Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen timmert aan de weg en haalt ook Joey Pelupessy binnen

Laatste update:

FC Groningen heeft zich versterkt met Joey Pelupessy, zo meldt de Trots van het Noorden via zijn eigen kanalen. De voormalig middenvelder van onder meer FC Twente en Heracles Almelo komt over van het Turkse Giresunspor en keert met de transfer terug op de Nederlandse velden. Groningen was in de winterse transferperiode al bezig met de komst van Pelupessy, maar zag de transfer destijds afketsen.

FC Groningen volgde Pelupessy al sinds vorig jaar zomer. Destijds koos de 28-jarige middenvelder voor een overgang naar het Turkse Giresunspor. "Los van het feit dat zij een zeer goede aanbieding hebben gedaan, is Joey vooral erg enthousiast over het avontuur bij een heel ambitieuze club in een mooie competitie", liet de zaakwaarnemer van Pelupessy destijds weten.

Bij de promovendus speelde Pelupessy dit seizoen 22 officiële wedstrijden, maar mocht hij toch vertrekken. Groningen heeft verschillende pogingen ondernomen om Pelupessy in de winter al aan te trekken, maar deze pogingen liepen om onbekende redenen op niks uit. Nu is de club er alsnog in geslaagd om de defensief ingestelde middenvelder te binden en is zijn rentree in de Eredivisie aanstaande. Groningen heeft de transfer zelf nog niet bevestigd.

Pelupessy is de tweede aankoop van Groningen voor het nieuwe seizoen, nadat het vorige week al de komst van Ragnar Oratmangoen aankondigde. De 24-jarige aanvaller komt over van Go Ahead Eagles en tekende bij zijn nieuwe werkgever een contract tot medio 2025. Oratmangoen kwam dit seizoen in 33 officiële wedstrijden in actie voor Go Ahead Eagles, waarin hij vijf keer een assist gaf. Tot scoren kwam hij niet.

Groningen bereidt zich al druk voor op komend seizoen, als Frank Wormuth het roer overneemt als hoofdcoach. De huidig trainer van Heracles zal in ieder geval ook Ragnar Oratmangoen (Go Ahead Eagles) en Nordin Musampa (Jong Ajax) als aanwinst begroeten.

Is dit een goede zet van FC Groningen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben best tevreden met deze aanwinst. Speelde bij Heracles altijd zeer verdienstelijk. In Engeland goed gespeeld, ook al was dat in de Championship. In ieder geval iemand die de leiding kan en wil nemen en altijd volle bak gaat.

Helaas.. Altijd een mooie speler voor RKC gevonden met twijfels of zijn salaris binnen het huidige salarishuis zou vallen. Proficiat Groningen, lijkt me een prima aanwinst!!



Ook een behoorlijk portie scorebord journalistiek wat betreft Oratmangoen. Bij veel doelpunten betrokken door een mooie actie en hij de wedstrijd openbreekt. Het is dan niet de eindpass waardoor deze niet telt als assist. Geeft een vertekend beeld. Uitstekende voetballer

Bizar dat FC Groningen blij moet zijn met een 28-jarige speler die bij een laagvlieger in Turkije speelt. Waar zijn de tijden met Bruno Silva, Suarez, Nevland, Berg, Granqvist, Luciano etc.

19 april 2022 om 15:40

Die tijden zijn samen gaan wonen met de tijden dat die nog haalbaar/betaalbaar waren voor een Groningen.

19 april 2022 om 15:51

Hoorde zaterdag op de radio dat er een documentaire is over FC Groningen. Als ik alleen al hoorde hoeveel cult spelers maar ook echt goede spelers daar hebben gevoetbald is het inderdaad jammer dat FC het nu met dit soort spelers moet doen. Dit is natuurlijk van toepassing op de gehele eredivisie. Nkofu bij Twente is ook zo'n voorbeeld. Mis dat soort parels echt.

19 april 2022 om 17:04

Niet elke speler hoeft van dat kaliber te zijn en ook een Suarez was nog onbekend toen hij kwam. In de tijd van Suarez, Granqvist en Luciano hadden we ook een Ajilore en Koen van der Laak. In de tijd van Kostic hadden we ook een Nick van der Velden. Dit is gewoon een prima breedteversterking op een positie waar we mensen nodig hebben.

19 april 2022 om 18:56

Alleen was Ajilore de duurste aankoop ooit. Nog steeds denk ik. Zonde hoe dat liep.

25 april 2022 om 15:51

Koen van de laak gewoon een zeer degelijke middenvelder met scorend vermogen. Heb nog een gedragen wedstrijdshirt van hem thuishangen

25 april 2022 om 17:24

En Pelupessi zou ook gewoon een degelijke speler kunnen zijn. Zelfde met Kieftenbeld toch? Een van mijn favoriete spelers in het Groningenshirt. Heerlijke werklust en pakte als een ouderwetse nummer 6 een speler aan als ie te goed bezig was. Zal nooit meer vergeten hoe hij Rusnak bij Cambuur onderuithaalde nadat bij iets te goed aan het spelen was. Mag eigenlijk niet maar wordt stiekem toch gewaardeerd.

25 april 2022 om 18:40

Kan me de tijden nog goed herineren dat Groningen spelers als Nevland (wat een spits was dat zeg) en Lovre hadden en ga zo ma door Groningen was onverslaanbaar in de toen pas nieuwe Euroborg. Mooie oude tijden vind het wel jammer dat Groningen niet meer zulke spelers kan scouten net als Heerenveen trouwens. Toen ik net begon met voetbal kijken speelde Heerenveen nog CL onder Foppe de Haan als ik zie hoe lang geleden dat is begin ik me echt oud te voelen 😋 onn: goede aankoop van Groningen vond het in zijn tijd bij Heracles al een goede speler die zich in het buitenland nog veder ontwikkeld kan hebben. Leuk om te zien dat Groningen ook al druk is met het volgende seizoen dit is alweer aanwinst 3 als ik het goed heb na Musampa en die jongen van the eagles.

19 april 2022 om 21:13

Dat soort jongens staan nu op de loonlijst bij Man City/Chelsea/etc en worden jaarlijks uitgeleend.

Denk dat deze jongen gezien zijn toenmalige vorm bij Heracles en zijn huidige ervaring over de grens een leuke speler voor Groningen kan zijn.

De motor uit Nijverdal! Had 'm graag nog eens bij Twente in het eerste zien voetballen, maar wie weet!

FC Groningen is best lekker bezig.
Twee prima aankopen; Oratmangoen en Pelupessy.
Ben ook wel benieuwd of Bangura haalbaar zou kunnen zijn.
Heb in elk geval een positief gevoel over komend seizoen.
Ook met de nieuwe trainer Wormuth.

19 april 2022 om 19:20

Ik begrijp het aantrekken van Oratmangoen niet echt. Aanvallend lijkt het veel, maar qua rendement is het niet zo veel. El Hankouri ten opzichte van Oratmangoen is niet heel veel verschil. Pelupessy snap ik dan wel weer, want Bogarde gaat terug naar Hoffenheim, Matuta moet denk ik nog rijpen, Kasanwirjo is broodnodig als centrale verdediger, en hij brengt heel wat ervaring mee. Voornamelijk voor het vertrek van Van Hintum en misschien wanneer De Leeuw stopt (ze kunnen het nog met een jaar verlengen aan het einde van het seizoen) is ervaring wel nodig. Zal wel een goeie combo vormen met Duarte. Mist alleen nog een rechtsback en een vleugelaanvaller die snel is en de andere spelers in stelling kan brengen met voorzetten, mits Wormuth Leeuwenburgh en Hoekstra ook niet aan de praat krijgt. Dan is een keeper ook nodig.

19 april 2022 om 19:26

Hopelijk gaan Hoekstra en Leeuwenburgh het echt beter doen.
Anders zal er toch echt een andere keeper moeten gaan komen.
Wel ergens jammer dat Bogarde weer terug gaat naar Hoffenheim.

19 april 2022 om 20:39

Ja inderdaad, Hoekstra is wel lastiger te beoordelen, want die heeft amper kansen gekregen en Buijs vond Leeuwenburgh beter dan Hoekstra. Dus no idea. Hopelijk laat Leeuwenburgh veel meer zien dan wat hij nu laat zien, want dit seizoen is het echt niet goed. Hij heeft echt het fysiek van een keeper, maar hij laat nu meer slechte dingen zien dan goeie acties.

19 april 2022 om 22:25

Oratmangoen moet je denk ik ook zien als 1-op-1 vervanger voor Mo. Prima speler voor de breedte, iets jonger en ik schat hem persoonlijk ook iets hoger in. Goede leeftijd, ben juist wel tevreden met deze aankoop.

Vaak doen dit soort spelers het bij clubs net onder de subtop wel redelijk goed. Ook al heeft ie in de laatste periode bij Sheffield Wednesday volgens mij lang niet alles gespeeld en mag hij bij een laag vlieger uit Turkije ook al weg. Neemt niet weg dat je als club ervaring in je selectie nodig hebt en dat heeft hij wel.

19 april 2022 om 19:23

Pelupessy heeft juist in zijn laatste seizoen redelijk veel gespeeld. Zweefde meer in de basis dan op de bank. Maar Fledderus heeft nog samen met hem gespeeld en bij Heracles was het ook een prima middenvelder die het middenveld kan ontlasten van verdedigende taken. Dus de goeie en mindere punten van Pelupessy zijn wel bekend denk ik.

Jammer, had hem graag terug gezien wanneer Zerrouki zou vertrekken. Mooie aanwinst voor Groningen!

Lijkt me een goede uitgesproken ervaring kracht die Groningen wel kan gebruiken, er lopen nogal wat jonge gastjes rond daar die iets te hoog van de martini toren blazen, zo'n speler die die jongens even op hun plaats zet is brood nodig.

Ik ben wel jaloers. Dit lijkt mij een prima speler. Ik was erg gecharmeerd van hem in zijn Heracles-tijd. Nu lijken ze ook nog een capabele trainer te krijgen. De weg omhoog lijkt in Groningen wel te zijn ingeslagen.

Leuk dat er eindelijk weer een Molukse voetballer in de Eredivisie actief is.

25 april 2022 om 17:35

Ragnar Oratmangoen heeft ook Molukse roots hoor

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren