Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Europees sprookje van John van den Brom en consorten blijft voortduren

Laatste update:

Lech Poznan heeft donderdag de kwartfinale van de Conference League bereikt. Nadat er thuis al met 2-0 gewonnen was van tegenstander Djurgardens IF, werden de Zweden ook op eigen bodem aan de zegekar gebonden: 0-3. Het Europese sprookje van trainer John van den Brom duurt zo nog minimaal één ronde voort.

Bijzonderheden:

Door de 2-0 zege in Polen kenden Van den Brom en zijn ploeg – die al het eerste Poolse team sinds 1991 waren die overwinterden in Europa – een prima uitgangspositie in Zweden. Marcus Danielson hielp ze nog verder in het zadel door vlak voor rust rood te pakken, waardoor Djurgardens met tien verder moest. Een kwartier voor tijd brak Lech Poznan de ban. Filip Marchwinki tikte binnen na een voorzet van Pedro Rebocho, waarmee het tweeluik gespeeld was. Nikoloz Kvekveskiri en Michal Skoras tilden de score in extremis nog naar 0-3.

Wedstrijdverloop:

77' 0-1 Filip Marchwinki (assist: Pedro Rebocho)
90+1' 0-2 Nikoloz Kvekveskiri
90+2' 0-3 Michal Skoras (assist: Nikoloz Kvekveskiri)

Overige uitslagen van de Conference League-duels:
Sivasspor - Fiorentina 1-4 (heenduel 0-1)
Slovan Bratislava - FC Basel 2-2 (heenduel 2-2, Basel won strafschoppenreeks met 1-4)
Basaksehir - AA Gent 1-4 (heenduel 1-1)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi man, Europees nu 9 wedstrijden ongeslagen, en dat met een Poolse subtopper. Wie had dat verwacht van John?

16 maart 2023 om 23:32

Vind Lech Poznan toch echt wel meer een Poolse topclub, maar ben het voor de rest met je eens. Mooi voor John en co!

Lech Poznan is mij echt een doorn in het oog deze editie. Afgelopen ronde hebben ze Bodo Glimmt al uitgeschakeld, en nu weer Djurgarden, twee van de ploegen waar ik me erg op verheugde.

Het is zo zonde dat die Scandinavische ploegen te maken hebben met zo'n ander loop van hun seizoen, waardoor ze na een uitmuntende campagne te spelen voor de winterstop, na de winterstop weer met een nieuw elftal met nog weinig wedstrijden in de benen geen schim meer zijn van wat ze waren, want heel eerlijk, Lech Poznan was nu absoluut voor beide teams geen onmogelijke horde.

Verder geen wrok tegen Poznan, leuk voor John, maar dit lijkt me best een te wensen tegenstander voor AZ.

– die al het eerste Poolse team sinds 1991 waren die overwinterden in Europa –

Zoals het er staat, klopt dat niet. Er hebben meer ploegen uit Polen Europees overwinterd sinds 1991: Legia Warschau, Wisla Krakow en Lech Poznan hebben zo af en toe een groepsfase overleefd; Wisla kwam aan het begin van deze eeuw zelfs tot de laatste 16 in wat nu Europa League heet (toen uefa cup). Wel is het zo dat de eerste keer sinds 1991 is, dat een Poolse club de kwartfinale van een Europees toernooi haalt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren