Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Erfgenaam van Cristiano Ronaldo ontsnapt in Spanje aan ‘vloek van nummer 9’

Laatste update:

In de rubriek Opgebloeid licht Voetbalzone wekelijks een speler uit het binnen- of buitenland uit wiens loopbaan na een mindere periode weer volledig tot bloei is gekomen. Met deze keer aandacht voor André Silva (23), na Leonardo Bonucci en Rui Costa de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis van AC Milan. De Portugese spits is na een teleurstellend seizoen in het San Siro bij Sevilla weer aan het scoren geslagen en begon zijn avontuur in LaLiga met zeven doelpunten in zijn eerste zeven wedstrijden.

Door Robin Bruggeman

Sinds het pensioen van Filippo Inzaghi in 2012 werd het nummer 9 bij AC Milan gedragen door achtereenvolgens Alexandre Pato, Alessandro Matri, Mattia Destro, Fernando Torres, Luiz Adriano, Gianluca Lapadula, André Silva en Gonzalo Higuaín. Geen van deze spitsen wist echter de hunkering naar een goalgetter met de kwaliteiten van Pippo weg te nemen onder de achterban van i Rossoneri en stuk voor stuk gingen zij ten onder aan de hoge verwachtingen. Silva was met een transfersom van 38 miljoen euro verreweg de duurste uit dit rijtje, maar ook hij slaagde er niet in om het nieuwe doelpuntenkanon van Milan te worden. De jonge Portugees kwam in de zomer van 2017 met hoge verwachtingen binnen in het noorden van Italië en begon met vier doelpunten in de eerste twee groepswedstrijden van de Europa League ook veelbelovend aan zijn nieuwe avontuur. Hij zou in totaal in veertig wedstrijden echter slechts tien keer scoren voor Milan en vertrok afgelopen zomer na één seizoen via de achterdeur op huurbasis naar Sevilla.

Dat Milan ruim anderhalf jaar geleden bij Silva uitkwam was op zich geen vreemde zet van de worstelende grootmacht. De in Baguim do Monte geboren aanvaller was in het seizoen ervoor als 21-jarige namelijk goed geweest voor zestien doelpunten in het shirt van FC Porto en scoorde er ook in zijn laatste jaren in de jeugd van os Dragões op los. Silva scoorde bovendien viermaal tijdens de kwalificatie voor het WK in Rusland en liet bij de Portugese nationale ploeg zien goed uit de voeten te kunnen naast sterspeler Cristiano Ronaldo. De recordaankoop van Juventus was in 2017 in gesprek met La Gazzetta dello Sport dan ook lovend over zijn landgenoot: “Als ik met pensioen ga zal Portugal in goede handen zijn, aangezien ze al een geweldige spits hebben gevonden: André Silva”, liet hij destijds optekenen.

Silva begon zijn profloopbaan bij FC Porto.

Silva wist in Milaan echter niet aan de hoge verwachtingen te voldoen en was in zijn enige seizoen in de Serie A slechts goed voor twee competitiedoelpunten. Na weken van geruchten over zijn toekomst trok Sevilla vervolgens aan het langste eind en halverwege augustus werd bekendgemaakt dat los Rojiblancos Silva voor vier miljoen euro voor een seizoen huren. Als de Spanjaarden tevreden zijn over de samenwerking kan de spits voor 39 miljoen euro ingelijfd worden, waardoor Milan zelfs nog een kleine winst maakt als de transfer definitief doorgang vindt. Sevilla lijkt na een furieuze start van Silva in LaLiga in ieder geval overtuigd te zijn geraakt van zijn kwaliteiten en de kans is groot dat de aanvaller aankomende zomer ruimschoots de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis gaat worden. Dat record staat nu nog op naam van Luis Muriel, die in 2017 voor 21,5 miljoen euro werd overgenomen van Sampdoria. Om Quincy Promes los te weken bij Spartak Moskou werd afgelopen zomer twintig miljoen neergeteld.

De start die Silva dit seizoen beleefde in het zuiden van Spanje zal ertoe hebben geleid dat de beleidsbepalers bij Milan zich meerdere keren achter de oren hebben gekrabd. De spits begon het seizoen met een hattrick tegen Rayo Vallecano en was in die eerste maanden in LaLiga ook goed voor een dubbelslag tegen Real Madrid en goals tegen Levante en Eibar. Daarna kwam de klad er echter wat in en scoorde hij alleen nog tegen Real Valladolid en anderhalve week geleden tegen Levante, al was hij bijvoorbeeld vorige week dicht bij een fraaie treffer tegen Barcelona in de Copa del Rey. Een hakbal na een voorzet van Promes kon toen door Jasper Cillessen slechts met een uiterste inspanning via de paal uit zijn doel worden gehouden. Technisch directeur Joaquín Caparrós liet twee maanden geleden weten dat Silva in zijn eerste maanden in Sevilla al genoeg heeft gepresteerd om een permanente transfer te verdienen: “Ik kan de fans geruststellen, hij zal bij ons blijven en een meerjarig contract krijgen. We hebben de mogelijkheid om de speler hier te houden. Milan kan zeggen wat het wil, zoals er ook veel andere clubs zijn die hem willen, maar niemand kan iets doen”, vertelde de beleidsbepaler toen aan verslaggevers. De koopoptie zal dan ook gelicht gaan worden: “Aan het einde van het seizoen, of misschien zelfs eerder, maar we zullen hem lichten.”

Silva vormde voor de interlandpauze van Cristiano Ronaldo een dodelijk duo met de sterspeler van Portugal.

In de winterse transferperiode leek het er echter even op dat Silva plaats zou gaan nemen in de spitsencarrousel die in de laatste weken van januari voorzichtig begon te draaien. Gonzalo Higuaín toog uiteindelijk naar Chelsea, terwijl Milan Krzysztof Piatek oppikte bij Genoa. Álvaro Morata verliet the Blues na de komst van de Argentijn voor Atlético Madrid, maar Sevilla werd in een eerder stadium ook genoemd als mogelijke bestemming voor de Spaans international. In de Engelse pers werd er zelfs gespeculeerd over een ruildeal tussen Sevilla en Chelsea, waarbij Silva en Morata van werkgever zouden verwisselen en het dienstverband van de Portugees in het Ramón Sánchez Pizjuán slechts beperkt zou blijven tot een halfjaar. Een tweede transfer voor Silva in zes maanden tijd zou echter te veel van het goede zijn geweest voor de aanvaller. Hij wilde afgelopen zomer immers eigenlijk niet eens vertrekken uit Milaan, maar zag zich door de omstandigheden toch gedwongen om op zoek te gaan naar een nieuwe omgeving.

“Ik werk eraan om de beste spits van de wereld te worden. Ik wilde niet weg bij AC Milan, ik wilde spelen. Ik wilde kansen krijgen en de André worden die ik altijd ben geweest. Maar ik moest zeker meer gaan spelen. Ik had veel opties en heb uiteindelijk ‘ja’ gezegd tegen Sevilla. Nu zit ik hier en heb ik het gevoel dat ik de best mogelijke keuze heb gemaakt”, vertelde hij eind vorig jaar aan A Bola. Silva wilde in eerste instantie de concurrentie aangaan met Higuaín, maar besloot nadat hij zijn nummer 9 verloor toch eieren voor zijn geld te kiezen. Deze beslissing kwam ook voor Milan-trainer Gennaro Gattuso als een tegenvaller: “Hij wilde niet blijven, hij wilde koste wat kost vertrekken. Hij maakt nu doelpunten en wij hebben er alles aan gedaan om hem over te halen om te blijven, maar hij wilde vertrekken. Net als Carlos Bacca toen hij naar Villarreal vertrok. Ik weet dat André nu bij Sevilla laat zien dat hij beslissend kan zijn, maar hij heeft zelf besloten dat hij weg wilde. Niemand heeft hem eruit geschopt”, vertelde de Italiaanse oefenmeester vorig jaar tijdens een persmoment.

De inmiddels alweer naar Chelsea vertrokken Gonzalo Higuaín nam afgelopen zomer het nummer 9 over van Silva.

Silva vormt in het huidige seizoen onder trainer Pabo Machín meestal een aanvalsduo met Wissam Ben Yedder. Franco Vázquez of Pablo Sarabia opereert daarbij doorgaans in de rug van de twee spitsen, terwijl spelers als Jesús Navas, Promes, Sergio Escudero en Guilherme Arana op de flanken voor diepgang moeten zorgen. Met de van Barcelona overgenomen Munir El Haddadi trok Sevilla in de afgelopen transferperiode nog wel een concurrent voor Silva aan, maar de spits lijkt voorlopig op het vertrouwen van Machín te kunnen rekenen. De oefenmeester was eind vorig jaar duidelijk in zijn wens om de Portugees definitief aan de club te binden: “Er is een koopoptie met een vastgestelde transfersom opgenomen in zijn contract en andere mensen zullen moeten beoordelen of dit bedrag acceptabel is. Als ik om mijn mening word gevraagd zal ik aanraden om hem te kopen, maar hij is degene die uiteindelijk met zijn spel voor de beslissing zal zorgen. Niet de manager of de club. Als hij zijn huidige vorm weet te behouden en blijft scoren, zich zo blijft inzetten en de spelers om hem heen beter laat presteren, zal hij zelf aantonen dat we blind zijn als we die optie niet lichten.”

Milan koesterde in de afgelopen maanden nog een kleine hoop dat Silva na dit seizoen terug zou keren, maar heeft vorige maand volgens berichten uit Italië persoonlijk te horen gekregen dat de aanvaller in Andalusië blijft. De aanvaller zou worden gezien als een van de spelers waar in de komende jaren het team omheen moet worden gebouwd en ook zaakwaarnemer Jorge Mendes is inmiddels op de hoogte gebracht van de beslissing. Een groot aantal clubs, waaronder meerdere belangstellenden uit de Premier League, informeerde in de voorbije maanden bij de belangenbehartiger naar de beschikbaarheid van diens cliënt en Mendes gaf iedereen nul op het rekest. Silva zelf hield zich onlangs in gesprek met Marca nog op de vlakte over zijn nabije toekomst: “De waarheid is dat ik niet weet wat er zal gebeuren. Het enige wat ik nu doe is vechten voor Sevilla en ik zorg ervoor dat ik zo goed mogelijk speel voor de club en voor mezelf. Ik ben gelukkig, ik ben erg gelukkig maar niemand kan de toekomst voorspellen. Ik heb al vaker gezegd dat ik me hier goed voel en dat ik gelukkig ben, maar ik maak me geen zorgen meer om wat er naast het veld gebeurt. Ik denk alleen maar aan de trainingen en aan de wedstrijden.”

Vind jij dat Sevilla 39 miljoen euro neer moet leggen voor André Silva?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pipo Inzaghi kon niet voetballen, dat probeerde hij ook niet, alleen scoren telde voor hem. Daarom “falen” al zijn opvolgers. Die zijn meer betrokken bij het spel.

6 februari 2019 om 14:17

Pipo zou nu ook gewoon falen hoor, kijk even naar het team dat hij om zich heen had. Milan was de absolute top, het Real of Barca van dat tijdperk. Met zo'n goed team om je heen kan je het je best veroorloven om balletjes af te wachten. Echter zie je in het huidige voetbal amper nog spelers als Inzaghi, van spelers wordt tegenwoordig wel iets meer geëist.

Het lag aan de competitie, dat lag hem niet. De bummer 9's bij Milan hebben laatste jaren lastig. daarom weigerde Leonardo Piatek nummer 9 te geven die hij graag wilde en gaf hem ipv dat,nummer 19, en wat denk je? Meteen 3 goals in 2 wedstrijden🔥🔴⚫

Heerlijke speler! De Spaanse competitie ligt hem ook veel beter dan de Italiaanse. Ik zie hem in die toekomst ook nog wel Benzema of Suárez vervangen. Dembélé - Silva - Messi of Vinicius JR - Silva - Asensio zijn toch wel mooie aanvaltrio's.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren