntjens
Door de naderende komst van Lammers lijkt Seuntjens op weg naar de uitgang bij Utrecht. Volgens het Brabants Dagblad onderzoekt RKC Waalwijk de mogelijkheden om hem voor een halfjaar te huren. Seuntjens kwam vorig jaar al zes maanden uit voor RKC. en kwam in die periode tot vier goals en acht assists.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgens mij een echte versterking, maar blijft toch altijd bord op schoot scouting. Weinig restwaarde ook

9 januari 2024 om 15:08

Ik vind dit nu echt "met een bord op schoot" scouting. Iedereen weet dat hij een groot talent was. Als je hem intensief volgt (eigenlijk weet iedereen het) weet je dat hij echt veel talent heeft maar dat het er nergens echt uitkomt. Ja het zou zomaar eens kunnen vallen, maar de kans dat het niets wordt is waarschijnlijk nog veel groter.

9 januari 2024 om 15:45

Nou, dat is ook weer iets overdreven toch? Bij Heerenveen deed hij het namelijk gewoon meer dan prima. Toen hij vervolgens terug kwam naar PSV was ik echt wel enthousiast en deed het ook gewoon prima in die paar wedstrijdjes, maar hij had als velen geen geduld en koos toen voor een buitenlandse avontuur. Laten we eerlijk zijn, dat is voor veel jonge spelers geen succes. Ik denk dat hij voor Utrecht echt wel een versterking kan zijn, de Eredivisie is denk ik wel zijn niveau.

9 januari 2024 om 15:50

Lammers heeft 1 goed jaar gehad bij Heerenveen, maar dat is het dan ook wel. Dat jaar liep het heel goed bij Heerenveen en vormde hij een gevaarlijk duo met Vlap. Beiden hebben daarna nooit meer echt iets gepresteerd. beiden one season wonders gebleken. Ook de cijfers van Vlap bij Twente zijn al 2,5 jaar ver, heel ver, onder de maat.

9 januari 2024 om 15:54

Als ik Lammers zie voetballen dan zie ik heel veel kwaliteiten. Echter komt (kwam) hij bij mij altijd over als een te lieve speler die niet hard genoeg is om het echt te maken als prof. ik ken hem niet, dus ik kan er heel erg naast zitten, maar ondanks het feit dat hij 10x beter kan voetballen dan Luuk de Jong staat luuk de jong bij PSV in de spits en is Sam vooral reserve.

10 januari 2024 om 15:40

Nou ja, een Utrecht in soort van nood kan zo'n gok wel een keer wagen. Het betreft immers slechts een huurperiode. Die hebben niet bepaald de beste aanvallers.

9 januari 2024 om 15:43

Waar baseer je die "weinig restwaarde" op? Hij is pas 26 jaar. 1-2 goede jaren in de Eredivisie en hij kan zomaar een mooi zakcentje opleveren. Al is de kans natuurlijk ook aanwezig dat hij op zijn Utreg's transfervrij vertrekt hehe.

9 januari 2024 om 15:55

Waarom zou Sam Lammers weinig restwaarde hebben, hij is pas 26 jaar.

Pavilids weg, Lammers terug. Ik vond hem best wel een goede spits.
Utrecht zou reuze blij zijn met hem denk ik

9 januari 2024 om 15:12

Qua statistieken heeft hij het bij Heerenveen nog redelijk gedaan (niet te vergelijken met Pavlidis) maar heeft daarna niets meer laten zien.
Ik denk eerder dat Lammers blij mag zijn met Utrecht dan Utrecht met Lammers.

Ik vind dit echt weer zo'n Utrecht aankoop. Zo van: "het is een groot talent en misschien wordt het nog wat". Het probleem bij Utrecht is echter dat echter het merendeel van de gekochte spelers mislukken.

10 januari 2024 om 12:57

het gaat om een huurperiode zonder optie tot koop..

10 januari 2024 om 15:42

Dit is niet de Lammers van destijds, maar een Lammers die veel mentale tikken heeft gehad en niets heeft klaargespeeld in de Serie A. Die heeft een aantal jaren stilgestaan in zijn ontwikkeling en weinig gespeeld. In Schotland kon hij ook geen potten breken en die competitie is nog een stuk zwakker dan de Eredivisie.

10 januari 2024 om 16:21

Ow dat wist ik niet. Ik ging ervan uit dat hij juist stappen had gezet. Jammer, vond hem wel goed.

10 januari 2024 om 16:42

Je kunt de druk bij Rangers toch niet vergelijken met die van Utrecht. Met een warme hand, lekker weer thuis, kon hij nog wel eens verrassen.

11 januari 2024 om 15:59

Dat zeg ik ook niet. Met wedstrijdritme en wat vertrouwen zie ik hem wel weer opbloeien tot op zekere hoogte. Dat neemt alleen niet weg dat de Lammers van nu niet echt te vergelijken is met de Lammers die indruk maakte bij Heerenveen. Die moet eerst zorgen dat hij weer volledig fit is en wat vertrouwen kweekt.

Puur op statistieken en zijn verleden zou dit een volgende mislukking voor Utrecht zijn. Echter ben ik persoonlijk altijd wel gecharmeerd geweest van Lammers en lijkt me dit de perfecte spits voor FCU. Vrij complete spits, volledig tweebenig ook.

10 januari 2024 om 16:43

Welke statistieken bekijk je dan? Heeft het bij Heerenveen prima gedaan en dat is toch vergelijkbaar met Utrecht

10 januari 2024 om 17:28

Op basis van zijn 7 goals verspreid over alle competities in de afgelopen 4 jaar. Maar voetballen kan hij zeker.

Zeker een mooie transfer als je kijkt naar zijn kwaliteiten. Al heb ik wel de indruk dat zijn mentaliteit niet zo geweldig is. Niet vechten/ werken voor je plek. Als je al bij 5 verschillende clubs snel weg gaat dan doe je ook iets niet goed.

9 januari 2024 om 15:47

Hmm hij is volgens mij nergens bijzonder snel weg gegaan. Hij werd gewoon constant verhuurd, het ligt dan niet per se aan zijn mentaliteit maar vooral aan zijn kwaliteit lijkt me.

Had na het seizoen in Heerenveen wel meer van deze jongen verwacht. Helaas is het er niet uitgekomen.

Als Utrecht deze speler relatief goedkoop kan halen, kunnen ze altijd de gok wagen.
Heeft bewezen te kunnen scoren in de Eredivisie.

Tweebenig en een prachtige balbehandeling. O, Sammie Lammers met je elastieken benen. Was in zijn PSV tijd overtuigd dat hij de Eredivisie zou kunnen ontstijgen, maar dat is niet gebeurd. Verklaarbaar, want bij Frankfurt kreeg je dit soort koppen:

Lammers gekraakt in Duitsland: 'je speelt met een man minder!'

En bij Rangers rept Kenny Miller:

“I am not saying Sam Lammers is not trying but I just think he is that type; he has got that kind of lazy style where he is not particularly quick or mobile.”

En die zegt het netjes. De fans zijn minder mals in hun bewoordingen.

Je haalt een pure stylist binnen. Dat kan bij Utrecht prima werken, en ook Ron Jans lijkt me een belangrijke factor. Maar verwacht van Lammers geen inzet. Dat zit niet in hem, en daarom komt hij nu dus ook weer terug in de Eredivisie. Ik hoop wel dat hij het bij Utrecht goed doet, want luie, flegmatieke stylisten kunnen zulke prachtige dingen laten zien in het veld.

9 januari 2024 om 16:38

Jouw verhaal maakt me nog enthousiaster. Ik verwacht nu dat we de Nederlandse Berbatov te zien krijgen!

9 januari 2024 om 16:42

Daar hoop ik ook op! Het kan echt twee kanten op. Maar naast de Eredivisie weegt voor mij de factor Jans ook zwaar. Vingers gekruist dat het af en toe smullen wordt.

Lammers past ook niet in de Schotse competitie, werd daar op 10 neergezet. Bij Atalanta was het ook heel lastig met Zapata en Muriel. Uiteindelijk heeft hij overal bij Empoli, Sampdoria en Frankfurt ook geen potten kunnen breken. Denk dat hij goed bij Utrecht zal passen, misschien kan die dan nieuw leven inblazen want het is sinds dat jaar bij Heerenveen en die paar potjes bij PSV echt helemaal niks. Zonde, vond het jaren terug een mooie speler.

Wat een stemmingsmakerij weer van Voetbalzone met deze titel. Ja het klopt dat Sam Lammers nergens een onbetwiste en dragende speler is geweest, al heeft die toch een mooi rijtje clubs op zijn palmares staan? Atalanta, Eintracht Frankfurt, Empoli, Rangers, PSV en Sampdoria.
Dat elke carriere met ups-and-downs gaat en de top niet voor iedereen is weggelegd lijkt me duidelijk, de vele blessures hebben gezorgd voor een stagnering in zijn ontwikkeling. Dat er potentie en genoeg kwaliteit in hem zit is duidelijk, hij is tweebenig, goede techniek, frivool en een prima schot. Waar zijn max zit is nog niet duidelijk, maar de top van de eredivisie zou haalbaar moeten zijn!

Ik vind het wel bijzonder dat zoveel mensen nog steeds potentie zien in Sam Lammers. Hij deed het goed bij Jong PSV en heeft een aardig seizoen gespeeld bij Heerenveen. Verder was het eigenlijk gewoon niks. Sinds zijn vertrek bij PSV heeft hij in 3,5 seizoen 8 goals gemaakt in 96 wedstrijden. Dat is voor een spits toch gewoon treurig? En we hebben het niet meer over een jong talent, hij wordt over een paar maanden al 27.

Het zou voor Utrecht wel een idee zijn om een spits te halen die doelpunten maakt als je vorig jaar Douvikas hebt gehad. En dan denk ik toch niet meteen aan Sam Lammers.

Goede aankoop hoor.
Nu snel richting de top 4 hoop ik

Seuntjens wilt ook vertrekken en terug naar RKC.

10 januari 2024 om 13:03

Mag je direct laten gaan als je Lammers binnen hebt gehaald. Voegt echt veelste weinig toe dit seizoen. Totaal niet de speler die het was vorig seizoen. Kijken of Ado het rond krijgt met Toornstra scheelt ook weer in het salarishuis en dan wellicht nog een versterking erbij op huurbasis halen.

Mooie transfer. Lammers is een prima rechterrijtje/middenmoter spits. FC Utrecht pas qua niveau denk ik wel ja.

Benieuwd hoe hij het weer gaat doen in de Eredivisie.

Mooie versterking voor Utrecht lijkt me.. hoop ook dat Lammers weer de geest krijgt en opbloeit. In Utrecht is het niet best momenteel met Lidberg en Seuntjens in de spits, wat een armoe. Zeker Lidberg vind ik niet van het niveau voor middenmoot ED. Dus voor Lammers mooie kans ook om te spelen zonder hele grote druk, je gaat t al snel beter doen dan die 2

Mooi buitenkansje zuidam

Misschien wel Seuntjes wel een half jaar met zijn broer samen spelen. Hij is van harte welkom in Doetinchem

Ik ben heel benieuwd naar hem.
Was toch een groot talent bij Psv.
Alleen bij Heerenveen heeft hij het goed gedaan.

Dat Seuntjes gelijk weg wilt zeg iets over zijn persoon.
Slentert als een oude man over het veld en bij de eerste de beste tegenslag gelijk zijn kop laten hangen.
Hij moet eens een voorbeeld nemen aan Toornstra die is (in mijn ogen) niet geheel terecht op de bank beland maar wil niet weg naar een andere club maar wil vechten voor zijn kans.
Dat is mentaliteit iets wat je bij Seuntjes weinig tot nooit zal zien.

Maar goed dat is mijn mening.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren