Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen stalt overbodige verdediger twee weken na transferdeadline

Laatste update:

FC Groningen laat Yahya Kalley op huurbasis naar IFK Norrköping vertrekken. Daarna heeft de club uit Zweden, waar de transfermarkt nog tot eind maart is geopend, een optie tot koop. Dat meldt Voetbal International vrijdag. De 21-jarige Zweedse linksback tekende medio 2021 bij Groningen, maar werd nooit een vaste waarde bij de hekkensluiter van de Eredivisie.

Anderhalf jaar geleden maakte Kalley voor zo’n vierhonderdduizend euro de overstap van IFK Göteborg naar Groningen. Hij werd gezien als potentiële opvolger van landgenoot Gabriel Gudmundsson, die naar Lille OSC was vertrokken. Een groot succes was zijn periode in Groningen tot dusver echter niet: Kalley, die nog over een contract tot medio 2024 beschikt, kwam tot tien officiële wedstrijden, waarvan hij er slechts drie in de basis begon.

Dit seizoen staat Isak Dybvik Määttä doorgaans op de linksbackpositie bij de club van trainer Dennis van der Ree. Daarnaast is Jetro Willems sinds deze week op proef bij de Trots van het Noorden. Vrijdag meldde Stefan Bleeker van RTV Noord dat Willems tot dusver een goede indruk achterlaat bij de technische staf van Groningen. “Dit weekend wordt meer duidelijk over een eventueel contract voor de 28-jarige linksback”, vervolgde hij.

Behalve Kalley werd eerder al bekend dat ook Ramon Pascal Lundqvist mag vertrekken uit de Euroborg. Net als Kalley behoort de Zweedse middenvelder sinds anderhalve week niet meer tot de selectie van Groningen. Dat was een beslissing van Van der Ree. Tegenover Voetbal International legde algemeen directeur Wouter Gudde zijn keuze uit: “We hebben ervoor gekozen met een kleinere selectie te gaan werken.” Lundqvist lijkt nog geen nieuwe club te hebben gevonden.

Denk je dat dit een goede beslissing is van FC Groningen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe slecht ben je als je zelf met dit groningen niet mee kan komen?

17 februari 2023 om 17:47

Want jij bent wel profvoetballer?

Hopelijk gaat Willems snel tekenen.

Groningen laat nu zien hoe verschrikkelijk belangrijk een goede td is voor een club. Kom op groningen houd de moed erin. Ik speel liever hveen grun op eredivisieniveau dan op kkd niveau.

Ook degene laten vertrekken die zulke spelers scout. Heb je niks aan.

17 februari 2023 om 20:37

Eens. Dat data analistje is net zo schuldig als MJF.

Jetro Willems erbij!!!
Als je toch bezig bent....
Probeer Ron Jans te strikken ...
En wees nou royaal met zijn salaris...
Zo een trainer moet je op waarde schatten....
BINNENHALEN DIE GAST.
Remember Fiorentina tweeluik...
Naar mijn mening het beste fc Groningen ooit...
En sowieso het meest vermakelijk spelende Fc Groningen!!
Hij laat zijn ploegen leuk spelen overal waar hij komt!!en dan GEWOON als coach!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren