Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ex-club van Rep, Song en Essien pakt tweede titel op rij en promoveert

Laatste update:

Na een afwezigheid van zeven jaar keert SC Bastia na de zomer weer terug op het hoogste niveau in Frankrijk. I Lioni di Furiani degradeerden in het seizoen 2004/05 uit de Ligue 1 en verbleven daarna vijf jaar lang in de Ligue 2. Ook daaruit zakte men uiteindelijk af, maar dinsdag werd een geweldige comeback bekroond met het kampioenschap en directe promotie. Na de verovering van de titel in de derde divisie een jaar geleden was het nu opnieuw raak.

Bastia won op eigen veld met 3-0 van FC Metz dankzij goals van Abdoulaye Diallo (twee) en Toifilou Maoulida. Achtervolger Stade Reims kwam ook tot een zege, maar met nog drie speelronden voor de boeg is het gat tussen de nummers en twee tien punten; te groot voor Reims om nog een gooi te doen naar de titel. Bastia promoveert zo voor het tweede jaar op rij en meldt zich straks weer in de Ligue 1.

De eerder aangehaalde Maoulida was dit seizoen een van de belangrijkste spelers bij de club uit Corsica, die in 1981 de Coupe de France won en in 1978 de UEFA Cup-finale verloor van PSV. Maoulida maakte deze jaargang al dertien doelpunten. Ook Whabi Khazri (tien) en David Suarez (acht) hadden een fors aandeel. Het team van trainer Frédéric Hantz wordt waarschijnlijk vergezeld van promotie door Reims, Troyes, Clermont en/of Sedan. Beroemde (oud-)voetballers als Johnny Rep, Roger Milla, Michael Essien en Alex Song speelden ooit voor Bastia.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je als club van de Ligue 1 naar de derde divisie zakt en dan tweemaal kampioen wordt en terugkeert... dat is geweldig. Derde divisie en Ligue 1 is een wereld van verschil.

Nu maar hopen dat Ajaccio erin blijft, hebben we volgend jaar er weer een mooie Cosicaanse derby bij in Frankrijk. Toch blijft het vreemd om in het rijtje koplopers (achtervolgers) geen spoor te zien van de ooit zo roemruchte clubs zoals Monaco, Lens en Nantes.

2 mei 2012 om 01:46

Monaco stond bij de winterstop in de onderste regionnen en staan nu gelukkig dan 7e maar er moet gewoon geinvesteerd worden en door de nieuwe eigenaar zal dat ook wel gaan gebeuren zeker deze zomer want uitstraling heeft de club maar qua achterban heeft het weinig te vertellen vind ik.

Wat is AS Monaco ver teruggevallen zeg ongelooflijk tuwel ze jaren geleden nog in de finale van de Champions League stonden..

Ik had de stand eens gezien een maand terug ofzo en toen stond Monaco zelfs op de ene laatste plaats en dat in de 2e Divisie ongelooflijk toch?..

Nu doen ze het goed en staan ze 9e of 8e ofzo maar alsnog doodzonde..

Monaco is in de winterstop overgenomen door een rijke Rus dus die zullen komend seizoen wel gaan strijden voor promotie.br Dat Lens en Nantes zover weg zakt is best apart.

2 mei 2012 om 00:00

Broertje Hazard speelt momenteel bij Lens.

2 mei 2012 om 00:12

Wat hebben wij aan die informatie?

Nantes was vroeger echt een topclub met o.a Landreau,makalele Toulalan etc. Werd erg rekening meegehouden in Europa, daardoor hebben ze ook een veel te groot stadion t.a.v de bezoekersaantallen, trieste zaak.

2 mei 2012 om 20:37

Dus?

RC Lens speelde 5 jaar geleden ook nog Europees en dit jaar gaat Auxerre waarschijnlijk degraderen, die ploeg speelde vorig jaar nog Champions Leauge. De Ligue 1 blijft een rare competitie haha.

Knap van Bastia, ze hebben o.a Rothen, dat was echt een fantastische speler in zijn PSG tijd. Weet niet of hij nog goed is, want volg de L2 niet. Hopen voor Bastia dat ze niet het zelfde scenario ondervinden als Arles Avignon.

Is dit wel echt? Montepiellier 3 jaar geleden gepromoveerd nu kampioen waarschijnlijk monaco 7 jaar geleden cl finale 3 maanden geleden laatste plaats 2e divisie auxerre vorig jaar nog cl nu bijna gedregadeerd lens nantes ok gedregadeerd vroeger tog subtoppers.

Mooi voor de club Bastia.
Als Ajaccio erin blijft heb je een derby op het eiland, op het hoogste niveau.
2x op rij promoveren is niet niks, ik hoop dat ze volgend jaar in de Ligue 1 kunnen blijven.

Frankrijk is en blijft een raar voetballand. Een ploeg die 3 jaar geleden promoveert doet nu mee om het kampioenschap. Ploegen die 3/4 jaar geleden nog in de CL speelden en zelfs finales haalden zwerven ergens rond in de Ligue 2. Of je het nu leuk moet vinden of niet, apart is het zeker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren