Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ex-Feyenoorder staat aan de vooravond van miljoenentransfer naar Lyon

Laatste update:

Renato Tapia staat op het punt een transfer te maken naar Olympique Lyon. Dat meldt het doorgaans goed ingelichte RMC Sport donderdag. De 27-jarige voormalig speler van onder andere Feyenoord moet zijn huidige club rond de vijf miljoen euro opleveren. In Frankrijk ligt een contract van vier jaar klaar voor de Peruviaan.

Tapia speelde de afgelopen drie seizoenen op het middenveld van Celta de Vigo, waar hij nog tot medio 2024 onder contract stond. In zijn eerste seizoen was de 79-voudig international van Peru een vaste waarde voor de Spaanse club, maar de laatste twee jaar moest Tapia steeds vaker vanaf de kant toekijken. In Frankrijk zal Tapia zijn carrière nieuw leven willen inblazen. Op zijn positie als defensieve middenvelder zal hij de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Maxence Caqueret en Thiago Mendes.

Lyon werd afgelopen seizoen zevende in de Ligue 1, waardoor het Europees voetbal misliep. Bij de ploeg van trainer Laurent Blanc, die het stokje vorig seizoen overnam van huidig PSV-trainer Peter Bosz, komt Tapia in ex-Ajacied Nicolás Tagliafico en voormalig sc Heerenveen-spits Amin Sarr twee spelers tegen met een Eredivisie-verleden. Eerder versterkten les Gones zich al met de 21-jarige middenvelder Skelly Alvero van FC Sochaux.

In Nederland was Tapia actief voor FC Twente, Feyenoord en Willem II. Tapia komt uit de jeugdopleiding van de Tukkers, waar hij twee seizoenen in het eerste elftal speelde. In januari 2016 maakte hij voor anderhalf miljoen euro de overstap naar de huidig landskampioen. In de Kuip wist Tapia in eerste instantie geen basisplaats te veroveren, waarna hij verhuurd werd aan Willem II. In totaal speelde de 27-jarige middenvelder 92 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij negen keer scoorde en één assist gaf.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha, de man van de hakjes en scharen in z’n eigen strafschopgebied. Ik was best fan van hem.

6 juli 2023 om 17:03

Zo zonde dat ze hem bij Feyenoord eigenlijk hebben "misbruikt". Speelde bijna overal behalve op 6 helaas.

6 juli 2023 om 19:15

Dat was inderdaad zonde. Bij Twente speelde hij 6 of CV, wat altijd voor spektakel zorgde. Dribbels tot aan de 16 proberen, knullig balverlies en fantastische acties wisselden elkaar af.

Is tapia nog maar 27. Had hem wel wat ouder verwacht.

Leuke speler en mag toch bij clubs als Celta en Lyon spelen dan kan je ook prima het niveau van Feyenoord aan. Was ook wel wat voor PSV geweest als opvolger van Sanga

6 juli 2023 om 22:25

Speelde bij Feyenoord gewoon waardeloos

Toch jammer dat hij het bij Feyenoord niet gehaald heeft. In het buitenland worden zijn kwaliteiten wel gewaardeerd en wordt er gekeken naar wat die wel kan zoals wel vaker gebeurd is in het verleden

6 juli 2023 om 16:20

Volgens mij heeft hij maar hand vol wedstrijden gespeeld op zijn positie. Hij werd overal heen en weer geslingerd. Zelf vond ik een goede speler, alleen moest hij iets minder risico nemen op bepaalde plekken in het veld.

6 juli 2023 om 16:40

Klopt. En Tapia is een echte "6", die het best fungeert in een formatie met de punt naar achteren. Feyenoord speelde in die tijd vooral met de punt naar voren (vilhena + Clasie/el Ahmadi). Het systeem van Feyenoord was niet voor de Taap gemaakt

6 juli 2023 om 22:26

Speelde als een zak met drollen. Alles op 1 tempo , was gewoon te licht

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren