Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Erik ten Hag droomt ervan ooit nog eens bij de club terug te keren als trainer’

Laatste update:

Erik ten Hag droomt ervan om ooit nog eens trainer te worden van Bayern München, zo onthulde Bild Sport-journalist Christian Falk maandagavond in een video-item van de krant.

Ten Hag stond tussen 2013 en 2015 al eens aan het roer in München. Hij was verantwoordelijk voor het tweede elftal, dat uitkomt op het vierde niveau in Duitsland.

Na zijn dienstverband bij der Rekordmeister ging Ten Hag aan de slag bij respectievelijk FC Utrecht, Ajax en Manchester United. Bij laatstgenoemde club is hij nog steeds actief als hoofdtrainer.

De huidige voetbaljaargang verloopt met pieken en dalen voor de in Haaksbergen geboren oefenmeester. In de competitie staat Man United zesde, maar wel doet de club nog mee in de strijd om de FA Cup. In een heuse thriller werd Liverpool afgelopen zondag met 4-3 verslagen.

Het heeft er alle schijn van dat de nieuwe mede-eigenaar, INEOS, Ten Hag de komende tijd niet gaat ontslaan. Volgens verschillende Engelse media ziet Sir Jim Ratcliffe de vele blessures als reden voor de tegenvallende resultaten.

Hierom is Ten Hag ook geen serieuze kandidaat om de vertrekkende Thomas Tuchel op te volgen bij Bayern. De Duitse kampioen maakte wel al interesse in Xabi Alonso (Bayer Leverkusen) wereldkundig.

Mocht Ten Hag toch na dit seizoen worden ontslagen bij Manchester United, dan zal zijn naam zeker besproken worden bij Bayern, zo blijkt uit de berichtgeving van Bild Sport. Mochten de Zuid-Duitsers dan concreet worden voor Ten Hag, zal hij zeker tekenen, daar het zijn droom is om ooit trainer van de club te zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En gelijk heeft ie, denk dat hij het daar met zijn stijl van trainen nog best heel erg goed kan gaan doen.
Het is hem gegund

Als hij geen transfers van spelers mag voorstellen zie ik het wel goed komen. Anders heb je zometeen een ex eredivisie legioen lopen bij bayern die overduidelijk niet goed genoeg zijn.

21 maart 2024 om 07:28

Voor Ajax zou het prettig zijn als hij deze zomer nog coach van Bayern wordt. Dat is zo ongeveer de enige kans dat we nog wat van deze zooi kwijt raken.

21 maart 2024 om 09:20

Bij Bayern hebben ze ook een TD en beter beleid dan bij United. INEOS is nu niet voor niets op zoek naar mensen voor het technische vlak

Dan moet hij eerst eens gaan presteren bij United.

Mocht, dan eventueel, tenzij, als, misschien. Wat een geneuzel allemaal om maar een artikel te kunnen schrijven. Die Falk kan er wat van hoor. Ten Hag is geen trainer voor Bayern normaal gesproken, maar Bayern heeft zichzelf met Tuchel al zover gekregen dat ze niet meer serieus genomen kunnen worden.

21 maart 2024 om 07:29

Hoezo zou Ten Hag geen trainer zijn voor Bayern? In mijn idee zou dat een hele goede match zijn. Met Man United heeft hij nu een aardige selectie, maar niet eentje waarmee die kampioen kan worden. Dat hij bij Ajax natuurlijk wel, en dat heb je bij Bayern doorgaans ook. Plus het voetbal wat hij bij Ajax speelde, zien ze in Beieren ook graag.

21 maart 2024 om 07:38

Omdat hij zich buiten de eredivisie niet heeft bewezen? Na een half miljard uit te hebben gegeven is het spel nog steeds ontzettend matig. Als je al niet goed genoeg bent voor een subtopper waarom dan wel voor de absolute wereldtop?

21 maart 2024 om 07:55

Dat kun je niet los zien van het bijna bizarre aantal blessures. Hoe lang heeft hij Martinez in die 2 jaar tot zijn beschikking gehad bijv? Die heeft al 44 wedstrijden gemist door blessures. Daarnaast vind ik Ten Hag een uitstekende trainer, maar is hij wel ontzettend matig op het gebied van aankopen.
Overigens heeft hij bij United een prima eerste seizoen gedraaid. League cup gewonnen, finale FA cup gehaald, en met een 3e plaats CL voetbal gehaald. Dat was zo'n beetje het maximaal haalbare. Dit seizoen heeft hij de lijn van vorig seizoen inderdaad niet doorgetrokken, dat ben ik wel met je eens. Toch zou ik Ten Hag graag eens zien met een volledig fitte selectie, en met hopelijk wat goede doorgronde aankopen deze zomer via Ratcliffe.

21 maart 2024 om 08:01

Uiteindelijk heeft Ten Hag nog niets meer gepresteerd dan iemand als Ole bij Man U. Ook niet dan Mourinho trouwens. En van die twee kan je toch moeilijk zeggen dat ze een stap omhoog verdienden na hun prestaties bij Man U.

21 maart 2024 om 08:18

Je bedoelt de Ole die in 3 jaar tijd geen enkele prijs won? Mourinho won nog de Europa League met Man Utd. Maar ik denk dat het ook genoeg zegt dat er eigenlijk geen 1 trainer is geslaagd bij Utd sinds Ferguson. Blijkt dan toch een lastige club om te werken, want er zijn toch verschillende grote namen die het geprobeerd hebben in die tijd.

21 maart 2024 om 08:41

Het winnen van de league cup alleen is toch nooit genoeg om te zeggen dat Ten Hag het beter doet dan Ole? Zeker als die bijna een EL gewonnen had (die ongelofelijke penaltyserie tegen Villarreal).

En ik beweer nergens dat Man U een makkelijke club is. Ik vraag me gewoon af op basis van welke prestaties, vooral kijkend naar die van dit seizoen dan, Ten Hag promotie zou verdienen. Dit jaar de blamage in de CL, het totale gebrek aan ook maar een manier van herkenbaar voetballen, amper tot geen enkele wedstrijd die ook maar enigszins vlot gewonnen wordt en de extreem zwakke reeks in uitwedstrijden tegen teams die in de top 9 staan dragen allemaal bij aan mijn twijfel.

21 maart 2024 om 09:06

Als Ole ook zoveel uit had mogen geven als ten Hag had het er vast heel anders uitgezien. Maar hij moest de hand op de knip houden.

21 maart 2024 om 09:35

Silverfront, de echt goede coaches kunnen spelers beter maken, dat zie je bij Ten Hag toch helemaal niet? Hij krijgt ze niet eens zover dat ze herkenbaar voetbal spelen...en dat na flink wat aankopen en tijd.

21 maart 2024 om 09:40

Dus bijna een EL winnen is beter dan een League cup winnen? Dat is toch ook een vreemde stelling. Ten Hag had ook bijna de FA cup gewonnen, verloor de finale. Overigens heb ik Ten Hag alsnog op meer tactisch vernuft kunnen ontdekken dan Ole. Want Ole had er echt geen kaas van gegeten. Die was afhankelijk van individuele bevliegingen. Zegt natuurlijk alles dat die nu al 2,5 jaar werkloos is.

Ik zeg ook niet dat Ten Hag promotie verdient, maar had het idee dat Samcro ook vond dat Ten Hag niet bij Bayern 'paste'. En daar was ik het niet dus niet mee eens, want denk dat hij qua filosofie daar heel goed past.

21 maart 2024 om 10:11

Dat eerste zeg ik nergens. Ik zeg dat Ten Hag het niet beter gedaan heeft dan Ole, ik zeg niet dat Ole het beter gedaan heeft.

Met dat tweede ben ik het redelijk eens. Al moet ik zeggen dat ik ook niet zoveel dingen bij Man U zie die een coach van Bayern zou moeten hebben.

Ik zie de match tussen Ten Hag en Bayern niet zo om heel eerlijk te zijn. Ik heb het gevoel dat die halve finale in 2019 voor veel mensen een heleboel goedgemaakt heeft, want voor dat (en tijdens) dat seizoen was er ongelofelijk veel commentaar op Ten Hag. Onder Ten Hag was het bij Ajax ook niet altijd koek en ei. De concurrentie kon in de verste verte niet mee met wat Ajax kon op financieel gebied en dat heeft "gewoon" zijn vruchten afgeworpen. We moeten niet vergeten dat in het seizoen na de halve finale Ajax "gered" is door de corona pandemie, want de kansen op een kampioenschap leken elke week kleiner te worden.

Bij Manchester United werd verwacht dat de volgende stap gezet zou worden onder Ten Hag, maar ik heb eigenlijk alleen maar het idee dat het gat naar Manchester City alleen maar groter geworden is. Zelfs Liverpool heeft in dezelfde tijd toch praktisch haar hele elftal vernieuwd en staat er nu weer een stuk beter op dan United.

Dat is natuurlijk niet alleen de schuld van Ten Hag, de hele club United functioneert al 10 jaar voor geen meter, maar hij heeft er wel een belangrijk aandeel in gehad. Ten Hag heeft op de transfermarkt echt een aantal flinke flaters geslagen. Het spel onder Ten Hag lijkt nergens op, United heeft na 18 maanden Ten Hag nog steeds geen identiteit. Dat is wel iets waar hij voor moest zorgen. Ook dat heeft niet alleen met Ten Hag te maken, want er zitten nu eenmaal echt een aantal flinke rotte appels in zijn selectie, maar ik vind het niet echt in zijn voordeel spreken dat hij in persconferenties gewoon op zijn eigen spelers begint in te trappen en de confrontatie met ze aangaat. De situaties rondom Ronaldo en Sancho vind ik echt heel erg slecht gedaan van Ten Hag's kant. Hij is de manager, hij moet veel beter om gaan met dit soort situaties.

21 maart 2024 om 08:25

Bij Liverpool staat al jarenlang hetzelfde geraamte met Alisson, Van Dijk, Robertson, TAA, Salah etc. Dus dat is sowieso geen goede vergelijking, United moest bij aanstelling Ten Hag van verder komen als dat Liverpool op dat moment was. Toen Klopp zijn carriere begon bij Liverpool was hij uiteraard wel een eind weg van een topselectie, maar dat is alweer een jaar of 8 geleden.

Overigens heb ik ook geen idee wat je bedoelt met Ten Hag en intrappen op zijn spelers. Als er 1 trainer continu opkomt voor zijn selectie is het Ten Hag wel. Moet je kijken hoelang hij al een Antony in bescherming neemt. Dat was bij Ajax ook de kracht van hem, hij ging altijd voor de groep staan bij mindere prestaties. Ronaldo en Sancho hebben beide om verschillende redenen aangetoond waarom het beter was als zij weggingen. Bij CR7 moest alles om hem draaien, terwijl het team ook zonder hem dat seizoen prima kon renderen. De bondscoach van Portugal dacht er op het WK precies hetzelfde over, dat is ook geen toeval.

Ben het wel met de rest van je betoog eens dat Ten Hag vooral dit seizoen gefaald heeft om die lijn van vorig jaar door te trekken. Want zijn 1e jaar was gewoon goed, zeker na dat dramatische begin gewoon knap om nog 3e te eindigen en 2 finales te spelen. De club United is zeker geen makkelijke om te werken, zelfs toptrainers als Van Gaal en Mourinho kregen het niet fatsoenlijk aan de praat.

21 maart 2024 om 10:37

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik helemaal niet vind dat hij goed werk gedaan heeft in zijn eerste seizoen. Als er iemand afhankelijk geweest is van individuele klasse van 1 enkele speler dan is het Ten Hag wel. Ten Hag's complete seizoen bestond bij gratie van Rashford's vorm. Er zit geen enkele lijn in het spel en grappig genoeg wordt hem dat totaal niet aangerekend, iets wat Solsksjaer en Mourinho (om maar even twee voorbeelden te noemen) wel heel erg werd aangerekend.

Het is allemaal leuk en aardig dat Ten Hag voor zijn spelers gaat liggen, maar als het dan "opeens" niet meer gebeurt dan gooit hij een speler ook compleet voor de bus. De manier waarop hij in de media over Sancho en Ronaldo heeft gesproken vind ik compleet not-done. Dat hoort absoluut niet als je een topmanager bent en grappig genoeg zou dit ook weer iets zijn waar iedere andere coach zwaar aangerekend worden.

21 maart 2024 om 11:06

Echt rechtlijnig is Ten Hag ook gewoon niet. Bij Rashford wordt alles met de mantel ter liefde bedekt bijvoorbeeld.

De filosofie van Bayer en de mentaliteit van het Duitse voetballen pas zeer goed bij Ten Hag. Hoop dan ook zeker dat hij op termijn het eens mag laten zien!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren