Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente komt in zomer terug voor Oranje-international: ‘Lag nu gecompliceerd’

Laatste update:

Arnold Bruggink wil in de zomer een nieuwe poging wagen om Wout Weghorst naar FC Twente te halen, zo zegt de technisch directeur in gesprek met Voetbal International. De Tukkers hoopten deze winter al op de 31-jarige international als vervanger van Manfred Ugalde (Spartak Moskou), maar tot een transfer kwam het nog niet. AS Monaco-huurling Myron Boadu is slechts een tussenoplossing.

Weghorst was in beeld als vervanger van Ugalde, zo bevestigt Bruggink aan VI. “Ik had de lat hoog liggen, dus ja, ik heb hem gevraagd.” Weghorst speelt momenteel op huurbasis voor TSG Hoffenheim. Bij Burnley staat de in Borne geboren goaltjesdief nog tot medio 2025 onder contract.

“Nu was het niet mogelijk Wout te halen, het lag nu gecompliceerd”, gaat Bruggink verder. “Maar je denkt ook naar de toekomst toe. Als iemand zich zo duidelijk uitspreekt over waar zijn hart ligt, dan zullen we gek zijn als we dat contact niet houden.” Weghorst, die als kind groot fan was van Twente, maakt er geen geheim van dat hij ooit in de Grolsch Veste wil spelen.

Mogelijk gaat die wens komende zomer in vervulling. Bruggink gaat in ieder geval een nieuwe poging wagen. “Hij heeft nog een contract voor een jaar bij Burnley. Het ligt eraan hoe de situatie in de zomer is, voor hem en voor ons. Maar ik zou het graag willen. Dat is wel duidelijk.”

Transfermarkt schat de marktwaarde van Weghorst momenteel op zo’n 9 miljoen euro. Dit seizoen speelde de boomlange spits achttien officiële wedstrijden namens Hoffenheim, waarin hij goed was voor vijf doelpunten. Eenmaal fungeerde Weghorst als aangever.

Ricky van Wolfswinkel


De toekomst van de 35-jarige Ricky van Wolfswinkel bij Twente is vooralsnog onzeker. De routinier loopt komende zomer uit zijn contract. In gesprek met VI gaf de spits deze week aan dat hij tijdens de winterse transferperiode heeft gedacht aan een vertrek uit Enschede.

“Mensen beginnen altijd over leeftijd, maar ik heb nog steeds heel veel drive en passie voor het voetbal. Als je niet de minuten krijgt die je eigenlijk wil, dan is dat soms best lastig”, aldus Van Wolfswinkel. “En dan ga je twijfelen, puur op voetbal gebaseerd. Er waren clubs met interesse. Maar op een gegeven moment heb ik toch besloten: Ik blijf, ga hier lekker gas geven. Dat was nog voor er iets speelde rondom Ugalde.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Transfervrij kan dit wel interessant zijn, vooral met de passie die Weghorst meebrengt. Qua kwaliteit weet ik niet of dit iets is waar je als Twente naar moet streven, zal er vast een aantal intikken in de Eredivisie maar acht het verder als een beperkte spits.

6 februari 2024 om 13:14

Ben ook geen groot fan van de kwaliteiten van Weghorst, maar als je bijna topscorer van de Bundesliga kan worden, zal je het niveau van Twente ook wel aankunnen. Zijn passie is dan mooi meegenomen. In Almelo zullen ze er niet blij mee zijn, maar weet niet of je je daar druk om moet maken.

6 februari 2024 om 13:15

Er lopen in de Eredivisie weinig betere spitsen dan Weghorst, dus het zou gewoon een kwalitatieve impuls zijn hoor.

6 februari 2024 om 15:56

Weghorst struikeld over zijn eigen benen en als er een betere club kom zal hij niet naar Twente gaan. Meestal als een speler op leeftijd is en uitgescheten in het buitenland is willen ze heel graag weer terug. Twente moet gewoon een jongere spits halen waar je op kan verdienen

Is Weghorst niet iets te goed voor het niveau Fc Twente? Met alle respect.

Denk dat hij Luuk de Jong achtige cijfers kan neerzetten in een goed draaien elftal.

6 februari 2024 om 13:14

Inazumaball hij wil graag voor Twente spelen en kan nu nog van waarde zijn. Zal dus vooral met hemzelf te maken hebben. Maar als je hem niet vraagt zul je het nooit weten.

6 februari 2024 om 13:15

Dat denk ik dus niet. Luuk de Jong heeft 1 heel specifieke kwaliteit om te scoren. Weghorst heeft dat niet. Zal er best wat inprikken maar De Jong gaat straks richting de 30 goals. Dat zie ik bij Weghorst niet voor me.

6 februari 2024 om 14:31

Twente wil juist haar niveau opkrikken, en wil daarom Weghorst.
Zou wat gek zijn als Twente lager inzet

Maar Weghorst heeft er geen geheim van gemaakt dat hij graag voor Twente wil spelen. Daarbij komt hij uit Borne, is van jongs af aan is hij al supporter van Twente en Pa zat al in de RvC van Twente.

Vrij beperkte spits die veel te kort komt en al op leeftijd is dus prima voor twente

6 februari 2024 om 13:48

Weghost is voor eredivisie begrippen gewoon een uitstekende spits. Snap niet zo goed waarom je dan zo'n vage sneer richting Twente moet maken.

Goed om te zien dat Twente bezig is met een spits voor volgend seizoen, echter weet ik niet of Weghorst de beste optie is. Hij zal niet goedkoop zijn en het is en blijft een wat beperkte spits. Daarnaast ben ik persoonlijk geen fan van zijn manier van doen in het veld.

6 februari 2024 om 13:52

van wolfswinkel is een hele tijd 1e spits bij Twente geweest, dan is een Weghorst toch niet minder?

6 februari 2024 om 14:12

Weghorst is zeker niet minder, maar van Wolfswinkel kwam in een tijd dat Twente eigenlijk niets te besteden had. Nu kunnen ze misschien wel wat hoger mikken, vooral als ze dit jaar een goede eindklassering halen. Daarnaast vraag ik mij af of Weghorst op zn 32e nog wel de spits is die nog steeds kan brengen wat hij in het verleden heeft gedaan.

6 februari 2024 om 14:25

Het probleem is niet per se dat ze voor Weghorst gaan. Die gaat z'n waarde wel hebben, maar je hebt dan wel veel betere buitenspelers nodig. Met Vlap en Rots op de flanken ga je je niet ontwikkelen. Die assists van Rots zeggen me dan ook niet bijster veel, al doet hij het gezien z'n beperkte kwaliteiten nog aardig dit seizoen. Vlap is helemaal een ramp. Die is 1 maand per jaar in vorm.

6 februari 2024 om 15:18

Je hebt vooral andere buitenspelers nodig, Twente gaat echt niet zomaar even 2 betere buitenspelers ergens vandaan halen. Ze hebben met Taha en Van Bergen al bepaalde type buitenspelers op de bank, die zorgen voor een hele andere (aanvallende) dynamiek in het team. Vind het dan meer dan knap dat Twente met zulke buitenspelers, op dit moment gewoon redelijk stabiel op plek 3 staat.

6 februari 2024 om 14:03

Ach dan moeten we als supporters maar allemaal bij de Avia (weghorst) gaan tanken, en kunnen zij dit geld weer doorstorten als sponsorgeld om Wout te betalen .

Ik snap niet waarom er geen optie tot koop is bij Boadu. Stel dat hij Twente naar plek 2 schiet of dat hij er 15 inlegt (of beide) en je kon hem voor 8 miljoen overnemen met de optie dan licht je deze gelijk. En wordt t niets dan licht je de optie niet

6 februari 2024 om 15:15

Ik vraag mij af of Twente dan zomaar ff 8 miljoen gaat overmaken naar Monaco. Natuurlijk zouden ze met een 2e plek(wat behoorlijk onrealistisch is) wel rechtstreeks naar de CL gaan en miljoen binnenharken op die wijze. Daarnaast is 8 miljoen wel erg weinig voor een speler die 2 jaar geleden nog 17 miljoen heeft moeten kosten.

6 februari 2024 om 15:15

Die jongen verdient 1,2 miljoen euro per jaar en kost nog meerdere miljoenen. Dat geld heeft FC Twente niet zomaar voor 1 speler. Vergeet ook niet dat je deze zomer twee nieuwe backs moet halen en uberhaupt beide flanken moet vernieuwen.

6 februari 2024 om 15:30

En het kan ook zomaar dat Monaco een dergelijke optie in wilde bouwen toch?

Niet alle clubs willen dat nl. en dat snap ik ook. Stel hij kachelt er hier met geweld nog 15 in in het halve seizoen (lijkt me sterk, maar wie weet) dan gaat hij in een keer meer waard zijn dan het bedrag vd afkoopsom. Zit dus wel risico aan voor de partij die hem verhuurt.

Mijn grote vriend terug in de Eredivisie, lijkt met heerlijk. Jammer genoeg niet bij AZ, maar Wout maakt er geen geheim van dat het een FC Twente fan is. Wout, je hebt goedkeuring van Koningjerry om naar FC Twente te gaan lieverd!

Als Myron Boadu gezien wordt als een tussenoplossing dan denk ik dat deze jongen toch aardig onderschat wordt. Okay, in Frankrijk kwam het er niet uit maar in potentie heeft Boadu naar mijn bescheiden mening meer mogelijkheden dan Weghorst, met alle respect.

6 februari 2024 om 15:45

Ik vermoed dat ze bedoelen dat Boadu helaas maar voor een half jaartje gehuurd kon worden. Ze hebben geen optie tot koop en gaan ook echt niet een bedragen boven de 10 miljoen bieden voor hem. Dus ze moeten al weer op zoek naar een nieuwe spits voor aankomend seizoen, want Boadu gaat niet langer dan een half seizoen blijven.

Kan niet wachten op de Wout Weghorst show... Wat zijn voetballende kwaliteiten betreft wel een toevoeging aan Twente.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren