Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Familie van tweevoudig international sprak Perez aan: ‘Helemaal over hun toeren’

Laatste update:

Kenneth Perez is al jarenlang actief als analist op de Nederlandse televisie. Daardoor maakt de voormalig middenvelder uit Kopenhagen regelmatig opmerkelijke dingen mee. In de nieuwste editie van Voetbal International onthult Perez dat hij een keer is aangesproken door de familie van FC Twente-rechtsback Joshua Brenet, in de tijd dat de tweevoudig international van Oranje nog bij PSV speelde en hij hem had bekritiseerd.

Perez laat zich als analist door niets beïnvloeden. “Ik heb geen dubbele agenda en ben onafhankelijk. Andere mensen zullen hard zeggen. Je ziet online soms van alles voorbijkomen. Het belangrijkste voor mij is dat ik geen rol speel. Ik zou nooit iets zeggen om stoer te doen of lekker kritisch te zijn.”

De Deen kreeg in zijn geboorteland behoorlijk wat kritiek na uitlatingen over de jonge Ajax-verdediger Anton Gaaei, zo ook van bondscoach Kasper Hjulmand. Perez merkt dat men in Nederland minder geschokt reageert op uitspraken van analisten. “Je zou misschien denken dat spelers weleens aan de bel trekken als ik heel kritisch ben, maar dat gebeurt echt zelden.”

Toch noemt Perez een moment dat hem altijd zal bijblijven. In de tijd dat Brenet bij PSV speelde was de analist geen fan van de vleugelverdediger. Na aanhoudende kritiek op de rechtspoot werd de Deen zelfs aangesproken door zijn familie.

“Ik kwam een keer twee zussen van Brenet tegen”, herinnert Perez zich. “Die waren helemaal over hun toeren. Ik vind het ook wel aandoenlijk dat je opkomt voor je familie, maar het was wel een beetje ongemakkelijk in zo’n grote winkel.”

Perez weet nog goed hoe hij met die situatie is omgegaan. “Ik liet ze een beetje uitrazen en toen heb ik uitgelegd waarom ik hem niet zo heel goed vond. En waarom ik dacht dat hij niet de absolute top zou halen. Toen waren ze een beetje gekalmeerd en was het wel oké.” Brenet werd met PSV driemaal landskampioen alvorens hij in 2018 voor 3,5 miljoen euro naar TSG Hoffenheim vertrok.

Inmiddels is de Limburgse rechtsback een gewaardeerde speler in de Eredivisie. De 29-jarige Brenet speelt al sinds januari 2022 voor Twente, waar hij komende zomer uit zijn contract loopt. In 74 wedstrijden namens de Tukkers was Brenet goed voor 14 doelpunten en 9 assists. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op zo’n 3,5 miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap oprecht niet waarom Ajax nog geen lijntje heeft uitgegooid naar Brenet. Op rechtsback heeft Ajax een gigantisch probleem en met deze jongen kun je dat transfervrij prima oplossen.


Moet bij worden gezegd dat ik geen idee heb of hij nog een buitenlands avontuur aan wilt gaan, dan houd het logischerwijs direct op.

21 maart 2024 om 10:26

Ik vind dat ik (als Feyenoorder) het dan maar moet zeggen: Met alle respect voor Brenet en de problemen bij Ajax op rechts, maar dit is toch niet het niveau wat Ajax na moet streven? Als reserve, prima, maar als nummer 1 rechtsback, nee toch, dat toch niet? Ik ben allang blij dat hij niet (meer) bij Feyenoord op een lijstje staat.

21 maart 2024 om 10:30

Ik heb Brenet in zijn tijd bij Twente echt bijna alleen maar goed zien spelen. Wat mis ik aan zijn spel dat niet goed genoeg is om met Ajax in de Eredivisie te spelen?

21 maart 2024 om 10:34

Brenet is, net als Smal vind ik, voor clubs onder de klassieke top 3 een absolute meerwaarde, maar zie hem niet als meerwaarde voor PSV, Ajax of Feyenoord. Smal nog minder, maar de tijd zal dat leren. Verwacht ook dat Brenet of een mooie, financiële buitenlandse stap gaat maken of bij Twente blijft. Heeft al vaker uitgesproken dat hij bij Twente fantastisch op zijn plek zit, niet voor niets toen bijgetekend toen hij ook andere opties had dus zie dat niet zo snel gebeuren. Bij Twente een belangrijke en echt goede speler, maar dat verwatert wel bij een club waar de verwachtingen hoger liggen als bij Twente. Hebben hem privé ook veel geholpen en bijgestaan afgelopen periode, Brenet lijkt me ook wel een type persoon die dat niet snel vergeet. Maar goed, in de voetballerij is niets wat het lijkt dus alles wat ik net noem kan net zo goed niet uitkomen, maar verwacht dat het voor Brenet Twente of buitenland word.

21 maart 2024 om 10:37



Normaal gesproken niet, nee. Maar we hebben momenteel Gaaei die niet in het systeem past, en Rensch die simpelweg het niveau niet aan kan en wat mij betreft verkocht wordt in de eerstevolgende window. Tel daarbij de financiele situatie waardoor wij geen tientallen miljoenen meer uit kunnen geven en je komt uit bij dit soort jongens.

Ik zie hem graag komen. Komt graag mee op, kent het systeem, is inmiddels ervaren waardoor hij niet gigantisch inconsequent is en komt ook verdedigend niet gigantisch in de problemen. Ajax moet weer opbouwen en daar is Brenet, mede door zijn transfervrije status, een prima optie voor.

21 maart 2024 om 10:57

Voor het huidige Ajax wel inderdaad, maar dan zou hij beter bij Twente kunnen blijven op dit moment. Tenzij je salaris technisch kijkt, dat zal Ajax wel winnen. Overigens niet met je eens dat hij niet inconsequent is, dat vind ik namelijk zijn grootste pijnpunt en ook de reden dat hij niet geschikt is voor een topclub. Brenet in topvorm is ook voor dit PSV een meerwaarde, maar hij is inconsequent als je kan zijn en aangezien hij nu 30 is, zie ik dat ook niet veranderen. Qua dekking is hij ook enorm zwak, ontelbaar hoe vaak hij een man uit zijn rug laat lopen. 1 op 1 is hij dan weer erg goed, en voetballend en aanvallend is hij echt ijzersterk.

21 maart 2024 om 11:10

Het is een ruime vooruitgang ten opzichte van wat er nu staat.
Als je hem tijdelijk hebt en na een paar jaar doorselecteert is het prima

21 maart 2024 om 11:55

Net zoals ze dat prima konden oplossen met een Mexicaans international? Ik schrik persoonlijk best wanneer ik de suggesties zie van verschillende Ajacieden, waarbij ze ineens genoegen nemen met allerlei middelmatige speles als Brenet, Veltman, Tete en ga zo maar door. Die zullen weer razendsnel door de mand vallen, waarna ze bij de enkels worden afgezaagd.

21 maart 2024 om 12:16

Diegenen die Veltman afzagen leven in het absolute waanidee dat Ajax nog Europese top is. Veltman is een absolute versterking voor dit Ajax. Als je dat niet ziet dan ben je met geen enkele aankoop die we gaan doen tevreden, aangezien Mbappe en Haaland toch echt niet gaan komen.

21 maart 2024 om 15:24

Iedereen is een versterking voor dit Ajax? Is dat de meetlat? Ajax moet zijn scouting op orde krijgen in plaats van te gaan voor nietszeggende werkertjes als Veltman, een speler die zo'n beetje de Arena is uitgejaagd. Maar goed, jij ziet in Gaaei ook nog een goede rechtsbuiten, wens je alvast veel sterkte voor volgend seizoen.

21 maart 2024 om 16:17



Je trekt mbt Gaaei mijn woorden uit zijn verband. Ik zei dat hij wellicht een optie is om hem op rechtsbuiten te posteren wanneer je op counter speelt, wanneer je bijvoorbeeld een voorsprong moet verdedigen en wordt teruggedrongen, en de ballen diep pompt wanneer je in de verdrukking komt. Voor jouw info, hij was al een vleugelaanvaller voordat hij überhaupt naar de wingback ging. Hij heeft weinig techniek, maar wel een goede acceleratie, een aardige lage voorzet en een prima snelheid met bal als hij eenmaal de motor aanzet. Maar als jij die optie, dus niet voor de basis maar slechts als goedkope wissel in de juiste situatie, wil ridiculiseren. Doe je ding. Dat mag.

Dat nietszeggende werkertje speelt gewoon een hele rits aan werstrijden in de Premier League in de basis, is nederlands, een ervaren kracht en weet precies wat er op zowel rechtsback als in het centrum bij Ajax wordt gevraagd en is daarnaast bekend met de speelstijl. Ook voor jouw info, Ajax kreeg afgelopen weekend al het doelpunt tegen dat de recordboeken in gaat als het doelpunt dat nu te boek komt te staan als het doelpunt dat de meeste tegendoelpunten ooit in een en hetzelfde seizoen inluidde. Er zijn nog 9 wedstrijden te spelen. Maar Veltman is absoluut niet nodig. Wij verdedigen uitstekend zonder dat nietszeggende werkertje.

Ridiculiseer vooral Veltman. Een goedkope jongen uit eigen stal die echt een absolute basisversterking is voor dit Ajax. Met nadruk op dit Ajax.

En wie gaat binnen nu en drie maanden de scouting op orde krijgen? Kroes die pas een week binnen is? De Lange die afgelopen periode meerdere taken op zijn bordje had? Iemand anders? Het is makkelijk roepen vanaf de zijlijn, maar Ajax is zowel op het veld als daarbuiten een gigantische puinhoop en er moet rotzooi worden geruimd. Dan zijn ervaren krachten als Veltman gewoon een prima eerste stap om vrij goedkoop een absolute versterking aan te trekken, op een positie waar dat het hardste nodig is.

21 maart 2024 om 12:25

Ten opzichte van het KKD materiaal wat er nu staat al snel een vooruitgang, maar voor de lange termijn moet je dit toch niet willen? Is bij Twente nou ook niet bepaald een hele betrouwbare back. Bij Ajax moet die rechtsbackpositie nou eindelijk eens serieus genomen worden. Een enorm cruciale positie waar nu oneindig jeugdspelers die tekort komen worden neergezet en budget opties van onder de 5 miljoen, waaronder 1 uit de Deense middenmoot. Brenet is een kleine vooruitgang, maar ook hij zal het probleem niet oplossen

21 maart 2024 om 12:40

Voor een jaar of twee waarna we hem altijd nog kunnen doorselecteren zodra je op het niveau bent waar je wilt zijn.

21 maart 2024 om 14:25

Brenet eist een basisplek, die kan je niet garanderen als topclub en daarom is hij na Twente niet verder gekomen.

Analisten mogen hier zeker op aangesproken worden, roepen tegenwoordig de gekste dingen zonder enige onderbouwing, zonder na te denken wat dit eventueel voor een speler (of familie) kan betekenen. Uiteraard vrijheid van meningsuiting, maar onderbouw het op z'n minst, en roep niet iets wat je niet in diegenes gezicht zou zeggen.

21 maart 2024 om 10:31

De tijd van nuance en compassie is helaas voorbij.

21 maart 2024 om 10:43

Mee eens, maar iemand opzoeken gaat ook te ver.

Er zijn weinig goede analisten, daar mag ook wel kritisch naar gekeken worden. Het herhalen van een speler wat niet in goede doen is zo onnodig. Hetzelfde met van Basten over Rensch. Je hebt het nu paar benoemd laat het met rust.

Zelden een analist gehoord, die zijn woorden terug nam terwijl hij diegene helemaal had afgebrand. En nu dan wel goed doet.

21 maart 2024 om 11:12

Wat zei Perez precies dan?

Brenet en narsing ooit mogen ontmoeten toen ik aan het werk was in een hifi winkel. Brenet sprak als een 16 jarig jongetje en noemde mij een chefke, terwijl narsingh echt de beleefdheid zelf was.

21 maart 2024 om 13:31

Hahahaha je zou het eigenlijk andersom is, waar is Narsingh eigenlijk? Heeft hij geen club en is hij geen meerwaarde voor een eredivisieclub?

Zoals Perez de situatie beschrijft, ging hij uitstekend hiermee. Het lijkt me uiterst ongemakkelijk als twee hysterische vrouwen op je afkomen tijdens het winkelen, mogelijk met je gezin. Ik zou iets minder vriendelijk gereageerd hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren