Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen-icoon: ‘De club had mij moeten vragen om trainer te worden’

Laatste update:

Jan van Dijk is teleurgesteld in FC Groningen. De voormalig trainer en speler van de club had na het ontslag van Frank Wormuth een belletje verwacht van de clubleiding met de vraag of hij de scepter wilde zwaaien, zo vertelt hij in de podcast Radio Milko van Dagblad van het Noorden. Van Dijk droeg tussen 1975 en 1992 het shirt van Groningen en stond er later tussen 1998 en 2001 aan het roer als hoofdtrainer. Ook was hij als assistent-trainer werkzaam bij de Trots van het Noorden.

Van Dijk heeft zo'n twee maanden geleden contact gehad met algemeen directeur Wouter Gudde om over de club te praten. "FC Groningen is meer dan alleen de club", steekt Van Dijk van wal in de podcast. "Het is ook de stad en de provincie. Wouter Gudde heeft dat minder en dat neem ik hem ook niet kwalijk. Dat hele gevoel zit er natuurlijk niet bij die gasten, maar dat is ook niet zo gek natuurlijk. Maar ik vind dat ze mij hadden moeten vragen om trainer te worden, dan had ik de hele staf eruit gegooid. Nu presteren ze helemaal niks en dan is het voor mij te laat."

Gudde wilde tijdens het gesprek met Van Dijk weten hoe de club leeft. "Hij heeft gebeld en vroeg of hij een keer langs mocht komen. Ik heb gezegd: 'Je bent welkom, maar het gesprek kan twee kanten op gaan. Of je staat binnen twee minuten weer buiten, of we hebben een goed gesprek van een paar uur. Ik ga je wel vertellen hoe ik erover denk.' Hij is uiteindelijk een paar uur geweest. Waarom ik dat heb gezegd? Ik hoef er geen doekjes om te winden. Ik weet alles van deze club en dat wilde ik hem vertellen. Als hij dat niet leuk vindt, even goede vrienden."

Van Dijk neemt ook Hans Nijland iets kwalijk. "Dat mag ook hè, Hans Nijland iets kwalijk nemen. Ik vind dat hij zijn eigen directeur had moeten opleiden. Hij is echt in staat om een eigen directeur op te leiden, dan had hij een directeur gehad uit de eigen omgeving", aldus Van Dijk, die niet alleen maar negatief is. "Ik vind het wel heel goed dat Henk Veldmate weer terug is. Dat is de redding van Wouter Gudde. Ik ben hier niet om slechte dingen over Gudde te zeggen, maar ook hij moet geholpen worden. Veldmate is een schoolvoorbeeld hoe het moet gaan."

Van Dijk speelde in het verleden ruim vijfhonderd wedstrijden voor FC Groningen. Na zijn actieve loopbaan was hij er assistent-trainer en hoofdtrainer. Vervolgens stond Van Dijk onder meer aan het roer bij Roda JC, FC Emmen en VVV-Venlo. De laatste profclub die hij diende was Helmond Sport in 2016. De laatste jaren is hij trainer in het amateurvoetbal. Van Dijk wordt vanwege zijn verdiensten bij de club ook wel Mister Groningen genoemd. Inmiddels woont hij in Limburg.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Misschien wel, alles in ieder geval beter dan Vd Ree. Maar goed we gaan degraderen, het is nu echt niet meer af te wenden. Dus vind dit beetje mosterd na de maaltijd. Volgend jaar met een goede en bewezen kkd trainer zsm weer promoveren.

19 april 2023 om 08:30

Ben benieuwd wie dat gaat zijn inderdaad. Moet altijd direct denken aan Maaskant, die promoveerde ook met regelmaat. Echter ook al jaren niets meer van gehoord, als trainer dan. Ik verwacht wel dat Groningen nog enige aantrekkingskracht heeft, maar zaak is dat ze na 1 jaar weer terugkomen. Anders wordt het zoals bijv. een NAC of Roda JC en gaat het een langetermijn opgave worden. Voorbeeld nemen aan Zwolle en Heracles, hoe je na (waarschijnlijk) 1 jaar weer terugkomt.

19 april 2023 om 08:34

Trainer komend seizoen is al bekend: Dick(ie) Lukkien.

19 april 2023 om 08:38

Klopt inderdaad, thanks!

19 april 2023 om 09:25

Maaskant regelmatig? Op zijn lange cv alleen met RBC voor zover ik weet. Lukkien vind ik wel een mooie aanstelling overigens.

Achteraf is mooi wonen. We hadden natuurlijk niks van hem gehoord als ze er beter voor hadden gestaan. Ik snap zijn frustratie wel en dat hij graag iets had bijgedragen, maar ik vind het niet zo sympathiek om met zo'n verhaal de media op te zoeken terwijl Groningen in de hoek zit waar de klappen vallen.

Op basis waarvan had FC Groningen hem moeten vragen? De man heeft na Helmond Sport (2014-2016) alleen maar amateurclubs of jeugdteams getraind. En daarvoor zijn het ook allemaal clubs van bedenkelijk niveau. We hebben het niet over een Dick Advocaat.

Daarnaast vind ik het altijd bijzonder dat je roept dat een club jouw had moeten bellen.

19 april 2023 om 09:09

Omdat ie Groningen een warm hart toe draagt. De club lijkt echye binding met de club te missen in hun staf (op Westerhof na), daarnaast werd van Dijk afgelopen maanden elke week aangedragen door fans en clubliefhebbers zoals Martin Drent. Ik zou alles een beetje met een korreltje zout nemen en meer zien met de volgende bril: de club waarvan je houdt en deccenia mee verbonden bent is in zwaar weer en lijkt te degraderen. Het hele seizoen is een lijdensweg. Er is zoveel ruimte voor wanhoop onder fans.

19 april 2023 om 11:14

Wat hij met die laatste zin wilt zeggen is dat, wanneer het jouw club is, zet dan je trots opzij en pak zelf de telefoon op om dat voor te stellen. (vermoed ik)

19 april 2023 om 12:05

Er zitten er nog 20.000 op de tribune die de club een warm hart toedragen. De een uit dat op een iets andere manier dan de ander. Arjen Robben draagt de club ook vast een warm hart toe. Maar ik zie nog steeds niet in waarom ze uitgerekend hem hadden moeten vragen. En door zelf te zeggen dat ze jou hadden moeten bellen suggereer je dat jij het veel beter zou hebben gedaan, want absoluut nog maar de vraag is. Als dit een verband had gehad met een Amsterdams clubje dan was het woord arrogantie allang voorbij gekomen.

Wat een vreemde kerel, gebaseerd op dit artikel. "Waarom vragen ze mij niet?" Goh, misschien omdat ze een goede trainer nodig hebben? Niet eentje die al 7 jaar niet eens meer in de profvoetballerij coached en al 22(!!) jaar Groningen niet heeft gecoached? Leuk natuurlijk dat je clubicoon bent en daar verdien je respect voor, maar dat maakt je niet automatisch een goede trainer.

Maar sommige mannetjes als dit hebben een 'chip on their shoulder', een ego en een zekere frustratie over hun carrière.

Jan van dijk, de laatste trainer die werd aangesteld toen we in 1998 boven de streep stonden en aan het eind van het seizoen alsnog degradeerde. Dat lijkt hij te zijn vergeten. Geen wonderdokter

De man woont in Limburg en traint al jaren alleen nog maar amateurclubs. Maar nee Groningen had hem als nieuwe trainer moeten aanstellen. Op basis van wat? Een hele vreemde redenatie

Dat zou pas logisch geweest zijn. Not.. Al 7 jaren niet actief in profvoetbal. Wat een joker.

19 april 2023 om 21:28

Nee vd Ree was logisch, nog nooit hoofdtrainer geweest over jokers gesproken...

20 april 2023 om 12:51

Dat zeg ik ook niet.

Hij heeft het ook over de periode nadat Wormuth is ontslagen. Dus als een soort tussen oplossing.
Als ik de keus had tussen van Ree en van Dijk had ik in ieder geval voor de laatste gekozen.

Groningen had zoveel andere mensen aan kunnen stellen die een warm hart voor de club hebben, maar gewoon niet geschikt zijn als hoofdtrainer. Martin Drent riep om Joop Gall, hier dus nu Jan van Dijk. Was waarschijnlijk allemaal beter geweest dan Vdree. Al hadden we Henk de Haan aangesteld met Groby als assistent...

19 april 2023 om 12:00

Groby lijkt mij dus een geweldige versterking.

Die man is de realiteit ook nogal kwijt. De man heeft in het afgelopen decennium alleen Helmond Sport twee keer gedaan en was verder alleen werkachtig bij de amateurs. Ook z'n trainerscarriere daarvoor was zeker niet bijzonder. Waarom zou Groningen hem dan moeten aanstellen en tegenstelling tot al die andere opties die op papier beter zijn? Het is geen liefdadigheidsinstelling en zeker nu niet. FC Groningen kan zich geen misstappen permitteren, want die moeten(!) direct weer promoveren om niet in de financiele problemen te geraken. Zo'n degradatie hakt erin, vooral als je niet direct weer promoveert.

19 april 2023 om 21:26

Kan allemaal zijn, maar de aanstelling van vd Ree is 1 grote misstap gebleken. De beste man is nog nooit hoofdtrainer geweest. De FC is wel zo lief geweest om hem lekker te laten oefenen als hoofdtrainer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren