Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Everton lijdt verlies van 21 miljoen pond op voormalig Napoli-ster

Laatste update:

Allan heeft een nieuwe werkgever gevonden. De Braziliaan tekent voor twee seizoenen bij Al-Wahda FC uit de Verenigde Arabische Emiraten, maakt de club bekend via de officiële kanalen. Het contract van de middenvelder bij Everton werd ontbonden, waardoor hij transfervrij op te halen was.

De 31-jarige Allan geniet vooral bekendheid uit zijn tijd bij Napoli, waar hij tussen 2015 en 2020 furore maakte op het middenveld. Een transfer naar Everton volgde, dat 21 miljoen pond naar Napoli overmaakte voor zijn diensten. De tienvoudig international kwam tot 57 wedstrijden voor the Toffees, maar viel onder manager Frank Lampard uit de gratie en kwam dit seizoen nog niet in actie. Everton besloot daarop, mede door het aantrekken van middenvelders Idrissa Gueye en Amadou Onana, om het contract van Allan te ontbinden.

Al-Wahda wordt getraind door Carlos Carvalhal, die ook in Engeland actief was voor Swansea City en Sheffield Wednesday. De selectie herbergt naast Allan ook andere bekende namen. Zo speelt voormalig Leicester City-middenvelder Adrien Silva er sinds januari 2022 en trok de club ook Benfica-smaakmaker Pizzi aan. Desondanks is de club uit Abu Dhabi teleurstellend begonnen aan het nieuwe seizoen in de UAE Pro League. Na drie wedstrijden wist de ploeg slechts één punt te behalen.

Ook Denayer lijkt voor opvallende stap te kiezen
Net als Allan lijkt ook Jason Denayer te gaan verhuizen naar de Emiraten. De Belg zou een akkoord naderen met Shabab Al-Ahli, meldt Fabrizio Romano. Volgens de journalist vliegt de 35-voudig international maandag nog naar de Emiraten om zijn transfer naar de nummer vier van de competitie af te ronden. Ook andere clubs uit het land hebben niet stilgezeten. Adel Taarabt tekende zondag bij Al-Nasr SC, terwijl voormalig Napoli- en AS Roma-verdediger Kostas Manolas donderdag voor twee seizoenen bij koploper Sharjah FC tekende. Eerder deze transferperiode verbonden vedetten Paco Alcácer en Miralem Pjanic zich ook al aan die club.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind dit altijd zo random, maar snap het ook wel weer voor het geld. Maar Allan was een prima speler hij Napoli, dan ga je nu toch nog niet naar zo een land? Desnoods terug naar Italië ofzo.

26 september 2022 om 17:05

Dinero’s denk ik, Geef m eens ongelijk, zichzelf en zn kleinkinderen financieel onafhankelijk spelen in een paar jaar, hier en daar goede investeringen doen, de tok tikt he voor die gasten

26 september 2022 om 17:13

Ik snap juist niet dat mensen nog verbaast zijn wanneer voetballers die arm zijn opgegroeid voor het geld kiezen. Uiteindelijk is voetbal maar en tijdelijk spelletje waarmee de spelers zich financieel onafhankelijk kunnen spelen. Ik heb liever genoeg geld om mijn hele familie de komende 3 generaties te kunnen onderhouden dan dat ik een standbeeld krijg bij een Everton.

26 september 2022 om 18:02

Ja want als je transfervrij ergens in Spanje ofzo tekent moet je rondkomen van een hongerloon

26 september 2022 om 18:15

Je kan het salaris wat je in de Emiraten verdient toch niet vergelijken met het salaris wat je bij een Spaanse subtopclub verdient? Ik denk dat Allan minsten 8 keer het salaris kan verdienen wat hij bij een Valencia of Sociedad aangeboden zou krijgen.

Ik snap uberhaupt niet dat hij niet speelde bij Everton. Beter dan wat ze hadden. Gueye en Onana zijn 2 goede spelers, maar dat is deze Allan toch ook? Dan kan je die toch netjes als back-up van 1 van die 2 houden?

Al met al snap ik er vrij weinig van, vanuit Everton kant.

Vanuit Allan's kant: die gaat nog even lekker cashen, al had ik als ik hem was nog een paar jaar lekker ergens in Spanje of Italië getekend. Immers was hij toch transfervrij.

26 september 2022 om 17:12

Staat niet in de tekst, maar Everton heeft naast Onana en Gueye ook James Garner gehaald die op die positie speelt. Verder hebben ze ook nog Tom Davies. Allan zal een behoorlijk salaris hebben gehad voor een wisselspeler, dan kan je beter meer ruimte geven voor de jongere spelers. Ik vind het eigenlijk eerder opvallend dat Denayer nu al naar Dubai gaat. Die is pas 27, heeft een prima cv met daarop genoeg wedstrijden Europese ervaring en daarnaast ook 35 caps voor Belgiã«. Transfervrij zou je denken dat hij voor Europese subtop of een middenmoter ergens in een van de top vijf competities een prima versterking was geweest. Nu begrijp ik zeker dat hij in Dubai een topsalaris en tekenbonus zal gaan ontvangen, maar qua ambitie vind ik het vooral vreemd. Ik weet niet of hij nu echt in beeld blijft bij de nationale ploeg, terwijl hij zeker meekan gezien de vrij dunne spoeling achterin bij Belgiã«.

26 september 2022 om 17:28

Tja, Everton is ook zo'n beetje de slechtst geleide club van de PL. Onder andere Marcel Brands heeft daar een ravage aangericht.

26 september 2022 om 17:35

Buiten dat Brands vast en zeker niet vrijuit gaat, heeft hij ook aangegeven dat de directie boven hem gewoon akkoord geven voor transfers waarvan zij vinden dat ze voldoende zijn. Zonder hier ook maar enig overleg met de technisch directeur over te hebben.

Begint wel echt schrijnend te worden hoe een club met zoveel potentie, zo in verval raakt.

26 september 2022 om 18:20

In verval raakt? Enkel onder Moyes hebben ze normaal gepresteerd. Voor de rest sinds de jaren 90 enkel ellende.dat zij nooit gedegradeerd zijn is een wonder.

26 september 2022 om 18:01

Dan kijk jij toch niet veel naar Everton? Onana is daar nu al de rijzende ster en dat liet hij gisteren tegen Nederland nog eens zien.

26 september 2022 om 18:48

Hij speelde vorig seizoen echt zeer ondermaats en zat op een zwaar loon, hij was veel te duur om als back-up te houden. Spijtig, want in zijn eerste seizoen had hij wel een goeie periode en bij Napoli was hij top op zijn positie.

Dit is echt wel een hele goeie speler, Everton is gewoon een zooitje. Veel potentie maar slecht beleid

26 september 2022 om 17:40

Inderdaad wist nog toet Allan in de belangstelling was van PSG enz. Maar koos voor Everton en nu dit! Jammer hoe het is verlopen was toch echt een puike speler in de Serie A met Napoli

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren